ISTQB Foundation Level Agile Tester Extension

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

ISTQB Foundation Level Agile Tester Extension

Ammerlaan Interim, Training & Advies
Logo van Ammerlaan Interim, Training & Advies
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 Ammerlaan Interim, Training & Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
21 feb. 2022 tot 22 feb. 2022
placeDen Haag
1 dec. 2022 tot 2 dec. 2022

Beschrijving

Agile testen is een relatief nieuwe aanpak voor software testen, waarbij de principes van agile software ontwikkeling, zoals beschreven in het Agile Manifesto, gevolgd worden. Een tester op een agile project zal een andere manier van werken hebben dan op een traditioneel project. Testers moeten op de hoogte zijn van de waardes en principes die bij Agile projecten horen en moeten weten hoe ze een integraal onderdeel zijn van het team, samen met ontwikkelaars en business representanten. Deze cursus besteedt aandacht aan de agile werkwijze en ontwikkelmethodieken. Stipt de verschillen tussen een traditioneel en agile ontwikkelaanpak aan. En geeft de tester handvatten hoe in deze nieuwe manier v…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: ISTQB, Agile (algemeen), Software Testing, Testmanagement en Scrum.

Agile testen is een relatief nieuwe aanpak voor software testen, waarbij de principes van agile software ontwikkeling, zoals beschreven in het Agile Manifesto, gevolgd worden. Een tester op een agile project zal een andere manier van werken hebben dan op een traditioneel project. Testers moeten op de hoogte zijn van de waardes en principes die bij Agile projecten horen en moeten weten hoe ze een integraal onderdeel zijn van het team, samen met ontwikkelaars en business representanten. Deze cursus besteedt aandacht aan de agile werkwijze en ontwikkelmethodieken. Stipt de verschillen tussen een traditioneel en agile ontwikkelaanpak aan. En geeft de tester handvatten hoe in deze nieuwe manier van werken te kunnen acteren. Deze cursus is gebaseerd op de ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester en behandeld alle onderwerpen zoals door ISTQB® worden gesteld. Deze training geeft de tester de kennis die nodig is om deel uit te maken van agile teams en daarin te kunnen excelleren.

Uw profiel
Bent u in de praktijk bezig met testen en werkzaam in of gaat u werken in een Agile/Scrum omgeving, dan is deze training zeer geschikt om de kennis van Agile en hoe testen daarin past u eigen te maken. Bent u in het bezit van het ISTQB Foundation Certificate in Software Testing, dan kunt u na het volgen van deze training ook opgaan voor het officiële examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester.

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

1.Basis van Agile
a. Agile manifesto en principes
b. User stories
c. Retrospectives
d. Continious integration
e. Release en iteration planning

2.Agile fundamentals
a. Test- en ontwikkelmethoden
b. Testlevels
c. Test- en configuratiemanagement
d. Testonafhankelijkheid in agile

3.Test status in agile projecten
a. Voortgang
b. Test automatisering

4.Eigenschappen van een tester
a. Skills van een tester
b. Rol van een tester

5.Agile test methoden
a. Test driven development
b. Acceptance driven development
c. Behaviour driven development
d. Testpiramide
e. Testkwadranten

6.Risico’s, begroting en planning
a. Beoordelen kwaliteitsrisico’s
b. Testplanning en begroting

7.Technieken in agile projecten
a. Acceptatiecriteria
b. Toepassen Acceptance Test driven development
c. Testontwerp functioneel en non-functioneel
d. Exploratory testen

8.Tools in agile projecten

Trainingsduur en kosten
De training ISTQB® Agile Tester duurt 2 dagen. 

Examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester
Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester. Het examen kan optioneel worden afgelegd.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Ammerlaan Interim, Training & Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.