Senior Executive Action Learning I integraal management, coach en leiderschapsprogramma

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Action Learning Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Action Learning Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Hilversum
27 sep. 2019

Beschrijving

Aan managers worden steeds meer eisen gesteld en ook is de rol van de manager de afgelopen jaren veranderd. Waar de manager vroeger zowel leiding gaf aan personeel als de lijntjes inhoudelijk uitzette, zie je steeds vaker dat deze rollen gescheiden worden. Kun je van iemand met vakinhoudelijke kennis verwachten dat hij/zij ook goed kan leidinggeven, managen en coachen? En leiden de personele zorgen niet te veel af van de inhoud?

Maar wat betekent zo’n verschuiving voor jou? Ben jij een strategische manager die uitmunt op het gebied van visie, strategie en kennis of ben jij juist iemand die anderen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen. Waar moet de manager van de toekomst aan voldo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Aan managers worden steeds meer eisen gesteld en ook is de rol van de manager de afgelopen jaren veranderd. Waar de manager vroeger zowel leiding gaf aan personeel als de lijntjes inhoudelijk uitzette, zie je steeds vaker dat deze rollen gescheiden worden. Kun je van iemand met vakinhoudelijke kennis verwachten dat hij/zij ook goed kan leidinggeven, managen en coachen? En leiden de personele zorgen niet te veel af van de inhoud?

Maar wat betekent zo’n verschuiving voor jou? Ben jij een strategische manager die uitmunt op het gebied van visie, strategie en kennis of ben jij juist iemand die anderen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen. Waar moet de manager van de toekomst aan voldoen?

Als ervaren manager, professional, consultant of ondernemer is het belangrijk om hoofd, hart en handen te gebruiken. In de praktijk is er echter meer nodig.

Tijdens dit inspirerende action learning programma op master-nivo wordt je uitgedaagd om jouw manier van samenwerken, managen, leiden en coachen verder te ontwikkelen. In korte tijd weet je toepasbare kennis te koppelen aan je eigen praktijk en dit meetbaar te maken. Om je hierbij te ondersteunen heeft de Action learning Academy dit programma op master-niveau ontwikkeld.

Resultaat

  • Je krijgt een bredere kijk op bedrijfskundige vakken
  • Je groeit op het gebied van persoonlijk leiderschap
  • Je verruimt je inzicht in je identiteit en je rollen als leider, manager en coach
  • Je versterkt je relaties en vergroot de samenwerkingskracht
  • Je draagt je visie uit, de betrokkenheid met de organisatie wordt vergroot en je geeft kleur aan jouw persoonlijke aanpak
  • Je vergroot de mate van zelfsturing en probleemoplossend vermogen
  • Je vindt meer rust in de hectiek wat maakt dat je vertrouwen uitstraalt.
  • Je wordt een betere bedrijfskundige gesprekspartner op strategisch niveau

De action learning aanpak

De gehanteerde leermethodiek is Action Learning. Een bewezen leer- en verandermethode die het leerklimaat stimuleert en presteren activeert. Het verhoogt het probleemoplossend vermogen en leiderschap van de organisatie, team en individu.

Het programma bestaat uit interactieve gastcolleges, bedrijfsbezoeken, bijeenkomsten met topdocenten en –experts en action learning set bijeenkomsten. Vanuit een grote diversiteit aan vakgebieden worden de gelouterde ervaringen gedeeld.

Daarnaast biedt het programma ruimte voor intervisie, werken aan praktijkvraagstukken en reflecties tussen de deelnemers onderling in zogenaamde Action Learning Sets (kleine leergroepen).

Je wisselt ervaringen uit met de andere deelnemers, docenten en coaches. Je kunt de aangereikte theorieën direct toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Voor wie?

Dit programma op master-niveau is bedoeld voor directie- en MT-leden, ervaren managers, senior professionals, schoolleiders, consultants, ondernemers en Certified Action Learning Coaches (CALC).

Vooropleiding

Om te in te kunnen schrijven voor dit programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is HBO werk- en denkniveau gewenst.

Herregistratie Schoolleidersregister PO

De leergang ‘SEAL’ is in het kader van de herregistratie. Gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en als formeel aanbod opgenomen voor de thema’s: ‘Persoonlijk Leiderschap’, ‘Leidinggeven aan verandering’ en bij de deelthema’s: ‘Organisatie van de school’, ‘HR-beleid’ en ‘Bedrijfsvoering, Financiën en Huisvesting’ uit het thema ‘ Regie en Strategie’ en het deelthema ‘Omgaan met verschillen als team’ uit het thema ‘Omgaan met verschillen’.

OTIB

Deze opleiding is gecertificeerd voor het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (OTIB). 

Online leeromgeving (E-Campus)

De Action Learning Academy heeft een moderne online leeromgeving. Het biedt deelnemers de mogelijkheid specifieke competenties nog sterker aan te spreken. De E-Campus heeft een interactieve studiewijzer met: up-to-date studiemateriaal, leerdoelen, activiteiten, action learning opdrachten, achtergrondinformatie, nuttige links en interactieve toepassingen, zoals chats, forums, vragenlijsten, tests en filmpjes.

Maatwerk & incompany 

Deze training is bij uitstek geschikt als management development traject. Een incompany programma kan afhankelijk van de opleidingsvraag en/of de organisatiewens maatwerk worden aangeboden. Wil je meer informatie?

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.