INNOVATIE IN JOUW ORGANISATIE: Al die nieuwe technologieën, wat kan ik ermee?

Type product
Tijdsduur
Logo van CoVince

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

INNOVATIE IN JOUW ORGANISATIE
Al die nieuwe technologieën, wat kan ik ermee?

Technologie komt steeds dichter bij de mens. Meer en meer technologieën zijn beschikbaar om het werk en leven een stuk leuker, makkelijker en beter te maken. Oplossingen met de mens centraal. En de mogelijkheden om deze te creëren liggen in onze eigen handen, geen grote organisaties meer benodigd om gigantische impact te hebben, want: oraculeus kennis is beschikbaar op het internet en specialistische diensten worden voor kleine bedragen aangeboden… Met welke mindset gaan we deze verandering aan, risicomijdend controleren of lerend experimenteren? Technologieën als Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Inte…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

INNOVATIE IN JOUW ORGANISATIE
Al die nieuwe technologieën, wat kan ik ermee?

Technologie komt steeds dichter bij de mens. Meer en meer technologieën zijn beschikbaar om het werk en leven een stuk leuker, makkelijker en beter te maken. Oplossingen met de mens centraal. En de mogelijkheden om deze te creëren liggen in onze eigen handen, geen grote organisaties meer benodigd om gigantische impact te hebben, want: oraculeus kennis is beschikbaar op het internet en specialistische diensten worden voor kleine bedragen aangeboden… Met welke mindset gaan we deze verandering aan, risicomijdend controleren of lerend experimenteren? Technologieën als Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence, Internet of things en Robotica een belangrijke greep uit nu opkomende trends die technologie gaan humaniseren. 


MASTER MINDS
Niet over de toekomst praten, maar hem maken

Pokémon op het plein… Dino’s in ons huis… Overal duikt Virtual en Augmented Reality op. Op dit moment is de porseleinkast nog veilig, maar VR/AR gaat een gigantische impact hebben op ons werk en leven. Veel bestaande vanzelfsprekendheden zijn in de toekomst niet meer zo vanzelfsprekend… Maar wat zou ik er in mijn organisatie, op dit moment al mee kunnen? De marketing- en beleving doeleinden zijn helder, maar er zijn nu al veel meer andere voordelen te realiseren.

In het tweede deel van de dag gaan we zelf aan de slag. De trainers van CoVince geven je concrete inzichten en handvatten om tijdens de training al een start te maken.

Waarom: Het bedenken en ontwikkelen van nieuwe producten, diensten met nieuwe technologie vereist een effectieve (behalen van educatiedoelen) en efficiënte (korte termijn en beperkt budget) benadering. Om een hoofdlijnen concept in een prototype te realiseren is er een concretere functionele uitwerking met prioriteiten richting een MVP benodigd   

Hoe: Een concept prototype realiseren op basis van een aantal stappen. We gaan in subgroepen brainstormen en zetten hiervoor technieken als mindmappen en science fiction in. We doen dit in twee fasen; 1) idee-generatiefase met creatieve denktechnieken (divergentie) waarin we breed brainstormen en daarna selecteren we de ideeën tijdens de 2) idee-evaluatiefase (convergentie) om tot een minimal viable product (MVP) te vormen. Hierop volgt een globale geprioriteerde backlog voor het prototype. Dit proces om tot innovatieve concepten te komen, kun je na deze workshop binnen jouw organisatie eveneens uitvoeren.

Resultaat: Een innovatief concept die past bij jouw organisatie en geprioriteerde backlog. Met 1 winnend concept. Draagvlak in eigen organisatie door zelf bedachte ideeën. Bij verdere uitwerking en lancering van het prototype is het mogelijk in de uitzending van New Business Radio hierover te vertellen om meer zichtbaarheid te geven.

1 DAG
Psychologie, technologie & beleving

DE OCHTEND
09:30 Introductie & impact van technologie op werk en leven
11:00 Experience technologie voor leren (VR, AR, realtime feedback)
12:30 Lunch
 
DE MIDDAG
13:00 Brainstorm fase 1: Idee-generatiefase
14:00 Brainstrom fase 2: Idee-evaluatiefase
15:45 Pitchen: 1 concept prototype winnaar
16:45 Functionaliteiten uittekenen en uitschrijven in user stories (MVP) & backlogprioritering
17:30 Afsluiting en borrel

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.