Springest Weblog

Open uitnodiging: Springest Learning & Development round table

30 July 2014 19:01


roundtable
Veel van de bezoekers en corporate klanten van Springest zijn HR of L&D (Learning & Development) professionals. Door onze interactie met hen, leren we veel over de uitdagingen op het vlak van leren binnen organisaties. We krijgen steeds vaker vragen over het organiseren van processen rond L&D. Ook komt het geregeld voor dat klanten of geïnteresseerden in onze interne leercatalogus bij elkaar op bedrijfsbezoek gaan om kennis uit te wisselen.

Lees meer

Waarom werknemers besluiten (nog) niet door te leren

30 July 2014 11:18

Onvrede over de kwaliteit van personeel lijkt toe te nemen. Het blijkt bovendien lastig om ervoor te zorgen dat werknemers zich blijven ontwikkelen en doorleren om hun talenten optimaal te benutten. Springest onderzocht in samenwerking met NIDAP wat de belangrijkste redenen zijn waarom werknemers besluiten om (vooralsnog) geen opleiding te volgen. Te hoge werkdruk, te weinig tijd of geen geld blijken de meest gehoorde obstakels. Welke redenen noemen werknemers nog meer en hoe kun je deze obstakels overwinnen?

Lees meer

'Lege hoofden' werken, ook in teamverband

17 July 2014 17:15

Werken zonder onrust en stress is niet alleen gezond, het is ook goed voor de productiviteit. Bij Springest is dat om beide redenen een punt van aandacht. Je moet zorgen voor een leeg ‘werkgeheugen’, want die ruimte heb je nodig. Om te focussen en om je creativiteit te benutten. Getting Things Done of GTD is een methode die helpt om gericht en geconcentreerd te kunnen werken. Hiermee kun je effectief plannen en prioriteiten stellen, zonder je flexibiliteit te verliezen. Hoe werkt deze methode en hoe vertaal je dit naar teams?

Lees meer

Wat je echt nodig hebt voor succes in je loopbaan? Grit!

19 June 2014 09:53

Succes is van meerdere factoren afhankelijk, maar als we dr. Angela Lee Duckworth mogen geloven, speelt één factor in het bijzonder een grote rol en dat is ‘grit’. Met een hoog IQ alleen kom je er namelijk niet, zo ontdekte Duckworth. Om succesvol te worden in je loopbaan heb je ook doorzettingsvermogen nodig.

Lees meer

Slaap en leer

19 June 2014 09:21

Een team van wetenschappers uit China en de VS hebben de rol van slaap bij het leren ontdekt. Goede nachtrust blijkt essentieel voor de vorming van nieuwe blijvende herinneringen. Krijg jij genoeg slaap?

Lees meer

De ultieme online wegwijzer voor als je iets wilt leren

18 June 2014 13:48

Waar begin je met de zoektocht naar informatie als je iets wilt leren? Gewoon, op Google? Dat kan natuurlijk. Maar wat als je iets wilt leren, maar nog niet zo goed weet wat? En hoe vind je die slimme studiehulp tool, als je niet weet dat deze bestaat? Springest verzamelde een aantal websites die jou op weg helpen; de ultieme lijst om online alles te kunnen vinden als het om leren gaat. Lees, leer en deel de wegwijzer waar je wilt; je vindt de embed code onder het bericht.

Lees meer

Springest opent deuren tijdens OpenCo

5 May 2014 11:17

New York, San Francisco en Londen gingen ons voor, maar op 15 mei komt het innovatiefestival OpenCo naar Amsterdam. Springest doet mee aan dit ‘binnenstebuiten festival’, waarbij iedereen de kans krijgt om innovatie van dichtbij te zien. Tijdens OpenCo zit je namelijk niet in een stoffige conferentiezaal om naar inspirerende talks te luisteren! Nee, voor dit event stippel je jouw eigen tocht door de stad uit en ga je op bezoek bij de bedrijven waar het allemaal live gebeurt. Je kan kiezen uit meer dan 50 bedrijven, maar de plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in!

Lees meer

3 tips om ervoor te zorgen dat werknemers hun opleidingsbudget benutten

28 April 2014 15:59

Het opleidingsbudget wordt lang niet altijd benut door werknemers, terwijl passende bijscholing een zeer positieve bijdrage aan de know how, motivatie, effectiviteit en efficiency van werknemers levert. Belangrijk voor de organisatie dus! Maar hoe zorg je er als HR-manager voor dat werknemers gebruikmaken van het beschikbaar gestelde opleidingsbudget? Hoe krijg je hen gemotiveerd aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling, zonder hiervoor weer extra kosten te hoeven maken?

Lees meer

De toekomst van het onderwijs: leren doe je samen, online!

23 April 2014 14:20

Technologische ontwikkelingen maken leren interactiever en leuker

De tijd waarin leren een enigszins eenzijdig proces was waarbij een leraar zijn kennis unilateraal overleverde aan zijn leerlingen, het ‘traditionele doceren’, is voorbij. Met de toegenomen beschikbaarheid van informatie en de snelheid waarmee nieuwe informatie online wordt gedeeld, verandert de manier waarop we leren in rap tempo. Onderwijs wordt steeds interactiever en socialer.

Lees meer

Vacature Boekhouder / Financieel Juridisch Medewerker

3 April 2014 09:48

Korte beschrijving

Ben jij een leergierige starter met kennis en ervaring op het gebied van boekhouden en juridische/administratieve werkzaamheden? Vind jij het belangrijk om jezelf en de organisatie waarvoor je werkt continu te verbeteren? Heb je een sterk analytisch vermogen, oog voor detail en een ben je een cijfermatig wonder? Ben je bestand tegen stress, hou je van een steeds veranderende omgeving en grote eigen verantwoordelijkheid? Reageer dan op onze vacature voor financieel en juridische alleskunner!

Lees meer

Pers & Media

Not for humans