Leiderschap jaartraject: Strategische Adempauze

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Anouk Brack

Leiderschap jaartraject: Strategische Adempauze

AnoukA Training
Logo van AnoukA Training

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Strategische Adempauze

Geniet van meer focus en flow in je werk.
(en bereik nog meer)

Als leider hoef je niet druk en gestresst te zijn

Je bent een gedreven bestuurder, senior manager, of programmaleider met veel ambitie. Je levert graag een mooie bijdrage. Maar je weet ook dat nóg harder werken niet het antwoord is om meer te bereiken met je team.

Er komt dagelijks veel op je af. Dan is het soms moeilijk het grotere plaatje te blijven zien en je niet onder te laten sneeuwen door de eindeloze mails en de volle agenda. Je werkt hard. Grote uitdagingen, weerstand bij collega’s, onverwachte gebeurtenissen, stress, deadlines en verwachtingen zorgen voor druk. Dit is niet wat je voor je zag to…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Mediation, Conflicthantering, Interne communicatie, Verbintenissenrecht / Contractrecht en Arbeidsmediation.

Strategische Adempauze

Geniet van meer focus en flow in je werk.
(en bereik nog meer)

Als leider hoef je niet druk en gestresst te zijn

Je bent een gedreven bestuurder, senior manager, of programmaleider met veel ambitie. Je levert graag een mooie bijdrage. Maar je weet ook dat nóg harder werken niet het antwoord is om meer te bereiken met je team.

Er komt dagelijks veel op je af. Dan is het soms moeilijk het grotere plaatje te blijven zien en je niet onder te laten sneeuwen door de eindeloze mails en de volle agenda. Je werkt hard. Grote uitdagingen, weerstand bij collega’s, onverwachte gebeurtenissen, stress, deadlines en verwachtingen zorgen voor druk. Dit is niet wat je voor je zag toen je een leidinggevende rol kreeg…

Zou je meer tijd willen hebben voor reflectie en het uitwerken van langetermijnplannen?

Zo bereik je meer resultaat zónder harder te werken

Op een goede dag, als je lekker in je vel zit en aan een boeiend project werkt met een top-collega, lukt het allemaal wel, toch? Maar je wilt ook je beste zelf zijn in de uitdagende situaties die je regelmatig tegenkomt. Hoe houd je dan je oog op de horizon? Hoe ga je ontspannen én effectief te werk?

Worstel jij met vragen zoals…

  • Hoe blijf ik mezelf en mijn collega’s inspireren om te innoveren en presteren?
  • Hoe zorg ik dat we de batterij niet leeg trekken maar opladen?
  • Hoe draag ik optimaal bij aan een duurzame, wendbare organisatie die van toegevoegde waarde is in de wereld?
  • Hoe zorg ik dat mijn reflectietijd niet dichtslibt met vergaderingen en het blussen van brandjes?
  • Hoe blijf ik goed presteren onder druk?

Deze antwoorden krijg je in het jaartraject ‘Strategische adempauze’ voor leidinggevenden.

Dit traject is alleen geschikt voor leidinggevenden die bereid zijn keuzes te maken

Het leiderschapstraject ‘Strategische adempauze’ is specifiek voor leidinggevenden die klaar zijn met altijd maar druk zijn. Je wil af van de stress en bent bereid beslissingen te maken waardoor je werkplezier én resultaten stijgen.

Wil jij vaker korte reflectiemomenten zodat je kan focussen op de juiste dingen?

De ervaring leert dat leiders die ruimte maken voor strategische adempauzes betere resultaten boeken, een soepeler en zelfstandiger team hebben, en meer vervulling ervaren van hun werk.

Het doel van het traject de strategische adempauze is je te voorzien in het broodnodige reflectiemoment, en het aanwennen van het hebben van deze momenten, zodat na het traject het veel makkelijker is geworden om zelf de ‘strategische adempauzes’ te blijven hebben.

Impressie van het programma

Het programma bestaat uit 9 groep sessies en 9 thema sessies. Naast de wisselende thema’s (klik hier voor een overzicht van de thema’s) bevat elke sessie ook een aantal steeds terugkerende elementen, zoals leiderschap belichamen, het Strategische Adempauze proces en jouw eigen ontwikkeldoelen. Op die manier verfris en verdiep je steeds die gewoonten die echt het verschil gaan maken.

Leiderschap belichamen

Een terugkerend element is de Leadership Embodiment beoefeningen, zoals het centreren. Dit zijn eenvoudige krachtige technieken om je beste zelf te zijn, ook onder druk en bij positieve uitdagingen. Je krijgt er eenvoudig meer focus en flow door.

Een ander terugkerend element dat je enorm gaat helpen is het SAP proces. Dat is de dagelijkse 5 minuten versie van de Strategische Adempauze die je kunt gaan doen. De SAP heeft een ochtend, middag en eind van de werkdag variant. Deze snelle processen zijn enorm effectief in het vergroten van je focus, flow en werkplezier.

Level up met jouw ontwikkeldoelen

Je bepaalt bij de start wat voor jou persoonlijk in jouw leiderschap een aandachtspunt wordt en daar komen we steeds bij terug. Je viert de voortgang die je erin maakt en bepaald steeds de volgende stap. Door zo de focus erop te houden kan je in een jaar heel ver komen en ga je level up met jouw leiderschap

Dit levert het traject je op

Focus – Je bouwt een routine op van korte dagelijkse en maandelijkse momenten voor een strategische adempauze. Zo weet je altijd wat het belangrijkste is en besteed je je tijd aan de juiste zaken. Je gaat makkelijker ‘nee’ zeggen, want dat is ‘ja’ zeggen tegen wat er echt toe doet.

Samen doen wat ertoe doet

Flow – Je maakt je de gewoonte eigen om vaker en makkelijker in de flow te zijn. Je leert je eigen staat van zijn herkennen en positief beïnvloeden. Minder drukte, stress en hard werken. Meer opgewektheid, flow, timing en inspiratie.

Stress makes you stupid, flow makes you fantastic.

Werkplezier – je hebt goed contact met jezelf en anderen. Omdat dat menselijk is, maar vooral omdat je daarmee meer ten volle leeft, werkt en positieve resultaten kunt neerzetten samen.

Connect, then lead.

Stel je eens voor:
hoe zou het zijn om jouw kracht, compassie en wijsheid (nog) makkelijker in te zetten?

Over je trainer: Anouk Brack

Anouk Brack, MSc. is expert in leiderschapsontwikkeling. Ze begeleidt gedreven leidinggevenden en professionals samen te doen wat ertoe doet. Haar motto is ‘minder gedoe, meer bedoeling’.

Met haar boeken en trainingen draagt ze bij aan meer welzijn en effectiviteit in organisaties in binnen- en buitenland. Ze schreef ‘De verborgen dimensie van leiderschap’ dat genomineerd werd voor managementboek van het jaar 2018. Haar nieuwste boek is getiteld ‘Leiderschap in verandering – samen doen wat ertoe doet’. Ze werkte meer dan 15 jaar aan de universiteit in Wageningen waar ze het Master vak ‘Integraal Leiderschap voor duurzaamheid’ doceerde.

Ze geeft training en coaching in binnen- en buitenland in uiteenlopende groepen (van bestuurders en commissarissen, tot projectleiders, fabrieksmedewerkers, en technische professionals).

Details van het programma

Aantal deelnemers: er kunnen maximaal 16 leiders meedoen aan dit programma.

Tijdsinvestering: er zijn twee maandelijkse online bijeenkomsten die zichzelf terugverdienen in geïnvesteerde tijd, geld en energie. Je leest verder stukken uit Anouk’s boeken en geniet van de mogelijkheden van de online leeromgeving voor je voorbereiding en verkrijgen van bonusmateriaal.

Bijeenkomsten: Twee online bijeenkomsten per maand.
Een groepsbijeenkomst van 90 minuten en een thema-bijeenkomst van 45 minuten. Samen geven ze overzicht en focus, inspiratie en een gestructureerde uitwisseling van ervaringen. Je gaat elke keer met een goed gevoel en een helder hoofd de deur uit.

Upgrade: Wil je nog meer uit je jaartraject halen dan combineer je het met individuele sessies met Anouk. Jullie kunnen dan specifiek over jouw situatie sparren.

ANOUKA ACADEMY LEEROMGEVING

Om samen dit cruciale jaar succesvol door te komen en ervan te genieten, hebben we een 24/7 thuisbasis in onze speciale groep op de AnoukA Academy website. Die is exclusief toegankelijk voor jou en je groepsgenoten in dit traject.

In de online leeromgeving kun je de thema-bijeenkomsten bekijken en terugkijken, en er is uitwisseling van reflectie en tips. Verder staat er bonus-materiaal voor je klaar, en je blijft in contact met elkaar en met Anouk. De online Academy is de ideale plek om je oefeningen bij te houden en als naslagwerk te gebruiken. Zo maak je van je eigen reis een gedeelde waardevolle ervaring.

Online bijeenkomsten

Afgewisseld hebben we een online thema-bijeenkomst met theoretische verdieping die door Anouk wordt gegeven, en een groepssessie voor uitwisseling en ondersteuning over je successen en uitdagingen.

Doel van de bijeenkomsten is het hebben van een reflectiemoment dat ‘heilig’ is, waar niks en niemand tussen komt. Als je het grotere plaatje weer ziet, gaat prioriteren makkelijker en werk je effectiever.

Elke groepsbijeenkomst heeft een aantal vaste onderdelen, zoals een adempauze en het updaten van jouw focus op je bijdrage, een uitwisseling over geboekte successen en de kans tips te vragen aan elkaar voor een uitdaging die je hebt.

En elke bijeenkomst heeft een nieuw thema. Er wordt dieper ingegaan op een onderdeel uit de Organisatiebloem en de hoofdstukken van ‘Leiderschap in Verandering’.

Data jaarprogramma 2021

Data jaarprogramma 2021

We starten half januari met de eerste sessie. Elke laatste vrijdag van de maand is een bijeenkomst. In de maand juli & augustus en in december is er geen bijeenkomst.

De tijden van de bijeenkomst zijn van de groepssessies 13:30 – 15:30 uur en van de thema sessies, waarin het nieuwe hoofdstuk aan bod komt, van 13:30 – 14:30 uur.

15 jan – groep – 13:30 – 15:30 uur START
29 jan – thema  – 13:30 – 14:30 uur KERN – de bedoeling
12 feb – groep  – 13:30 – 15:30 uur KERN – de bedoeling
26 feb – thema  – 13:30 – 14:30 uur IK & HET – mijn effectiviteit
12 maart – groep  – 13:30 – 15:30 uur IK & HET – mijn effectiviteit
26 maart – thema  – 13:30 – 14:30 uur IK – mijn capaciteiten
9 april – groep  – 13:30 – 15:30 uur IK – mijn capaciteiten
30 april – thema  – 13:30 – 14:30 uur IK & WIJ – onze communicatie
14 mei – groep  – 13:30 – 15:30 uur IK & WIJ – onze communicatie
28 mei – thema  – 13:30 – 14:30 uur WIJ – ons team
11 juni – groep  – 13:30 – 15:30 uur WIJ – ons team
25 juni – thema  – 13:30 – 14:30 uur WIJ & HET- ons werkproces
10 sept – groep  – 13:30 – 15:30 uur WIJ & HET- ons werkproces
24 sept – thema  – 13:30 – 14:30 uur HET – de organisatiestructuur
15 okt – groep  – 13:30 – 15:30 uur HET – de organisatiestructuur
29 okt – thema  – 13:30 – 14:30 uur SYSTEEM – de context
12 nov – groep  – 13:30 – 15:30 uur SYSTEEM – de context
26 nov  – 13:30 – 15:30 uur Feestelijke afsluiting met oogsten en vooruitkijken

Investering jaartraject ‘Strategische adempauze’

Investering jaartraject ‘Strategische adempauze’

€ 3.950,- exclusief BTW, optioneel te betalen in termijnen.

Je ontvangt:

  1. 9 groepsbijeenkomsten
  2. 9 thema-bijeenkomsten
  3. toegang tot de online AnoukA academy
  4. kennisuitwisseling met gelijkgestemde leiders, managers en directeuren
  5. de twee boeken van Anouk: Leiderschap in Verandering en De Verborgen Dimensie van Leiderschap. Beiden haalden de top 10 van managementboek en ‘de verborgen dimensie van leiderschap’ werd genomineerd voor managementboek van het jaar 2018.(mocht je ze al hebben dan weet je er vast wel iemand blij mee te maken)

Optionele upgrade

Wil je meer 1-op-1-sessies? Haal alles uit het traject door individuele sessies met Anouk toe te voegen. Dan heb je het beste van een coachingstraject en een groepstraining gecombineerd: uitwisseling met interessante gelijkgestemde professionals EN individuele aandacht om te sparren over jouw specifieke situatie met Anouk zelf. Het traject, inclusief deze upgrade kost 7.447 exclusief 21% BTW en kun je tijdens je kennismakingsgesprek bespreken.

(Sponsoring: Voor gedreven professionals met hoge motivatie en een lager budget (bijvoorbeeld omdat je bij een goed doel stichting werkt) zijn een beperkt aantal gesponsorde plekken beschikbaar. Neem contact op.)

Wil jij ook regelmatig Strategische Adempauzes komend jaar?

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Anouk Brack
Anouk Brack
Samen doen wat ertoe doet

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.