ICM Opleidingen & trainingen

Logo van ICM Opleidingen & trainingen
Adres

Niasstraat 1
3531 WR Utrecht

http://www.icm.nl
Telefoon 030 - 29 19 888 Laat telefoonnummer zien

192 trainingen

Overzicht

Ervaringen (1.344)

8 Harun Mahmutogullari
“Een zeer spontane trainer die het goed wist over te brengen. Er zaten diverse cursisten die in verschillende sectoren werkten waardoor we ervaringe...”

Lees alle ervaringen
 

ICM Opleidingen & trainingen is uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in 2013. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. Om deze re…

Lees de complete beschrijving

Beschrijving

ICM Opleidingen & trainingen is uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland in 2013. Bij deze verkiezing, georganiseerd door evaluatiedeskundige Evalu in samenwerking met Springest en adviesbureau NIDAP, beoordeelde het Nederlandse publiek opleidingsinstituten op inhoud, trainers en organisatie & contact.    

ICM staat voor groei! Zowel persoonlijke, als zakelijke groei voor iedereen. Om deze reden bieden wij al meer dan 10 jaar opleidingen en trainingen aan. Inmiddels bieden wij 188 verschillende opleidingen en trainingen in diverse vakgebieden.

Mensen zijn uniek en werken met ICM is daarom altijd op maat en persoonlijk. Het leveren van topkwaliteit aan onze klanten is voor ons essentieel, daarom laten wij onze producten en diploma’s certificeren door leidende organisaties in diverse vakgebieden.   

De essentie

In het organiseren van onze opleidingen en trainingen geven we op eigen wijze invulling aan de ICM essentie, bestaande uit vier elementen:

  • Resultaat
  • Kwaliteit
  • Persoonlijke aandacht
  • Plezier

Hierbij streven we naar een balans tussen de zakelijke kant (resultaat en kwaliteit) en de menselijke kant (aandacht en plezier). Dit is voor ons de essentiële combinatie in wat wij doen. Wij vinden het belangrijk dat wij, samen met onze docent-trainers, persoonlijke aandacht bieden aan ieder van onze cursisten. We geloven dat  deze persoonlijke aandacht de kwaliteit geeft die jij nodig hebt om je gewenste leerresultaat te behalen.  

Kwaliteit

Onze programma’s worden doorlopend getoetst op ontwikkelingen in het vakgebied in de praktijk. Wij werken samen met leidende organisaties in de diverse vakgebieden zodat we het materiaal up-to-date houden en onze cursisten een diploma met officieel erkende status krijgen:

APMG / PRINCE2® - projectmanagement

IPMA Nederland - projectmanagement

Associatie voor Praktijkexamens - financiën

NOBCO - coachingsopleiding

NIMA - marketing, sales, communicatie

CITO - projectmanagement

NMI - Nederlands Mediation Instituut - Mediation

PvkO - Platform voor Klantgericht Ondernemen - CRM

Keurmerken

Daarnaast heeft ICM de volgende keurmerken:

CEDEO:

“In 2013 is 98,8% van de cursisten tevreden of zeer tevreden  over de kwaliteit van de opleidingen en trainingen en over de performance van ICM Opleidingen & trainingen.”

ISO 9001:

“ICM is op al haar onderdelen ISO-gecertificeerd. Dit houdt in dat alle bedrijfsprocessen van uitstekende kwaliteit zijn.”

VETRON:

“Bij de VETRON aangesloten opleidingsinstituten staan voor aantoonbare kwaliteit en leveren daarmee een bijdrage aan de kennis-, de kwaliteits- en de marktontwikkeling van zowel zichzelf als van de sector als geheel.”

NIDAP:

“Het NIDAP erkent ICM als de opleider met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat blijkt uit onderzoek in 2013 op het gebied van ontwikkeling en opleiding van professionals en aankomende professionals.”

Met ieder mens die we helpen een vaardigheid aan te scherpen, elke manager die we ontwikkelen, elk bedrijf waar we een thema aanpakken, elke professional die we voorzien van de laatste kennis, helpen we mensen groeien. Dat is onze belofte en daar zijn we trots op. Ben je nieuwsgierig naar ons? Neem een kijkje op www.icm.nl

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ICM Opleidingen & trainingen (Deel je ervaring)

8,6 Gebaseerd op 1.344 ervaringen van 145 opleidingen, trainingen en cursussen

 

Enkele ervaringen met cursussen van ICM Opleidingen & trainingen

PRINCE2® Foundation in 1 week

PRINCE2® Foundation in 1 week

Harun Mahmutogullari | Beoordeling: 8 din 21 okt 2014 12:24:13 UTC

“Een zeer spontane trainer die het goed wist over te brengen. Er zaten diverse cursisten die in verschillende sectoren werkten waardoor we ervaringen konden delen met elkaar. Dit is natuurlijk heel goed omdat je van elkaar kon leren. Het was goed georganiseerd, het eten was prima, locatie was goed te bereiken met het OV. ” “Een zeer spontane trainer die het goed wist over te brengen. Er zaten diverse cursisten die in verschillende sectoren werkten waardoor we er…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Projectmatig werken

Projectmatig werken

| Beoordeling: 9 vri 17 okt 2014 10:59:22 UTC

“Kort geleden heb ik de cursus 'Projectmatig werken' gevolgd bij ICM. De training was leuk om te doen, heel interessant en meteen bruikbaar op mijn werk. De online cursusomgeving werkt heel goed, met instructiefilms, opdrachten en discussiemogelijkheden. De trainer was bijzonder prettig en kundig. Ze gaf veel praktische tips en wisselde tijdens de cursusdagen theorie en praktijkopdrachten heel goed af. Ik heb in twee dagen ontzettend veel geleerd en ben meteen aan de slag gegaan om dit op mijn werk in de praktijk te brengen!” “Kort geleden heb ik de cursus 'Projectmatig werken' gevolgd bij ICM. De training was leuk om te doen, heel interessant en meteen bruikbaar o…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Coachend Leidinggeven

Coachend Leidinggeven

| Beoordeling: 10 zat 11 okt 2014 05:48:25 UTC

“Positieve inspirerende training. De lokatie La Vie was goed bereikbaar en het was prima verzorgt. De trainer was geïnteresseerd en enthousiasmerend. En wat ik vooral erg prettig vond is dat je met een gevarieerde groep mensen uit compleet verschillende disciplines met verschillende achtergronden en leeftijden zit die allemaal tegen min of meer dezelfde problemen aanlopen. ” “Positieve inspirerende training. De lokatie La Vie was goed bereikbaar en het was prima verzorgt. De trainer was geïnteresseerd en enthousi…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Loopbaancoaching in 4 maanden

Loopbaancoaching in 4 maanden

Marloes Evers | Beoordeling: 8 vri 10 okt 2014 14:31:16 UTC

“Opleiding waarin veel aandacht wordt besteed aan het oefenen van (loopbaan)coachgesprekken. Bekwame trainer met veel ervaring die je met humor meeneemt in het loopbaancoach-vakgebied. Niveau is voor iedereen op te pikken, al is enige ervaring met coaching wel aan te raden. Theorie mocht wat mij betreft uitgebreider. ” “Opleiding waarin veel aandacht wordt besteed aan het oefenen van (loopbaan)coachgesprekken. Bekwame trainer met veel ervaring die je met hum…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

ICM Coachingsopleiding / Coaching

ICM Coachingsopleiding / Coaching

| Beoordeling: 10 din 30 sep 2014 09:54:51 UTC

“Hoewel als ervaren trainer veel mensen ook coachend begeleid heb was het een zeer zinvolle opleiding waarin diepgang, reflectie en praktisch oefenen hand in hand gingen. Een echte aanrader voor iedereen die coachend andere mensen begeleidt.” “Hoewel als ervaren trainer veel mensen ook coachend begeleid heb was het een zeer zinvolle opleiding waarin diepgang, reflectie en praktisch…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit

Schneiders | Beoordeling: 9 don 18 sep 2014 13:21:13 UTC

“Een zeer goede training met veel persoonlijke begeleiding. Persoonlijke leerdoelen worden onder begeleiding van de trainster en de input van je medecursisten (en jezelf natuurlijk) nader bekeken en ontwikkeld. Veel van geleerd!Leuke manier gebruikt om verschillende inzichten te krijgen in theorie. ” “Een zeer goede training met veel persoonlijke begeleiding. Persoonlijke leerdoelen worden onder begeleiding van de trainster en de input van…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Coachingstechnieken en -instrumenten

Coachingstechnieken en -instrumenten

Gomes | Beoordeling: 8 din 16 sep 2014 09:17:45 UTC

“Deze training heeft mij het extra duwtje in de rug gegeven die ik nodig had: een bevestiging dat coaching bij mij past en ik me hierin verder kan ontplooien. In twee dagen heb ik best veel geleerd. En omdat de groep klein was, hebben we meer persoonlijke aandacht gekregen. En daar leer je snel van.” “Deze training heeft mij het extra duwtje in de rug gegeven die ik nodig had: een bevestiging dat coaching bij mij past en ik me hierin verde…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Hogere Bedrijfskunde

Hogere Bedrijfskunde

M Bos | Beoordeling: 7 don 04 sep 2014 14:59:29 UTC

“Ik heb de opleiding ervaren als een goede aanvullig op de opleiding Management in Zorg die ik eerder gedaan heb. Het was een interessante, verdiepende opleiding voor medewerkers uit allerlei sectoren.” “Ik heb de opleiding ervaren als een goede aanvullig op de opleiding Management in Zorg die ik eerder gedaan heb. Het was een interessante, v…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

ICM Trainersopleiding / Train de Trainer

ICM Trainersopleiding / Train de Trainer

Addy Verhagen Antens | Beoordeling: 9 zon 31 aug 2014 09:50:27 UTC

“ICM is een goede en transparante organisatie.De opleiding tot ptofessioneel trainer is inhoudelijk goed opgebouwd en volledig. De trainers zijn top mede door hun diversiteit.Studiemateriaal is soms wat minder verzorgd. ” “ICM is een goede en transparante organisatie.De opleiding tot ptofessioneel trainer is inhoudelijk goed opgebouwd en volledig. De trainers z…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap

Cor Scheurwater | Beoordeling: 8 don 28 aug 2014 14:09:29 UTC

“Goede locatie, diversiteit van de deelnemers sprak mij zeer aan. De trainer was inspirerend. Kwam met goede zin uit de scholing en de aangereikte handvatten waren direct toepasbaar in de praktijk. ” “Goede locatie, diversiteit van de deelnemers sprak mij zeer aan. De trainer was inspirerend. Kwam met goede zin uit de scholing en de aanger…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

ICM Mediation opleiding

ICM Mediation opleiding

| Beoordeling: 8 don 28 aug 2014 08:35:25 UTC

“De opleiding was heel praktisch, leuk dat deelnemers allen een verschillende achtergrond hadden.Ook intervisiegroepen waren meerwaarde. Heel veel oefening en praktijkvoorbeelden vanuit de docenten, was erg prettig. Zou wat meer afwisseling in werkvormen mogen. Werkmap uitstekend.Locatie was prima, soms wat koud. Ik zou deze opleiding zeker aan anderen aanbevelen!” “De opleiding was heel praktisch, leuk dat deelnemers allen een verschillende achtergrond hadden.Ook intervisiegroepen waren meerwaarde. Heel…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Adviesvaardigheden / Effectief adviseren

Adviesvaardigheden / Effectief adviseren

Melvin van Luit | Beoordeling: 10 don 28 aug 2014 08:03:16 UTC

“Zeer praktische cursus die een spiegel voorhoudt aan jezelf en jouw functioneren in je werk. Direct toepasbare verbeteringen en tevens een zeer ervaren docent. Het interactieve was erg prettig, zodat het niet één lange luistersessie werd. ” “Zeer praktische cursus die een spiegel voorhoudt aan jezelf en jouw functioneren in je werk. Direct toepasbare verbeteringen en tevens een z…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Praktisch Leidinggeven

Praktisch Leidinggeven

Mary Ockeloen | Beoordeling: 9 maa 25 aug 2014 15:51:22 UTC

“Zeer praktijkgerichte cursus van een uitstekende docent. Kleine groep van 8 man waardoor ervaringen delen, interactie, rollenspellen en feedback krijgen heel goed mogelijk is en iedereen aandacht krijgt en geeft. Alles goed verzorgd, locatie Den Haag en lunch prima.” “Zeer praktijkgerichte cursus van een uitstekende docent. Kleine groep van 8 man waardoor ervaringen delen, interactie, rollenspellen en feed…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Praktische Bedrijfskunde

Praktische Bedrijfskunde

| Beoordeling: 9 maa 25 aug 2014 11:13:17 UTC

“De opleiding sluit goed aan bij de praktijk. Ervaren trainer en goede, centrale locaties. Er is veel ruimte voor inbreng van eigen ervaring en vragen. Goed te combineren met een fulltime baan. Een aanrader!” “De opleiding sluit goed aan bij de praktijk. Ervaren trainer en goede, centrale locaties. Er is veel ruimte voor inbreng van eigen ervaring …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Middle Management 9 maanden

Middle Management 9 maanden

| Beoordeling: 9 maa 25 aug 2014 08:51:21 UTC

“Cursus materiaal was duidelijk en overzichtelijk. De cursusleider kon vanuit zijn beroepsverleden met waargebeurde voorbeelden de stof zeer boeiend en duidelijk overdragen aan de cursisten. De praktijk oefeningen waren zeer leerzaam en maakte mede dat de dag nooit saai was. De locatie was goed bereikbaar.” “Cursus materiaal was duidelijk en overzichtelijk. De cursusleider kon vanuit zijn beroepsverleden met waargebeurde voorbeelden de stof zeer …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Ondernemerschap

Ondernemerschap

| Beoordeling: 8 vri 22 aug 2014 07:50:47 UTC

“Na een korte studie bij ICM heb ik mijn nodige informatie verkregen. Ik ben nu druk bezig om een passend bedrijf op te zetten, wat zo mijn passie moet gaan worden. Met vriendelijke groet, Theo van Gameren ” “Na een korte studie bij ICM heb ik mijn nodige informatie verkregen. Ik ben nu druk bezig om een passend bedrijf op te zetten, wat zo mijn …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Verandermanagement

Verandermanagement

| Beoordeling: 6 woe 20 aug 2014 13:47:13 UTC

“Prima basistraining met veel modellen en een grote hoeveelheid inzichten van deskundigen. Wij hadden een ervaren en deskundige trainer. Ik vond het materiaal niet altijd even goed toepasbaar op de overheid.” “Prima basistraining met veel modellen en een grote hoeveelheid inzichten van deskundigen. Wij hadden een ervaren en deskundige trainer. Ik v…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Middle Management voor Zorg en Welzijn

Middle Management voor Zorg en Welzijn

Saskia Slof | Beoordeling: 8 maa 11 aug 2014 17:53:36 UTC

“Ik ben erg tevreden over de opleiding middle management voor zorg en welzijn van ICM. Voldoende diepgang en niveau. Ik heb er veel aan in mijn werk. Ook leuk om in een groep gelijk gestemden te zitten. De docent was gedreven en deed haar best er alles uit te halen. Een aanrader!” “Ik ben erg tevreden over de opleiding middle management voor zorg en welzijn van ICM. Voldoende diepgang en niveau. Ik heb er veel aan in mi…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Leergang Leiderschap en Coaching

Leergang Leiderschap en Coaching

Murk | Beoordeling: 10 maa 11 aug 2014 06:29:56 UTC

“Blij verrast dat de klassikale momenten zoveel kunnen bijdragen in (h)erkenning, spiegelen, zelfonderzoek, motivatie en steun bij je leerproces. Docente Daniëlla Bos Zwaaf kan dit groepsproces als geen ander zo scherp met respect en tegelijkertijd warmte begeleiden. De afwisseling met theorie is prettig om als kapstok te gebruiken. Ook dank aan mijn klasgenoten voor hun eerlijkheid en betrokkenheid om te kunnen leren van elkaar. Het heeft ons aan niets ontbroken. Zelfs aan trainingslokatie in hartje Utrecht was niets op aan te merken, gewoon goed verzorgd :) ” “Blij verrast dat de klassikale momenten zoveel kunnen bijdragen in (h)erkenning, spiegelen, zelfonderzoek, motivatie en steun bij je leerpro…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Middle Management 4 maanden intensief

Middle Management 4 maanden intensief

Annemiek Wassink | Beoordeling: 9 vri 08 aug 2014 12:46:07 UTC

“Ik vond middle management een hele fijne opleiding! Goeie begeleiding van Ton Bakker, ik heb er veel van geleerd en de opleiding sluit goed aan op de praktijk! Een echte aanrader dus! ” “Ik vond middle management een hele fijne opleiding! Goeie begeleiding van Ton Bakker, ik heb er veel van geleerd en de opleiding sluit goed …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Praktisch Leidinggeven in 5 maanden

Praktisch Leidinggeven in 5 maanden

A. Haverkamp | Beoordeling: 9 vri 08 aug 2014 09:58:48 UTC

“De training was heel nuttig en leerzaam. Mijn trainer Arnoud maakte in zijn training veelvuldig gebruik van de problematiek op de werkvloer. Hij wist een goede band op te bouwen tussen de cursisten. Dit kwam het resultaat ten goede. De inhoud van de training was goed. De theorie werd op een leuke en interessante manier toegepast op de praktijk. Ik vond het zeer prettig dat het geen one-man-show training was. De locatie was goed en het eten zeer goed verzorgd. ” “De training was heel nuttig en leerzaam. Mijn trainer Arnoud maakte in zijn training veelvuldig gebruik van de problematiek op de werkvloer.…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Project Management

Project Management

| Beoordeling: 8 woe 06 aug 2014 12:24:14 UTC

“Ik vond de training, trainer en lesmateriaal erg prettig. Wanneer je actief meedoet aan de opdrachten en jezelf pusht dingen te doen de je niet eerder hebt gedaan leer je veel. Had wel iets meer feedback gewild op het huiswerk. Locatie was perfect en bood fairtrade aan” “Ik vond de training, trainer en lesmateriaal erg prettig. Wanneer je actief meedoet aan de opdrachten en jezelf pusht dingen te doen de je n…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Hoger Management

Hoger Management

Fred Haandrikman | Beoordeling: 9 woe 06 aug 2014 07:05:36 UTC

“De inhoud van de modules was pittig, maar omdat de docent de stof veelvuldig vertaalde naar de praktijk, ontstond herkenning. Locatie Utrecht is perfect, de trainer was inspirerend en heeft oog voor de individuele cursist. Samenvattend ben ik zeker tevreden en ook wel trots om deze opleiding positief te mogen afronden bij ICM, gezien jullie oorkonde. Dik verdiend !!” “De inhoud van de modules was pittig, maar omdat de docent de stof veelvuldig vertaalde naar de praktijk, ontstond herkenning. Locatie Utrech…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NLP Vervolg

NLP Vervolg

| Beoordeling: 10 woe 09 jul 2014 10:00:16 UTC

“Ik heb ontzettend veel geleerd van de NLP training. Het heeft mij een heleboel inzicht opgeleverd in mijzelf maar ook in anderen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik mij veel zelfverzekerder ben gaan voelen. Ook is het mij duidelijk geworden dat mensen soms hele andere dingen bedoelen dan ik. Nu vraag ik veel beter door, waardoor de communicatie veel beter is geworden! ” “Ik heb ontzettend veel geleerd van de NLP training. Het heeft mij een heleboel inzicht opgeleverd in mijzelf maar ook in anderen. Dit heeft …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Balans in werk en leven

Balans in werk en leven

| Beoordeling: 8 din 08 jul 2014 14:27:39 UTC

“Ik heb met veel plezier en succes de training Balans in werk en leven gevolgd. Er was veel persoonlijke aandacht. De trainer was in staat om de pijnpunten op te zoeken en te bespreken. Hij gaf je tools mee, waarmee je aan de slag kan gaan. Het was voor mij een waardevolle ervaring. ” “Ik heb met veel plezier en succes de training Balans in werk en leven gevolgd. Er was veel persoonlijke aandacht. De trainer was in staat om…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NLP in 3 dagen

NLP in 3 dagen

Tim van der Waart | Beoordeling: 7 maa 07 jul 2014 15:03:33 UTC

“Het is een leuke en leerzame cursus. Dag 1 was soms een beetje zweverig (erg abstract). Dag 2 en 3 waren veel praktischer (opdrachten) en concreter (modellen). Je leert vooral veel van je medecursisten. Het is een goede aanvulling op de eveneens goede cursus Effectief communiceren.” “Het is een leuke en leerzame cursus. Dag 1 was soms een beetje zweverig (erg abstract). Dag 2 en 3 waren veel praktischer (opdrachten) en co…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Waarnemen & Communiceren

Effectief Waarnemen & Communiceren

Hans Lassche | Beoordeling: 8 maa 07 jul 2014 12:15:41 UTC

“Goede sfeer, interessante lesstof, verhelderend en herkenbaar soms weer heel verrassend. Kleine groep met goede docente. Locatie is ruim voldoende, goed bereikbaar met een lunch voor elk wat wils. Een mooie ervaring erbij. ” “Goede sfeer, interessante lesstof, verhelderend en herkenbaar soms weer heel verrassend. Kleine groep met goede docente. Locatie is ruim vo…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Emotionele Intelligentie

Emotionele Intelligentie

Marcus Lammers | Beoordeling: 9 din 01 jul 2014 12:30:29 UTC

“Super cursus mede dankzij de goede lerares. Inhoudelijk sterk en de theorie ontzettend fijn en pragmatisch in de praktijk gebracht door de lerares. Het speelde ook een rol dat de groep heel divers was qua leeftijd, geslacht, achtergrond en werk, dit was prettig. Al met al een aanrader als je jezelf wilt verrijken!” “Super cursus mede dankzij de goede lerares. Inhoudelijk sterk en de theorie ontzettend fijn en pragmatisch in de praktijk gebracht door de l…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2® Practitioner in 2 maanden

PRINCE2® Practitioner in 2 maanden

F Morera | Beoordeling: 8 maa 30 jun 2014 07:21:54 UTC

“Goede combinatie van PRINCE2 theorie gegeven door een kundige docent, aangvuld met nuttige projectpraktijkervaringen van zowel docent als mede cursisten. Ook de interactie met betrekking tot de inhoud tussen docent en mede cursisten was erg prettig. Ook de cursuslocaties met bijbehorende faciliteiten waren meer dan uitstekend.” “Goede combinatie van PRINCE2 theorie gegeven door een kundige docent, aangvuld met nuttige projectpraktijkervaringen van zowel docent als me…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Assertief Optreden in 4 maanden

Assertief Optreden in 4 maanden

Jack Hulst | Beoordeling: 9 zon 29 jun 2014 21:26:32 UTC

“Het sterke punt was dat de groep zeer klein was (5 deelnemers) waardoor iedereen een goede persoonlijke aandacht kreeg van de zeer vaardige trainster. Hierdoor kreeg ieder onderdeel ook voldoende aandacht.” “Het sterke punt was dat de groep zeer klein was (5 deelnemers) waardoor iedereen een goede persoonlijke aandacht kreeg van de zeer vaardige …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2 ® Foundation in 1 maand

PRINCE2 ® Foundation in 1 maand

Meijer | Beoordeling: 9 vri 27 jun 2014 11:01:32 UTC

“Goede docent, die veel inhoudelijke kennis van zaken heeft en dit in de praktijk toepast. Duidelijke praktijkgerichte uitleg met veel interactie met cursisten. Ook was alles prima geregeld door ICM.” “Goede docent, die veel inhoudelijke kennis van zaken heeft en dit in de praktijk toepast. Duidelijke praktijkgerichte uitleg met veel intera…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

ITIL® Foundation

ITIL® Foundation

Vladimir Verhagen | Beoordeling: 9 vri 27 jun 2014 09:46:27 UTC

“De opbouw van de cursus was overzichtelijk waarbij gebruik gemaakt is van duidelijke theorie- en praktijkvoorbeelden met bijbehorende oefeningen. Tijdens de cursusdagen hing er een prettige sfeer de en mensen waren gemotiveerd waardoor de focus automatisch hoger bleef. ” “De opbouw van de cursus was overzichtelijk waarbij gebruik gemaakt is van duidelijke theorie- en praktijkvoorbeelden met bijbehorende oefeni…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Beïnvloeden voor leidinggevenden/ Beïnvloeding

Effectief Beïnvloeden voor leidinggevenden/ Beïnvloeding

Eva Bakker | Beoordeling: 8 vri 27 jun 2014 09:06:00 UTC

“Praktische training waar je veel tips krijgt die je direct kunt toepassen in je werk. Inspirerende trainer die je op een prettige manier inzicht geeft in je eigen gedrag en dat van anderen. Uitstekende locatie, zowel qua bereikbaarheid als qua verzorging(iets minder luxe was ook prima geweest). Verbeterpunt: meer theorie/verdieping, zeker wanneer er cursisten in de groep zitten die de basiskennis al hebben. ” “Praktische training waar je veel tips krijgt die je direct kunt toepassen in je werk. Inspirerende trainer die je op een prettige manier …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Trainingstechnieken en -instrumenten

Trainingstechnieken en -instrumenten

Maria Wubbolts | Beoordeling: 9 woe 25 jun 2014 12:12:46 UTC

“Het was een interessante, onderhoudende en leerzame cursus. De inhoud was goed, maar de trainer gaf de stof een extra dimensie. Tijdens de training was er veel ruimte om eigen situaties te bespreken. ” “Het was een interessante, onderhoudende en leerzame cursus. De inhoud was goed, maar de trainer gaf de stof een extra dimensie. Tijdens de t…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Conflicthantering

Conflicthantering

Wendy de Jong | Beoordeling: 9 din 24 jun 2014 11:56:43 UTC

“Ik vond het een zeer inspirerende en informatieve training. Ik ben zeker met een aantal nieuwe inzichten naar huis gegaan. Ik vond de trainer erg goed en ook de lunch was prima verzorgd.” “Ik vond het een zeer inspirerende en informatieve training. Ik ben zeker met een aantal nieuwe inzichten naar huis gegaan. Ik vond de traine…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Selectiegesprekken voeren

Selectiegesprekken voeren

W v.d. Rotten | Beoordeling: 8 vri 20 jun 2014 11:58:48 UTC

“Goede training. De trainer weet het goed over te brengen en kijkt goed naar de behoefte van de groep. Veel voorbeelden en praktische oefeningen waardoor het geheel direct toepasbaar is in de praktijk. Locatie in Utrecht prima, goede verzorging.” “Goede training. De trainer weet het goed over te brengen en kijkt goed naar de behoefte van de groep. Veel voorbeelden en praktische oefeni…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

MSP® Foundation

MSP® Foundation

Roovers | Beoordeling: 8 woe 18 jun 2014 11:31:35 UTC

“De MSP Foundation training was zeer leerzaam en gaf heel duidelijk aan wat programma's nu echt zijn, wat programma management inhoud. Tevens werd je optimaal voorbereid op het MSP Foundation examen. Het enige verberpunt was de trainings locatie, dit was Utrecht en dat was zeker niet mijn voorkeurs locatie.” “De MSP Foundation training was zeer leerzaam en gaf heel duidelijk aan wat programma's nu echt zijn, wat programma management inhoud. Tevens…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Communiceren/ Communicatie training

Effectief Communiceren/ Communicatie training

Harry Horstink | Beoordeling: 9 maa 12 mei 2014 06:31:21 UTC

“Harry H, De training sloot geheel aan bij mijn wensen. De trainer deelde veel praktijvoorbeelden en haalde de theorie erbij om hier voor de toekomst van te profiteren. Het was top om deze cursus te volgen. ” “Harry H, De training sloot geheel aan bij mijn wensen. De trainer deelde veel praktijvoorbeelden en haalde de theorie erbij om hier voor de …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Strategisch HRM (post-HBO)

Strategisch HRM (post-HBO)

| Beoordeling: 10 maa 05 mei 2014 17:58:57 UTC

“Ik heb genoten van de opleiding Strategisch HRM. Ik wilde mij meer verdiepen in het vak HRM en daarbij mij verbreden als businesscontroller. De combinatie leek al bij de start van de opleiding goed te passen. Vol passie en plezier ben ik aan de slag geweest met groeps- en individuele opdrachten en daarbij ook een bijdrage kunnen leveren voor mijn werkgever. De trainer gaf vanuit haar ruime praktijkervaring zeker een toegevoegde waarde. Ik heb veel energie gehaald uit de lessen en opdrachten en mijn interesse voor het HRM vak is zeker bevestigd. Aan het eind benoemde de trainer mijzelf als meest getalenteerde cursist van de groep. Dank je wel! ” “Ik heb genoten van de opleiding Strategisch HRM. Ik wilde mij meer verdiepen in het vak HRM en daarbij mij verbreden als businesscontroller.…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Zakelijke correspondentie

Zakelijke correspondentie

Lucia Makkink | Beoordeling: 9 zat 03 mei 2014 16:56:38 UTC

“Prima cursus, goede docent die snel kan switchen tussen boekopdrachten of praktijkbrieven. Er wordt ingespeeld op je werksituaties. Je kan in groepsverband je eigen brieven doornemen, verbeteren/veranderen en klassikaal bespreken.Alleen maar positief. Deze cursus is echt een aanrader. ” “Prima cursus, goede docent die snel kan switchen tussen boekopdrachten of praktijkbrieven. Er wordt ingespeeld op je werksituaties. Je kan i…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Zakelijk Engels

Zakelijk Engels

Wouters | Beoordeling: 10 din 29 apr 2014 12:27:25 UTC

“Hartstikke leuke training. Inhoudelijk erg goed en afwisselend. De docent gaf duidelijk aan wat je verbeter punten waren na elk gesprek en ging net iets dieper in op de grammatica. Na afloop van de cursus werd een persoonlijk plan opgesteld zodat je na de cursus nog verder kan ontwikkelen. Kortom: Zeer de moeite waard! Ik zou het ieder willen aanraden die af en toe wat moeite heeft om Engels op de juiste manier in je werk toe te passen.” “Hartstikke leuke training. Inhoudelijk erg goed en afwisselend. De docent gaf duidelijk aan wat je verbeter punten waren na elk gesprek en g…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

IPMA-D (Certified Project Management Associate)

IPMA-D (Certified Project Management Associate)

Patrick Klijn | Beoordeling: 8 vri 18 apr 2014 13:24:40 UTC

“In oktober 2013 ben ik gestart met de opleiding IPMA D samen met 3 andere collega's. De groep waarin wij zatten was vrij divers qua functies waadoor je een leuk gezelschap had. De cursus werd gegeven door een PM van de Rabobank en hij kon veel voorbeelden geven uit de praktijk wat zeer aangenaam was. Wat ik ook erg aangenaam vond was dat er veel interactie tussen de groep en de cursusleider was, waardoor je niet de hele dag naar een powerpoint presentatie hoefde te kijken. De locatie,in capelle,is goed bereikbaar en genoeg parkeerplekken. Ook de lunch was goed en zeer uitgebreid dus voor ieder wat wils. Een aanrader voor iedere ProjectManager / Projectleider.” “In oktober 2013 ben ik gestart met de opleiding IPMA D samen met 3 andere collega's. De groep waarin wij zatten was vrij divers qua functies…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Persoonlijke Effectiviteit in 5 maanden

Persoonlijke Effectiviteit in 5 maanden

Sanne Klaassen | Beoordeling: 9 maa 14 apr 2014 09:59:48 UTC

“Ik heb de cursus persoonlijke effectiviteit in Eindhoven gevolgd. Dit naar gehele tevredenheid. De trainer was zeer kundig en de cursus interactief en leerzaam. De gehele cursus was goed verzorgd en precies wat er ervan verwachtte. Kortom: een echte aanrader!” “Ik heb de cursus persoonlijke effectiviteit in Eindhoven gevolgd. Dit naar gehele tevredenheid. De trainer was zeer kundig en de cursus inte…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Assertief Optreden / Assertiviteit

Assertief Optreden / Assertiviteit

Sannes | Beoordeling: 9 vri 11 apr 2014 14:29:41 UTC

“De training is leuk van opzet, en je wordt de hele tijd erbij betrokken. Je krijgt onmiddelijk feedback, en goede tips voor verbeterpunten. De trainer was heel goed en enthusiast, en gaf goede begeleding aan de groep.” “De training is leuk van opzet, en je wordt de hele tijd erbij betrokken. Je krijgt onmiddelijk feedback, en goede tips voor verbeterpunten. …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Beïnvloeden/ Beïnvloeding

Effectief Beïnvloeden/ Beïnvloeding

Vonne Avenhuis | Beoordeling: 8 vri 11 apr 2014 07:14:59 UTC

“De docent wist ons op een toegankelijke en speelse wijze uit onze comfortzone te halen en open te stellen van hem- en elkaar te leren. Vriendelijk, rustig, aandachtig. Niveau en inhoud goed evenals organisatie en locatie. Prettige training.” “De docent wist ons op een toegankelijke en speelse wijze uit onze comfortzone te halen en open te stellen van hem- en elkaar te leren. Vrie…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Financiën voor niet-financiële managers in Non-Profit…

Financiën voor niet-financiële managers in Non-Profit organisaties

peter de Goeij | Beoordeling: 9 vri 11 apr 2014 05:33:48 UTC

“Perfecte training met deskundige trainer op een prima locatie! In 3 dagen een compleet programma doorgelopen wat aansluit bij wat je als manager tegenkomt in een non-profit organisatie. In de training een mooie afwisseling tussen theorie en opdrachten. Trainer zeer deskundig en prettig. Kortom, training beantwoorde volledig aan mijn verwachtingen en heeft mij handvaten en inzicht gegeven in het finaciele aspect van mijn organisatie.” “Perfecte training met deskundige trainer op een prima locatie! In 3 dagen een compleet programma doorgelopen wat aansluit bij wat je als ma…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Time Management

Time Management

Arlette de Haas | Beoordeling: 8 don 10 apr 2014 18:54:18 UTC

“Het was een duidelijke, leerzame training. Zelfs gezellig. Je zit met onbekenden maar door de sfeer die gecreëerd wordt (met name door de docent), voel je je op je gemak en neemt iedereen de tijd voor elkaar. Ik pas geregeld dingen die ik daar geleerd heb, toe tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden.” “Het was een duidelijke, leerzame training. Zelfs gezellig. Je zit met onbekenden maar door de sfeer die gecreëerd wordt (met name door de do…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Persoonlijke Presentatie en Uitstraling in 4 maanden

Persoonlijke Presentatie en Uitstraling in 4 maanden

Dol van der Pluijm | Beoordeling: 9 don 10 apr 2014 15:57:25 UTC

“In de training was veel ruimte voor persoonlijke situaties en ervaring. De trainster was heel enthousiast wat aanstekelijk was samen met de handige handvaten en het verdere cursus materiaal. Het was een bijzonder ervaring en een leuke leerzame cursus.” “In de training was veel ruimte voor persoonlijke situaties en ervaring. De trainster was heel enthousiast wat aanstekelijk was samen met de …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Klant- en servicegericht Werken

Klant- en servicegericht Werken

Mieke van Daal | Beoordeling: 8 don 10 apr 2014 09:08:52 UTC

“Voor mij een erg nuttige training geweest! Voordat de cursus begon had ik doormiddel van een formulier aan kunnen geven waarom ik de cursus Klant- en Servicegericht werken wilde gaan doen en wat mijn verwachtingen waren. Hier werd door de docent perfect op ingespeeld. In de week na de eerste cursusdag kreeg ik een mailtje van de trainer wat ik misschien beter of anders wilde zien, of waar ik extra aandacht aan wilde besteden de volgende keer. In alle opzichten probeert ICM de cursus zo te laten verlopen zodat iedereen er wat aan heeft. Ik heb in ieder geval ontzettend veel geleerd van deze cursus! Ik heb de cursus in Utrecht gevolgd en was met de trein erg goed te bereiken. ” “Voor mij een erg nuttige training geweest! Voordat de cursus begon had ik doormiddel van een formulier aan kunnen geven waarom ik de cursus …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Commercieel en creatief schrijven

Commercieel en creatief schrijven

Mooij | Beoordeling: 9 don 10 apr 2014 09:03:13 UTC

“Een hele goede cursus. Veel oefeningen toepasbaar op de eigen praktijk. Goede sheets en gedoceerd door een gedreven, enthousiaste docente. Ook de locatie was prima in orde, goed bereikbaar.” “Een hele goede cursus. Veel oefeningen toepasbaar op de eigen praktijk. Goede sheets en gedoceerd door een gedreven, enthousiaste docente. …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Telefonische Verkoop en Acquisitie

Telefonische Verkoop en Acquisitie

| Beoordeling: 8 woe 09 apr 2014 06:45:12 UTC

“De cursus was erg leerzaam, vooral het oefenen van de gesprekken en de verbeterpunten die je kreeg van je medecursisten en de trainer zijn goed in de praktijk toe te passen.” “De cursus was erg leerzaam, vooral het oefenen van de gesprekken en de verbeterpunten die je kreeg van je medecursisten en de trainer zijn g…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief ontwikkelen van je talent

Effectief ontwikkelen van je talent

| Beoordeling: 10 din 08 apr 2014 21:07:10 UTC

“Een geweldige cursus waarbij de theoretische inhoud prima aansluit bij de praktijk. En het was vooral de praktijkvoorbeelden waar we als groep tesamen met de docente Leonora Zijlstra mee aan de slag gegaan zijn. Wat mij betreft krijgt deze ICM-training een dikke 10! Heb er veel aan gehad en richt me op dit moment vooral op "vernieuwing", want dat is wat als persoon goed bij me past en dit is ook mijn meerwaarde voor het bedrijf waar ik werk. De training is een aanrader voor mensen die de onbeperkte mogelijkheden van hun sterke punten zoveel mogelijk willen benutten en dit ook willen uitstralen naar hun omgeving. ” “Een geweldige cursus waarbij de theoretische inhoud prima aansluit bij de praktijk. En het was vooral de praktijkvoorbeelden waar we als gro…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

De Manager van de Toekomst

De Manager van de Toekomst

Ruud Steen | Beoordeling: 9 din 08 apr 2014 06:19:55 UTC

“Onze trainer Michel de Rooij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het hoge niveau van de training. Hij daagt je uit een slag dieper te gaan en geeft je richting in de ontwikkeling naar een inspirerend leiderschap. Je krijgt nieuwe management/leiderschaps strategien aangereikt. De nadruk van de training ligt echter op het toepassen van deze strategien in je eigen praktijk. Kortom, een echte aanrader.” “Onze trainer Michel de Rooij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het hoge niveau van de training. Hij daagt je uit een slag dieper t…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

Briel | Beoordeling: 10 maa 07 apr 2014 14:41:30 UTC

“Ik vond dit een hele fijne training met een duidelijke inhoud en helder cursusmateriaal. De trainer weet de stof zeer levendig te behandelen, doorspekt met praktijkvoorbeelden van hemzelf en medecursisten. De centrale locatie in het centrum van Utrecht heeft goede voorzieningen. ” “Ik vond dit een hele fijne training met een duidelijke inhoud en helder cursusmateriaal. De trainer weet de stof zeer levendig te behandelen…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Basisopleiding Personeelszaken

Basisopleiding Personeelszaken

Marcia Waaijer | Beoordeling: 8 maa 07 apr 2014 13:04:11 UTC

“Goede praktijkgerichte opleiding. Tijdens de lessen was er voldoende ruimte om eigen ervaringen te bespreken en te delen. Verzorging en ruimte ook prima. Leuke diversiteit in de groep. Bijzonder om weer eens ouderwets examen te doen. ” “Goede praktijkgerichte opleiding. Tijdens de lessen was er voldoende ruimte om eigen ervaringen te bespreken en te delen. Verzorging en ruim…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Psychologie in 9 maanden

Psychologie in 9 maanden

Fatma Celen | Beoordeling: 9 zat 05 apr 2014 07:40:41 UTC

“De opleiding sluit goed aan bij dagelijkse activiteiten. Je kijk denk en handelwijze in situaties verandert met deze opleiding. Je leeft bewuster. De stoffen raken je ziel. En als je bereid bent om je open te stellen is het een mooie ervaring.Ze moeten wel andere stoelen aanschaffen. Van 9.30 tot 16.30 op een stoel zitten met 3 keer pauze was niet te doen. ” “De opleiding sluit goed aan bij dagelijkse activiteiten. Je kijk denk en handelwijze in situaties verandert met deze opleiding. Je leeft bew…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Communiceren in 4 maanden/ Communicatie

Effectief Communiceren in 4 maanden/ Communicatie

Lise Zeiter | Beoordeling: 8 vri 04 apr 2014 11:22:59 UTC

“Een goede cursus waar ik veel van heb geleerd en die mij ook degelijk heeft geholpen in het uitvoeren van mijn werk. Het heeft mijn niet alleen professioneel geholpen maar ook privé. ” “Een goede cursus waar ik veel van heb geleerd en die mij ook degelijk heeft geholpen in het uitvoeren van mijn werk. Het heeft mijn niet al…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Onderhandelen

Effectief Onderhandelen

Ursula Schouten | Beoordeling: 8 vri 04 apr 2014 08:25:20 UTC

“Een uitstekende en praktische opleiding met heel veel ruimte voor eigen inbreng en cassussen. Wat ook geweldig is de samenstelling van de deelnemers, deze is heel divers en daardoor wordt het erg dynamisch. Een aanrader! ” “Een uitstekende en praktische opleiding met heel veel ruimte voor eigen inbreng en cassussen. Wat ook geweldig is de samenstelling van de de…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Office Management

Office Management

M. Janmaat | Beoordeling: 9 don 03 apr 2014 17:19:31 UTC

“Ik heb al een aantal jaren werkervaring als medisch secretaresse en ik was toe aan een nieuwe uitdaging? Ik liep soms vast in mijn huidige functie.Na de cursus office management heb ik meer kennis en vaardigheden om leiding te geven, overzicht te houden en meer verantwoordelijkheden aan te kunnen. Mede dankzij feedback voorbeelden heb ik een hoop geleerd.Een cursus die ik iedereen kan aanraden.” “Ik heb al een aantal jaren werkervaring als medisch secretaresse en ik was toe aan een nieuwe uitdaging? Ik liep soms vast in mijn huidige …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Personeelsmanagement HRM

Personeelsmanagement HRM

Machteld Drenth | Beoordeling: 8 don 03 apr 2014 11:11:19 UTC

“De kracht van de opleiding zit m in de combi tussen theorie en praktijk. We kregen les van een zeer kundige en ervaren docente (die zelf veel in het vakgebied gewerkt heeft) en dat droeg enorm bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Ik heb heel veel van de opleiding geleerd en kan alles in praktijk brengen. Echt top!” “De kracht van de opleiding zit m in de combi tussen theorie en praktijk. We kregen les van een zeer kundige en ervaren docente (die zelf vee…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Adviesrapporten en beleidsvoorstellen schrijven

Adviesrapporten en beleidsvoorstellen schrijven

Maarten Rotteveel | Beoordeling: 9 don 03 apr 2014 10:17:27 UTC

“De training sluit zeer goed aan bij de praktijk. Mede daardoor word een onderwerp als beleidsvoorstellen zeer aantrekkelijk. Het geleerde is direct toepasbaar in de praktijk. Alle onderwerpen/tools die voorbij komen zijn van grote toevoegde waarde in de effectiviteit van communicatie, in welke vorm (rapport/e-mail etc.) dan ook. Tevens legt docente Leonie goed focus op actieve deelname door alle cursisten en brengt zij kritiek op opbouwende wijze. Mijn persoonlijke teleurstelling zat alleen op het feit dat niet iedereen zich had voorbereid en daardoor het tempo van de training aangepast moest worden.” “De training sluit zeer goed aan bij de praktijk. Mede daardoor word een onderwerp als beleidsvoorstellen zeer aantrekkelijk. Het geleerde is…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Professioneel Inkopen

Professioneel Inkopen

| Beoordeling: 9 don 03 apr 2014 08:47:57 UTC

“In februari 2014 heb ik deelgenomen aan de ICM training "Professioneel Inkopen". Een erg leerzame training, waarin allerlei voorbeelden uit de praktijk aan bod zijn gekomen. De trainer is een zeer ervaren inkoper uit de praktijk. Door een diversiteit aan cursisten werkzaam in verschillende organisaties veel van elkaar kunnen leren ook d.m.v. rollenspellen. Cursus is voor iedere startende maar ook ervaren inkoper zeker aan te raden.” “In februari 2014 heb ik deelgenomen aan de ICM training "Professioneel Inkopen". Een erg leerzame training, waarin allerlei voorbeelden uit …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Opleidingskunde

Opleidingskunde

Oerlemans | Beoordeling: 8 woe 02 apr 2014 14:19:04 UTC

“Deze cursus geeft een goede overview van het vakgebied opleidingskunde. De tweede module vond ik zelf interessanter dan module 1. Vanwege de onderwerpen die in deze module aangeboden werden en de stijl van de trainer. Al was module 1 ook absoluut onmisbaar, bij elkaar een mooi totaal programma. Ik kon het geleerde beter toepassen in de praktijk dan ik van te voren verwacht had. ” “Deze cursus geeft een goede overview van het vakgebied opleidingskunde. De tweede module vond ik zelf interessanter dan module 1. Vanwege d…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Overtuigend Presenteren

Overtuigend Presenteren

| Beoordeling: 10 woe 02 apr 2014 12:53:21 UTC

“Prima cursus! Er wordt voldoende aandacht besteed aan zowel inhoudelijke als gedragscompetenties zoals houding, spreekvaardigheid, do's & don'ts, etc. Dit alles gecoached door een prima trainer op een prima locatie. Aanrader voor iedereen met pleinvrees.” “Prima cursus! Er wordt voldoende aandacht besteed aan zowel inhoudelijke als gedragscompetenties zoals houding, spreekvaardigheid, do's & do…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2® Practitioner in 2 weken

PRINCE2® Practitioner in 2 weken

Linda Verkroost | Beoordeling: 10 woe 02 apr 2014 10:17:58 UTC

“Via ICM heb ik de trainingen PRINCEII Foundation en Practitioner gevolgd in 2014. Het lesmateriaal was compleet en overzichtelijk, literatuur prima. De locatie La Vie meer dan prettig qua afstand station, centraal, fijne sfeer, verzorgd en heerlijke coffeecorner. Alhoewel ik de lunch vrij prijzig vind (€18,00). Inschrijven voor de lunch is optioneel dus de tweede training mijn lunch in de stad genoten. De trainers waren zeer ervaren professionals, brachten veel werkervaring mee wat een hele plezierige aanvulling is op de theorie. Ik heb voor de verkorte trainingen gekozen (Foundation in 1 week en Practitioner in 2 weken). Even doorbikkelen, focus en examen. Zeer goed bevallen en de trainingen kan ik warm aanbevelen in alle opzichten. Linda Verkroost | LEV. Office” “Via ICM heb ik de trainingen PRINCEII Foundation en Practitioner gevolgd in 2014. Het lesmateriaal was compleet en overzichtelijk, literatuu…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Receptie- en Baliemedewerker

Receptie- en Baliemedewerker

Brenda Berg | Beoordeling: 9 din 01 apr 2014 17:52:49 UTC

“Het was een hele leerzame training waarin mij heel duidelijk werd gemaakt wat voor een soorten mensen je aan de telefoon/balie krijgt, wat hun doel is , welke type mens , en hoe je ze het beste kan benaderen. De trainster had erg veel humor, dus we hebben veel gelachen en de locatie was ook top: op loopafstand van het station. Echt een aanrader.” “Het was een hele leerzame training waarin mij heel duidelijk werd gemaakt wat voor een soorten mensen je aan de telefoon/balie krijgt, wat h…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Productmanagement

Productmanagement

Anoniem | Beoordeling: 8 din 01 apr 2014 13:36:43 UTC

“Inhoudelijk goede training over productmanagement waar veel ruimte was voor individuele inbreng van de cursisten. Trainer met veel praktijkervaring en kennis van zaken. Locatie van de training was perfect: dichtbij het station, parkeergarage, goed verzorgde zalen en een goede service.” “Inhoudelijk goede training over productmanagement waar veel ruimte was voor individuele inbreng van de cursisten. Trainer met veel praktijke…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Commerciële Binnendienst / Binnendienst verkoop

Commerciële Binnendienst / Binnendienst verkoop

Ribbers | Beoordeling: 9 din 01 apr 2014 10:06:39 UTC

“Goede opleiding, met goede leraar. Had wel meer mondelinge trainingen verwacht, verkoopcases etc. Maar verder veel van opgestoken en goede opleiding voor iedereen die begint al verkoper binnendienst. 10 lessen en is precies goed zo. ” “Goede opleiding, met goede leraar. Had wel meer mondelinge trainingen verwacht, verkoopcases etc. Maar verder veel van opgestoken en goede …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Omgaan met agressie

Omgaan met agressie

| Beoordeling: 8 maa 31 mar 2014 10:43:40 UTC

“"Een leerzame persoonlijke training waaruit enkele zeer bruikbare, direct toe te passen tips uit naar voren zijn gekomen. De docent heeft veel ervaring en behandeld situaties uit het persoonlijke werkveld. Kortom, een nuttige dag waar ik veel aan heb in de toekomst."” “"Een leerzame persoonlijke training waaruit enkele zeer bruikbare, direct toe te passen tips uit naar voren zijn gekomen. De docent heeft v…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Psychologie voor Managers

Psychologie voor Managers

| Beoordeling: 9 vri 28 mar 2014 12:58:54 UTC

“De theorie van de opleiding is in de praktijk zeer bruikbaar. Door middel van de reflectieverslagen en het contact met de medecursisten heb ik doelgericht aan mijn leervragen kunnen werken. Als een ui die afgepeld werd kwam ik steeds dichter bij de kern, en op momenten dat ik vastliep stelde de trainer de juiste vraag waardoor ik verder kwam. Met plezier maar niet zonder slag of stoot heb ik de opleiding met succes afgerond. ” “De theorie van de opleiding is in de praktijk zeer bruikbaar. Door middel van de reflectieverslagen en het contact met de medecursisten heb …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Time Management en delegeren voor leidinggevenden

Time Management en delegeren voor leidinggevenden

Job Torbijn | Beoordeling: 8 din 25 mar 2014 20:06:56 UTC

“In deze 2 dagen wordt je de spiegel voor gehouden en zie je duidelijk wat je anders/beter kunt doen. Diverse praktische tools kun je direct in de praktijk brengen en je ziet het effect. Je krijgt weer grip op je tijd.” “In deze 2 dagen wordt je de spiegel voor gehouden en zie je duidelijk wat je anders/beter kunt doen. Diverse praktische tools kun je direct …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Leidinggeven aan Professionals

Leidinggeven aan Professionals

Tim van der List | Beoordeling: 8 din 25 mar 2014 15:06:15 UTC

“Zeer goede training, waarbij je sterke en zwakke punten betreft leidinggeven bloot worden gelegd. En handvatten worden gegeven hoe je hier mee om kunt gaan. D.m.v. rollenspellen in groepen worden er situaties geoefend.” “Zeer goede training, waarbij je sterke en zwakke punten betreft leidinggeven bloot worden gelegd. En handvatten worden gegeven hoe je hier m…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Finance for Non-Financial Managers

Finance for Non-Financial Managers

Noordzij | Beoordeling: 8 din 28 jan 2014 13:02:18 UTC

“Uitstekende cursus die aansluit bij individuele behoefte middels zelf aan te dragen cases. Een flexibele trainer speelt in op aanwezige kennis, individuele vragen en actuele situaties / voorbeelden. Hij maakt de financiele wereld interessant, zelfs voor een operationeel manager. ” “Uitstekende cursus die aansluit bij individuele behoefte middels zelf aan te dragen cases. Een flexibele trainer speelt in op aanwezige kenn…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Notuleren

Effectief Notuleren

| Beoordeling: 9 woe 15 jan 2014 18:06:06 UTC

“Omdat ik zelf totaal onbekend was met notuleren heb ik deze training mogen volgen en ben er heel veel van opgestoken. Leuke docente die weet waar ze over praat. Ik bleef in het begin maar schrijven maar al gauw geleerd dat je moet leren je pen vaker neer te leggen. ik heb veel aan de spullen die we meegekregen hebben. Locatie was wel iets te ver voor mij. Dichts bijzijnde was helaas Utrecht maar dat was super goed geregeld op locatie Business Center achter het station. Ik kijk al uit naar mijn derde cursus die ik binnenkort weer ga volgen via ICM opleidingen” “Omdat ik zelf totaal onbekend was met notuleren heb ik deze training mogen volgen en ben er heel veel van opgestoken. Leuke docente die weet…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Communicatie A - 8 maanden

NIMA Communicatie A - 8 maanden

| Beoordeling: 8 maa 23 dec 2013 10:51:30 UTC

“Met veel plezier de NIMA Communicatie A opleiding gevolgd. Veel stof en best pittig maar aan het einde van de rit vallen de puzzelstukjes in elkaar. De docent Joke Henssen, zeer enthousiast en betrokken. Ik vind de opleiding een goede basis voor iemand die meer facetten van het communicatievak wil leren kennen. ” “Met veel plezier de NIMA Communicatie A opleiding gevolgd. Veel stof en best pittig maar aan het einde van de rit vallen de puzzelstukjes in…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Persoonlijk Verkopen en Acquisitie

Persoonlijk Verkopen en Acquisitie

Goderie | Beoordeling: 8 maa 16 dec 2013 07:53:48 UTC

“Ik vond het goed dat er bij de training veel persoonlijke begeleiding was. Ook wordt er aan de hand van voorbeelden veel uitgelegd waardoor de theorie makkelijk is toe te passen in de praktijk. ” “Ik vond het goed dat er bij de training veel persoonlijke begeleiding was. Ook wordt er aan de hand van voorbeelden veel uitgelegd waardoor …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Zakelijk en effectief inzetten van Social Media

Zakelijk en effectief inzetten van Social Media

| Beoordeling: 8 maa 09 dec 2013 15:14:22 UTC

“Een hele goede en fijne training op het gebied van social media met ervaren docenten die mij heel goed hebben geinformeerd en op weg hebben geholpen in deze wereld. Je wordt er heel enthousiast van en het geleerde kun je meteen in de praktijk brengen. ” “Een hele goede en fijne training op het gebied van social media met ervaren docenten die mij heel goed hebben geinformeerd en op weg hebben …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Succesvol Netwerken

Succesvol Netwerken

Koert Vrijhof | Beoordeling: 8 maa 02 dec 2013 12:38:33 UTC

“Goed was de betrokkenheid van de docent en ook van de deelnemers bij het onderwerp, netwerken. De combinatie van theorie met praktijkoefeningen was inspirerend en verrassend. ” “Goed was de betrokkenheid van de docent en ook van de deelnemers bij het onderwerp, netwerken. De combinatie van theorie met praktijkoefenin…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Communicatie voor Adviseurs

Communicatie voor Adviseurs

Marieke Broersma | Beoordeling: 9 maa 02 dec 2013 11:04:54 UTC

“Zeer leerzame cursus. Martijn is een goede trainer die veel praktijksituaties aanhaalt en daarmee veel oefent. Steeds korte theorie die wordt ondersteund door praktische oefeningen. Ook wordt goed ingespeeld op de individuele leerbehoefte van de cursisten. Prima cursuslocatie ook.” “Zeer leerzame cursus. Martijn is een goede trainer die veel praktijksituaties aanhaalt en daarmee veel oefent. Steeds korte theorie die word…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Verzorgd Nederlands / Correct Nederlands

Verzorgd Nederlands / Correct Nederlands

Hanita van der Meer | Beoordeling: 10 don 28 nov 2013 15:46:00 UTC

“De cursus was zeer intensief en ging in op mijn persoonlijke doelen. Dat was precies waarom ik voor deze cursus gekozen had dus het voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Het lesmateriaal en de aanbevelingen zijn zeer goede aanvullingen bij de professionele training. Ik kan deze training zeer zeker aanbevelen!” “De cursus was zeer intensief en ging in op mijn persoonlijke doelen. Dat was precies waarom ik voor deze cursus gekozen had dus het voldeed …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Assistent Controller / Controlling

Assistent Controller / Controlling

Anoniem | Beoordeling: 7 don 21 nov 2013 14:26:23 UTC

“De cursus assistent controller bij ICM is goed te volgen. Lesstof is duidelijk en ik heb veel geleerd.” “De cursus assistent controller bij ICM is goed te volgen. Lesstof is duidelijk en ik heb veel geleerd.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief omgaan met weerstanden/ Effectiviteit training

Effectief omgaan met weerstanden/ Effectiviteit training

L.ten Beitel | Beoordeling: 8 maa 18 nov 2013 13:12:34 UTC

“Deze tweedaagse training was zeer op maat gemaakt voor iedereen persoonlijk. De trainer liet in de praktijk zien , door eigen gedrag, houding en handelen hoe je met weerstand omgaat. Het was geen theorie, maar zlef voelen en ervaren watweerstand met je doet en ervare hoe je er sterker en los van kunt komen en accepteren.” “Deze tweedaagse training was zeer op maat gemaakt voor iedereen persoonlijk. De trainer liet in de praktijk zien , door eigen gedrag, houdin…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Excelleren in Accountmanagement

Excelleren in Accountmanagement

Anoniem | Beoordeling: 8 don 14 nov 2013 11:11:38 UTC

“Persoonlijk, goede trainer, positieve groep, interessant om anderen met zelfde vak in andere branche te ontmoeten. ” “Persoonlijk, goede trainer, positieve groep, interessant om anderen met zelfde vak in andere branche te ontmoeten. ”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Feedback geven en ontvangen/ omgaan met feedback

Feedback geven en ontvangen/ omgaan met feedback

Peter | Beoordeling: 10 don 14 nov 2013 08:48:03 UTC

“In oktober 2013 training "Feedback geven en ontvangen" gevolgd. Goede, met OV, bereikbare locatie nabij Utrecht CS met prima "verzorging" gedurende de trainingsdag(en). Trainer John van Strien (ICM) heeft middels theortische- en praktische benadering veel duidelijk(er) gemaakt over het geven van een boodschap over het gedrag van een ander, zowel negatief als positief. Ook heeft trainer veel praktische tips aangereikt. SAMENWERKEN=FEEDBACK GEVEN ( EN ONTVANGEN)! En nu zelf aan de slag met de gestelde persoonlijke doelen. ” “In oktober 2013 training "Feedback geven en ontvangen" gevolgd. Goede, met OV, bereikbare locatie nabij Utrecht CS met prima "verzorging" ge…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Leidinggeven voor Gevorderden

Leidinggeven voor Gevorderden

Ellen Colijn | Beoordeling: 8 woe 13 nov 2013 11:58:03 UTC

“Leerzame training in een kleine groep, dus veel tijd voor individule vragen of leerpunten. Goed verzorgd.” “Leerzame training in een kleine groep, dus veel tijd voor individule vragen of leerpunten. Goed verzorgd.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

IPMA-C (Certified Project Manager)

IPMA-C (Certified Project Manager)

Marcel Gehrels | Beoordeling: 9 din 12 nov 2013 16:40:44 UTC

“De opleiding IPMA C heb ik ervaren als een hele goede mix van theorie en praktijk. Dit omdat de bijeenkomsten interactief zijn en de theorie vertaald wordt naar practische voorbeelden. Doordat projectleiders van verschillende bedrijven en verschillende branches bijelkaar zitten ontstaan er levendige discussies. Dit werkt motiverend en helpt je bij de aanpak van eventuele problemen in een project. De opleiding geeft goede handvaten om een project goed te kunnen managen” “De opleiding IPMA C heb ik ervaren als een hele goede mix van theorie en praktijk. Dit omdat de bijeenkomsten interactief zijn en de theorie…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Praktische Bedrijfskunde in 3 dagen

Praktische Bedrijfskunde in 3 dagen

Anoniem | Beoordeling: 9 zon 10 nov 2013 13:31:15 UTC

“Voor mij als beginner binnen de bedrijfskunde kan ik alleen maar zeggen dat het erg zinvol was. Ook voor de meer gevorderden binnen de groep was er verdieping en herhaling van theorie mogelijk. Ik korte tijd wist de docent mij en anderen mee te nemen in de wereld van de bedrijfskunde. Dit door de ervaringen uit de praktijk te koppelen aan de theorie.” “Voor mij als beginner binnen de bedrijfskunde kan ik alleen maar zeggen dat het erg zinvol was. Ook voor de meer gevorderden binnen de groep…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Marketing A - 9 maanden

NIMA Marketing A - 9 maanden

Martine Ketelaars | Beoordeling: 9 zon 10 nov 2013 10:02:22 UTC

“Ik heb de training als erg prettig ervaren. Lokatie was goed bereikbaar, lesmateriaal goed verzorgd. Dit in combinatie met de zeer inspirerende lessen van docent Freek Donders en natuurlijk de fijne groep maakte deze training voor mij compleet.” “Ik heb de training als erg prettig ervaren. Lokatie was goed bereikbaar, lesmateriaal goed verzorgd. Dit in combinatie met de zeer inspirere…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Excelleren in Sales

Excelleren in Sales

Adriaan van Dalen | Beoordeling: 8 vri 08 nov 2013 17:02:22 UTC

“Opzet cursus was dusdanig dat het niet alleen een herhaling was van wat je ooit geleerd hebt, maar ook nieuwe informatie heb opgestoken. Vooral afwisseling theorie en praktijk waren leerzaam!” “Opzet cursus was dusdanig dat het niet alleen een herhaling was van wat je ooit geleerd hebt, maar ook nieuwe informatie heb opgestoken. Voo…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA / SMA Sales A - 9 maanden

NIMA / SMA Sales A - 9 maanden

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 08 nov 2013 09:40:03 UTC

“Bij ICM heb ik de opleiding Nima Sales A gevolgd. 1 x in de week s'avonds naar school was voor mij ideaal. Goede begeleiding en uitleg van een leraar vind ik erg belangrijk. De stof sloot goed aan op het ICM examen welke ik ook gehaald heb! Nima examens zijn wel wat pittiger, maar theorie zeker haalbaar wanneer je de stof goed leert! ” “Bij ICM heb ik de opleiding Nima Sales A gevolgd. 1 x in de week s'avonds naar school was voor mij ideaal. Goede begeleiding en uitleg van e…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Leidinggeven aan projecten

Leidinggeven aan projecten

Anoniem | Beoordeling: 8 vri 08 nov 2013 07:59:06 UTC

“Het biedt praktische handvatten en vaardigheden om situaties tot een beter resultaat te brengen. De combinatie van theorie en veel praktijk is prettig. De interactie met andere cursisten maakt dit tot een prettige cursus.” “Het biedt praktische handvatten en vaardigheden om situaties tot een beter resultaat te brengen. De combinatie van theorie en veel praktijk …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Samenwerken

Effectief Samenwerken

Sandra Zimny | Beoordeling: 10 din 05 nov 2013 14:15:06 UTC

“ Ideale curus om problemen op het werk aan te vatten, je kunt alles bespreekbaar maken met collega's.” “ Ideale curus om problemen op het werk aan te vatten, je kunt alles bespreekbaar maken met collega's.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Procesmanagement

Procesmanagement

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 04 nov 2013 07:08:09 UTC

“Ik vond het een leuke en leerzame cursus. De docent was erg enthousiast en er was volop ruimte voor praktijk ervaringen/vragen. Door de cursus kijk ik nu heel anders naar de werkzaamheden en processen in mijn organisatie. ” “Ik vond het een leuke en leerzame cursus. De docent was erg enthousiast en er was volop ruimte voor praktijk ervaringen/vragen. Door de curs…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Communiceren voor Gevorderden

Communiceren voor Gevorderden

Anoniem | Beoordeling: 8 zon 03 nov 2013 18:11:23 UTC

“Praktisch en direct toepasbaar. Geeft inzicht wat je eigen wijze van communiceren op kan roepen en hoe je zonder oordeel kunt communiceren waardoor de ander bereid is je tegemoet te komen en in gesprek te gaan met jou.” “Praktisch en direct toepasbaar. Geeft inzicht wat je eigen wijze van communiceren op kan roepen en hoe je zonder oordeel kunt communiceren w…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Schrijven voor internet / Schrijven voor het web

Schrijven voor internet / Schrijven voor het web

Anoniem | Beoordeling: 8 don 24 okt 2013 14:12:10 UTC

“Er wordt op een heldere manier inzicht gegeven in het schrijven voor Internet. Het is duidelijk heel anders dan het schrijven van 'beleids'stukken. Leuk, afwisselend en goede cursusleidster.” “Er wordt op een heldere manier inzicht gegeven in het schrijven voor Internet. Het is duidelijk heel anders dan het schrijven van 'beleids's…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Praktische Marketing

Praktische Marketing

Nanda Pastoor | Beoordeling: 9 don 24 okt 2013 00:00:00 UTC

“Professionele docent met praktijkervaring geeft een interactieve training. Naast de basiskennis over Marketing wordt er door middel van praktische vraagstukken, aangedragen door de deelnemers, op een actieve manier uitleg gegeven over de verschillende marketing onderdelen. Daarnaast wordt er voldoende getoetst waarbij de herhaling leidt tot een efficiënte training!” “Professionele docent met praktijkervaring geeft een interactieve training. Naast de basiskennis over Marketing wordt er door middel van prak…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Klant- en servicegericht Telefoneren

Klant- en servicegericht Telefoneren

Wilma Gardenier | Beoordeling: 8 maa 21 okt 2013 00:00:00 UTC

“Ik heb genoeg tips en trucs ontvangen en degene die de cursus gaf, is deskundig en brengt de stof goed over. Ook het in groepjes werken vind ik goed, omdat je van elkaar leert.” “Ik heb genoeg tips en trucs ontvangen en degene die de cursus gaf, is deskundig en brengt de stof goed over. Ook het in groepjes werken vind…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Hoger Management voor Zorg en Welzijn

Hoger Management voor Zorg en Welzijn

Yvonne Vennekens - Peeters | Beoordeling: 10 maa 21 okt 2013 00:00:00 UTC

“Er worden veel tools ed. Besproken/geoefend je kan toepassen in de praktijk. Door ze te gebruiken ben je effectief bezig. ” “Er worden veel tools ed. Besproken/geoefend je kan toepassen in de praktijk. Door ze te gebruiken ben je effectief bezig. ”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Management Assistent in 3 dagen

Management Assistent in 3 dagen

Anja | Beoordeling: 9 din 13 aug 2013 07:54:27 UTC

“Leuke leerzame training in een mooie kleine groep op een goede lokatie. Zeer positieve docente met veel praktijkervaring,en ze geeft goede bruikbare tips. Enige "min"-puntje vind ik de verdeling van de dagen;drie dagen verdeeld over twee weken is niet zo handig. Zowel voor het doornemen van de stof als voor je afwezigheid op je werk.” “Leuke leerzame training in een mooie kleine groep op een goede lokatie. Zeer positieve docente met veel praktijkervaring,en ze geeft goede b…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Hoger Management Support

Hoger Management Support

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 29 jul 2013 12:06:31 UTC

“Duidelijke les. Je kan het goed voorbereiden en de docent geeft op sommige momenten ook andere nuttige informatie en deelmomenten om even van het boek af te wijken.” “Duidelijke les. Je kan het goed voorbereiden en de docent geeft op sommige momenten ook andere nuttige informatie en deelmomenten om even va…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectieve verzuimbegeleiding

Effectieve verzuimbegeleiding

Akke Riepma | Beoordeling: 9 don 25 jul 2013 09:27:06 UTC

“Goede handvaten voor mijn werkzaamheden en goede voorbeelden door het bespreken van casussen” “Goede handvaten voor mijn werkzaamheden en goede voorbeelden door het bespreken van casussen”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Financiën voor niet-financiële managers

Financiën voor niet-financiële managers

Anoniem | Beoordeling: 8 woe 24 jul 2013 20:52:46 UTC

“Een interessante cursus met ruimte geeft voor input vanuit de deelnemers. De opgaven waren pittig maa rwel te doen. Tevens extra materiaal meegekregen voor thuis studie. Prima lunchfaciliteiten. ” “Een interessante cursus met ruimte geeft voor input vanuit de deelnemers. De opgaven waren pittig maa rwel te doen. Tevens extra materiaal m…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Marketingcommunicatie - B

NIMA Marketingcommunicatie - B

Laurien | Beoordeling: 8 zon 09 jun 2013 12:47:43 UTC

“De lessen, gegeven door de heer Blaauwbroek, waren een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Doordat de docent ook verbonden is aan het Nima zelf wist hij ons goed voor te bereiden. Persoonlijk heb ik hier veel profijt van gehad. De lessen begonnen altijd met de laatste ontwikkelingen en er was veel ruimte voor interactie. Het allerleukste was het delen van kennis met alle klasgenoten waardoor je nieuwe inzichten kreeg. Zelfs tijdens de lunchpauze wisselden we ideeën uit.” “De lessen, gegeven door de heer Blaauwbroek, waren een goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Doordat de docent ook verbonden is aan …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Sales B (Verkoopleider)

NIMA Sales B (Verkoopleider)

R. Mesu | Beoordeling: 8 woe 31 okt 2012 14:56:47 UTC

“De 20 lessen waren erg goed. Tijdens de lessen hebben we de lesstof behandeld met ervaringen in de praktijk. Na 20 lessen waren we goed voorbereid op het examen (zowel schriftelijk als mondeling). ” “De 20 lessen waren erg goed. Tijdens de lessen hebben we de lesstof behandeld met ervaringen in de praktijk. Na 20 lessen waren we goed voor…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Interne en Concerncommunicatie - B

NIMA Interne en Concerncommunicatie - B

AnneFleur | Beoordeling: 8 maa 15 okt 2012 14:36:53 UTC

“De focus van de opleiding NIMA Interne en Concerncommunicatie-B ligt op het onderwerp reputatiemanagement en op het handelen als communicatiemanager. Hoe kan een bedrijf zich onderscheiden en haar reputatie verbeteren bij de consument en media. En hoe kan je als manager de intern communicatie verbeteren. Daarnaast staat het schrijven en presenteren van je (intern)communicatieplan centraal. Heb je vragen tijdens je onderzoek voor het communicatieplan dan is de docent goed bereikbaar. Ook de oefen presentatie in de laatste les was een fijne voorbereiding voor het examen. Ik heb de lessen ervaren als leuke een leerzame dagen met een enthousiaste docent!” “De focus van de opleiding NIMA Interne en Concerncommunicatie-B ligt op het onderwerp reputatiemanagement en op het handelen als communicati…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

The New Marketeer (post bachelor)

The New Marketeer (post bachelor)

Linda | Beoordeling: 10 woe 10 okt 2012 12:56:50 UTC

“Interessante cursus voor iedereen die zich qua kennis wil verdiepen en uitbreiden, en zich vooral wil verrijken met ervaring van anderen en praktijkcases. ” “Interessante cursus voor iedereen die zich qua kennis wil verdiepen en uitbreiden, en zich vooral wil verrijken met ervaring van anderen en …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief verkopen van diensten

Effectief verkopen van diensten

Anne de Bart | Beoordeling: 9 din 09 okt 2012 11:22:46 UTC

“Door de kleine klassen is er voldoende individuele aandacht. De docent wist d.m.v. leuke voorbeelden en diverse pratijkopdrachten, de lessen leerzaam, boeiend en uitdagend te houden. Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze cursus en zal een eventueel vervolg hierop zeker weer via ICM volgen.” “Door de kleine klassen is er voldoende individuele aandacht. De docent wist d.m.v. leuke voorbeelden en diverse pratijkopdrachten, de lessen…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Rapporten schrijven

Rapporten schrijven

N. Mousa | Beoordeling: 9 din 02 okt 2012 08:39:36 UTC

“Deze cursus is raadzaam voor mensen die in de praktijk o.a. hun schrijfstijl willen verbeteren. Tijdens de cursus geeft de trainer feedback over de stukken die jezelf hebt geschreven.
Het is een proactieve training in een groep gericht op de persoon.
“Deze cursus is raadzaam voor mensen die in de praktijk o.a. hun schrijfstijl willen verbeteren. Tijdens de cursus geeft de trainer feedback …”

NIMA eMarketing - B

NIMA eMarketing - B

Martijn Visser | Beoordeling: 8 maa 01 okt 2012 21:23:50 UTC

“Interessante opleiding met uitgebreide literatuurbasis (incl wetenschappelijk artikelen), met brede verkenning van online/digitale marketing. Goede aanvulling op NIMA marketing B, omdat de doorvertaling naar online/interactief wordt uitgewerkt. Minpunten zijn relatief veel aandacht voor de technische en historiche ontwikkelingenen die ten grondslag liggen aan de techniek (internet) en het ontbreken van gastsprekers uit de dynamische online media of SEA/SEO-tak. Deze literatuur is nl per definitie gedateerd. Verder erg leuk en interessant om met vakgenoten te praten over de materie.” “Interessante opleiding met uitgebreide literatuurbasis (incl wetenschappelijk artikelen), met brede verkenning van online/digitale marketing…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Functionerings- en beoordelingsgesprekken/…

Functionerings- en beoordelingsgesprekken/ Gesprekstechnieken m.b.t. functioneren en beoordelen

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 24 sep 2012 09:24:10 UTC

“Het is een leerzame opleiding waar zowel de theorie als de praktijk wordt behandeld. Er is ruimte om je eigen ervaringen te delen met medecursisten. Het is verhelderend om te horen hoe medecursisten deze situatie analyseren en op zouden lossen.
Kortom deze opleiding is een aanrader als je collega's leiding geeft, in welke vorm dan ook!”
“Het is een leerzame opleiding waar zowel de theorie als de praktijk wordt behandeld. Er is ruimte om je eigen ervaringen te delen met medecu…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Financial Controller (post-HBO)/ Controlling

Financial Controller (post-HBO)/ Controlling

Ronald Penninga | Beoordeling: 8 vri 21 sep 2012 12:03:47 UTC

“De opleiding Financial Controller van opleider ICM duurt 10 maanden en is de ideale mix voor diegene die iets zoekt tussen een opleiding van enkele dagen en enkele jaren. Studiebelasting per week is ongeveer 5 uren, dus goed te combineren met werk (en gezin).
Inhoudelijk behandelt de opleiding veel onderwerpen, het is verdeeld in een blok rekenwerk en een blok strategie; ook onderwerpen als communicatie, presenteren en houding komen aan de orde.
Al met al een post HBO-opleiding die voor een gemotiveerde controller op HBO-niveau prima te doen is en die een absolute meerwaarde heeft voor het werk.”
“De opleiding Financial Controller van opleider ICM duurt 10 maanden en is de ideale mix voor diegene die iets zoekt tussen een opleiding van…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Marketing A - 4 maanden intensief

NIMA Marketing A - 4 maanden intensief

Anoniem | Beoordeling: 8 woe 19 sep 2012 13:24:57 UTC

“Zeer tevreden!
Jammer genoeg was locatie Rotterdam niet beschikbaar, en had ik de keuze om in Den Haag de opleiding te volgen. Gelukkig was het goed te bereiken, goede locatie en fijne klas en trainer!
Ik heb mijn diploma gehaald met een 7,6 zonder extreem veel in de boeken te zitten, hele informatieve lessen dus!”
“Zeer tevreden!
Jammer genoeg was locatie Rotterdam niet beschikbaar, en had ik de keuze om in Den Haag de opleiding te volgen. Gelukkig wa…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Mediationtechnieken en -instrumenten

Mediationtechnieken en -instrumenten

Saida Daouyry | Beoordeling: 8 vri 10 aug 2012 12:29:51 UTC

“Ik heb de cursus mediationtechenieken en instrumenten gevolgd. De stof die behandeld werd was zeer helder. Hele leuke opdrachten gedaan. Ook de rollenspellen waar erg leerzaam maar daarnaast hartstikke leuk. Wat het helemaal afmaakte waren de nuttige tips die wij kregen.

“Ik heb de cursus mediationtechenieken en instrumenten gevolgd. De stof die behandeld werd was zeer helder. Hele leuke opdrachten gedaan. Ook…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Schrijven voor de communicatiemedewerker

Schrijven voor de communicatiemedewerker

M. Schouten | Beoordeling: 9 din 07 aug 2012 10:57:56 UTC

“Een leuke cursus, waarbij je veel tips krijgt om je schrijfniveau te verbeteren. Het oefenen met zelfgeschreven stukken tekst vond ik waardevol. En de cursusmap staat voor het grijpen hier in de kast. Heb ik even last van een 'writers block' kijk ik in de map voor inspiratie. En denk daarbij terug aan de 2 inspirerende dagen in Utrecht.” “Een leuke cursus, waarbij je veel tips krijgt om je schrijfniveau te verbeteren. Het oefenen met zelfgeschreven stukken tekst vond ik waarde…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Basiskennis Financiën

Basiskennis Financiën

Nicole | Beoordeling: 10 maa 30 jul 2012 17:11:58 UTC

“Vanuit mijn P&O-achtergrond had ik erg weinig kennis van financiën. Ik zag best wel op tegen het volgen van een opleiding om deze lastige materie me eigen te kunnen maken. De training sloot echter precies aan op mijn wensen: na de eerste dag was ik helemaal verbaasd toen bleek dat het helemaal niet zo lastig was als ik dacht. Ik begon het zelfs leuk te vinden. Wat mede het succes heeft bepaald was de trainer, die met veel geduld, enthousiasme en praktijk-voorbeelden de stof begrijpbaar maakte. Een echte aanrader als je je wat meer thuis wil voelen in de vaktermen en berekeningen van financiën!” “Vanuit mijn P&O-achtergrond had ik erg weinig kennis van financiën. Ik zag best wel op tegen het volgen van een opleiding om deze lastige ma…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Management Assistent

Management Assistent

Anoniem | Beoordeling: 9 don 26 jul 2012 16:29:20 UTC

“Mede door de docent is mijn ervaring zeer positief geweest. Hij is erg interactief en heeft aandacht voor de persoon. Hij heeft het voor ons "levend" gemaakt zodat je er een beeld bij krijgt in jou situatie. ” “Mede door de docent is mijn ervaring zeer positief geweest. Hij is erg interactief en heeft aandacht voor de persoon. Hij heeft het voor ons…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Omgaan met groepsdynamiek

Omgaan met groepsdynamiek

Anoniem | Beoordeling: 8 don 26 jul 2012 16:22:21 UTC

“Voorafgaand aan de training was ik vooral op zoek naar "praktische" tips en handvatten. Deze heb ik zeker ook gekregen, maar daarnaast was er ook aandacht voor mijn eigen rol en zgn. vooronderstellingen tjidens een groepsbijeenkomst. De (grote) invloed daarvan had ik eerder nooit bedacht.” “Voorafgaand aan de training was ik vooral op zoek naar "praktische" tips en handvatten. Deze heb ik zeker ook gekregen, maar daarnaast was e…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

De Nieuwe Webredacteur

De Nieuwe Webredacteur

| Beoordeling: 8 don 26 jul 2012 13:23:55 UTC

“Het was een goede cursus voor mensen die net beginnen als webredacteur. Je leert te denken vanuit de klant. Dus wat en hoe moet jij onderwerpen op de website presenteren zodat klanten langer op je website blijven en het overzichtelijk bv vinden.” “Het was een goede cursus voor mensen die net beginnen als webredacteur. Je leert te denken vanuit de klant. Dus wat en hoe moet jij onderwer…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief debiteurenbeheer

Effectief debiteurenbeheer

Sam | Beoordeling: 9 maa 23 jul 2012 16:47:16 UTC

“Zeer leerzame traning geweest, leuke docent en veel ervaringen uit kunnen wisselen met medestudenten.” “Zeer leerzame traning geweest, leuke docent en veel ervaringen uit kunnen wisselen met medestudenten.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief omgaan met stress en werkdruk/ Effectiviteits…

Effectief omgaan met stress en werkdruk/ Effectiviteits training

Chantal | Beoordeling: 10 maa 16 jul 2012 15:37:29 UTC

“Ik heb de training als zeer positief ervaren, vond het in het begin best moeilijk omdat je 3 dagen lang echt een spiegel voor gehouden krijgt, hier heb ik echter veel van geleerd. Het is zowel mijn gevoel ten goede gekomen als mijn werk! Veel mensen zien een duidelijk verschil en ervaren het als positief! een echte aanrader vooral door de kleine groepen!” “Ik heb de training als zeer positief ervaren, vond het in het begin best moeilijk omdat je 3 dagen lang echt een spiegel voor gehouden krijg…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Professioneel Nederlands voor anderstaligen

Professioneel Nederlands voor anderstaligen

Anoniem | Beoordeling: 9 din 26 jun 2012 21:29:16 UTC

“Ik heb aan de cursus 'Professioneel Nederlands voor Anderstaligen' deelgenomen. Goed bereikbare locatie. Perfect verzorgde lunch en een super trainer Marion Siemonsma.
Het is goed je ervaringen met anderstaligen te delen en de goede tips op een professionele manier in je eigen werkomgeving te gebruiken. M.B.”
“Ik heb aan de cursus 'Professioneel Nederlands voor Anderstaligen' deelgenomen. Goed bereikbare locatie. Perfect verzorgde lunch en een supe…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Effectief Vergaderen

Effectief Vergaderen

Marjolein Leguijt | Beoordeling: 10 woe 02 mei 2012 11:59:00 UTC

“De training Effectief vergaderen duurde 1 dag en het heeft me enorm geholpen mijn nieuwe functie als voorzitter van een vergadering vol vertrouwen aan te gaan. De trainer gaf duidelijke adviezen en stond open voor alle vragen. Kortom: een echte aanrader! ” “De training Effectief vergaderen duurde 1 dag en het heeft me enorm geholpen mijn nieuwe functie als voorzitter van een vergadering vol vert…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA / SMA Sales A - 4 maanden intensief

NIMA / SMA Sales A - 4 maanden intensief

W. van Aken | Beoordeling: 10 don 26 apr 2012 13:12:56 UTC

“Goede en gedegen opleiding.

Wel vrij pittig doordat 9 maanden stof in 4 maanden wordt verwerkt.
Verder goede studie geweest en zou het zeker aan andere aanbevelen.”
“Goede en gedegen opleiding.

Wel vrij pittig doordat 9 maanden stof in 4 maanden wordt verwerkt.
Verder goede studie geweest en zou het z…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Het schrijven van een marketingplan

Het schrijven van een marketingplan

Anoniem | Beoordeling: 7,8 din 17 apr 2012 10:10:39 UTC

“Er werd prettig les gegeven, we hebben hard gewerkt in een ontspannen sfeer, er was voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. Maar het meest door mij gewaardeerd is nog de input die ik - nadat de training was afgerond - via de mail van Laura mocht ontvangen naar aanleiding van mijn marketing plan!” “Er werd prettig les gegeven, we hebben hard gewerkt in een ontspannen sfeer, er was voldoende mogelijkheid om vragen te stellen. Maar het me…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Online Marketing

Online Marketing

Erik van den Berg | Beoordeling: 9 maa 16 apr 2012 13:06:54 UTC

“Goede inhoudelijke training met idem docent. Aan te raden voor mensen die inhoudelijk meer kennis op willen doen over Online Marketing.” “Goede inhoudelijke training met idem docent. Aan te raden voor mensen die inhoudelijk meer kennis op willen doen over Online Marketing.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Young Management Program

Young Management Program

Nanet Stoelwinder | Beoordeling: 8,8 don 15 mar 2012 09:52:37 UTC

“Het Young Management Program is een intensief, veelzijdig en heel waardevol programma voor mij geweest. Ik heb door de trainer en mijn medecursisten vaak de spiegel voor gekregen waardoor ik me als manager verder heb kunnen ontwikkelen. Inhoudelijk vind ik de opleiding sterk, zo zijn we veel bezig geweest met visie en strategie, zowel op organisatie niveau als op persoonlijk vlak. Daarnaast ben ik vaak geinspireerd door mijn mede cursisten en de trainer. Kortom, heel veelzijdig en waardevol!” “Het Young Management Program is een intensief, veelzijdig en heel waardevol programma voor mij geweest. Ik heb door de trainer en mijn medec…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2® Overview voor managers

PRINCE2® Overview voor managers

J. Hokke | Beoordeling: 8,2 maa 12 mar 2012 18:47:25 UTC

“Een perfect verzorgde training waarbij de ervaring van de docent ook tot sprekende voorbeelden leidde en deze op een verhelderende wijze de cursisten mee heeft genomen door de theorie.” “Een perfect verzorgde training waarbij de ervaring van de docent ook tot sprekende voorbeelden leidde en deze op een verhelderende wijze de …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Omgaan met verandering en reorganisatie

Omgaan met verandering en reorganisatie

Theo Brouwer | Beoordeling: 8,6 maa 12 mar 2012 18:12:18 UTC

“De training was voor mij een zeer goed mix van jezelf veranderen en theorie over veranderen in organisaties. Veranderen is immers meer dan een plan maken het gaat erom hoe je werkelijk een verandering bij de mensen creert.” “De training was voor mij een zeer goed mix van jezelf veranderen en theorie over veranderen in organisaties. Veranderen is immers meer dan e…”

Praktisch Personeelsmanagement

Praktisch Personeelsmanagement

Cecil de Haan | Beoordeling: 9 woe 07 mar 2012 12:22:24 UTC

“Zeer ervaren trainer met kennis van zaken.
Veel aandacht voor persoonlijke vragen uit de praktijk Flexibel in de aangeboden leerstof.
De leerstof is direct toe te passen in de praktijk.”
“Zeer ervaren trainer met kennis van zaken.
Veel aandacht voor persoonlijke vragen uit de praktijk Flexibel in de aangeboden leerstof.
De lee…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Salesmanagement

Salesmanagement

Hadassah Mechanicus | Beoordeling: 9 maa 05 mar 2012 11:23:22 UTC

“Door de manier van traininggeven en de stof die behandeld wordt, kreeg ik een enorme energieboost. De samengestelde groep cursisten, allemaal uit een andere branche, is een meerwaarde. Veel sparren, ideeen uitwisselen en ontzettend veel van de praktijopdrachten van elkaar leren. De feedback tijdens de training is briljant! Nu, 3 maanden na de training al heel veel adviezen op de werkvloer in praktijk gebracht. En door het gehele team wordt dit zeer goed ontvangen. ” “Door de manier van traininggeven en de stof die behandeld wordt, kreeg ik een enorme energieboost. De samengestelde groep cursisten, allemaa…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Business Marketing B

NIMA Business Marketing B

Kim Peeters | Beoordeling: 7,8 don 23 feb 2012 07:55:57 UTC

“Ik ben tevreden over de opleiding NIMA Business Marketing B vanuit het ICM. Materiaal en begeleiding was meer dan voldoende voor een goede voorbereiding op de NIMA examens.” “Ik ben tevreden over de opleiding NIMA Business Marketing B vanuit het ICM. Materiaal en begeleiding was meer dan voldoende voor een goede v…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Sales B (Accountmanager)

NIMA Sales B (Accountmanager)

Alfred Landeweer | Beoordeling: 8,2 woe 22 feb 2012 15:17:42 UTC

“Fantastische training. Ik kan niet anders zeggen. Ik ben al vijf jaar actief in de internationale sales. Met deze studie heb ik geleerd om bepaalde zaken beter te plaatsen. Dit haalt dan veel stress weg, je wint veel tijd, hebt nog meer plezier in je werk. De coach was uitstekend ook vanwege zijn grote ervaring op velerlei (sales)gebied.
Aanrader voor jezelf en niet te vergeten ook voor het bedrijf waar je werkt !”
“Fantastische training. Ik kan niet anders zeggen. Ik ben al vijf jaar actief in de internationale sales. Met deze studie heb ik geleerd om b…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2® Practitioner in English

PRINCE2® Practitioner in English

Remco Lamberts | Beoordeling: 8,2 vri 17 feb 2012 14:15:07 UTC

“The PRINCE2 Practitioner (English) course has been a great experience. I liked the setup of 4 full day sessions over a short time frame (a month) because it helped to create focus and really get into the course material.
The group was small which guaranteed personal attention, involvement and contribution to the course. I liked the diversity of the group (background, nationalities and personal experience in project management). The tutor was great, and presented excellent 'hands on' knowledge to the subject, as well as the ability to relate to the candidates and their individual learning needs.
For me it was a personal success and I received a pass mark well above the minimum score on the first attempt, for both the Foundation and Practitioner exams.”
“The PRINCE2 Practitioner (English) course has been a great experience. I liked the setup of 4 full day sessions over a short time frame (a m…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Communicatie A - 4 maanden intensief

NIMA Communicatie A - 4 maanden intensief

Jacqueline | Beoordeling: 8,6 maa 06 feb 2012 15:41:21 UTC

“De trainer is een enthousiaste communicatiedeskundige. Hij houd de sfeer er goed in en legt prima uit. Door de tijdsdruk van de intensieve opleiding is er niet veel tijd om echt tot in detail de stof te bespreken.” “De trainer is een enthousiaste communicatiedeskundige. Hij houd de sfeer er goed in en legt prima uit. Door de tijdsdruk van de intensieve o…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Helma Burgmeijer | Beoordeling: 8,4 vri 14 okt 2011 15:52:47 UTC

“De training kent een goede balans tussen theorie en praktijk. Het theoretisch kader wordt helder vertaald naar oefenstof die je met elkaar oefent. Zo maak je zelf kennis met practische instrumenten die je later ook met medewerkers/clienten kunt doen. Ik heb veel geleerd maar vooral ook practische tools meegekregen uit de training.” “De training kent een goede balans tussen theorie en praktijk. Het theoretisch kader wordt helder vertaald naar oefenstof die je met elkaar o…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Programma management

Programma management

Mariska Roos | Beoordeling: 10 don 27 jan 2011 14:55:14 UTC

“Jacques Diercks heeft een hele prettige, rustige manier van lesgeven. Eigenlijk is het meer kennis delen. Aandacht voor iedereen en een zeer 'veilige' sfeer! Veel geleerd, erg praktisch (best moeilijk bij zo'n toch wat vaag onderwerp als Programmamangement) en heel veel info van de andere deelnemers meegenomen. Het leuke van de cursussen bij ICM is dat je tussen mensen van zeer verschillende achtergronden in de klas zit.Heel anders dan bij cursussen speciaal voor ambtenaren.” “Jacques Diercks heeft een hele prettige, rustige manier van lesgeven. Eigenlijk is het meer kennis delen. Aandacht voor iedereen en een zeer…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Inspirerend en Creatief trainen

Inspirerend en Creatief trainen

Anoniem (bekend bij Springest) | Beoordeling: 8 maa 06 sep 2010 22:40:26 UTC

“persoonlijk heb ik veel geleerd en genoten van de opleiding. alle trainers waren (juist in deze opleiding) een voorbeeld voor me en zo hebben zij zich ook laten zien! wel verschil in manier van trainen, maar allen met respect, afwisseling, enthousiasme, inspiratie en kennis van het vak Trainer!
“persoonlijk heb ik veel geleerd en genoten van de opleiding. alle trainers waren (juist in deze opleiding) een voorbeeld voor me en zo hebbe…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

IPMA-D als vervolg in 2 dagen (Certified Project Management…

IPMA-D als vervolg in 2 dagen (Certified Project Management Associate)

P. Koorndijk | Beoordeling: 8,8 maa 02 aug 2010 09:29:36 UTC

“Wederom een goed opgezette training die de deelnemers prima voorbereid op de examenstof. Prettige lesomgeving met vakbekame docent die voor ieder individu de tijd neemt.
Overige zaken, zoals locatie, informatievoorziening, lesmateriaal, lunch etc. waren ook uitstekend geregeld.
“Wederom een goed opgezette training die de deelnemers prima voorbereid op de examenstof. Prettige lesomgeving met vakbekame docent die voor …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Consumentenmarketing B - 4 maanden intensief

NIMA Consumentenmarketing B - 4 maanden intensief

Anoniem (bekend bij Springest) | Beoordeling: 8,5 woe 28 jul 2010 11:32:39 UTC

“Een zeer boeiende cursus, met een uitermate ervaren en gedreven docent. De bijeenkomsten vormen een goede voorbereiding op het NIMA examen. De cursus is in 4 maanden goed te doen. De bijeenkomsten worden elke 2 weken gegeven, hierdoor heb je voldoende tijd om de voorbereiding op de volgende bijeenkomst om je werk en prive heen te plannen.
Medecursisten komen uit veel verschillende branches, dus goed voor je netwerk en bijzonder leerzaam door het gebruik van praktijkvoorbeelden.
Verder is ICM een professionele organisatie, waar je altijd snel antwoord krijgt op vragen.
Cursussen worden geheel verzorgd aangeboden op een centrale locatie (lunch is wel iets te duur in verhouding tot wat je krijgt).”
“Een zeer boeiende cursus, met een uitermate ervaren en gedreven docent. De bijeenkomsten vormen een goede voorbereiding op het NIMA examen. …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Account Management

Account Management

Ellen Boumans | Beoordeling: 8,4 maa 19 apr 2010 08:15:13 UTC

“Deze cursus accountmanagement leert je middels heel wat modellen anders te kijken naar je eigen klant. Verder leer je veel door de verscheidenheid van sectoren van de andere cursisten. De cursus is vooral thuis werken aan de theorie en je accountplan en in de les praktijkvoorbeelden presenteren en bespreken.” “Deze cursus accountmanagement leert je middels heel wat modellen anders te kijken naar je eigen klant. Verder leer je veel door de verscheid…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

NIMA Consumentenmarketing B - 9 maanden

NIMA Consumentenmarketing B - 9 maanden

Martijn Visser | Beoordeling: 8,4 woe 10 mar 2010 14:33:47 UTC

“Ik vond de opleiding NIMA marketing B van ICM erg interessant en leuk. De docent gaf blijk veel ervaring en kennis van de marketingwereld te hebben. In de lessen (overdag, 1 x per mnd een vrijdag) behandelde de docent alleen de hoofdzaken en gaf hierbij nuttige anecdotes/actualiteiten, en met veel humor. We gingen dus niet woord voor woord de syllabi doornemen, dat is zelfstudie (ca 10 uren per mnd). Door deze manier van lesgeven, dien je als student zelf wel goed te bewaken dat je individuele aandachtpunten goed aangeeft. Tenslotte was het erg leuk om met vakgenoten van vergelijkbare leeftijd (25-35) met de stof bezig te zijn, wat uiteindelijke ook mooie contacten oplevert.” “Ik vond de opleiding NIMA marketing B van ICM erg interessant en leuk. De docent gaf blijk veel ervaring en kennis van de marketingwereld te…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Leergang Leiderschap en Coaching

Leergang Leiderschap en Coaching

Linda van Paassen | Beoordeling: 8,4 vri 26 feb 2010 16:23:42 UTC

“Ik heb veel aan deze cursus gehad. het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn manier van leidinggeven en wat daarin mijn valkuilen zijn. Ik vond de cursus1 ook behoorlijk praktisch, met veel praktijkvoorbeelden en oefenen met elkaar. Al met al heeft het mij meer rust geboden in mijn werk als leidinggevende en ook kan ik met meer afstand (objectiever) kijken naar het team waar ik mee werk en naar lastige situaties in het algemeen.” “Ik heb veel aan deze cursus gehad. het heeft mij veel inzicht gegeven in mijn manier van leidinggeven en wat daarin mijn valkuilen zijn. Ik…”

Presenteren voor Gevorderden

Presenteren voor Gevorderden

annedike Grandia | Beoordeling: 8,6 maa 11 jan 2010 12:19:39 UTC

“Het was een ontzettend leerzame training.
Veel geoefend. Ook met videoopname.
ook de theoretische achtergrond is goed behandeld en door dat in de praktijk te brengen kon je ook direct zien wat het deed.”
“Het was een ontzettend leerzame training.
Veel geoefend. Ook met videoopname.
ook de theoretische achtergrond is goed behandeld en door dat i…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

HBO Bachelor Bedrijfskunde en Management

HBO Bachelor Bedrijfskunde en Management

Fred Dirks | Beoordeling: 7,8 zat 07 nov 2009 18:28:29 UTC

“De kracht van deze opleiding is dat de docenten uit de praktijk komen en daarin ook jarenlang ervaring hebben.
Ze zijn in staat om theorie en praktijk te koppelen zodat deze opleiding concreet en praktisch gericht is.
Ook kun je veel opdrachten uitvoeren binnen je eigen werk waardoor je eigen kennis en vaardigheden kunt gebruiken en uitbreiden. Je borduurt in deze opleiding dan ook voort op eigen kennis en kunde.
Ik vind dat ICM een goede keus heeft gemaakt door deze opleiding te gaan aanbieden en vindt dan ook dat ze meer dan prima in staat zijn om op een hoog niveau HBO onderwijs te geven.
Ik ben dan ook trots om te zeggen dat ik bij ICM de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde en Management gevolgd heb.Want ICM staat voor kwaliteit en is een hoogwaardig opleidinginstituut van niveau en klasse.”
“De kracht van deze opleiding is dat de docenten uit de praktijk komen en daarin ook jarenlang ervaring hebben.
Ze zijn in staat om theorie e…”

NIMA Basiskennis Marketing (voorheen Marketing Oriëntatie)

NIMA Basiskennis Marketing (voorheen Marketing Oriëntatie)

Joke Kortenhoeven | Beoordeling: 8,2 maa 05 okt 2009 15:31:20 UTC

“Ik heb de training als zeer prettig ervaren en ook positief afgerond, zowel het Nima, als het ICM examen. De trainer gaf praktische, bruikbare tips uit eigen ervaring en de lessen vlogen voorbij.” “Ik heb de training als zeer prettig ervaren en ook positief afgerond, zowel het Nima, als het ICM examen. De trainer gaf praktische, bruikba…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Staat de training niet in deze lijst? Vul de naam dan in op het formulier.
(optioneel)
/ 10
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
Door op "Deel je ervaring" te klikken, ga je akkoord met de voorwaarden

Opleidingen van ICM Opleidingen & trainingen

Not for humans