Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Alex van Groningen BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Alex van Groningen BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 171 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,6
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten
Gebaseerd op 13 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Ed Michawitz
Business manager
10
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Prettige docenten die de stof boeiend brengen, brede lesstof.
Prima locaties, in eerdere opleidingen opgedane lesstof is weer opgefrist en uitgebreid. Veel ruimte om onderlinge ervaringen uit te wisselen. Map en boeken zijn uitstekend naslagwerk." - 12-07-2018 09:08

"Prettige docenten die de stof boeiend brengen, brede lesstof. Prima locaties, in eerdere opleidingen opgedane lesstof is weer opgefrist en … alles lezen - 12-07-2018 09:08

Startdata en plaatsen

De Randstad
12 sep. 2019 tot 10 okt. 2019
De Randstad
30 okt. 2019 tot 27 nov. 2019

Beschrijving

Vergroot uw kennis

Bent u een manager met ambitie?

Vergroot nu uw kennis en vaardigheden met opleidingen van topniveau.

Volledig afgestemd op uw behoefte.

Opleiding Controller in een Week

Werkt u al jaren als controller maar heeft u er niet 'officieel' voor gestudeerd? Ontbreekt het u aan tijd om een HBO of postdoc opleiding te volgen? Bent u professional en wilt u zich laten omscholen? Wilt u uw kennis op een hoger niveau brengen en uw toegevoegde waarde vergroten? Wilt u uw kansen op een nieuwe baan aanzienlijk verhogen? Volg dan de opleiding Controller in een Week. U wordt gegarandeerd een betere controller. 

2 topdocenten | 2 personal coach sessies | 3 online ontwikkeltesten | 6 boeken
De opleiding Controller in een Week beslaat vijf hele dagen waarin alle facetten van het werkgebied van de hedendaagse controller aan bod komen. De opleiding…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vergroot uw kennis

Bent u een manager met ambitie?

Vergroot nu uw kennis en vaardigheden met opleidingen van topniveau.

Volledig afgestemd op uw behoefte.

Opleiding Controller in een Week

Werkt u al jaren als controller maar heeft u er niet 'officieel' voor gestudeerd? Ontbreekt het u aan tijd om een HBO of postdoc opleiding te volgen? Bent u professional en wilt u zich laten omscholen? Wilt u uw kennis op een hoger niveau brengen en uw toegevoegde waarde vergroten? Wilt u uw kansen op een nieuwe baan aanzienlijk verhogen? Volg dan de opleiding Controller in een Week. U wordt gegarandeerd een betere controller. 

2 topdocenten | 2 personal coach sessies | 3 online ontwikkeltesten | 6 boeken
De opleiding Controller in een Week beslaat vijf hele dagen waarin alle facetten van het werkgebied van de hedendaagse controller aan bod komen. De opleiding is interactief en praktisch van opzet. De docenten werken aan de hand van cases en zes boeken worden uitgereikt over het volledige werkterrein van de hedendaagse controllersfunctie. Drie persoonlijke ontwikkeltesten plus twee personal coachingsessies vervolmaken de opleiding. 

Na de opleiding Controller in een Week:
- weet u beter wat er van u als controller anno 2013 wordt verwacht.
- krijgt u inzicht in hoe u als controller invloed uitoefent op de business.
- ontdekt u hoe u een betere adviseur wordt van het management.
- ontwikkelt u een strategische visie op uw vakgebied.
- maakt u zich alle theorieën en tools eigen van de hedendaagse controller. 

Meer dan 150 deelnemers gingen u voor. Men is laaiend enthousiast over de vijfdaagse opleiding en over de personal coach. Aldus een deelnemer: "Van mij wordt verwacht dat ik een vakman ben en een volwaardig partner en adviseur van het management. Dankzij de opleiding Controller in een Week heb ik op beide terreinen veel meters gemaakt.

Programma

Dag 1: De functie van de controller
Op de eerste dag staat de functie van de controller centraal. Als een spin in het web is hij/zij in staat om de consequenties van managementbeslissingen te overzien en tegelijkertijd nieuwe kansen en bedreigingen te onderkennen. Ook wordt de relatie tussen de controller en de andere functionele gebieden binnen de organisatie besproken. Waar, wanneer en waarom komt de controller in beeld? Strategische informatieplanning is daarbij een belangrijk onderdeel.

Onderwerpen
- De evolutie van de controllersfunctie
- De organisatie en context van de controllersfunctie
- De controller van de 21ste eeuw: business enabler
- De rol van strategische informatieplanning

Docent: Drs Jean Gieskens AC CCM QT


Dag 2: Management Control
Management Control is het geheel van maatregelen dat is gericht op de implementatie van en het procesmatig sturen op strategische doelstellingen van organisaties. De controller vervult hierbij een belangrijke rol door een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen, inrichten en/of onderhouden van een Management control framework. Op deze dag wordt behandeld hoe u vanuit de informatieplanning via strategische analyse tot een goed geolied Management control framework komt.

Onderwerpen
- Business IT Alignment en het Conceptual Framework of Information Systems Design
- Business Process Management en Business Process Redesign
- Strategische analyse en implementatie
- Management control frameworks

Docent: Drs Jean Gieskens AC CCM QT


Dag 3: Management Accounting
Het verzorgen van managementinformatie en het opstellen van periodieke managementrapportages, zogeheten “Maraps”, zijn misschien wel de belangrijkste taken van de controller. Goede kennis van Management Accounting is daarbij essentieel. Op deze dag wordt hier dan ook uitgebreid op ingegaan. Daarbij passeren methoden als Activity Based Management en Value based management de revue. Ook worden diverse tips en handreikingen gegeven over de wijze waarop u meer invloed kunt claimen en uitoefenen op belangrijke managementbeslissingen.

Onderwerpen
- De rol van de controller bij Management Accounting
- Beyond MARAP (management/maand rapportage)
- Van Cost Accounting naar Management Accounting
- Activity Based Management en Value based management
- De Planning & Controlcyclus in de praktijk
- Balanced Scorecard: van strategie naar sturing en de juiste KPI’s bij de strategie
- Investeringsanalyse

Docent: Drs Hinrich Slobbe


Dag 4: Financiële Analyse
Financiële analyse is essentieel om de prestaties van een organisatie te kunnen beoordelen en reikt verder dan analyseren van de jaarrekening. Een goede financiële analyse legt een relatie tussen cijfers en kengetallen enerzijds en de bedrijfsactiviteiten, de branche en het maatschappelijke speelveld waarin een organisatie zich bevindt anderzijds. Een dergelijke beoordeling kan gevraagd worden door het management, een financier of door een stakeholder. Als controller dient u financiële analyse goed te beheersen.

Onderwerpen
- Strategische Analyse: een bedrijfskundige benadering van de financials
- Ratio Analyse: het vanuit diverse perspectieven bepalen van de gezondheid van organisaties
- Aandeelhouderswaarde, kredietwaardigheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen
- Cashflow Analyse: van kasstroomoverzicht tot liquiditeitsplanning
- Werkkapitaalanalyse, werkkapitaalratio’s en workingcapital scan

Docent: Drs Hinrich Slobbe


Dag 5: Treasury & Cash Management
Treasury & Cash management is de verzamelnaam voor alle activiteiten die betrekking hebben op het beheren van geldstromen en de daaruit voortvloeiende liquiditeits-, rente- en valutaposities van organisaties. Ofwel het betalingsverkeer en liquiditeitsbeheer van een organisatie. Als controller dient u te weten wat er op dit gebied speelt en wat de risico’s zijn. Vooral op het gebied van cashflow management mag van de hedendaagse controller grondige kennis worden verwacht.

Onderwerpen
- De Cash Conversion Cycle in relatie tot werkkapitaalbeheer
- De toegang tot financiële markten
- Cash Pooling: notional pool en zero balance
- Het indienen van een financieringsaanvraag
- Treasury Statuut, Cashflow Statuut en Credit Policy

Docent: Drs Jean Gieskens AC CCM QT

Personal coaching
Alle deelnemers kunnen gebruik maken van een personal coach die al meer dan 1.000 finance professionals heeft begeleid.

Data en tijden
5 opeenvolgende donderdagen. Op alle dagen wordt er gewerkt van 9.30 tot 17.30 uur.


Docenten

Drs Jean Gieskens AC CCM QT is sinds 1998 werkzaam als financial analyst & planner waarbij hij zich vooral toelegt op de verbinding tussen financiële en bestuurlijke processen. Jean Gieskens is bestuurslid van de Nederlandse Orde voor Rating Advisory & Analysis en is als hoofddocent verbonden aan de Vereniging voor Credit Management. Daarnaast treedt hij regelmatig op als gastdocent voor diverse hogescholen en universiteiten waaronder Nyenrode.

Drs Hinrich Slobbe is 25 jaar actief als trainer en adviseur op financieel gebied. In deze periode heeft hij financiële trainingen aan een keur van ondernemingen en instellingen gegeven. Hij heeft zich daarbij ontwikkeld als specialist op het gebied van financiële analyse en managementinformatie. Naast zijn werk voor vele bedrijven waaronder banken, verzekeraars, productie en handelsondernemingen doceert hij aan diverse hogescholen en universiteiten.

Deelnemers
De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt of gaat werken als controller maar daarvoor nog geen specialistische opleiding tot controller heeft gevolgd. U ontdekt in een tijdsbestek van vijf dagen alle facetten van de hedendaagse controllersfunctie. Tevens leert u hoe u optimaal invloed uitoefent op de business, hoe u een excellent functionerend control framework opzet en daarmee actief bijdraagt aan een duurzaam financieel gezonde organisatie.

Oud-deelnemers over de opleiding:

“Binnen het politiecorps Oost-Nederland was behoefte aan meer kennis van het controllervak. Er is voor de opleiding Controller in een Week gekozen vanwege de directe toepasbaarheid en praktische opzet van vijf dagen. Ik was met name onder de indruk van de docenten. Beide docenten presenteren in hun eigen stijl, zijn absolute experts op  hun vakgebied en hebben een mooie mix van enthousiasme, vakmanschap en humor. De zes boeken zijn een handige bonus, ik pak ze er nog geregeld bij. 
Mijn collega’s en ik hebben nieuwe mogelijkheden ontdekt om nog beter invulling aan onze vak te geven. De opleiding Controller in een Week is een boeiend en uitermate leerzaam programma die ik iedereen aan kan raden”.

Lidy Wolters | Politie | Oost-Nederland | Afdeling Control -

“Het is een goede opleiding waarin een flink aantal onderwerpen behandeld wordt. Voor mij persoonlijk was het een goede opfrisbeurt van het verleden. 
Ik ben zelf geen controller, maar mijn werk schuift wel meer en meer op in die richting. Ik moet binnen één van onze business lines zelf de controller aansturen en controleren. Daar komt de opgedane kennis goed bij van pas.”
 
Atilla Meulenbelt | Manager Business Lounges | Servisair Amsterdam -

“Ik vond alle dagen interessant, maar vooral erg goed was de tweede dag over Management Control. De docent van deze dag, Jean Gieskens, heeft een zeer uitgesproken visie over hoe je als financieel manager in de organisatie je rol moet uitvoeren. 
De vijfde dag over financiering was ook erg boeiend. Hoe kun je zorgen dat je de jaarrekening op zo’n manier aan een bank presenteert dat je er sneller uitkomt met ze? Op deze vraag heb ik zeker antwoord gekregen”.

Mario van Will | Financieel Manager | Bosman Medische Hulpmiddelen -

“Door de diversiteit aan deelnemers kwamen er veel praktijkcases naar voren. Hoe gaat het er hier en hoe gaat het er daar aan toe? De favoriete onderwerpen waren wel Management Control en Management Accounting. Dat sluit ook heel goed aan op mijn dagelijks werk. In vastgoed hebben we veel te maken met overheadkosten en het vraagstuk hoe we die moeten toerekenen.
De docenten hebben enorm veel kennis over het controllersvak. Ik zou iedereen aanraden deze opleiding te volgen.”

Joachim Kooijman | Controller Afdeling Vastgoed | Gemeente Rotterdam -

8,6
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten
Gebaseerd op 13 ervaringen
starstarstarstarstar
Ed Michawitz
Business manager
10
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Prettige docenten die de stof boeiend brengen, brede lesstof.
Prima locaties, in eerdere opleidingen opgedane lesstof is weer opgefrist en uitgebreid. Veel ruimte om onderlinge ervaringen uit te wisselen. Map en boeken zijn uitstekend naslagwerk." - 12-07-2018 09:08

"Prettige docenten die de stof boeiend brengen, brede lesstof. Prima locaties, in eerdere opleidingen opgedane lesstof is weer opgefrist en … alles lezen - 12-07-2018 09:08

starstarstarstarstar
Leo Witte
IT Controller Mediq NV
10
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Zeer brede, laagdrempelige training met net voldoende diepgang om interessant te blijven. Goede trainers, erg enthousiast en gepassioneerd. Handige boeken en goed te volgen lesmateriaal. Voor mij als niet-financieel geschoolde controller met alleen praktijkervaring een mooie basis onder de aanwezige kennis. Daarnaast ook een goed inzicht verkregen in verdere studie en vervolgstappen en of ik dat wel of niet interessant vind. Verder veel geleerd van en over de functies en organisaties van de collega-cursisten. Al met al heeft dit voor mij tot de keuze geleid om verder te gaan met studeren!" - 20-11-2013 08:40

"Zeer brede, laagdrempelige training met net voldoende diepgang om interessant te blijven. Goede trainers, erg enthousiast en gepassioneerd. … alles lezen - 20-11-2013 08:40

starstarstarstarstar_half
Johan Flikweert
Business-Controller
9
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Ik heb de cursus als zeer nuttig ervaren. Een prima afwisseling tussen de theorie en praktijk, al was het theoretische soms te uitgebreid, maar uiteindelijk was dat niet storend.

Het helpt mij zeker om een keuze te maken tussen de strategische controller (CPO) of de traditionele vaktechnische controller.

De lengte van de training was prima en de tijdspanne van telkens een week is ook goed bevallen. Wat het naast de enthousiaste en goed voorbereide docenten ook interessant maakte was de variatie van medecursisten in allerlei branches en sectoren.

Ik raad deze cursus zeer aan!" - 19-11-2013 08:52

"Ik heb de cursus als zeer nuttig ervaren. Een prima afwisseling tussen de theorie en praktijk, al was het theoretische soms te uitgebreid, m… alles lezen - 19-11-2013 08:52

starstarstarstarstar_half
Mark Janssens
Mgr Performance Analysis
9
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Goede organisatie, docenten met ruime ervaring, prettige en diverse groep. Inhoudelijk prima, ik heb veel opgestoken. Door deze training is mijn kennis vergroot en mijn blik verruimt. Ik ben ervan overtuigd dat hierdoor ook mijn toegevoegde waarde voor de organisatie is toegenomen." - 17-10-2012 09:08

"Goede organisatie, docenten met ruime ervaring, prettige en diverse groep. Inhoudelijk prima, ik heb veel opgestoken. Door deze training is … alles lezen - 17-10-2012 09:08

starstarstarstarstar_border
Caroline Kroeze
Business Controller
8
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Ik vond het een erg interessante training! Het was een leuke combinatie van het ophalen van tijdens studie geleerde theorieen en het horen én delen van ervaringen uit de praktijk, zowel onderling met de medecursisten alswel met de zeer deskundige trainers. " - 13-07-2012 13:11

"Ik vond het een erg interessante training! Het was een leuke combinatie van het ophalen van tijdens studie geleerde theorieen en het horen é… alles lezen - 13-07-2012 13:11

starstarstarstarstar_half
Hans van Amersfoort / Troostwijk Groep
8,6
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Enthousiaste en zeer deskundige en ervaren docenten.
Enige opmerking is, dat er naar mijn mening meer interactie tussen deelnemers onderling zou mogen plaatsvinden.
" - 28-10-2011 11:04

"Enthousiaste en zeer deskundige en ervaren docenten. Enige opmerking is, dat er naar mijn mening meer interactie tussen deelnemers onderling… alles lezen - 28-10-2011 11:04

starstarstarstarstar_half
Marjanne de Jong
8,8
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Het geheel als zeer ophelderend ervaren.
Beide trainers vond ik zeer prettig de stof behandelen mede door de vele praktijk voorbeelden en de luchtige manier waarmee zij diverse onderwerpen uit beelden. Door die insteek blijft er meer hangen van de onderwerpen. Door het zeer gemengd gezelschap/ cursisten kwamen veel herkenningen uit de praktijk naar voren. Naslagwerken voldoen goed.
" - 28-04-2011 21:11

"Het geheel als zeer ophelderend ervaren.Beide trainers vond ik zeer prettig de stof behandelen mede door de vele praktijk voorbeelden en de … alles lezen - 28-04-2011 21:11

starstarstarstarstar_half
Dorine Pronk
Controller
9,2
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Heel goed gericht op de praktijk, fantastische docenten en het geluk hebbende dat de groep actief was. " - 21-04-2011 12:10

"Heel goed gericht op de praktijk, fantastische docenten en het geluk hebbende dat de groep actief was. " - 21-04-2011 12:10

starstarstarstarstar_border
AFM Vestraaten
8
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Inschrijving en lesmateriaal waren prima geregeld.
Er zit veel stof in een dag gepropt wat er soms weleens toe leidde dat bepaalde onderwerpen wat minder aan bod kwamen. Gelukkig hebben we genoeg naslagwerk in de vorm van slides en boeken om alles nog eens rustig na te lezen.
De leraren wisten waar ze over praatten en mn hun ervaringen uit hun eigen werkzame leven waren erg interessant om naar te luisteren en maakte het makkelijker om de stof te begrijpen en de gedachte achter bepaalde stellingen te doorgronden.
Ondanks dat bepaalde onderwerpen voor mij niet erg interessant waren, omdat onze organisatie nu eenmaal niet als een normale organisatie is opgezet, ben ik van mening dat ik wel degelijk iets aan de cursus heb gehad of in de toekomst zal hebben." - 20-04-2011 11:48

"Inschrijving en lesmateriaal waren prima geregeld. Er zit veel stof in een dag gepropt wat er soms weleens toe leidde dat bepaalde onderwerp… alles lezen - 20-04-2011 11:48

starstarstarstarstar_border
Anoniem (bekend bij Springest)
7,8
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Het inschrijven voor de cursus ging gemakkelijk.
De verzorging (koffie, lunch etc) tijdens de cursus is goed
Veel nuttige theorie in deze 5 donderdagen. Docenten zijn deskundig en kunnen het ook goed overbrengen. Meer casussen zou een welkome aanvulling zijn. Er is voldoende tijd om ervaringen met collega's uit te wisselen." - 13-11-2010 18:20

"Het inschrijven voor de cursus ging gemakkelijk.De verzorging (koffie, lunch etc) tijdens de cursus is goedVeel nuttige theorie in deze 5 do… alles lezen - 13-11-2010 18:20

starstarstarstarstar_border
Anoniem (bekend bij Springest)
Financial Controller
8,2
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Goed en zinvolle cursus.
Wel veel theorie.
Iets meer praktijkgerichte voorbeelden (wellicht een casus) niet verkeerd" - 09-11-2010 09:33

"Goed en zinvolle cursus.Wel veel theorie. Iets meer praktijkgerichte voorbeelden (wellicht een casus) niet verkeerd " - 09-11-2010 09:33

starstarstarstar_halfstar_border
Arjen de Vries
7,4
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Eenvoudig inschrijving kunnen verrichten via Internet.
Opbouw van de cursus is goed te noemen al moet er heel veel in een dag worden gestopt.
Veel info via slides en boeken waarnaar ook wordt gerefereerd.

Ook voldoende tijd ingeruimd om met je mede-cursisten ervaringen uit te wisselen." - 29-10-2010 11:51

"Eenvoudig inschrijving kunnen verrichten via Internet.Opbouw van de cursus is goed te noemen al moet er heel veel in een dag worden gestopt.… alles lezen - 29-10-2010 11:51

starstarstarstarstar_border
Joachim Kooijman
8,4
Opleiding Controller in een Week - Controlling / Controller - 35 PE uren / punten

"Om de basisbeginselen te leren van het vak Controller is dit echt een goed opleiding!

Er wordt goed uitgelegd wat er precies verstaan wordt onder de verschillende begrippen.

De docenten komen echt uit de praktijk dus dit geeft mooie voorbeelden!" - 29-10-2010 11:34

"Om de basisbeginselen te leren van het vak Controller is dit echt een goed opleiding! Er wordt goed uitgelegd wat er precies verstaan wordt … alles lezen - 29-10-2010 11:34

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Alex van Groningen BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.