Testautomatisering met Selenium WebDriver en Java

Niveau
Tijdsduur
Logo van Ammerlaan Interim, Training & Advies
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 Ammerlaan Interim, Training & Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Beschrijving

In deze training leer je wat geautomatiseerd webapplicaties testen is, hoe je Selenium WebDriver kunt toepassen, hoe je locators samenstelt en hoe je uiteindelijk onderhoudbare testscripts kunt maken.

Deze training gaat niet alleen over het toepassen van de Selenium WebDriver API, maar juist ook over het opzetten van een testframework. We gaan naar een aantal belangrijke elementen kijken die nodig zijn binnen een testframework, zoals: dependency management, configuratie, test engine, logger en een duidelijke rapportage. Daarnaast besteden we aandacht aan de implementatie van het Page Object Model om zo beter onderhoudbare testscripts te maken. Hierdoor kun jij webapplicaties t…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Selenium, Testautomatisering, Java, Software Testing en Testmanagement.

Beschrijving

In deze training leer je wat geautomatiseerd webapplicaties testen is, hoe je Selenium WebDriver kunt toepassen, hoe je locators samenstelt en hoe je uiteindelijk onderhoudbare testscripts kunt maken.

Deze training gaat niet alleen over het toepassen van de Selenium WebDriver API, maar juist ook over het opzetten van een testframework. We gaan naar een aantal belangrijke elementen kijken die nodig zijn binnen een testframework, zoals: dependency management, configuratie, test engine, logger en een duidelijke rapportage. Daarnaast besteden we aandacht aan de implementatie van het Page Object Model om zo beter onderhoudbare testscripts te maken. Hierdoor kun jij webapplicaties testen door middel geautomatiseerde Selenium WebDriver tests.

Programma

 • Introductie testautomatisering
 • Effectief Selenium WebDriver inzetten
 • Elementen benaderen
 • Project opzetten met Maven
 • Aan de slag met een Java testframework
 • Implementeren van verificatiepunten
 • Implementeren van data-driven tests
 • Selenium WebDriver API
 • Parallel tests uitvoeren met Selenium Grid
 • Page Object Model
 • Datastructuren
 • Rapportage
 • Analyseer code met Sonar

Doelgroep van de training Testautomatisering met Selenium WebDriver in Java

De training is bedoeld voor iedereen die zich wilt verdiepen in het testen met Selenium WebDriver in een Java omgeving. In het bijzonder testers en ontwikkelaars.

Ervaring met de basisprincipes van programmeren is een pre.

Vorm van de training Testautomatisering met Selenium WebDriver in Java

De training wordt in een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers gegeven, zodat de kwaliteit van de training gewaarborgd kan worden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht de docent de praktische toepasbaarheid toe.

Deze klassikale training is interactief van opzet, wat betekent dat er veel ruimte is voor het stellen van vragen of het inbrengen van eigen praktijk cases. Aan de hand van oefeningen werk je een aantal scenario's uit.

Deelnemers dienen een eigen laptop met local admin rechten mee te nemen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Ammerlaan Interim, Training & Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.