Energetisch Coach

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Academie voor Coaching en Counselling

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht (Lunetten)
19 mrt. 2022 tot 17 dec. 2022
Toon rooster
event 19 maart 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 1 Energetisch Coach
event 9 april 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 2 Energetisch Coach
event 21 mei 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 3 Energetisch Coach
event 18 juni 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 4 Energetisch Coach
event 3 september 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 5 Energetisch Coach
event 17 september 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 6 Energetisch Coach
event 1 oktober 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 7 Energetisch Coach
event 5 november 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 8 Energetisch Coach
event 26 november 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 9 Energetisch Coach
event 17 december 2022, 10:00-17:00, Utrecht (Lunetten), Lesdag 10 Energetisch Coach

Beschrijving

Energetisch coachen betekent dat je mensen op alle energieniveaus kunt begeleiden om weer in balans te komen. Als energetisch coach begeleid je je cliënt om haar of zijn energie in balans te brengen en te beschermen en om de signalen en de behoeften van het eigen lichaam te herkennen, mogelijke energielekken te ontdekken en te leven vanuit de eigen waarden en innerlijke kracht. Dat kun je doen door heel praktisch te kijken naar de dagelijkse energiebalans in iemands leven. Hierbij kun je denken aan de balans tussen werk en privé, tussen geven en nemen, of er voldoende ruimte is voor ontspanning en zingeving en door te kijken naar iemands houding. Ook leer je mensen begeleiden bij het onderzo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Energetisch Therapeut, Coaching, Vitaliteit, Reflexologie en Vitaliteitscoach.

Energetisch coachen betekent dat je mensen op alle energieniveaus kunt begeleiden om weer in balans te komen. Als energetisch coach begeleid je je cliënt om haar of zijn energie in balans te brengen en te beschermen en om de signalen en de behoeften van het eigen lichaam te herkennen, mogelijke energielekken te ontdekken en te leven vanuit de eigen waarden en innerlijke kracht. Dat kun je doen door heel praktisch te kijken naar de dagelijkse energiebalans in iemands leven. Hierbij kun je denken aan de balans tussen werk en privé, tussen geven en nemen, of er voldoende ruimte is voor ontspanning en zingeving en door te kijken naar iemands houding. Ook leer je mensen begeleiden bij het onderzoeken op welke energieniveaus iemand problemen ervaart en hoe je deze weer in balans kunt brengen. Dit doe je door te kijken naar de verschillende energiecentra (chakra’s) in het lichaam.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor coaches die de energetische werkwijze willen toepassen op zichzelf en op anderen. Als energetisch coach werk je als begeleider, in de hulpverlening en/of in de complementaire zorg.

Wat leer je in deze opleiding?

In deze opleiding leer je:

  • Wat er nodig is om de energie van iemand in balans te brengen.
  • De behoeften en signalen van het eigen lichaam te herkennen.
  • Energielekken en blokkerende patronen te ontdekken.
  • Energetische bescherming bij interactie.
  • Eigen wijsheid en intuïtie van de cliënt te ontdekken.
  • Eigen waarden, identiteit, missie en zingeving van de cliënt ontdekken.

Vooropleiding

Dit is een specialisatie-opleiding. Om deel te kunnen nemen is het vereist dat je al een opleiding op het gebied van coaching en/of counselling hebt afgerond van minimaal 10 dagen, bijvoorbeeld de opleiding Basis Coaching en Counselling van de ACC en voldoet aan de coachcompetenties (je vindt deze competenties op onze website, onderaan de pagina onder 'nuttige informatie').

Deelnemers hebben HBO werk- en denkniveau en voldoende levenservaring en motivatie (MBO+ is toegestaan indien dit is aangevuld met werkervaring).

Supervisie

In deze opleiding is 3 uur supervisie een verplicht onderdeel. Supervisie dient door de student zelf geregeld en ingekocht te worden. Dit kan bijvoorbeeld bij een van onze eigen supervisoren, maar je kunt ook zelf een LVSC-geregistreerde supervisor kiezen.

Certificering

Deze opleiding is gecertificeerd door de LVSC als specialisatie-opleiding. Dat betekent dat je na afronding van deze opleiding lid kunt worden van de LVSC. Als je als basisopleiding Basis Coaching en Counselling of Verslavingscoach hebt gedaan, of een diploma hebt van de oude ACC, en daarna deze opleiding hebt afgerond, dan kun je je inschrijven als Registercoach bij de LVSC.

De Academie voor Coaching en Counselling biedt opleidingen aan waarin mensen hun eigen talent ontdekken en ontwikkelen, en leren om anderen te begeleiden in hun proces.

De ACC biedt zowel klassikale als live online opleidingen aan. Bij ons kun je de basisbeginselen leren van het coachen en counsellen en/of je specialiseren in een bepaalde richting. Onze klassikale opleidingen worden gegeven in diverse steden in Nederland. Daarnaast verzorgen we Live Online opleidingen, waarbij de trainer jou en je medestudenten via de webcam leert coachen en counsellen. Daarnaast hebben we een aanbod van modules die jou de mogelijkheid bieden je te verdiepen in een bepaalde methodiek of thema. Hierdoor kun je je eigen pad uitstippelen en de coach/counsellor worden die het beste bij jou past.

De ACC is opgericht in 1996 en heeft vele duizenden studenten opgeleid tot coach/counsellor. Onze docenten zijn experts uit het werkveld die putten uit een jarenlange ervaring als coach/counsellor en trainer.

De ACC heeft zowel nationale als internationale erkenning gekregen voor de opleidingen en het instituut. Wij dragen het NRTO-keurmerk (Nationale Raad voor Training en Onderwijs) en onze opleidingen zijn inhoudelijk erkend door de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Internationaal hebben wij tevens officiële erkenning ontvangen van de IAC (International Association for Counselling). De Leefstijlcoach opleiding is geaccrediteerd bij KABIZ en BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland).

We staan voor een persoonlijke benadering, zowel in de lessen als in het contact tussen student en de medewerkers van de ACC.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.