Bestuursacademie Nederland

Logo van Bestuursacademie Nederland
Adres

Rijnzathe 8, 3454 PV De Meern
Postbus 131, 3454 ZJ De Meern

Telefoon 020 7708221 Laat telefoonnummer zien

389 trainingen

Overzicht

Ervaringen (864)

9 Ellemieke de Graaf
“Zeer complete en praktijkgerichte opleiding. Docenten met kennis van zaken zelf ook dagelijks werken met de Wmo. Daardoor erg praktijkgericht en di...”

Lees alle ervaringen
 

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van lokale overheden. Het instituut richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getrain…

Lees de complete beschrijving

Beschrijving

Samen met klanten en partners bouwt de Bestuursacademie Nederland mee aan de professionalisering van lokale overheden. Het instituut richt zich zowel op de ontwikkeling van mensen als organisaties binnen het openbaar bestuur. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers van gemeenten, provincies en waterschappen opgeleid en getraind. En overheidsorganisaties krijgen advies op het gebied van Human Resources, organisatie- en teamontwikkeling, leiderschap en cultuurverandering.

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor Bestuursacademie Nederland (Deel je ervaring)

7,6 Gebaseerd op 864 ervaringen van 130 opleidingen, trainingen en cursussen

 

Enkele ervaringen met cursussen van Bestuursacademie Nederland

Consulent Wmo, basisopleiding

Consulent Wmo, basisopleiding

Ellemieke de Graaf | Beoordeling: 9 vri 21 feb 2014 14:59:06 UTC

“Zeer complete en praktijkgerichte opleiding. Docenten met kennis van zaken zelf ook dagelijks werken met de Wmo. Daardoor erg praktijkgericht en direct in de praktijk toe te passen. Ik kan de opleiding zeker aanraden!” “Zeer complete en praktijkgerichte opleiding. Docenten met kennis van zaken zelf ook dagelijks werken met de Wmo. Daardoor erg praktijkgerich…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Politieke antenne

Politieke antenne

Anoniem | Beoordeling: 6 woe 19 jun 2013 00:00:00 UTC

“De interactie tussen de docent en de deelnemers heb ik als zeer prettig ervaren. Politieke antenne draait heel erg om gevoel. Volgens mij moet dat al deels in je zitten en leer je niet in twee dagen wel handvatten meegekregen om toe te passen.” “De interactie tussen de docent en de deelnemers heb ik als zeer prettig ervaren. Politieke antenne draait heel erg om gevoel. Volgens mij mo…”

Gemeentefonds voor gevorderden

Gemeentefonds voor gevorderden

Anoniem | Beoordeling: 5 din 18 jun 2013 00:00:00 UTC

“Fijn om te sparren met andere gemeenten. Conclusie is voor iedereen hetzelfde, we weten het niet. Slechts een paar handvaten om dit op te lossen.” “Fijn om te sparren met andere gemeenten. Conclusie is voor iedereen hetzelfde, we weten het niet. Slechts een paar handvaten om dit op te lo…”

Privaatrecht voor de overheid, basiscursus (Hbo-niveau)

Privaatrecht voor de overheid, basiscursus (Hbo-niveau)

Jan Jaap van den Hoek | Beoordeling: 7 don 13 jun 2013 00:00:00 UTC

“Echt te veel in te weinig tijd. Prima docent (complimenten!), maar te weinig tijd om 't te laten landen. Ontevreden gevoel!! Examen wordt zo een "kunstje".” “Echt te veel in te weinig tijd. Prima docent (complimenten!), maar te weinig tijd om 't te laten landen. Ontevreden gevoel!! Examen wordt zo…”

Schrijven van rapporten en adviezen

Schrijven van rapporten en adviezen

Arja de Waal | Beoordeling: 8 din 11 jun 2013 00:00:00 UTC

“Het was een duidelijke cursus. In enkele stappen, met goede tips, werd een heldere structuur neergezet.” “Het was een duidelijke cursus. In enkele stappen, met goede tips, werd een heldere structuur neergezet.”

Secretaris bezwaarschriftencommissie

Secretaris bezwaarschriftencommissie

Ilse Stroo | Beoordeling: 7 vri 07 jun 2013 00:00:00 UTC

“Goede cursus, docent uit de praktijk -> heel prettig. Soms wel teveel afwijken van lesstof. Komt ook door vragen cursisten. Had wat meer praktijkopdrachten verwacht (van doen leer je meer).” “Goede cursus, docent uit de praktijk -> heel prettig. Soms wel teveel afwijken van lesstof. Komt ook door vragen cursisten. Had wat meer pra…”

Functioneel beheer

Functioneel beheer

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 07 jun 2013 00:00:00 UTC

“Voorziet in een behoefte en heeft mij geholpen om als functioneel beheerder sterker in mijn "schoenen te staan".” “Voorziet in een behoefte en heeft mij geholpen om als functioneel beheerder sterker in mijn "schoenen te staan".”

Heffingsambtenaar Lokale Overheid (HALO), actualiteitendagen

Heffingsambtenaar Lokale Overheid (HALO), actualiteitendagen

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 07 jun 2013 00:00:00 UTC

“Goed verzorgde en interessante bijblijfdag met actualiteiten van dit moment, en natuurlijk een fijne, goede en gezellige docente. Tot volgend jaar!” “Goed verzorgde en interessante bijblijfdag met actualiteiten van dit moment, en natuurlijk een fijne, goede en gezellige docente. Tot volgen…”

De Kanteling in de Wmo

De Kanteling in de Wmo

Anoniem | Beoordeling: 8 don 06 jun 2013 00:00:00 UTC

“M.n. de 2e dag is een goede aanvulling op de basiscursus. Bepaalde onderdelen kunnen ook toegevoegd worden aan de basiscursus.” “M.n. de 2e dag is een goede aanvulling op de basiscursus. Bepaalde onderdelen kunnen ook toegevoegd worden aan de basiscursus.”

Btw, basiscursus

Btw, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 5 don 06 jun 2013 00:00:00 UTC

“Voor mijn gevoel gaat de cursus dieper dan een btw-basis cursus. Voor mijn werk op crediteurenadministratie ging de stof soms te ver.” “Voor mijn gevoel gaat de cursus dieper dan een btw-basis cursus. Voor mijn werk op crediteurenadministratie ging de stof soms te ver.”

RMC, opstapcursus

RMC, opstapcursus

Manon Entius | Beoordeling: 7 woe 05 jun 2013 00:00:00 UTC

“Erg leerzaam, omdat bleek dat de cursisten al wat ervaring hadden binnen het RMC, heeft de docent veel maatwerk geleverd. Hij sprong in op onderwerpen die door de cursisten werden aangeleverd. Veel interactie, casuïstiek. Dit maakte het erg concreet en interactief.” “Erg leerzaam, omdat bleek dat de cursisten al wat ervaring hadden binnen het RMC, heeft de docent veel maatwerk geleverd. Hij sprong in op o…”

Finale geschilbeslechting

Finale geschilbeslechting

Wessel Boelema | Beoordeling: 9 woe 05 jun 2013 00:00:00 UTC

“Een diepgaande toelichting op hoe de rechter mogelijk tot # gesch. besl. kan komen, met of zonder aansluiting v.d. gemeente. Interessant.” “Een diepgaande toelichting op hoe de rechter mogelijk tot # gesch. besl. kan komen, met of zonder aansluiting v.d. gemeente. Interessant.”

Beleidsmatig omgaan met afval en leefomgeving

Beleidsmatig omgaan met afval en leefomgeving

Anoniem | Beoordeling: 7 din 04 jun 2013 17:40:27 UTC

“In relatief weinig tijd zijn veel onderwerpen behandeld. De stof spreiden over 5 a 6 dagdelen zou beter zijn.” “In relatief weinig tijd zijn veel onderwerpen behandeld. De stof spreiden over 5 a 6 dagdelen zou beter zijn.”

Inkomensconsulent - Medewerker Sociale Zekerheid

Inkomensconsulent - Medewerker Sociale Zekerheid

Anoniem | Beoordeling: 2 din 04 jun 2013 17:40:26 UTC

“De hoeveelheid lesstof in de basis is teveel, hoge snelheid en weinig herhaling. Toelatingseisen tot deze cursus hanteren of cursus uitbreiden tot meer dagdelen. Teveel vakjargon.” “De hoeveelheid lesstof in de basis is teveel, hoge snelheid en weinig herhaling. Toelatingseisen tot deze cursus hanteren of cursus uitbreid…”

Beleidsmatig omgaan met afval en leefomgeving

Beleidsmatig omgaan met afval en leefomgeving

Anoniem | Beoordeling: 8 din 04 jun 2013 17:40:26 UTC

“Goede introductie in de diverse aspecten van afval.” “Goede introductie in de diverse aspecten van afval.”

Wmo, introductiecursus

Wmo, introductiecursus

Anoniem | Beoordeling: 8 din 04 jun 2013 00:00:00 UTC

“Een zinvolle cursus, veel tips en trucs meegekregen om een goed "keukentafel" gesprek te kunnen voeren.” “Een zinvolle cursus, veel tips en trucs meegekregen om een goed "keukentafel" gesprek te kunnen voeren.”

Beleid maken, beleid schrijven

Beleid maken, beleid schrijven

Anoniem | Beoordeling: 9 don 30 mei 2013 00:00:00 UTC

“Veel leuker en zinvoller dan ik in eerste instantie had verwacht. Veel tips en verhalen uit de praktijk. Erg goed gebracht.” “Veel leuker en zinvoller dan ik in eerste instantie had verwacht. Veel tips en verhalen uit de praktijk. Erg goed gebracht.”

Medewerker Personeelsadministratie

Medewerker Personeelsadministratie

B. Vos | Beoordeling: 7 don 30 mei 2013 00:00:00 UTC

“Fijne cursus. Heb veel geleerd. Is mij nu veel meer duidelijk. Ook de ervaringen van de andere cursisten zijn fijn om te horen.” “Fijne cursus. Heb veel geleerd. Is mij nu veel meer duidelijk. Ook de ervaringen van de andere cursisten zijn fijn om te horen.”

Besluit Begroting en Verantwoording, basis

Besluit Begroting en Verantwoording, basis

Roland v. Olst | Beoordeling: 8 woe 29 mei 2013 00:00:00 UTC

“Fijne cursus waar de kaders en hoofdlijnen helder, strak en duidelijk zijn neergezet. Vanuit daar ingezoomd op specifieke punten. Theorie en lessen sluiten op elkaar aan, waarin praktijkvoorbeelden in combinatie met oefeningen op de cursusdagen een toegevoegde waarde hebben. Wel een gemis dat er op papier geen voorbeeldvragen en antwoorden zijn uitgedeeld/in boek opgenomen.” “Fijne cursus waar de kaders en hoofdlijnen helder, strak en duidelijk zijn neergezet. Vanuit daar ingezoomd op specifieke punten. Theorie en…”

Handhaving ? juridische aspecten

Handhaving ? juridische aspecten

Anoniem | Beoordeling: 8 din 28 mei 2013 00:00:00 UTC

“Fijne cursus, veel geleerd. Had het alleen fijner gevonden als we thuis ook meer konden doen. Dan hadden we dieper op de stof kunnen ingaan. Fijn lesgegeven.” “Fijne cursus, veel geleerd. Had het alleen fijner gevonden als we thuis ook meer konden doen. Dan hadden we dieper op de stof kunnen ingaan.…”

Maken van contracten en overeenkomsten

Maken van contracten en overeenkomsten

Suzanne Sniekers | Beoordeling: 7 vri 24 mei 2013 00:00:00 UTC

“Eerste deel van de cursus (theoretische deel): veel herhaling van reeds aanwezige kennis. Zou praktijkgerichte kunnen. Tweede deel van de cursus (onderh.): zeer waardevol.” “Eerste deel van de cursus (theoretische deel): veel herhaling van reeds aanwezige kennis. Zou praktijkgerichte kunnen. Tweede deel van de cu…”

Gemeentelijk cultuurbeleid nieuwe stijl

Gemeentelijk cultuurbeleid nieuwe stijl

Anoniem | Beoordeling: 7 don 23 mei 2013 00:00:00 UTC

“Alle facetten van cultuurbeleid kwamen aan bod. Vooraf ingediende vragen werden behandeld en beantwoord. Goed om ervaringen uit te wisselen met andere gemeenten.” “Alle facetten van cultuurbeleid kwamen aan bod. Vooraf ingediende vragen werden behandeld en beantwoord. Goed om ervaringen uit te wisselen …”

Treasury in de praktijk

Treasury in de praktijk

Anoniem | Beoordeling: 8 don 23 mei 2013 00:00:00 UTC

“Veel nuttige info voor de praktijk, tips en voor mij meer duidelijkheid over 't vak en toekomstige wijzigingen.” “Veel nuttige info voor de praktijk, tips en voor mij meer duidelijkheid over 't vak en toekomstige wijzigingen.”

Complexe woonvoorzieningen

Complexe woonvoorzieningen

Anoniem | Beoordeling: 8 don 23 mei 2013 00:00:00 UTC

“Goede kennisoverdracht, relevant. Prima interactie tussen cursusleider en groep. Plus diversiteit van de deelnemers.” “Goede kennisoverdracht, relevant. Prima interactie tussen cursusleider en groep. Plus diversiteit van de deelnemers.”

Bestuurskunde

Bestuurskunde

Anoniem | Beoordeling: 7 vri 17 mei 2013 00:00:00 UTC

“Het onderwerp bestuurskunde is lastig te formuleren. Tijdens de cursus is een duidelijker beeld geschept dat bestuurskunde veel te maken heeft met beleid, kunnen analyseren, politiek, enz.” “Het onderwerp bestuurskunde is lastig te formuleren. Tijdens de cursus is een duidelijker beeld geschept dat bestuurskunde veel te maken hee…”

Juridisch kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening,…

Juridisch kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening, actualiteitendag

M.S. Kisoor | Beoordeling: 10 don 16 mei 2013 00:00:00 UTC

“Goede uitleg van cursusmateriaal, ruimte voor het stellen van vragen, praktijkvoorbeelden bespreken, etc.” “Goede uitleg van cursusmateriaal, ruimte voor het stellen van vragen, praktijkvoorbeelden bespreken, etc.”

Senior Consulent Wmo

Senior Consulent Wmo

Anoniem | Beoordeling: 8 din 14 mei 2013 13:59:04 UTC

“Samenvatting van cursus keukentafelgesprek en individuele voorzieningen en actualiteitendag. Allemaal al gedaan. Had meer diepgang verwacht. Vooral in ziektebeelden.” “Samenvatting van cursus keukentafelgesprek en individuele voorzieningen en actualiteitendag. Allemaal al gedaan. Had meer diepgang verwacht.…”

Conflicthantering en onderhandelen

Conflicthantering en onderhandelen

Anoniem | Beoordeling: 8 din 14 mei 2013 13:59:04 UTC

“Boeiende manier van lesgeven. Een open sfeer die wordt gecreëerd door de docent.” “Boeiende manier van lesgeven. Een open sfeer die wordt gecreëerd door de docent.”

Leerplichtambtenaar, opstapcursus

Leerplichtambtenaar, opstapcursus

Jaap Fokker | Beoordeling: 9 din 14 mei 2013 13:59:03 UTC

“Ik heb kennis genomen van de werkzaamheden van een leerplichtambtenaar.” “Ik heb kennis genomen van de werkzaamheden van een leerplichtambtenaar.”

Drank- en Horecawet in de praktijk

Drank- en Horecawet in de praktijk

Klaasje de Weerd | Beoordeling: 8 din 14 mei 2013 13:59:03 UTC

“Duidelijke uitleg van leraar. Veel geleerd tijdens cursus.” “Duidelijke uitleg van leraar. Veel geleerd tijdens cursus.”

Leerlingenvervoer, basiscursus

Leerlingenvervoer, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 8 din 14 mei 2013 13:59:03 UTC

“Goede feedback / zelf inzichtelijk maken / goede casus.” “Goede feedback / zelf inzichtelijk maken / goede casus.”

Handhaving van het bestuursrecht

Handhaving van het bestuursrecht

Anoniem | Beoordeling: 8 din 14 mei 2013 13:59:02 UTC

“Duidelijk uitgelegd. Maar te kort om zoveel stof op te nemen.” “Duidelijk uitgelegd. Maar te kort om zoveel stof op te nemen.”

Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Anoniem | Beoordeling: 6 din 14 mei 2013 13:59:02 UTC

“Heel veel stof. Eigenlijk te weinig voor in 6 dagdelen.” “Heel veel stof. Eigenlijk te weinig voor in 6 dagdelen.”

Algemene wet bestuursrecht, basiscursus

Algemene wet bestuursrecht, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 10 din 14 mei 2013 13:59:02 UTC

“Logische volgorde. Veel voorbeelden praktijk. Duidelijk.” “Logische volgorde. Veel voorbeelden praktijk. Duidelijk.”

Persoonlijke effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit

Anoniem | Beoordeling: 6 din 14 mei 2013 13:59:01 UTC

“Over jezelf nadenken kan soms moeilijk zijn, maar wel leerzaam (uiteindelijk).” “Over jezelf nadenken kan soms moeilijk zijn, maar wel leerzaam (uiteindelijk).”

Vakopleiding Leerplicht-RMC

Vakopleiding Leerplicht-RMC

Anoniem | Beoordeling: 6 din 14 mei 2013 13:59:00 UTC

“Ik had iets meer over BBL en leerwerkplekken verwacht.” “Ik had iets meer over BBL en leerwerkplekken verwacht.”

Gemeenterecht

Gemeenterecht

Daniela Plank | Beoordeling: 7 din 14 mei 2013 13:58:59 UTC

“Goed, heel goed! Casussen ook duidelijk en praktisch.” “Goed, heel goed! Casussen ook duidelijk en praktisch.”

Afdelingshoofden, leergang

Afdelingshoofden, leergang

Arie Anninga | Beoordeling: 8 din 14 mei 2013 13:58:55 UTC

“Positief, leerzaam. Reflectie -> zelf reflectie. Inzicht -> zelf inzicht.” “Positief, leerzaam. Reflectie -> zelf reflectie. Inzicht -> zelf inzicht.”

Strategisch adviseren in de publieke sector

Strategisch adviseren in de publieke sector

Rory Meester | Beoordeling: 9 din 14 mei 2013 13:58:54 UTC

“Leuk, inspirerend en goed voor de praktijk toepasbaar.” “Leuk, inspirerend en goed voor de praktijk toepasbaar.”

Bestuursrecht

Bestuursrecht

Anoniem | Beoordeling: 8 din 14 mei 2013 13:58:54 UTC

“Goede opzet: 's Morgens theorie en herhaling. 's Middags vragen en jurisprudentie (interacties). Laagdrempelig en een kleine groep (werkt prettig).” “Goede opzet: 's Morgens theorie en herhaling. 's Middags vragen en jurisprudentie (interacties). Laagdrempelig en een kleine groep (werkt pr…”

Projectmanagement

Projectmanagement

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 13 mei 2013 00:00:00 UTC

“De eerste dag was voor mij de vraag waar de cursus zou leiden. Dag 2 en 3 maakten dit ruimschoots goed en gaven mij goede handreikingen voor mij rol als programmamanager. Prettige kleine groep!” “De eerste dag was voor mij de vraag waar de cursus zou leiden. Dag 2 en 3 maakten dit ruimschoots goed en gaven mij goede handreikingen voor…”

Effectieve gesprekstechnieken

Effectieve gesprekstechnieken

Anoniem | Beoordeling: 9 din 07 mei 2013 00:00:00 UTC

“Veel geleerd en dit ook kunnen toepassen in de praktijk (in najaar 2012 vier dagdelen gevolgd en nu 21 mei de laatste twee). Het in groepjes oefenen (praktijkgericht) was heel leerzaam.” “Veel geleerd en dit ook kunnen toepassen in de praktijk (in najaar 2012 vier dagdelen gevolgd en nu 21 mei de laatste twee). Het in groepjes…”

Grondexploitatie, praktijkcursus voor gevorderden

Grondexploitatie, praktijkcursus voor gevorderden

Froukje Vos | Beoordeling: 8 maa 29 apr 2013 10:28:25 UTC

“Goede, duidelijke cursus. Alle theorie wordt samengepakt in een casus. Hans weet veel van wat er op dit moment speelt, waardoor het extra interessant is.” “Goede, duidelijke cursus. Alle theorie wordt samengepakt in een casus. Hans weet veel van wat er op dit moment speelt, waardoor het extra in…”

Beleidskunde 1

Beleidskunde 1

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 29 apr 2013 10:28:24 UTC

“Leuke, enthousiaste docent, met veel praktijkervaring. Op andere manier naar dingen leren kijken. Goede verdeling tussen theorie en praktijk.” “Leuke, enthousiaste docent, met veel praktijkervaring. Op andere manier naar dingen leren kijken. Goede verdeling tussen theorie en praktijk…”

Grondexploitatie, basiscursus

Grondexploitatie, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 29 apr 2013 10:28:23 UTC

“Basisbegrippen werden heel helder uitgelegd, ook werd goed de link naar de praktijk van de gebiedsontwikkeling gelegd.” “Basisbegrippen werden heel helder uitgelegd, ook werd goed de link naar de praktijk van de gebiedsontwikkeling gelegd.”

Inleiding Ruimtelijke Ordening

Inleiding Ruimtelijke Ordening

Marlies de Roo-Werink | Beoordeling: 7 maa 29 apr 2013 10:28:22 UTC

“De stof is uitgebreid, duidelijk besproken, er was veel samenspraak, veel praktijkvoorbeelden. Ik vond het een duidelijke, informatieve cursus.” “De stof is uitgebreid, duidelijk besproken, er was veel samenspraak, veel praktijkvoorbeelden. Ik vond het een duidelijke, informatieve curs…”

Hoe werkt de gemeente

Hoe werkt de gemeente

Klomp | Beoordeling: 7 maa 29 apr 2013 10:28:06 UTC

“Heldere cursus. Iets teveel op de deelnemers gericht dan op de inhoud.” “Heldere cursus. Iets teveel op de deelnemers gericht dan op de inhoud.”

Bemonstering en analysetechniek (praktijkdagen)

Bemonstering en analysetechniek (praktijkdagen)

Anoniem | Beoordeling: 7 maa 29 apr 2013 10:28:05 UTC

“Ik heb in de praktijk nooit met monstername gewerkt. 2 Dgn. is dan erg kort. Hopelijk kan ik wat met het naslagwerk.” “Ik heb in de praktijk nooit met monstername gewerkt. 2 Dgn. is dan erg kort. Hopelijk kan ik wat met het naslagwerk.”

Projectmatig werken

Projectmatig werken

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 26 apr 2013 12:01:15 UTC

“Ik heb veel geleerd over proj. W. en vond de manier prettig. Groepjes die samen aan een project werken dat leert fijn. Sfeer was prima dankzij Jan.” “Ik heb veel geleerd over proj. W. en vond de manier prettig. Groepjes die samen aan een project werken dat leert fijn. Sfeer was prima dankz…”

Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden gemeenten, basiscursus

Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden gemeenten, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 7 vri 26 apr 2013 12:01:14 UTC

“Deze dag heeft mij inzicht gegeven t.a.v. rol OR en GO bij herindeling. Ook heeft het mij inzicht gebracht wat me te doen staat de komende tijd als begeleider van de herindeling.” “Deze dag heeft mij inzicht gegeven t.a.v. rol OR en GO bij herindeling. Ook heeft het mij inzicht gebracht wat me te doen staat de komende t…”

Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO)

Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO)

Hennie v.d. Weerdhof | Beoordeling: 7 vri 26 apr 2013 12:01:13 UTC

“Duidelijk en er was eindelijk eens voldoende tijd om de stof door te nemen.” “Duidelijk en er was eindelijk eens voldoende tijd om de stof door te nemen.”

Coördinatoren en Teamleiders, leergang

Coördinatoren en Teamleiders, leergang

Geert Peeters | Beoordeling: 8 vri 26 apr 2013 12:01:10 UTC

“Goede cursus, mooie voorbeelden. Bewust met jezelf bezig geweest. Prima leerschool.” “Goede cursus, mooie voorbeelden. Bewust met jezelf bezig geweest. Prima leerschool.”

Regelgeving als beleidsinstrument

Regelgeving als beleidsinstrument

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 26 apr 2013 12:01:08 UTC

“Goede structuur opbouw in uitleg. Basiskennis schort bij mij maar door soms herhaling begrippen door docent. Komt het weer boven drijven.” “Goede structuur opbouw in uitleg. Basiskennis schort bij mij maar door soms herhaling begrippen door docent. Komt het weer boven drijven.”

De Klacht en de Klant

De Klacht en de Klant

Anoniem | Beoordeling: 6 vri 26 apr 2013 12:01:08 UTC

“Cursus is prima als opfriscursus. De meeste van de deelnemers is bekend met de behandelde stof. Het is een goede cursus voor beginners, ik had op meer diepte gehoopt.” “Cursus is prima als opfriscursus. De meeste van de deelnemers is bekend met de behandelde stof. Het is een goede cursus voor beginners, ik h…”

Subsidieverlening volgens de Awb

Subsidieverlening volgens de Awb

Anoniem | Beoordeling: 9 vri 26 apr 2013 12:01:04 UTC

“Het was leerzaam, hoog tempo, maar wel duidelijk. Het was alleen voor mij geheel nieuw.” “Het was leerzaam, hoog tempo, maar wel duidelijk. Het was alleen voor mij geheel nieuw.”

Proces-verbaal leerplichtzaken, workshop

Proces-verbaal leerplichtzaken, workshop

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 26 apr 2013 11:57:38 UTC

“Positief. Veel v.d. lesstof kan ik gebruiken. Interessant om de informatie van deze cursus te leggen naast hoe het nu bij de gemeente w.b. PV leerplicht wordt gedaan.” “Positief. Veel v.d. lesstof kan ik gebruiken. Interessant om de informatie van deze cursus te leggen naast hoe het nu bij de gemeente w.b. P…”

Financieel Medewerker

Financieel Medewerker

Peter Selten | Beoordeling: 8 vri 26 apr 2013 11:57:37 UTC

“In een gestructureerde vorm, korte, heldere rapporten maken. Veel tips en trucs.” “In een gestructureerde vorm, korte, heldere rapporten maken. Veel tips en trucs.”

Samenleving, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Samenleving, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Jaap Inberg | Beoordeling: 7 vri 26 apr 2013 11:57:36 UTC

“Was prima cursus, maar te weinig dagen, waardoor te weinig verdieping. Doorlopen v. wetteksten mag van mij anders en/of korter. Graag meer verdieping door bijv. casussen/opdrachten.” “Was prima cursus, maar te weinig dagen, waardoor te weinig verdieping. Doorlopen v. wetteksten mag van mij anders en/of korter. Graag meer v…”

Professioneel adviseren

Professioneel adviseren

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 26 apr 2013 00:00:00 UTC

“Goede combi tussen theorie & praktijk. Veel oefenen en veel ruimte voor praktijkvoorbeelden. Veilige omgeving zorgt voor een goede leeromgeving.” “Goede combi tussen theorie & praktijk. Veel oefenen en veel ruimte voor praktijkvoorbeelden. Veilige omgeving zorgt voor een goede leeromgev…”

Financieel management voor niet-financiële managers of…

Financieel management voor niet-financiële managers of beleidsmedewerkers

Anoniem | Beoordeling: 9 don 25 apr 2013 00:00:00 UTC

“De afwisseling van de 3 docenten was zeer goed. Alle 3 heel waardevol en leerzaam. Heeft mij tools geboden om toe te passen in mijn werk.” “De afwisseling van de 3 docenten was zeer goed. Alle 3 heel waardevol en leerzaam. Heeft mij tools geboden om toe te passen in mijn werk.”

Beleidsondersteuner, basiscursus

Beleidsondersteuner, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 8 don 18 apr 2013 00:00:00 UTC

“Cursus die direct in de praktijk gebracht kan worden. Meer praktijk oefenen. De 5e (halve) dag zou wel een hele dag mogen worden. Tussenduur (elke week) wat verder uit elkaar plannen.” “Cursus die direct in de praktijk gebracht kan worden. Meer praktijk oefenen. De 5e (halve) dag zou wel een hele dag mogen worden. Tussenduur…”

Buitengewoon opsporingsambtenaar, basisbekwaamheid

Buitengewoon opsporingsambtenaar, basisbekwaamheid

Anoniem | Beoordeling: 8 don 18 apr 2013 00:00:00 UTC

“Zeer interessante cursus: Goed # met veel ruimte voor vragen en discussie. Zeer ervaren docent. Kundig en prettig in de omgang.” “Zeer interessante cursus: Goed # met veel ruimte voor vragen en discussie. Zeer ervaren docent. Kundig en prettig in de omgang.”

Juridisch kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening…

Juridisch kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD)

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 17:07:43 UTC

“Goede opzet. Prettige manier om "bijgepraat" te worden t.a.v. ontwikkelingen naar de toekomst.” “Goede opzet. Prettige manier om "bijgepraat" te worden t.a.v. ontwikkelingen naar de toekomst.”

Behandeling van bezwaarschriften

Behandeling van bezwaarschriften

Stef Guyken | Beoordeling: 8 din 02 apr 2013 17:07:42 UTC

“Ik vond het een interessante module en heb veel opgestoken van het bijwonen van de hoorzitting.” “Ik vond het een interessante module en heb veel opgestoken van het bijwonen van de hoorzitting.”

Heffingsambtenaar lokale overheid (HALO)

Heffingsambtenaar lokale overheid (HALO)

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 17:07:41 UTC

“Geen sheets wat het lastig maakt om de rode draad te volgen.” “Geen sheets wat het lastig maakt om de rode draad te volgen.”

Opleiding tot Marktbeheerder / Marktmanager

Opleiding tot Marktbeheerder / Marktmanager

Anoniem | Beoordeling: 8 din 02 apr 2013 17:07:41 UTC

“Leerzame cursus. De cursus wordt met volle overtuiging en enthousiast gegeven.” “Leerzame cursus. De cursus wordt met volle overtuiging en enthousiast gegeven.”

Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden gemeenten,…

Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden gemeenten, verdiepingscursus

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 17:07:41 UTC

“Ontbreken van lesmateriaal, schrijfblok. Afkortingen in de sheets hinderlijk.” “Ontbreken van lesmateriaal, schrijfblok. Afkortingen in de sheets hinderlijk.”

Medewerker Klant Contact Centrum - Publiekszaken (MPZ)

Medewerker Klant Contact Centrum - Publiekszaken (MPZ)

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 17:07:40 UTC

“Veel lesstof in korte tijd. Jammer dat er geen fatsoenlijk boekje/reader was.” “Veel lesstof in korte tijd. Jammer dat er geen fatsoenlijk boekje/reader was.”

Burgerzaken, afstudeervariant Medewerker Lokale Overheid…

Burgerzaken, afstudeervariant Medewerker Lokale Overheid (MLOBZ)

Sylvana Peerwijk | Beoordeling: 9 din 02 apr 2013 17:07:40 UTC

“Was voor mij duidelijk nu begrijp ik migratie beter.” “Was voor mij duidelijk nu begrijp ik migratie beter.”

De griffier aan het roer

De griffier aan het roer

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 16:45:12 UTC

“Positief. Met name de reflectie op de aangeboden theorie was voor mij erg waardevol. Praktijkopdracht prima om te bevestigen dat de studiestof beklijft.” “Positief. Met name de reflectie op de aangeboden theorie was voor mij erg waardevol. Praktijkopdracht prima om te bevestigen dat de studiest…”

Programmamanagement in de publieke sector

Programmamanagement in de publieke sector

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 16:45:11 UTC

“De cursus was leuk en interessant, veel gedaan in 3 dagen met een goede mix van theorie en zelf doen. Fijne docent, met een prettige open houding, dat gaf een goede sfeer. Verder een leuke groep, niet te groot, precies goed.” “De cursus was leuk en interessant, veel gedaan in 3 dagen met een goede mix van theorie en zelf doen. Fijne docent, met een prettige open ho…”

Privaatrecht voor de overheid, verdiepingscursus…

Privaatrecht voor de overheid, verdiepingscursus (Hbo-niveau)

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 16:45:10 UTC

“Ervaringen zijn goed. Echter wel veel stof voor 3 dgn.” “Ervaringen zijn goed. Echter wel veel stof voor 3 dgn.”

WOZ-opleiding

WOZ-opleiding

Anoniem | Beoordeling: 7 din 02 apr 2013 16:45:10 UTC

“Veel praktijkvoorbeelden maakt theorie begrijpelijker.” “Veel praktijkvoorbeelden maakt theorie begrijpelijker.”

Planning en control, leergang

Planning en control, leergang

Aafke Sol-Doornbosch | Beoordeling: 9 din 02 apr 2013 16:45:09 UTC

“Heel veel informatie. Goed toepasbaar voor mijn werk. Erg duidelijk.” “Heel veel informatie. Goed toepasbaar voor mijn werk. Erg duidelijk.”

Invorderingsambtenaar (IVA)

Invorderingsambtenaar (IVA)

Ida Drost | Beoordeling: 4 din 02 apr 2013 16:45:09 UTC

“Prima. Soms veel nevenzaken. Mag van mij meer "to the point".” “Prima. Soms veel nevenzaken. Mag van mij meer "to the point".”

Milieuwetgeving, basiscursus

Milieuwetgeving, basiscursus

| Beoordeling: 6 din 02 apr 2013 16:45:09 UTC

“Inzicht in grote lijnen gekregen. Helaas voor mijn werkzaamheden bij Handhaving niet echt voor mijn praktijk.” “Inzicht in grote lijnen gekregen. Helaas voor mijn werkzaamheden bij Handhaving niet echt voor mijn praktijk.”

Bedrijfsvoering, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Bedrijfsvoering, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Bita Lashgari | Beoordeling: 8 din 02 apr 2013 16:45:08 UTC

“Een leerzame module in een ontspannen sfeer en heel belangrijk, lesstof werd goed met voorbeelden uitgelegd.” “Een leerzame module in een ontspannen sfeer en heel belangrijk, lesstof werd goed met voorbeelden uitgelegd.”

Besluit Begroting en Verantwoording, verdieping

Besluit Begroting en Verantwoording, verdieping

Anoniem | Beoordeling: 9 don 28 mar 2013 00:00:00 UTC

“Als jongste meest onervaren lid van de groep was het lastig meekomen. Met name het gebrek aan oefenmateriaal/opdrachten maken de vertaling van theorie naar praktijk zeer moeilijk. Ik hoor de # luiden, maar weet niet waar de kleper hangt.” “Als jongste meest onervaren lid van de groep was het lastig meekomen. Met name het gebrek aan oefenmateriaal/opdrachten maken de vertaling v…”

Startend Leidinggevenden, leergang

Startend Leidinggevenden, leergang

Niels Volten | Beoordeling: 8 woe 20 mar 2013 00:00:00 UTC

“Zeer positieve cursus die mij heel veel heeft opgeleverd om verdere stappen te kunnen maken zowel op werk als privé gebied.” “Zeer positieve cursus die mij heel veel heeft opgeleverd om verdere stappen te kunnen maken zowel op werk als privé gebied.”

Kopstudie ambtenaar bouw- en woningtoezicht

Kopstudie ambtenaar bouw- en woningtoezicht

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 18 mar 2013 00:00:00 UTC

“Hele goede, uitgebreide cursus. Brengt veel praktische informatie welke goed is te gebruiken in de praktijk.” “Hele goede, uitgebreide cursus. Brengt veel praktische informatie welke goed is te gebruiken in de praktijk.”

Nationale opleiding tot marktmeester

Nationale opleiding tot marktmeester

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 18 mar 2013 00:00:00 UTC

“Blij met de opgedane kennis. Tempo wel hoog als je ouder bent, heb je meer moeite met opnemen van de stof!” “Blij met de opgedane kennis. Tempo wel hoog als je ouder bent, heb je meer moeite met opnemen van de stof!”

Handhaving en rechtsbescherming, training

Handhaving en rechtsbescherming, training

Anoniem | Beoordeling: 8 don 14 mar 2013 11:36:26 UTC

“Te veel in te korte tijd. Deze module is behoorlijk ingewikkeld en mag van mij iets uitgebreider behandeld worden.” “Te veel in te korte tijd. Deze module is behoorlijk ingewikkeld en mag van mij iets uitgebreider behandeld worden.”

Informatiemanagement en digitale dienstverlening

Informatiemanagement en digitale dienstverlening

Anja Hoeben | Beoordeling: 5 don 14 mar 2013 11:36:26 UTC

“De cursus heeft me niet alle handvaten gegeven die ik had verwacht op basis van de factsheet. Te weinig tijd voor de hoeveelheid onderwerpen op de agenda. Samenhangende probleemstelling en mogelijke aandachtspunten komen niet uit de verf.” “De cursus heeft me niet alle handvaten gegeven die ik had verwacht op basis van de factsheet. Te weinig tijd voor de hoeveelheid onderwerpen…”

Griffier, leergang

Griffier, leergang

Elly v.d. Klauw | Beoordeling: 8 don 14 mar 2013 11:31:56 UTC

“Ochtend wat hak op tak, middag ad hand van vragen wat meer per onderwerp door de vragen. Veel informatie.” “Ochtend wat hak op tak, middag ad hand van vragen wat meer per onderwerp door de vragen. Veel informatie.”

Bestuursrecht voor wethouders

Bestuursrecht voor wethouders

Anoniem | Beoordeling: 7 don 14 mar 2013 00:00:00 UTC

“Goede ervaring, veel deskundigheid aanwezig bij docent. Veel interactie met deelnemers. Cursus mag meer in college vorm (schoolser).” “Goede ervaring, veel deskundigheid aanwezig bij docent. Veel interactie met deelnemers. Cursus mag meer in college vorm (schoolser).”

Coachen op gedrag en resultaat

Coachen op gedrag en resultaat

Anoniem | Beoordeling: 7 din 05 mar 2013 00:00:00 UTC

“Prettige groep, prettige docent, veel geoefend in goede sfeer. Te kort om echt te leren coachen maar altijd goed om op je eigen functioneren te reflecteren.” “Prettige groep, prettige docent, veel geoefend in goede sfeer. Te kort om echt te leren coachen maar altijd goed om op je eigen functioneren…”

Consulent Wmo, basisopleiding

Consulent Wmo, basisopleiding

Susan Peters | Beoordeling: 10 maa 04 mar 2013 00:00:00 UTC

“Docenten: prima; uitleg uitstekend. Lesmateriaal: onvolledig, slecht geordend; onlogische opzet; slechte presentatie; omslag is mooi.” “Docenten: prima; uitleg uitstekend. Lesmateriaal: onvolledig, slecht geordend; onlogische opzet; slechte presentatie; omslag is mooi.”

Beleid, Bestuur en Proces

Beleid, Bestuur en Proces

Anoniem | Beoordeling: 9 maa 18 feb 2013 14:35:33 UTC

“Zeer tevreden en ontzettend veel geleerd. Nieuw vak, nieuw terrein.” “Zeer tevreden en ontzettend veel geleerd. Nieuw vak, nieuw terrein.”

Volkshuisvesting, praktijkcursus

Volkshuisvesting, praktijkcursus

Anoniem | Beoordeling: 9 maa 18 feb 2013 14:35:32 UTC

“Breed overzicht volkshuisvesting gekregen. Prettige uitwisseling met collega's, uigebreide map erbij. Docenten goed in materie.” “Breed overzicht volkshuisvesting gekregen. Prettige uitwisseling met collega's, uigebreide map erbij. Docenten goed in materie.”

Schrijven van brieven en e-mails

Schrijven van brieven en e-mails

Anoniem | Beoordeling: 9 vri 15 feb 2013 12:24:28 UTC

“Heel interessant en leerzaam. Jammer dat er maar twee dagen voor stonden.” “Heel interessant en leerzaam. Jammer dat er maar twee dagen voor stonden.”

Bijzondere wetten, basiscursus

Bijzondere wetten, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 6 woe 06 feb 2013 14:20:03 UTC

“Erg nuttig. Zit binnen gemeente op de vakgroep, bijzondere wetten!” “Erg nuttig. Zit binnen gemeente op de vakgroep, bijzondere wetten!”

Algemeen Plaatselijke Verordening, basistraining

Algemeen Plaatselijke Verordening, basistraining

A. Krol | Beoordeling: 8 woe 06 feb 2013 14:20:02 UTC

“Duidelijke en heldere cursus, alleen 4 dagdelen is wel kort.” “Duidelijke en heldere cursus, alleen 4 dagdelen is wel kort.”

Griffiemedewerker, leergang

Griffiemedewerker, leergang

Elvira Mooijekind | Beoordeling: 9 woe 06 feb 2013 14:20:00 UTC

“Paul is een bevlogen docent die best wel taaie stof tot leven brengt met goede, leuke of grappige praktijkvoorbeelden. Bovendien is hij een vat vol kennis!” “Paul is een bevlogen docent die best wel taaie stof tot leven brengt met goede, leuke of grappige praktijkvoorbeelden. Bovendien is hij een …”

Werken bij de lokale overheid

Werken bij de lokale overheid

Anoniem | Beoordeling: 8 don 31 jan 2013 10:35:52 UTC

“Goede opbouw van de verschillende modules. Alleen was er wat te korte tijd voor alle lesstof.” “Goede opbouw van de verschillende modules. Alleen was er wat te korte tijd voor alle lesstof.”

Grip op invloed

Grip op invloed

Anoniem | Beoordeling: 8 don 31 jan 2013 10:35:51 UTC

“Cursus is goed bevallen. Enig minpunt is dat het een gehele dag inneemt. Liefst iedere week halve dag.” “Cursus is goed bevallen. Enig minpunt is dat het een gehele dag inneemt. Liefst iedere week halve dag.”

Maken van begrotingswijzigingen

Maken van begrotingswijzigingen

Anoniem | Beoordeling: 8 don 31 jan 2013 10:35:50 UTC

“Eye opener voor wat betreft de vertaling van de BBV voorschriften e.d. naar de praktijk.” “Eye opener voor wat betreft de vertaling van de BBV voorschriften e.d. naar de praktijk.”

Buitengewoon opsporingsambtenaar, basisbekwaamheid

Buitengewoon opsporingsambtenaar, basisbekwaamheid

Anoniem | Beoordeling: 9 don 31 jan 2013 10:35:46 UTC

“Prima. Ruimte is waardeloos (hok aan het eind v.d. gang).” “Prima. Ruimte is waardeloos (hok aan het eind v.d. gang).”

Bouwen en Ruimtelijke Ordening, praktijkcursus

Bouwen en Ruimtelijke Ordening, praktijkcursus

Anoniem | Beoordeling: 9 don 31 jan 2013 10:35:46 UTC

“Cursus geeft goede verduidelijking van samenhang verschillende wetten/regelingen t.b.v. toepassing ervan. Kennis van regeling was latent aanwezig. Wellicht overwegen "bouwen" en "r.o." te spreiden in aparte modules.” “Cursus geeft goede verduidelijking van samenhang verschillende wetten/regelingen t.b.v. toepassing ervan. Kennis van regeling was latent aan…”

Bestemmingsplannen, praktijkcursus

Bestemmingsplannen, praktijkcursus

Roxanne de Beaumont | Beoordeling: 9 maa 14 jan 2013 14:49:49 UTC

“Complexe materie vlot is overzichtelijk gepresenteerd.” “Complexe materie vlot is overzichtelijk gepresenteerd.”

Milieuboa - Permanente her- en bijscholing

Milieuboa - Permanente her- en bijscholing

Anoniem | Beoordeling: 1 maa 14 jan 2013 14:48:23 UTC

“Zorg voor stages bij politie of ander opsporingsdiensten.” “Zorg voor stages bij politie of ander opsporingsdiensten.”

Activiteitenbesluit, verdiepingscursus

Activiteitenbesluit, verdiepingscursus

T.W. Craanf | Beoordeling: 6 maa 14 jan 2013 14:48:22 UTC

“Prima. Alleen te kort. Een dag extra zou mogen voor een verdiepingscursus.” “Prima. Alleen te kort. Een dag extra zou mogen voor een verdiepingscursus.”

Omgevingsrecht voor frontoffice-medewerkers, basiscursus

Omgevingsrecht voor frontoffice-medewerkers, basiscursus

Judy Baherman | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:42:20 UTC

“Het heeft me meer kennis gegeven van omgaan/toepassen bedr.-plan.” “Het heeft me meer kennis gegeven van omgaan/toepassen bedr.-plan.”

Adviseur Bestuursondersteuning, leergang

Adviseur Bestuursondersteuning, leergang

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:42:19 UTC

“Leuke cursus, sluit goed aan bij de praktijk, geeft handvatten en nieuwe invalshoeken voor de huidige functie.” “Leuke cursus, sluit goed aan bij de praktijk, geeft handvatten en nieuwe invalshoeken voor de huidige functie.”

Gebiedsontwikkeling: het proces

Gebiedsontwikkeling: het proces

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:42:18 UTC

“Het is een praktisch goed toepasbare cursus. Sluit goed aan bij mijn dagelijkse werkpraktijk. Goed evenwicht tussen theorie praktijk en input van 'derden' (spelers in de RO-wereld).” “Het is een praktisch goed toepasbare cursus. Sluit goed aan bij mijn dagelijkse werkpraktijk. Goed evenwicht tussen theorie praktijk en inpu…”

Procesmanagement

Procesmanagement

Aalt Moreen | Beoordeling: 9 maa 14 jan 2013 14:42:16 UTC

“Goede training over het verkrijgen van overzicht in procesmanagement c.q. het invoeren van procesmanagement in de eigen organisatie.” “Goede training over het verkrijgen van overzicht in procesmanagement c.q. het invoeren van procesmanagement in de eigen organisatie.”

Algemene module Burgerzaken, e-learning

Algemene module Burgerzaken, e-learning

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:40:19 UTC

“Een moeilijke module, heel veel verschillende dingen, maar wel met goede uitleg. Het is wel te veel door elkaar. Beter richten per hoofdstuk.” “Een moeilijke module, heel veel verschillende dingen, maar wel met goede uitleg. Het is wel te veel door elkaar. Beter richten per hoofdstuk…”

Marketing voor bedrijfscontactfunctionarissen

Marketing voor bedrijfscontactfunctionarissen

Petra de Vliegher | Beoordeling: 6 maa 14 jan 2013 14:40:19 UTC

“Veel uitwisseling van kennis en ervaring met de andere bvf's. Nog geen direct gevoel bij het oppakken van onze marketing.” “Veel uitwisseling van kennis en ervaring met de andere bvf's. Nog geen direct gevoel bij het oppakken van onze marketing.”

De raad in beeld - workshop raadscommunicatie

De raad in beeld - workshop raadscommunicatie

Anoniem | Beoordeling: 4 maa 14 jan 2013 14:40:18 UTC

“Je doet altijd wel wat nw. ideeën op, maar ik had er toch iets meer van verwacht. Het lijkt meer een dag sparren met collega's.” “Je doet altijd wel wat nw. ideeën op, maar ik had er toch iets meer van verwacht. Het lijkt meer een dag sparren met collega's.”

Medewerker Lokale Overheid, basisjaar

Medewerker Lokale Overheid, basisjaar

Anoniem | Beoordeling: 7 maa 14 jan 2013 14:40:18 UTC

“Het is heel veel, maar wel allemaal bruikbare informatie.” “Het is heel veel, maar wel allemaal bruikbare informatie.”

Juridische Zaken, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Juridische Zaken, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Anoniem | Beoordeling: 7 maa 14 jan 2013 14:40:17 UTC

“Goede, praktijkgerelateerde, uitleg met een goede leraar.” “Goede, praktijkgerelateerde, uitleg met een goede leraar.”

Strategische City- en Regiomarketing, masterclass

Strategische City- en Regiomarketing, masterclass

Samantha Wisniewski | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:40:16 UTC

“Zeer interessant om te horen welke problemen maar ook oplossingen andere gemeentes hebben op het gebied v. citymarketing. Hierdoor ook zeer praktische training.” “Zeer interessant om te horen welke problemen maar ook oplossingen andere gemeentes hebben op het gebied v. citymarketing. Hierdoor ook zeer …”

Ruimtelijke Ordening voor gevorderden

Ruimtelijke Ordening voor gevorderden

Anoniem | Beoordeling: 5 maa 14 jan 2013 14:40:15 UTC

“Prima cursus, maar de cursus suggereert meer diepgang dan in de praktijk is gebleken.” “Prima cursus, maar de cursus suggereert meer diepgang dan in de praktijk is gebleken.”

Regisseren van beleid

Regisseren van beleid

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:40:14 UTC

“Prettig 'les' gegeven. Interessant onderwerp. Bruikbaar.” “Prettig 'les' gegeven. Interessant onderwerp. Bruikbaar.”

Wabo - Omgevingsrecht, basiscursus

Wabo - Omgevingsrecht, basiscursus

Anoniem | Beoordeling: 7 maa 14 jan 2013 14:39:08 UTC

“Goede basis voor kennis m.b.t. de Wabo. Door mijn functie ook een aantal onderwerpen 'een ver van mijn bed show'.” “Goede basis voor kennis m.b.t. de Wabo. Door mijn functie ook een aantal onderwerpen 'een ver van mijn bed show'.”

Juridische basisvaardigheden

Juridische basisvaardigheden

G. Bloem van der Deen | Beoordeling: 9 maa 14 jan 2013 14:39:07 UTC

“Het is goed om zelf opdrachten te maken. Docent heeft de module goed begeleid.” “Het is goed om zelf opdrachten te maken. Docent heeft de module goed begeleid.”

Adresonderzoek

Adresonderzoek

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:39:07 UTC

“Veel dingen zijn herkenbaar. Toch vond ik 't interessant. Goede mentor die alles duidelijk en goed verwoordde.” “Veel dingen zijn herkenbaar. Toch vond ik 't interessant. Goede mentor die alles duidelijk en goed verwoordde.”

Illegaal grondgebruik

Illegaal grondgebruik

Anoniem | Beoordeling: 7 maa 14 jan 2013 14:39:07 UTC

“Goed om zaken weer een keer duidelijk op een rij te krijgen.” “Goed om zaken weer een keer duidelijk op een rij te krijgen.”

Commissiegriffier en raadsadviseur, leergang

Commissiegriffier en raadsadviseur, leergang

Jetje Tollenaar - de Vries | Beoordeling: 9 maa 14 jan 2013 14:39:06 UTC

“Zeer afwisselend, vooral de eerste dag. De tweede dag veel informatie, waarvan ik zeker zal toetsen hoe dit bij ons in de gemeente is.” “Zeer afwisselend, vooral de eerste dag. De tweede dag veel informatie, waarvan ik zeker zal toetsen hoe dit bij ons in de gemeente is.”

Buitenlandse brondocumenten

Buitenlandse brondocumenten

Anoniem | Beoordeling: 7 maa 14 jan 2013 14:39:06 UTC

“Toch een nuttige zoektocht + bewustwording v.w.b. omgang met documenten.” “Toch een nuttige zoektocht + bewustwording v.w.b. omgang met documenten.”

Besluit Begroting en Verantwoording, actualiteitendag…

Besluit Begroting en Verantwoording, actualiteitendag (opfriscursus)

Anoniem | Beoordeling: 9 maa 14 jan 2013 14:39:05 UTC

“Weer even opgefrist + nieuwste actualiteiten gehoord. Veel ruimte voor vragen. Op de praktijk gericht.” “Weer even opgefrist + nieuwste actualiteiten gehoord. Veel ruimte voor vragen. Op de praktijk gericht.”

Bodecursus, basis

Bodecursus, basis

Johan Homan | Beoordeling: 8 maa 26 nov 2012 15:38:02 UTC

“Het leuke van deze cursus vind ik de diepere kijk op de Bode functie en het kijken bij andere gemeenten. Het is overal anders.” “Het leuke van deze cursus vind ik de diepere kijk op de Bode functie en het kijken bij andere gemeenten. Het is overal anders.”

Beheer van Basisregistraties (gegevensbeheer)

Beheer van Basisregistraties (gegevensbeheer)

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 26 nov 2012 15:38:02 UTC

“Helder van uitleg, sluit goed aan bij werksituatie.” “Helder van uitleg, sluit goed aan bij werksituatie.”

Mediationvaardigheden

Mediationvaardigheden

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 26 nov 2012 15:38:01 UTC

“Goede cursus, leuk om te doen, veel geleerd. Prima!” “Goede cursus, leuk om te doen, veel geleerd. Prima!”

Omgevingsrecht, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Omgevingsrecht, afstudeervariant Adviseur Lokale Overheid

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 23 nov 2012 00:00:00 UTC

“Het zou beter zijn de verschillende onderwerpen eerst te behandelen en daarna af te sluiten met een opdracht. Verder zijn de onderwerpen goed uitgelegd en behandeld.” “Het zou beter zijn de verschillende onderwerpen eerst te behandelen en daarna af te sluiten met een opdracht. Verder zijn de onderwerpen goe…”

Timemanagement en werkplanning

Timemanagement en werkplanning

Anoniem | Beoordeling: 8 din 06 nov 2012 15:37:06 UTC

“Goed, leerzaam. Kan ik goed toepassen (hetgeen aangedragen is) op dagelijkse werkzaamheden.” “Goed, leerzaam. Kan ik goed toepassen (hetgeen aangedragen is) op dagelijkse werkzaamheden.”

Beleid maken, beleid schrijven - vervolgcursus

Beleid maken, beleid schrijven - vervolgcursus

Anoniem | Beoordeling: 8 din 06 nov 2012 15:37:06 UTC

“Goed. Thuiswerk mag onderdeel zijn. Te laat op de hoogte gesteld dat het doorging.” “Goed. Thuiswerk mag onderdeel zijn. Te laat op de hoogte gesteld dat het doorging.”

Vergunningsvrij bouwen

Vergunningsvrij bouwen

Anoniem | Beoordeling: 9 don 18 okt 2012 12:00:33 UTC

“Heel dynamisch en leerzaam. Veel stof, erg snel!” “Heel dynamisch en leerzaam. Veel stof, erg snel!”

Arbo-preventiemedewerker en -coördinator

Arbo-preventiemedewerker en -coördinator

Anoniem | Beoordeling: 8 don 18 okt 2012 12:00:33 UTC

“Het hoge cijfers is gelegen aan de wijze van lesgeven door de docent. Veel kennis in achtergrond blijkt!” “Het hoge cijfers is gelegen aan de wijze van lesgeven door de docent. Veel kennis in achtergrond blijkt!”

Besluit Begroting en Verantwoording, hoofdlijnen

Besluit Begroting en Verantwoording, hoofdlijnen

Ton Dierik | Beoordeling: 7 don 18 okt 2012 12:00:32 UTC

“Een cursusmap hoofdlijnen met een verdieping op onderdelen. Ik heb deze cursus als een aanvulling op mijn kennis ervaren.” “Een cursusmap hoofdlijnen met een verdieping op onderdelen. Ik heb deze cursus als een aanvulling op mijn kennis ervaren.”

VSV, de preventieve aanpak

VSV, de preventieve aanpak

Nuriye Yolly | Beoordeling: 7 don 13 sep 2012 00:00:00 UTC

“Veel overeenkomsten met andere modules, maar met diepgang tot de VSV aanpak. Het lesmateriaal zal ik zeker als naslagwerk gebruiken.” “Veel overeenkomsten met andere modules, maar met diepgang tot de VSV aanpak. Het lesmateriaal zal ik zeker als naslagwerk gebruiken.”

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Staat de training niet in deze lijst? Vul de naam dan in op het formulier.
(optioneel)
/ 10
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
Door op "Deel je ervaring" te klikken, ga je akkoord met de voorwaarden

Opleidingen van Bestuursacademie Nederland

Keurmerken

Not for humans