Intervisie voor Wmo Consulenten

Tijdsduur

Intervisie voor Wmo Consulenten

Kenniscentrum Sociaal Domein Opleiden
Logo van Kenniscentrum Sociaal Domein Opleiden
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Kenniscentrum Sociaal Domein Opleiden heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Intervisie is een professionele vorm van deskundigheidsbevordering tussen medewerkers onderling. Ook voor Wmo consulenten is het een zeer geschikt instrument om jouw deskundigheid als Wmo consulent te bevorderen en de kwaliteit van jouw werk te verbeteren.

Een intervisiegroep biedt je een veilige omgeving waarin je kunt leren en ontwikkelen. Tijdens intervisie bespreek je met elkaar op regelmatige en gestructureerde wijze jouw eigen werkvragen. Deze vragen kunnen gaan over een juiste toepassing van de wet, een bijzondere vraag van een cliënt of over jouw beroepshouding als consulent. Maar ook jouw eigen welzijn kan onderwerp van gesprek zijn. Hoe zorg je ervoor dat jij je werk goed doet, da…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Intervisie, WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), WMO Consulent, Verpleegkunde en Maatschappelijk werker.

Intervisie is een professionele vorm van deskundigheidsbevordering tussen medewerkers onderling. Ook voor Wmo consulenten is het een zeer geschikt instrument om jouw deskundigheid als Wmo consulent te bevorderen en de kwaliteit van jouw werk te verbeteren.

Een intervisiegroep biedt je een veilige omgeving waarin je kunt leren en ontwikkelen. Tijdens intervisie bespreek je met elkaar op regelmatige en gestructureerde wijze jouw eigen werkvragen. Deze vragen kunnen gaan over een juiste toepassing van de wet, een bijzondere vraag van een cliënt of over jouw beroepshouding als consulent. Maar ook jouw eigen welzijn kan onderwerp van gesprek zijn. Hoe zorg je ervoor dat jij je werk goed doet, dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en ook nog het evenwicht bewaart tussen werk en privé? Dit zijn maar enkele voorbeelden.

Persoonlijke leerdoelen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Deskundigheidsbevordering
  • Reflecteren op jouw eigen positie en jouw manier van werken
  • Bewustwording van jouw eigen invloed en jouw eigen positie
  • Collegiale ondersteuning en inspiratie

Het reflecteren op jouw eigen handelen en daarvan leren staat centraal bij intervisie. Belangrijk is het analyseren van werk gerelateerde knelpunten en het activeren en vergroten van jouw oplossend vermogen. Intervisie helpt je ook om je te leren aanpassen aan nieuwe situaties in je werk met behoud van je eigen manier/stijl van werken.

Voor wie?

Intervisie is bedoeld voor ervaren Wmo consulenten die actief aan de slag willen met hun professionele ontwikkeling en daarvoor zelf verantwoordelijkheid nemen en van elkaar willen leren.

Werkwijze

De intervisiegroep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. Het traject omvat in totaal 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. Met elkaar spreken we af wanneer en waar de bijeenkomsten plaatsvinden.

Het is belangrijk dat gewerkt wordt in een veilige sfeer, waarin je op je eigen manier kunt leren en daarin door andere Wmo consulenten wordt ondersteund. We werken op basis van gelijkwaardigheid en staan open voor het bespreken van emoties die mee kunnen spelen als je jezelf als instrument inzet om te leren.

De intervisiebijeenkomst dien je voor te bereiden door na te denken over de vragen die jou bezighouden. Het gaat daarbij altijd om wat jouw rol is, waar je tevreden over bent (good practice), wat je uit deze situatie wilt leren en wat je daarbij nodig hebt. De manier van voorbereiden bespreken we in de eerste intervisiebijeenkomst, waar we met elkaar de doelen, manier van werken en intervisiemethodes gaan bespreken.

De rol van de intervisiebegeleider is om een open leerklimaat te creëren waarin je je kwetsbaar durft op te stellen en elkaar kritisch en opbouwend ondersteunt. We bieden intervisiemethoden aan die passen bij de leervraag die je inbrengt. Het doel van de intervisiebegeleider is zorgen dat de leeromgeving stimulerend en veilig is en dat iedereen met een positief gevoel aan de intervisiebijeenkomst deelneemt.

Leerdoelen

Na het volgen van het intervisietraject:

  • Kun je reflecteren op jouw eigen professionele handelen.
  • Ken je verschillende manieren om jouw oplossend vermogen te vergroten en om de werkgerelateerde knelpunten te analyseren.
  • Kun je je aanpassen aan nieuwe situaties in jouw werk met behoud van jouq eigen manier/stijl van werken.

Praktisch 

Studiebelasting
In totaal bestaat het intervisietraject uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur per keer. Voor iedere bijeenkomst staat één uur voorbereidingstijd en één uur verwerkingstijd na de bijeenkomst. Dit betekent dat de studiebelasting per bijeenkomst 4,5 uur bedraagt. De totale studiebelasting bedraagt 18 uur.

Certificering
Wanneer u het intervisietraject heeft afgerond, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Kosten
De kosten voor het gehele intervisietraject van 4 bijeenkomsten à 2,5 uur bedragen €325,- per persoon.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.