In company - Dossieropbouw voor managers

Type product
Tijdsduur

In company - Dossieropbouw voor managers

2Work Arbeidsjuristen
Logo van 2Work Arbeidsjuristen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 2Work Arbeidsjuristen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 54 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Nagenoeg elke organisatie krijgt te maken met niet goed functionerende werknemers. Welke arbeidsrechtelijke mogelijkheden heb je in een dergelijk geval? Wanneer is sprake van een ‘goed’ dossier en hoe bereik je dat? Wat als een werknemer nergens aan meewerkt of zich zelfs ziek meldt? Wanneer kan je een eenzijdige functiewijziging doorvoeren? Hoe pak je een ontslagtraject aan en hoe beïnvloed je de hoogte van de vergoeding?

Tijdens de opleiding Dossieropbouw voor managers worden veel praktische tips gegeven om te komen tot een goed dossier, die de  basis vormt om diverse maatregelen door te voeren. Tevens worden de wettelijke kaders en praktische toepasbaarheid van deze juridische maatregelen …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Online presenteren, Presenteren, Microsoft Powerpoint, Presenteren in het Engels en Communicatieve vaardigheden.

Nagenoeg elke organisatie krijgt te maken met niet goed functionerende werknemers. Welke arbeidsrechtelijke mogelijkheden heb je in een dergelijk geval? Wanneer is sprake van een ‘goed’ dossier en hoe bereik je dat? Wat als een werknemer nergens aan meewerkt of zich zelfs ziek meldt? Wanneer kan je een eenzijdige functiewijziging doorvoeren? Hoe pak je een ontslagtraject aan en hoe beïnvloed je de hoogte van de vergoeding?

Tijdens de opleiding Dossieropbouw voor managers worden veel praktische tips gegeven om te komen tot een goed dossier, die de  basis vormt om diverse maatregelen door te voeren. Tevens worden de wettelijke kaders en praktische toepasbaarheid van deze juridische maatregelen uitgebreid behandeld.

Doel
Verkrijgen van inzicht op welke wijze een toereikend dossier opgebouwd wordt om onnodig langslepende (juridische) procedures en een (extra) vergoedingen of afwijzing van het ontslag te voorkomen, alsmede het verkrijgen van een overzicht van alle mogelijk te nemen juridische maatregelen in geval van disfunctioneren.

Onderwerpen

 • Dossieropbouw
  O.a.: 3 stappen naar een goede dossieropbouw, duur en inhoud van een verbetertraject, rechterlijke toetsing van een dossier, effect van een dossier op de beslissing van de rechter.
 • Ziekmelding bij arbeidsconflict
  O.a.: voorkomen van arbeidsongeschiktheid, rechten en plichten van werkgever en 'zieke'werknemer, rol van de bedrijfsarts.
 • Eenzijdige functiewijziging
  O.a.: invloed van het dossier, voorwaarden voor een eenzijdige wijziging, inhoud van een redelijk wijzigingsvoorstel.
 • Disciplinaire maatregelen
  O.a.: de mogelijke inzet en toepassing van waarschuwingen, boetes en schorsing van de werknemer.
 • Mogelijke ontslagprocedures
  O.a.: inhoud, verloop en voor- en nadelen van een beëindiging met wederzijds goedvinden en ontbindingsprocedure kantonrechter, de ontslagvergoeding.
 • Actuele ontwikkelingen

Onze kracht
Na een opleiding wil je graag zelf met de opgedane kennis aan de slag. Maar deze kennis vervliegt vaak snel. Dat willen wij voorkomen. Onze kracht is dan ook dat de opleidingen gericht zijn op een optimale kennisoverdracht:

Praktische insteek
Met een praktijkgerichte insteek, maar ook met onze handige stappenplannen en checklisten zorgen wij ervoor dat je het geleerde naderhand eenvoudig zelf toekan passen in de eigen organisatie.

Casusinbreng 
Wij plannen voldoende ruimte voor praktische tips en het stellen van vragen.Bovendien is het mogelijk zowel voorafgaand aan als tijdens de opleiding een casus in te brengen, die tijdens de opleiding behandeld zal worden.

2Workboekje 
Naderhand toch vergeten hoe het ook alweer zat? Dan biedt het 2Workboekje uitkomst, een praktisch arbeidsrechtelijk naslagwerk dat bij elke opleiding wordt verstrekt.

Kosten vast programma
De kosten voor een ´in company´ opleiding uit het vaste opleidingsprogramma van 2Work Arbeidsjuristen bedragen:

Op een door de opdrachtgever geheel verzorgde locatie:
- t/m 8 deelnemers: € 2.150,-
- 9 t/m 15 deelnemers: extra € 75,- per deelnemer

Op een door 2Work Arbeidsjuristen geheel verzorgde locatie:
- t/m 8 deelnemers: € 2.950,-
- 9 t/m 15 deelnemers: extra € 100,- per deelnemer

In deze bedragen is inbegrepen:
- Mogelijkheid tot het (vooraf) voorleggen van een casus
- Praktisch   naslagwerk, het 2Workboekje
- Zaalhuur, lunch, drankjes en hapjes tijdens de opleiding (in geval van een door 2Work Arbeidsjuristen verzorgde locatie)

(Alle bedragen zijn exclusief BTW)

Kosten op maat
Voor de kosten van een in company´ opleiding op maat of voor groepen groter dan 15 personen of voor meer   dan één dag kan vrijblijvend een offerte worden opgevraagd.

Datum, tijd en locatie
De datum wordt in overleg vastgesteld. De opleidingen uit ons vaste programma vangen aan om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur, maar in overleg zijn andere tijdstippen mogelijk. De tijden van opleidingen op maat worden in onderling overleg vastgesteld.

De locatie kan verzorgd worden door de opdrachtgever zelf. In dat komen wij naar de door u gewenste locatie. Opleidingen verzorgd door 2Work Arbeidsjuristen worden gegeven op een inspirerende locatie in de bosrijke omgeving van Soest. De locatie ligt nabij snelwegen, heeft eigen (gratis) parkeergelegenheid en is tevens bereikbaar per openbaar vervoer.

Docenten
De opleiding wordt gegeven door specialisten in het arbeidsrecht, met minimaal 15 jaar ervaring in het adviseren van en procederen voor werkgevers in uiteenlopende arbeidsrechtelijke zaken. De juristen zijn dus zeer goed in staat om de theorie te benaderen vanuit een praktische invalshoek en dit op enthousiaste en heldere wijze over te brengen op anderen.

Referenties
Voor referenties verwijzen we je graag naar het tabje 'ervaringen' op deze site.

 

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.