ISES (Schouten & Nelissen groep)

Logo van ISES (Schouten & Nelissen groep)
Adres

Van Heemstraweg-west 5
5301 PA Zaltbommel

http://www.ises.nl
Telefoon 0418-597027 Laat telefoonnummer zien

98 trainingen

Overzicht

Ervaringen (149)

5 Els Verbrugge
“Ik had verwacht dat de training minder theoretisch gefocust zou zijn en meer praktijkgericht. Daardoor heb ik minder aan de training gehad dan ik v...”

Lees alle ervaringen
 

Wie is ISES

ISES is onderdeel van de Schouten en Nelissen Groep

ISES is de business, projectmanagement en ICT opleider van o.a. Atos, KLM, Centraal beheer, Centric, KON, Menzis, ING, Interpolis, Fujistu, Schiphol Airport, DAF, Rabobank en Achema.

ISES is één van de grootste aanbieders van opleidingen op het gebied van projectmanagement en het managen van de informatievoorziening en informatiesy…

Lees de complete beschrijving

Beschrijving

Wie is ISES

ISES is onderdeel van de Schouten en Nelissen Groep

ISES is de business, projectmanagement en ICT opleider van o.a. Atos, KLM, Centraal beheer, Centric, KON, Menzis, ING, Interpolis, Fujistu, Schiphol Airport, DAF, Rabobank en Achema.

ISES is één van de grootste aanbieders van opleidingen op het gebied van projectmanagement en het managen van de informatievoorziening en informatiesystemen, inclusief business- & informatieanalyse. Het programma van ISES is gericht op professionalisering én certificering. In onze visie is vakkennis pas effectief, als u het met de juiste vaardigheden in de praktijk kunt brengen.

Waarom ISES?

 • De hoogtse CEDEO klanttevredenheidsscore; Incompany opleidingen 8,8 en voor de open lijn opleidingen maarlieft een 9,6!
 • Onderdeel van de grootste zakelijke opleider van Nederland: Schouten & Nelissen groep
 • APMG geaccrediteerde opleidingen; kwaliteit en internationale certificering.
 • VOI keurmerk
 • Kwaliteit boven kwantiteit en jarenlange ervaring.
 • Altijd een trainingslocatie bij u in de buurt.

Wat doet ISES?

ISES biedt meer dan 100 trainingen, cursussen en opleidingen van de hoogste kwaliteit op het gebied van:

 • Projectmanagement - Het meest complete opleidingsprogramma voor project- programma- en portfoliomanagement; PRINCE2®, IPMA B, C, D, MSP, Projectmatig werken, Politiek rond projecten, Functiepuntanalyse, PMI en meer.
 • Informatiemanagement & Functioneel Beheer - Regie over uw informatievoorziening en leveranciers
 • Service Management en Applicatiebeheer- ITIL®, ASL, BiSL, BIMP, Functioneel ontwerp, SCRUM, Mobile computing, UML, ICT strategie, Business Rule Management, XMl, SOA en meer voor sturing en optimalisatie van uw (ICT) dienstverlening
 • Business management en Business engineering - TMap, BPM, Lean management, Architectuur, Cloud, Sourcing, Contractmanagement en meer
 • Microsoft, VMware en Citrix; Voor de die-hard ICTers Windows server, Exchange, SharePoint. VMware View en vSphere. Citrix Xendesktop & Xenapp.
 • Management en communicatieve vaardigheden - Alles om uw projecten tot een succes te maken, optomaal te manoeuvreren tussen stakeholders, zo overtuigend mogelijk informatie te presenten en overtuigen en leiding te geven. 


Een ISES training

 • Is van de hoogste kwalitiet
 • Leert u direct toepasbare kennis en vaardigheden (hard en zacht)
 • Wordt gegeven door inhoudelijke experts met jarenlange ervaring.
 • Kan als open lein opleiding of incompany

Vraag de gratis opleidingsgids aan op www.ises.nl

 

Tweets van @ISESnl

Ervaringen

Gemiddeld cijfer voor ISES (Schouten & Nelissen groep) (Deel je ervaring)

8,0 Gebaseerd op 149 ervaringen van 32 opleidingen, trainingen en cursussen

 

Enkele ervaringen met cursussen van ISES (Schouten & Nelissen groep)

Agile Project Management® Foundation en Practitioner, incl.…

Agile Project Management® Foundation en Practitioner, incl. examens

Els Verbrugge | Beoordeling: 5 maa 01 jul 2013 00:00:00 UTC

“Ik had verwacht dat de training minder theoretisch gefocust zou zijn en meer praktijkgericht. Daardoor heb ik minder aan de training gehad dan ik van te voren had verwacht. Daarnaast zouden meer voorbeelden van niet-technische projecten (misschien een apart werkboek met verschillende cases) een mooie aanvulling zijn. De interactie met de groep & trainer was erg prettig. Daarnaast had ik van te voren graag willen weten dat deze training over de Atern methode ging.” “Ik had verwacht dat de training minder theoretisch gefocust zou zijn en meer praktijkgericht. Daardoor heb ik minder aan de training gehad d…”

Politiek rond projecten

Politiek rond projecten

Anoniem | Beoordeling: 9 vri 28 jun 2013 00:00:00 UTC

“Nuttige training, juiste mix tussen theorie en praktijk. Veel inzicht gekregen in politiek en hoe je hiermee moet omgaan.” “Nuttige training, juiste mix tussen theorie en praktijk. Veel inzicht gekregen in politiek en hoe je hiermee moet omgaan.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Requirements analyse en management

Requirements analyse en management

Anoniem | Beoordeling: 8 din 25 jun 2013 00:00:00 UTC

“Leerzame opleiding met goede afwisseling theorie + praktijk. Kan goed eigen praktijksituaties inbrengen. Dit zorgt ervoor dat ik e.e.a. goed in praktijk kan toepassen.” “Leerzame opleiding met goede afwisseling theorie + praktijk. Kan goed eigen praktijksituaties inbrengen. Dit zorgt ervoor dat ik e.e.a. goed…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

BiSL® Foundation, ITIL® Foundation, ASL2 ® Foundation…

BiSL® Foundation, ITIL® Foundation, ASL2 ® Foundation Management Workshop

Anoniem | Beoordeling: 8 don 13 jun 2013 00:00:00 UTC

“Duidelijke en to-the-point training van ervaren trainer. Ruim voldoende om examen goed te doorstaan.” “Duidelijke en to-the-point training van ervaren trainer. Ruim voldoende om examen goed te doorstaan.”

IPMA D: Projectmanagement

IPMA D: Projectmanagement

Ciska Mijnheer | Beoordeling: 7 woe 05 jun 2013 08:51:58 UTC

“Wat ik merkte was dat ik de dingen die ik lastig vond snel werd behandeld. De trainer ging hier goed op in. Toch om dieper de leerstof in te gaan, ligt de toepassing aan mijzelf.” “Wat ik merkte was dat ik de dingen die ik lastig vond snel werd behandeld. De trainer ging hier goed op in. Toch om dieper de leerstof in te…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Projectmatig werken

Projectmatig werken

Anoniem | Beoordeling: 7 woe 05 jun 2013 08:51:58 UTC

“Ervaring is goed, ben zelf onervaren maar denk er in de toekomst een mooi handvat aan te hebben.” “Ervaring is goed, ben zelf onervaren maar denk er in de toekomst een mooi handvat aan te hebben.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Contractmanagement Foundation

Contractmanagement Foundation

Anoniem | Beoordeling: 7 woe 05 jun 2013 08:51:57 UTC

“Veel slordige (schrijf)fouten in de Ises presentaties.” “Veel slordige (schrijf)fouten in de Ises presentaties.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

IPMA C: Projectmanagement

IPMA C: Projectmanagement

Anoniem | Beoordeling: 4 woe 05 jun 2013 08:51:57 UTC

“Door de grote hoeveelheid stof komt alles maar zeer beperkt aan de orde, met beperkte diepgang. Daarom betwijfel ik de meerwaarde van deze training. Zelfstudie kan even effectief zijn. Bovendien kunnen de docenten moeilijk van al deze deelgebieden kennis hebben en overdragen. Dat verklaart mijn relatief lage waardering.” “Door de grote hoeveelheid stof komt alles maar zeer beperkt aan de orde, met beperkte diepgang. Daarom betwijfel ik de meerwaarde van deze t…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2® Practitioner

PRINCE2® Practitioner

Anoniem | Beoordeling: 6 woe 05 jun 2013 08:51:57 UTC

“Na de Foundation een goede verdieping. Begrijp wel meer over de opbouw, verbanden en toepassingsmogelijkheden.” “Na de Foundation een goede verdieping. Begrijp wel meer over de opbouw, verbanden en toepassingsmogelijkheden.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Contractmanagement Practitioner

Contractmanagement Practitioner

Anoniem | Beoordeling: 8 woe 05 jun 2013 08:51:57 UTC

“Bij aanvang van de opleiding werden we geconfronteerd met dat we ons hadden moeten voorbereiden, echter was dit in de communicatie en uitnodiging niet duidelijk naar voren gekomen. CM een upcoming vakgebied waar de komende jaren nog meerdere ontwikkelingen zullen gaan plaats vinden, ontwikkelingen waar ik deel vanuit wil gaan maken.” “Bij aanvang van de opleiding werden we geconfronteerd met dat we ons hadden moeten voorbereiden, echter was dit in de communicatie en uitnod…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

SCRUM Master

SCRUM Master

Merijn van Weelden | Beoordeling: 7 din 04 jun 2013 17:45:25 UTC

“Perfect voor iemand zonder SCRUM ervaring. Ook nuttig voor mensen met ervaring. Theorie/praktijk.” “Perfect voor iemand zonder SCRUM ervaring. Ook nuttig voor mensen met ervaring. Theorie/praktijk.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Projectmanagement voor team- en projectleiders: methoden…

Projectmanagement voor team- en projectleiders: methoden en technieken

Anoniem | Beoordeling: 8 woe 15 mei 2013 00:00:00 UTC

“De belangrijke aspecten van projectmanagement zijn aan de orde geweest. Op een zeer aangename manier behandeld. Ik had meer (korte) oefeningen/(gespreks)vaardigheidstraining wenselijk gevonden.” “De belangrijke aspecten van projectmanagement zijn aan de orde geweest. Op een zeer aangename manier behandeld. Ik had meer (korte) oefening…”

Goed opdrachtgeverschap in projecten

Goed opdrachtgeverschap in projecten

Anoniem | Beoordeling: 7 din 14 mei 2013 13:53:45 UTC

“Prima spiegel op opdrachtgeverschap! Tijd te kort, liever eerder in de middag starten dan 17:00 uur. Parkeren graag in het cursusgeld verrekenen en zorgen dat er plaatsen zijn gereserveerd!” “Prima spiegel op opdrachtgeverschap! Tijd te kort, liever eerder in de middag starten dan 17:00 uur. Parkeren graag in het cursusgeld verrek…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Functioneel ontwerp

Functioneel ontwerp

Anoniem | Beoordeling: 8 don 14 mar 2013 11:35:43 UTC

“Zeer nuttig. Veel praktijk op een leuke, prettige manier gegeven.” “Zeer nuttig. Veel praktijk op een leuke, prettige manier gegeven.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

BiSL® Foundation, incl. examen

BiSL® Foundation, incl. examen

Anoniem | Beoordeling: 10 vri 15 feb 2013 12:27:09 UTC

“Boeken kwamen op tijd binnen (mag een week eerder). Teksten goed te lezen. Leraar kon veel uit praktijk vertellen waardoor alles meer ging leven.” “Boeken kwamen op tijd binnen (mag een week eerder). Teksten goed te lezen. Leraar kon veel uit praktijk vertellen waardoor alles meer ging l…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Business- en informatieanalyse (methoden en technieken)

Business- en informatieanalyse (methoden en technieken)

Desiree Zoutenbier | Beoordeling: 9 vri 15 feb 2013 12:25:39 UTC

“Ik had het fijn gevonden om met het geleerde nog 1 dag extra te kunnen oefenen.” “Ik had het fijn gevonden om met het geleerde nog 1 dag extra te kunnen oefenen.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

ITIL® Foundation, incl. examen

ITIL® Foundation, incl. examen

Iwan van Heijst | Beoordeling: 10 maa 14 jan 2013 14:52:06 UTC

“Een interessante opleiding die goed inspeelt op de huidige issues door de herinrichting.” “Een interessante opleiding die goed inspeelt op de huidige issues door de herinrichting.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Projecten, Planningstechnieken in projecten

Projecten, Planningstechnieken in projecten

Anoniem | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:48:55 UTC

“Opfrissen kennis. Praktische vaardigheden die toepasbaar zijn in de praktijk.” “Opfrissen kennis. Praktische vaardigheden die toepasbaar zijn in de praktijk.”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

ISO/IEC 20000 Foundation

ISO/IEC 20000 Foundation

Menno Dekker | Beoordeling: 8 maa 14 jan 2013 14:41:47 UTC

“Goede, duidelijke training, prettig oefenen met opgaven.” “Goede, duidelijke training, prettig oefenen met opgaven.”

UML analyse

UML analyse

Anoniem | Beoordeling: 5 woe 03 okt 2012 12:59:50 UTC

“Goed en volledig overzicht van UML en hoe bij analyse te gebruiken. Wel wat droog en theoretisch, zou meer cases mogen bevatten
“Goed en volledig overzicht van UML en hoe bij analyse te gebruiken. Wel wat droog en theoretisch, zou meer cases mogen bevatten

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Programme and Project Sponsorship Online (UK)

Programme and Project Sponsorship Online (UK)

Anoniem | Beoordeling: 8 din 03 jul 2012 17:38:31 UTC

“Een ideale training voor mij als programmamanager. Ik kon zelf mijn tijd indelen en het Engels was goed te volgen. In een paar avonden heb ik op mijn gemak alle stof tot me genomen en de training afgerond. De opgedane kennis kan ik goed in mijn werk implementeren.” “Een ideale training voor mij als programmamanager. Ik kon zelf mijn tijd indelen en het Engels was goed te volgen. In een paar avonden heb i…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2® Foundation met examen

PRINCE2® Foundation met examen

Anoniem (bekend bij Springest) | Beoordeling: 7,8 zat 08 okt 2011 09:22:04 UTC

“Ik ben er tevreden over de training en trainers. Ik heb mijn bedenkingen bij de locaties. Met het openbaar vervoer heel slecht te bereiken. Het hotel in Helvoirt was een lange busreis na de trein en ook nog een 20 minuten lopen in omgeving waar je als je alleen loopt als vrouw ook niet echt blij van wordt.
Ik zou voorstellen dat er naar A-locaties wordt gezocht dicht bij een station. Belangrijkste voor mij is binnen de locatie, veel daglicht en een lekker ruim lokaal.”
“Ik ben er tevreden over de training en trainers. Ik heb mijn bedenkingen bij de locaties. Met het openbaar vervoer heel slecht te bereiken. …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Projectmatig werken voor non-profit sector

Projectmatig werken voor non-profit sector

Manon | Beoordeling: 7,6 maa 18 apr 2011 12:06:57 UTC

“Ik vond de opzet van de cursusdagen op zich super, een leuke afwisseling tussen theorie en praktijk. Inhoudelijk had ik iets anders verwacht. Mijn doel was om meer inzicht te krijgen in het tot stand komen van een project en wat er allemaal moet gebeuren in de initiatiefase. Wij kregen een casus waarin we met een team (samengesteld obv BELBIN uitslagen) een project moesten uitvoeren. We leerden vooral wat de valkuilen zijn van samenwerken (slechte communicatie en aannames bv) Ik merkte dat ik nogal de neiging had om de inhoud in te duiken, ik was meer bezig met de opdracht, dan met de theorie erachter (opdracht--> een garage (ver)bouwen, er moest een bouwtekening worden gemaakt obv een eisen en wensen lijst en, na toetsing door een gebruiker, moesten een schaalmodel in lego opleveren van de te bouwen garage) Nou ja, het was leuk, toch wel leerzaam en zeker een motivatie om te weten wat er vooraf allemaal opgesteld/geregeld moet want die kennis mis ik nog steeds.” “Ik vond de opzet van de cursusdagen op zich super, een leuke afwisseling tussen theorie en praktijk. Inhoudelijk had ik iets anders verwacht…”

IPMA C: Begeleiding bij certificering

IPMA C: Begeleiding bij certificering

Anoniem (bekend bij Springest) | Beoordeling: 9,2 din 12 apr 2011 10:31:40 UTC

“In-company begeleiding heeft me heel goed voorbereid op de certificering. Ik ben geslaagd bij de eerste poging. Feedback van de trainer, op het project rapport en bij de simulatie van de interview, was zeer waardevol en to-the-point. Ik kreeg goed uitleg over wat moet ik doen om de examen goed voor te bereiden. ” “In-company begeleiding heeft me heel goed voorbereid op de certificering. Ik ben geslaagd bij de eerste poging. Feedback van de trainer, op …”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

IPMA B: begeleiding bij certificering

IPMA B: begeleiding bij certificering

Frans Hendriksen | Beoordeling: 7,6 din 29 mar 2011 07:12:14 UTC

“De begeleiding sloot perfect aan bij mijn huidige functie en wensen. Door gebruik te maken van de template van het rapport en de daarin opgenomen uitleg was het schrijven van het projectrapport relatief eenvoudig.

De begeleiding was op maat en had een grote meerwaarde ter voorbereiding op het assessment.”
“De begeleiding sloot perfect aan bij mijn huidige functie en wensen. Door gebruik te maken van de template van het rapport en de daarin opge…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Adviesvaardigheden voor consultant en adviseur

Adviesvaardigheden voor consultant en adviseur

Anoniem (bekend bij Springest) | Beoordeling: 8,4 zon 06 feb 2011 21:25:35 UTC

“De cursus is voor mij heel toepasbaar. Er was ruim te gelegenheid te oefenen met de lesstof en de diepgang van de cursus kon men zelf sturen. De geboden stof biedt veel aanknopingspunten om de komende jaren me aan de slag te gaan. Fijne intensieve cursus. Persoonlijke issues worden op een veilige manier behandeld.” “De cursus is voor mij heel toepasbaar. Er was ruim te gelegenheid te oefenen met de lesstof en de diepgang van de cursus kon men zelf sturen…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

Agile projectmanagement

Agile projectmanagement

HeinWijnands | Beoordeling: 8,2 maa 27 dec 2010 12:27:31 UTC

“goede fresh-up als leidinggevende, met name van belang omdat medewerkers tegelijkertijd een cursus projectmatig werken volgden. Dus zowel opdrachtgever als opdrachtnemers waren tegelijkertijd met cursus bezig.
Gelukkig zo weinig mogelijk in de boeken gedoken, maar meer aan de hand van praktijkvoorbeelden de daarbij horende kennis opgefrist.”
“goede fresh-up als leidinggevende, met name van belang omdat medewerkers tegelijkertijd een cursus projectmatig werken volgden. Dus zowel o…”

ICT voor niet ICT-managers, Masterclass

ICT voor niet ICT-managers, Masterclass

Hakan Vurel | Beoordeling: 8,2 zon 05 dec 2010 13:17:07 UTC

“Het was een interessante curses. Het is de trainster gelukt om binnen 1 dag onderwerpen te bespreken die van toepassing zijn bij gesprekken/vergaderingen/onderhandelingen. Dit is nodig omdat managers zoals ik een (in) directe contact hebben met een IT afdeling binnen hun bedrijf en zij dan ook kunnen discussieren met hun IT managers.

ISES en Patty Muller (trainster) bedankt voor de aangename en leerzame dag.”
“Het was een interessante curses. Het is de trainster gelukt om binnen 1 dag onderwerpen te bespreken die van toepassing zijn bij gesprekken/…”

Lees alle ervaringen met deze opleiding

PRINCE2® Foundation

PRINCE2® Foundation

Toon van Beek | Beoordeling: 7,4 din 08 jun 2010 19:45:28 UTC

“De PRINCE2 foundation van ises is een zeer gedegen cursus gegeven door een goede rustige cursus leider. Methodiek meteen gaan toepassen en het werkt, hoewel je eerste gevoel zegt dat het een berg administratie om niets is.” “De PRINCE2 foundation van ises is een zeer gedegen cursus gegeven door een goede rustige cursus leider. Methodiek meteen gaan toepassen en h…”

ITIL® V2 Practitioner Agree and Define

ITIL® V2 Practitioner Agree and Define

Erik Trapman | Beoordeling: 7,8 don 10 dec 2009 07:41:10 UTC

“Een prima training die goed aansluit bij datgene wat we binnen Quion aan het doen zijn.

Erik van Eeden is een trainer die veel kennis van zaken heeft en met de nodige humor en afwisseling ook de saaie delen van de training leuk weet in te vullen.

We zullen de komende tijd zeker met de opgedane kennis in de praktijk aan de gang gaan. ”
“Een prima training die goed aansluit bij datgene wat we binnen Quion aan het doen zijn.

Erik van Eeden is een trainer die veel kennis van …”

Informatieanalyse, Methoden en Technieken voor informatie-…

Informatieanalyse, Methoden en Technieken voor informatie- en businessanalyse

S. Santokhi | Beoordeling: 7 zon 04 okt 2009 19:12:38 UTC

“Een goed basis om inzicht te krijgen van de verschillende methodieken die er zijn voor informatie-analyse. tijdens de lessen worden er ook met de verschillende technieken geoefend. Het gaat erom dat je de te gebruiken technieken kiest op basis van hoe ver je organisatie is met werkprocessen, maar ook de cultuur is een aspect om rekening mee te houden. ” “Een goed basis om inzicht te krijgen van de verschillende methodieken die er zijn voor informatie-analyse. tijdens de lessen worden er ook m…”

Gesprekstechnieken

Gesprekstechnieken

M van Kemenade | Beoordeling: 7,6 maa 06 okt 2008 22:06:08 UTC

“Je krijgt een handzaam overzicht van gesprekstechnieken en cases die je in theoretisch en gevoelsmatig opzicht een eind op weg helpen.” “Je krijgt een handzaam overzicht van gesprekstechnieken en cases die je in theoretisch en gevoelsmatig opzicht een eind op weg helpen.”

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneren wij € 1,- aan Stichting Edukans.

Staat de training niet in deze lijst? Vul de naam dan in op het formulier.
(optioneel)
/ 10
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
Door op "Deel je ervaring" te klikken, ga je akkoord met de voorwaarden

Opleidingen van ISES (Schouten & Nelissen groep)

Keurmerken

Not for humans