Azure Data Factory (ADF)

Tijdsduur
Logo van Sigma Data Learning
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Sigma Data Learning heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 36 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Sigma Data Learning biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gent, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Luik, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Wil je met Azure Data Factory de orchestratie, data movement en ETL/ELT taken uitvoeren en aansturen in het Azure-platform? In deze tweedaagse training Azure Data Factory richten we ons op het stuk orchestratie en data movement.

Voor wie?

Je wilt in jouw organisatie ADF (Azure Data Factory) gaan inzetten voor het aansturen van je ETL en ELT-processen. Bijvoorbeeld omdat ADF al gebruikt wordt, of omdat je organisatie bezig is haar data en analytics naar Azure te brengen. Je vindt het daarom belangrijk om goed te snappen hoe ADF werkt. En niet alleen het ontwikkelen van een basale workflow, maar ook slimme aanpak van hoe je een grotere oplossing bouwt. En je blik stopt niet bij het ontwikke…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IT Beveiliging / Security, Microsoft Azure, Ethical Hacking, IT Management & Strategie en Cyber Security.

Wil je met Azure Data Factory de orchestratie, data movement en ETL/ELT taken uitvoeren en aansturen in het Azure-platform? In deze tweedaagse training Azure Data Factory richten we ons op het stuk orchestratie en data movement.

Voor wie?

Je wilt in jouw organisatie ADF (Azure Data Factory) gaan inzetten voor het aansturen van je ETL en ELT-processen. Bijvoorbeeld omdat ADF al gebruikt wordt, of omdat je organisatie bezig is haar data en analytics naar Azure te brengen. Je vindt het daarom belangrijk om goed te snappen hoe ADF werkt. En niet alleen het ontwikkelen van een basale workflow, maar ook slimme aanpak van hoe je een grotere oplossing bouwt. En je blik stopt niet bij het ontwikkelwerk: je wilt ook een beeld hebben hoe er met beheer en monitoring kan worden omgegaan. Bovendien wil je op een moderne manier je ontwikkeling vormgeven, in een nauwe integratie met Azure DevOps.

Wat kun je verwachten?

In twee dagen duiken we ADF in, en leggen we de focus op orchestratie en data movement. Met orchestratie bedoelen we hier het aansturen van bronnen, databases en services. Hiermee kunnen we aangeven welke taak wanneer kan worden uitgevoerd.Bijvoorbeeld:
 • Geef bronsysteem A om 23:00 de opdracht om een export te starten
 • Controleer elke vijf minuten of de export gereed is
 • Zodra de export gereed is, kopieer deze naar ons Data Lake
Daarnaast kijken we ook naar het stuk data movement: het kopiëren van data naar de cloud en binnen de cloud. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat data in het juiste formaat (bijv. een SQL-database, of juist Parquet-bestanden) op de juiste plek (bijv. Azure Data Lake Storage, SQL Database of Synapse) komt te staan. Dit doen we zoals je gewend bent bij Sigma Data Learning: onder begeleiding van een inspirerende trainer, gebruikmakend van écht goed materiaal, en heel praktijkgericht. We gaan dus veel zelf aan de slag. Na afloop van de training ben je in staat om zelfstandig aan Azure Data Factory te ontwikkelen en te beheren, gebruik makend van de Git-integratie. We laten het stuk “Data Flows” van Azure Data Factory in deze training buiten beschouwing. Wil je hier meer over weten? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden!

Voorkennis

De training is laagdrempelig en kan gevolgd worden als je een basis in SQL hebt. Wel moet je al enigszins thuis zijn in Azure en Azure DevOps:
 • Azure:
  • Core Azure Concepts en bekendheid met de Azure Portal zijn belangrijk. Als voorbereiding zou je de gratis e-learning van Microsoft kunnen volgen "Azure Fundamentals part 1: Describe core Azure concepts"
  • Het Azure Data Platform is belangrijk. Het onderscheid tussen de verschillende soorten data stores, variaties in soorten data en manieren van verwerken wordt besproken in de ééndaagse training Azure Data Fundamentals (DP-900)
  • Azure DevOps wordt meestal gebruikt voor zowel het versiebeheer als Continuous Integration en Continuous Delivery (CI/CD) in ADF.
   • Wanneer je geen ervaring hebt met Azure DevOps (of minimaal met Git en een andere CI/CD-tool) kun je de training wel volgen, maar zullen sommige onderdelen wat lastiger zijn.
   • Wil je ook aan de slag met Azure DevOps? Kijk eens bij onze training Azure DevOps voor Data Engineers!

Onderwerpen

In twee dagen zullen we de de basis van het werken met Azure Data Factory zullen we de volgende onderwerpen trainen. We gaan veel zelf aan de slag, zodat je na de training ook zelf met ADF kunt gaan meewerken in een projectteam dat ADF gebruikt.
 • Orchestratie en opbouw van moderne dataplatforms
 • Opzet van Azure Data Factory
 • Eerste workflows met Azure Data Factory
 • Azure Data Factory in Git
 • Beveiliging en security
 • Integration Runtimes
 • Monitoring en Logging
 • Geavanceerde workflows met dynamic schema en inferred data types

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Sigma Data Learning, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.