Rouw en Verlies Coach

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Academie voor Coaching en Counselling

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht Lunetten
25 mrt. 2022 tot 3 jun. 2022
Toon rooster
event 25 maart 2022, 10:00-17:00, Utrecht Lunetten, Kennis en theorie over rouw en verlies
event 8 april 2022, 10:00-17:00, Utrecht Lunetten, Rouw bij kinderen
event 22 april 2022, 10:00-17:00, Utrecht Lunetten, Rouw bij jongeren en jongvolwassenen en verschil mannen en vrouwen bij rouw
event 13 mei 2022, 10:00-17:00, Utrecht Lunetten, De verschillende soorten rouw
event 3 juni 2022, 10:00-17:00, Utrecht Lunetten, Gecompliceerde en traumatische rouw

Beschrijving

Iedereen maakt in haar of zijn leven het verlies mee van belangrijke mensen en dingen. Rouwen doen we bij een verlies door de dood van een geliefd persoon, maar ook bij een verlies van gezondheid, werk, relatie, toekomstperspectief of door een echtscheiding. In de opleiding Rouw en Verlies Coach leer je dat rouw verschillende verschijningsvormen heeft en dat iedereen rouw uit op een andere manier.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor mensen die de Basisopleiding Coaching en Counselling hebben gedaan (of een vergelijkbaar programma bij een andere opleider). Ook kunnen professionals met een andere relevante achtergrond (zoals psychologie, pedagogiek, sociaal pe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Rouwverwerking, Coaching, Luisteren & Luistervaardigheden, Creatieve Therapie en Train de trainer.

Iedereen maakt in haar of zijn leven het verlies mee van belangrijke mensen en dingen. Rouwen doen we bij een verlies door de dood van een geliefd persoon, maar ook bij een verlies van gezondheid, werk, relatie, toekomstperspectief of door een echtscheiding. In de opleiding Rouw en Verlies Coach leer je dat rouw verschillende verschijningsvormen heeft en dat iedereen rouw uit op een andere manier.

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Deze opleiding is geschikt voor mensen die de Basisopleiding Coaching en Counselling hebben gedaan (of een vergelijkbaar programma bij een andere opleider). Ook kunnen professionals met een andere relevante achtergrond (zoals psychologie, pedagogiek, sociaal pedagogische hulpverlening, maatschappelijk werk) in overleg worden toegelaten. Wanneer je een aantal jaren werkervaring hebt op een plek waar je veel met rouw te maken hebt (zoals bijvoorbeeld uitvaartondernemers en hospice medewerkers) kun je ook contact opnemen om te kijken of je deel kunt nemen aan de opleiding.

Wat leer je in deze opleiding?

In de opleiding Rouw en Verlies Coach leer je:

  • Mensen die te maken hebben met rouw en verlies op een passende manier te begeleiden.
  • Hoe je mensen als rouwcoach kunt begeleiden in een ‘normaal’ rouwproces.
  • Herkennen wanneer er sprake is van verstoorde rouw en wat er nodig is om mensen ook in die gevallen goed te begeleiden.
  • Wanneer je door zou moeten verwijzen naar iemand die meer gespecialiseerde hulp kan bieden.
  • Welke kennis ouders en andere betrokkenen bij een kind of een jongere nodig hebben om deze te begeleiden.

Vooropleiding

Dit is een specialisatieopleiding. Om deel te kunnen nemen is het vereist dat je al een opleiding op het gebied van coaching en/of counselling hebt afgerond van minimaal 10 dagen, bijvoorbeeld de opleiding Basis Coaching en Counselling en dat je voldoet aan de coachcompetenties (je vindt deze competenties op onze website, onderaan de pagina onder 'nuttige informatie').

Deelnemers hebben HBO werk- en denkniveau en voldoende levenservaring en motivatie (MBO+ is toegestaan indien dit is aangevuld met werkervaring). Ook mensen die werkzaam zijn in de hulpverlening en kennis en vaardigheden op willen doen op het gebied van begeleiding bij Rouw en Verlies kunnen (onder voorwaarden) worden toegelaten.

Supervisie

In deze opleiding is 2 uur supervisie een verplicht onderdeel. Supervisie dient door de student zelf geregeld en ingekocht te worden. Dit kan bijvoorbeeld bij een van onze eigen supervisoren, maar je kunt ook zelf een LVSC-geregistreerde supervisor kiezen.

Certificering

Deze opleiding is gecertificeerd door de LVSC als specialisatie-opleiding. Dat betekent dat je na afronding van deze opleiding lid kunt worden van de LVSC. Als je als basisopleiding Basis Coaching en Counselling of Verslavingscoach hebt gedaan, of een diploma hebt van de oude ACC, en daarna deze opleiding hebt afgerond, dan kun je je inschrijven als Registercoach bij de LVSC.

De Academie voor Coaching en Counselling biedt opleidingen aan waarin mensen hun eigen talent ontdekken en ontwikkelen, en leren om anderen te begeleiden in hun proces.

De ACC biedt zowel klassikale als live online opleidingen aan. Bij ons kun je de basisbeginselen leren van het coachen en counsellen en/of je specialiseren in een bepaalde richting. Onze klassikale opleidingen worden gegeven in diverse steden in Nederland. Daarnaast verzorgen we Live Online opleidingen, waarbij de trainer jou en je medestudenten via de webcam leert coachen en counsellen. Daarnaast hebben we een aanbod van modules die jou de mogelijkheid bieden je te verdiepen in een bepaalde methodiek of thema. Hierdoor kun je je eigen pad uitstippelen en de coach/counsellor worden die het beste bij jou past.

De ACC is opgericht in 1996 en heeft vele duizenden studenten opgeleid tot coach/counsellor. Onze docenten zijn experts uit het werkveld die putten uit een jarenlange ervaring als coach/counsellor en trainer.

De ACC heeft zowel nationale als internationale erkenning gekregen voor de opleidingen en het instituut. Wij dragen het NRTO-keurmerk (Nationale Raad voor Training en Onderwijs) en onze opleidingen zijn inhoudelijk erkend door de LVSC (Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching). Internationaal hebben wij tevens officiële erkenning ontvangen van de IAC (International Association for Counselling). De Leefstijlcoach opleiding is geaccrediteerd bij KABIZ en BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland).

We staan voor een persoonlijke benadering, zowel in de lessen als in het contact tussen student en de medewerkers van de ACC.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.