Springest Weblog

Levenslang leren steeds belangrijker, maar zijn de mogelijkheden wel duidelijk?

23 September 2014 11:10

Vergroot flexibiliteit en mobiliteit werknemers met betere communicatie over opleidingsmogelijkheden

Werknemers vinden de opleidingsmogelijkheden die de werkgever biedt vaak onduidelijk. Dit blijkt uit een onderzoek van NIDAP, uitgevoerd in samenwerking met Springest. Vooral in de ICT en dienstverlenende sector zijn werknemers hier ontevreden over. Meer dan 3.000 werknemers namen deel aan de enquête. 

Lees meer

Iemand zin in een verplichte training?

11 September 2014 14:45

Twee motivatie-killers op het gebied van compliance en hoe je deze kunt overwinnen

Verplichte trainingen en cursussen om vakbekwaamheid en kwaliteit te waarborgen zijn een groot onderdeel van de totale opleidingsvraag van werkgevers. Met name in de financiële sector, bouw & industrie en de zorg neemt compliance een grote plek in als het gaat om Human Resource Development. Hoe motiveer je medewerkers voor een verplichte training en hoe organiseer je deze op een effectieve manier?

Lees meer

10 tips om je werkgever van jouw opleidingsbudget te overtuigen

1 September 2014 16:32

Ruim 40% van het opleidingsbudget van medewerkers wordt niet besteed, blijkt uit onderzoek van bureau NIDAP. Soms is dat zelfs zo nadat de belofte is gemaakt om wel te investeren in ontwikkeling, bijvoorbeeld bij het aannemen van een nieuwe medewerker.

We schreven recent nog over de belangrijkste redenen van de werknemer om niet door te leren. Maar wat nu als je wel wilt, maar je leidinggevende / manager / HR afdeling geeft er geen goedkeuring voor omdat er geen budget is? Misschien kunnen we je op weg helpen met deze tips:

Lees meer

Open uitnodiging: Springest Learning & Development round table

30 July 2014 19:01


roundtable
Veel van de bezoekers en corporate klanten van Springest zijn HR of L&D (Learning & Development) professionals. Door onze interactie met hen, leren we veel over de uitdagingen op het vlak van leren binnen organisaties. We krijgen steeds vaker vragen over het organiseren van processen rond L&D. Ook komt het geregeld voor dat klanten of geïnteresseerden in onze interne leercatalogus bij elkaar op bedrijfsbezoek gaan om kennis uit te wisselen.

Lees meer

Waarom werknemers besluiten (nog) niet door te leren

30 July 2014 11:18

Onvrede over de kwaliteit van personeel lijkt toe te nemen. Het blijkt bovendien lastig om ervoor te zorgen dat werknemers zich blijven ontwikkelen en doorleren om hun talenten optimaal te benutten. Springest onderzocht in samenwerking met NIDAP wat de belangrijkste redenen zijn waarom werknemers besluiten om (vooralsnog) geen opleiding te volgen. Te hoge werkdruk, te weinig tijd of geen geld blijken de meest gehoorde obstakels. Welke redenen noemen werknemers nog meer en hoe kun je deze obstakels overwinnen?

Lees meer

'Lege hoofden' werken, ook in teamverband

17 July 2014 17:15

Werken zonder onrust en stress is niet alleen gezond, het is ook goed voor de productiviteit. Bij Springest is dat om beide redenen een punt van aandacht. Je moet zorgen voor een leeg ‘werkgeheugen’, want die ruimte heb je nodig. Om te focussen en om je creativiteit te benutten. Getting Things Done of GTD is een methode die helpt om gericht en geconcentreerd te kunnen werken. Hiermee kun je effectief plannen en prioriteiten stellen, zonder je flexibiliteit te verliezen. Hoe werkt deze methode en hoe vertaal je dit naar teams?

Lees meer

Wat je echt nodig hebt voor succes in je loopbaan? Grit!

19 June 2014 09:53

Succes is van meerdere factoren afhankelijk, maar als we dr. Angela Lee Duckworth mogen geloven, speelt één factor in het bijzonder een grote rol en dat is ‘grit’. Met een hoog IQ alleen kom je er namelijk niet, zo ontdekte Duckworth. Om succesvol te worden in je loopbaan heb je ook doorzettingsvermogen nodig.

Lees meer

Slaap en leer

19 June 2014 09:21

Een team van wetenschappers uit China en de VS hebben de rol van slaap bij het leren ontdekt. Goede nachtrust blijkt essentieel voor de vorming van nieuwe blijvende herinneringen. Krijg jij genoeg slaap?

Lees meer

De ultieme online wegwijzer voor als je iets wilt leren

18 June 2014 13:48

Waar begin je met de zoektocht naar informatie als je iets wilt leren? Gewoon, op Google? Dat kan natuurlijk. Maar wat als je iets wilt leren, maar nog niet zo goed weet wat? En hoe vind je die slimme studiehulp tool, als je niet weet dat deze bestaat? Springest verzamelde een aantal websites die jou op weg helpen; de ultieme lijst om online alles te kunnen vinden als het om leren gaat. Lees, leer en deel de wegwijzer waar je wilt; je vindt de embed code onder het bericht.

Lees meer

Springest opent deuren tijdens OpenCo

5 May 2014 11:17

New York, San Francisco en Londen gingen ons voor, maar op 15 mei komt het innovatiefestival OpenCo naar Amsterdam. Springest doet mee aan dit ‘binnenstebuiten festival’, waarbij iedereen de kans krijgt om innovatie van dichtbij te zien. Tijdens OpenCo zit je namelijk niet in een stoffige conferentiezaal om naar inspirerende talks te luisteren! Nee, voor dit event stippel je jouw eigen tocht door de stad uit en ga je op bezoek bij de bedrijven waar het allemaal live gebeurt. Je kan kiezen uit meer dan 50 bedrijven, maar de plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in!

Lees meer

Pers & Media

Not for humans