Combinatie opleiding ABVL + VVL-H SOG

Tijdsduur
Logo van Adviesbureau Kap

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Bij deze opleiding wordt de opleiding ABVL en VVL-H gecombineerd in 1 opleiding. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het examen zowel een certificaat Aanslaan en Begeleiden Van Lasten (ABVL) alsook een certificaat Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschappen (VVL-H).
De cursus voor mensen die in installaties en constructies lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen met behulp van: handhijsgereedschappen zoals kettingtakels, rateltakels, balkenklemmen en loopkatten. een kraan met machinist De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief klein equipment, zoals elektromotoren en onderdelen van constructies van beperkte omvang, die verplaatst kunnen worden …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: SOG, Arbo, Risico-inventarisatie & evaluatie, Veiligheidskunde en Arbocoördinator.

Bij deze opleiding wordt de opleiding ABVL en VVL-H gecombineerd in 1 opleiding. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het examen zowel een certificaat Aanslaan en Begeleiden Van Lasten (ABVL) alsook een certificaat Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschappen (VVL-H).
De cursus voor mensen die in installaties en constructies lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen met behulp van: handhijsgereedschappen zoals kettingtakels, rateltakels, balkenklemmen en loopkatten. een kraan met machinist De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief klein equipment, zoals elektromotoren en onderdelen van constructies van beperkte omvang, die verplaatst kunnen worden met handhijsgereedschap.
Op juiste, veilige en verantwoorde wijze aanslaan en verplaatsen van lasten in installaties en constructies door middel van handhijsgereedschappen en met behulp van een kraan met machinist.
Wat wordt er behandeld in de cursus?

Theorie
Arbowet
Normen en richtlijnen
Veiligheid
Aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten, het verplaatsen van constructiedelen en bijzondere hijspunten, hijsen van lasten, hijsplannen, communicatie en positie en begeleiding.

Praktijk
Voorbereiding (veiligheidsregels, selecteren materialen en middelen, transportweg)
Uitvoering (communicatie, aanslaan, plaatsen en verplaatsen van lasten met hijsgereedschap in een constructie, veiligheid en vakkundigheid).

De combi cursus ABVL VVL-H wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen conform de eisen opgenomen in de Opleidingsgids VCA SOG.


Na het met goed gevolg afleggen van het theorie en praktijk examen krijgt de deelnemer het VCA SOG certificaat:
Verplaatsen van Lasten met Handgereedschappen (VVL-H VCA SOG)
Aanslaan en begeleiden van lasten (ABVL VCA SOG)


Tevens ontvangt de deelnemer naast de certificaten ook nog 2 pasjes.
Het certificaat is 5 jaar geldig en wordt opgenomen in het centraal diploma register op de website https://cdr.ssvv.nl/Hoe lang duurt de cursus?


De cursus wordt verdeeld over drie dagen.
Dag 1 : Theorie training
Dag 2 : Praktijk training met aansluitend theorie examen
Dag 3 : Praktijk examen


Hoe lang duurt het examen?
Theorie-examen: 45 minuten, Praktijkexamen 3 uur.


Heb ik een vooropleiding nodig?
Geldig diploma B- VCA, VOL-VCA of VIL-VCU.


Geldt er een minimale leeftijd?
Op deel te kunnen aan de opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn.


Wat is nodig tijdens de cursus?
Geldig legitimatiebewijs, Veiligheidsschoenen, Werkkleding, Veiligheidshandschoenen, Veiligheidshelm en Veiligheidsbril.


Wat kost de opleiding?
€ 1.395,= per persoon.

Prijs is inclusief training, cursusboek, koffie, thee, lunch, theorie examen VCA SOG, praktijk examen VCA SOG. Prijs is exclusief b.t.w.


De opleiding wordt standaard in het Nederlands verzorgd. De cursus kan ook in andere talen gegeven worden, vraag ons naar de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: SOG.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Adviesbureau Kap, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.