Vakopleiding Register Scheidingscoach met STAP-budget

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Vakopleiding Register Scheidingscoach met STAP-budget

AMV-Opleidingen
Logo van AMV-Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 AMV-Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 178 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHilversum
6 apr. 2023 tot 20 jun. 2023

Beschrijving

Als marktleider en erkend kwalitatief opleidingsinstituut hebben wij onze expertise over professionele scheidingsbegeleiding en coaching samengebracht tot een scheidingscoach opleiding.

Je hebt de wens jezelf op professionele wijze te ontwikkelen tot scheidingscoach.

Wil je de verschillende coachingstechnieken en -instrumenten effectief kunnen hanteren en weten hoe je anderen echt in beweging brengt?

Het aantal (conflict) scheidingen groeit en wil jij bijdragen aan de oplossing?

De opleiding scheidingscoach geeft handvatten om (ex)partners en kinderen (beter) te begeleiden tijdens maar zeker ook na een (echt)scheiding.

Vanuit betrokkenheid, bevlogenheid en met expertise leiden wij cursi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Schrijven, Brieven schrijven, Klantgericht schrijven, Creatief schrijven en Offertes schrijven.

Als marktleider en erkend kwalitatief opleidingsinstituut hebben wij onze expertise over professionele scheidingsbegeleiding en coaching samengebracht tot een scheidingscoach opleiding.

Je hebt de wens jezelf op professionele wijze te ontwikkelen tot scheidingscoach.

Wil je de verschillende coachingstechnieken en -instrumenten effectief kunnen hanteren en weten hoe je anderen echt in beweging brengt?

Het aantal (conflict) scheidingen groeit en wil jij bijdragen aan de oplossing?

De opleiding scheidingscoach geeft handvatten om (ex)partners en kinderen (beter) te begeleiden tijdens maar zeker ook na een (echt)scheiding.

Vanuit betrokkenheid, bevlogenheid en met expertise leiden wij cursisten op tot een professional die mensen met in een scheiding maar ook daarna kan begeleiden. Of het nu gaat om emotionele zaken, communicatie, psychologie of omgang met de kinderen.

Een scheidingscoach begeleidt (ex)partners en kinderen. Dat biedt cliënten de broodnodige rust in een voor hen turbulente periode. Ook mensen die in een scheidingssituatie dreigen te komen kan de scheidingscoach preventief helpen. Aan mensen die behoefte hebben aan nazorg na scheiding, kan de scheidingscoach zijn of haar diensten bieden.

Aan deskundige en betrokken scheidingscoaches is vanuit cliënten en maatschappij een grote behoefte. Investeren in de opleiding scheidingscoach is dan ook een trefzekere investering in een uitdagend beroep met toekomst. Gedurende de opleiding gaan de deelnemers zich zowel theoretisch als praktisch bekwamen. De opleiding heeft tot doel om cursisten zowel theoretisch als praktisch te bekwamen.

Deze interactieve opleiding biedt de nodige inhoudelijke kennis en praktisch vaardigheden zodat men na deelname en positieve afronding van de toetsing professioneel aan het werk kan gaan als scheidingscoach.

Misschien ben je nu werkzaam als familiemediator, jeugdzorgprofessional, scheidingsspecialist etc. en wil je meer kennis over het coachen van mensen in scheiding.

De opleiding Scheidingscoach geeft je alle handvatten die je nodig hebt om als geregistreerd Scheidingscoach aan de slag te gaan.

Jij als coach staat in de eerste dagen van de opleiding centraal, vervolgens leer je de juiste stappen, technieken en methodieken die je nodig hebt bij het coachen van partners die gaan scheiden, al in een scheiding zitten of al gescheiden zijn. Daarnaast staan de kinderen centraal en leer je onder andere hoe je als Scheidingscoach ouders en kinderen kunt begeleiden.

Je gaat oefenen met praktijkgerichte casussen en aansluitend is er ruimte voor reflectie. Kortom, je sluit de opleiding af met een rugzak vol met zelfkennis, coaching vaardigheden, kennis over het scheidingsproces, technieken en nog zoveel meer…

Je kunt na de opleiding direct aan de slag!

De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen en 1 examendag.
De opleiding register scheidingscoach opleiding bestaat uit 12 lesdagen 

Module 1 Basis
Lesdag 1 – Wat is scheidingscoaching?
Lesdag 2 – Wie ben jij als scheidingscoach?
Lesdag 3 – De processtructuur van de scheidingscoach en fase 1
Lesdag 4 – Fase 2/ fase 3 en plan van aanpak
Lesdag 5 – Gesprek en coachingsvaardigheden
Lesdag 6 – Intergratie

Module 2 Verdieping

Lesdag 7 –  1 op 1 coaching binnen scheiding
Lesdag 8 –  Communicatie tussen gescheiden ouders/partners
Lesdag 9 –  Ontwikkeling van het kind/ inzicht scheidingsproces en positie van het kind
Lesdag 10 – Samengestelde gezinnen
Lesdag 11 – Belemmerende overtuigingen
Lesdag 12 – Integratie
Certificeringsdag – Portfolio eindpresentatie – deze dag wordt met de groep afgestemd. 

Onderwerpen

Module 1 Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Wie ben jij als coach?
 • Wat is een scheidingscoach?
 • Coaching vaardigheden
 • Hoe ziet het cliëntproces eruit?
 • Communicatiepatronen
 • Motiverende gespreksvoering
 • Vraagtechnieken
 • Reflectief luisteren
 • Conflicthantering
 • OKEE methode (ouders, kind en (echt)scheiding)

Module 2 Tijdens deze module komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Rouw bij volwassenen en kinderen
 • Hechting
 • Opvoedstijlen
 • Van partnerschap naar ouderschap
 • Risico’s en signalen bij kinderen/ meldcode
 • Samengestelde gezinnen
 • Systemisch werken

Examen opdracht

 • Je maakt een plan van aanpak
 • Je maakt een portfolio
 • Je geeft een eindpresentatie met daarin reflectie op het eigen handelen en het doorlopen ontwikkelingsproces

Resultaat

 • Je weet wie jij bent als coach.
 • Je kent alle stappen van het te volgen cliëntproces – OKEE methode.
 • Je bent in staat om (ex-)partners te coachen bij de psychosociale gevolgen van hun scheiding, zowel eenzijdig als tweezijdig.
 • Je weet de juiste methodiek en coachingvaardigheden in te zetten binnen het scheidingsproces.
 • Je hebt meer dan voldoende kennis over een scheidingsproces en alles wat daarmee samenhangt.
 • Je kunt aan de slag als erkend Register Scheidingscoach.

MV-Opleidingen is een kleinschalig en persoonlijk opleidingsinstituut, opgericht door Marjon de Vroomen en Erik Baijens. Zij zijn de ondernemers, de inspirators en de visionairs van het opleidingsinstituut.

Ruim 13 jaar geleden zijn zij samen het ondernemers avontuur aangegaan en gestart met een eigen scheidingspraktijk met de visie 'niet tegen maar mét elkaar'! “Wij wilden mensen beter informeren, adviseren en begeleiden tijdens en na een (echt)scheiding om zo de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken. Vooral voor kinderen!”  Want als scheidingsbegeleider maak je het verschil voor alle betrokkenen bij een (echt)scheiding.

Vanuit hun eigen ervaring hebben zij ervaren hoe hoog de noodzaak is van deskundige scheidingsbegeleiding met aandacht voor kinderen. Hun scheidingspraktijk is uitgegroeid tot een landelijk werkende organisatie.

Erik en Marjon hebben hun eigen methodieken en werkwijze ontwikkeld. Wij geloven in ons concept en hebben alle expertise onder één dak, waarin je als professional kan krijgen wat je in huis wil en dient te hebben om je vak goed en deskundig te kunnen uitoefenen.

"Want scheidingsbegeleiding is een vak."

Als fundering leiden wij onze professionals op tot mediator waarna ze zich verder kunnen specialiseren in familiemediation om vervolgens de vakopleiding allround scheidingsspecialist te kunnen volgen.

Als bij jou bemiddeling centraal staat, kun je je bij ons laten specialiseren tot familiemediator. Wil je het (echt)scheidingsproces van A tot Z kunnen begeleiden én hierin adviseren? Volg dán de vakopleiding tot allround scheidingsspecialist.

Om een goedlopende praktijk te bouwen heb je naast een professionele opleiding en nascholing, vooral ook kennis van ondernemen nodig. AMV-Opleidingen helpt jou de praktijk te realiseren, hoe jij het écht voor ogen hebt. 

“Hun persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat de opleidingen en trainingen echt meer opleveren dan je verwacht.”

AMV, meer dan opleider alleen!

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met AMV-Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.