Masterclass Leiden met Ziel en Zakelijkheid

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Masterclass Leiden met Ziel en Zakelijkheid

AOG School of Management
Logo van AOG School of Management
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 AOG School of Management heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 41 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeNog niet bekend
9 mrt. 2022 tot 9 jun. 2022
Toon rooster
event 9 maart 2022, 16:30-21:00, Nog niet bekend, Masterclass Leiden met Ziel en Zakelijkheid | Mod.1
event 10 maart 2022, 09:30-16:30, Nog niet bekend, Masterclass Leiden met Ziel en Zakelijkheid | Mod.1
event 14 april 2022, 09:30-16:30, Nog niet bekend, Masterclass Leiden met Ziel en Zakelijkheid | Mod.2
event 9 juni 2022, 09:30-16:30, Nog niet bekend, Masterclass Leiden met Ziel en Zakelijkheid | mod.3 | Slotdag

Beschrijving

In de chaos ordening ervaren en in de orde chaos toelaten

Wil jij focus houden op dat wat je wilt bereiken? Voor je eigen morele principes staan, zonder je twijfels te negeren? Je leiderschap verder ontwikkelen om beter om te kunnen omgaan met toegenomen onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit? In deze turbulente tijden verloopt zelden iets volgens plan. Veranderingen volgen elkaar snel op en de vraagstukken zijn vaak zo complex en dubbelzinnig, dat je soms ook simpelweg nog even geen antwoorden klaar hebt. Maar je team kijkt naar jou. Hoe zorg jij dan dat je je niet laat (af)leiden door de chaos, maar een autonome positie inneemt? Boven de dagelijkse hectiek uitstijgt om oog voor de langer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leiderschap, Strategisch management, Motiveren, Teambuilding en Operationeel management.

In de chaos ordening ervaren en in de orde chaos toelaten

Wil jij focus houden op dat wat je wilt bereiken? Voor je eigen morele principes staan, zonder je twijfels te negeren? Je leiderschap verder ontwikkelen om beter om te kunnen omgaan met toegenomen onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit? In deze turbulente tijden verloopt zelden iets volgens plan. Veranderingen volgen elkaar snel op en de vraagstukken zijn vaak zo complex en dubbelzinnig, dat je soms ook simpelweg nog even geen antwoorden klaar hebt. Maar je team kijkt naar jou. Hoe zorg jij dan dat je je niet laat (af)leiden door de chaos, maar een autonome positie inneemt? Boven de dagelijkse hectiek uitstijgt om oog voor de langere termijn te houden? Daarnaast wil je je mensen begeleiden in het omgaan met complexiteit, hen uitnodigen om samen voortdurend andere perspectieven te onderzoeken, om zo houvast te bieden.

Het programma beslaat drieënhalve dag verdeeld over drie maanden. In de eerste module zit een tussenovernachting. De twee andere modules zijn losse dagen. De derde dag is een verdiepingsdag waarin je met de verworven inzichten, kennis en vaardigheden jouw nieuwe kijk op je eigen leiderschap presenteert en reflecteert op de transformatie die het vraagt van jou om aan de slag te kunnen met vraagstukken die om een antwoord vragen, maar die je vaak niet (alleen) kunt oplossen. In de online AOG Community vind je tussentijdse opdrachten en reflectievragen, tref je mededeelnemers en kun je zelf kennis en inzichten delen. Steeds met als doel om een scherper beeld te ontwikkelen van de impact die je wilt en kunt hebben. 

Als leidinggevende begeleid je ingrijpende transformaties binnen je organisatie. Je faciliteert jouw medewerkers en team(s) om zich voortdurend aan te kunnen passen aan veranderende omstandigheden. Tegelijkertijd ben je zélf op zoek naar hoe je betekenis kunt geven aan deze chaotische tijden en hoe je van betekenis kunt zijn in jouw rol. Je wilt je bezinnen op je leiderschap. De lenigheid ontwik ­ kelen om ambiguïteit op ontspannen wijze te kunnen hanteren. Je realiseert je dat faciliterend en coachend leiderschap niet meer voldoen in deze tijd en wilt je ontwikkelen tot een (veer)krachtige leider die ook in een turbulente tijd robuust richting geeft. Je bent toe aan een verdieping van je leider ­ schap: het vermogen ontwikkelen om het ongemak van het ‘niet weten’ te verdragen en desondanks concrete stappen te zetten vanuit een sterk persoonlijk kompas. 

• Een helder persoonlijk kompas waarmee je koers kunt houden in een onzekere en snel veranderende wereld, zodat je je niet laat afleiden door omstandigheden of juist bewust kunt meebewegen;
• De vaardigheid om, vanuit dit kompas, te co-creëren en samen te bouwen, ook als je verschillende belangen en doelen hebt;
• Een heldere visie waarom je een bepaalde koers vaart en waarom je er soms (bewust) van afwijkt, zodat je medewerkers houvast biedt de onzekerheid te hanteren, ook wanneer jij niet alle antwoorden hebt;
• De intellectuele lenigheid om ambiguïteit te hanteren en de verbeeldingskracht vorm te geven aan de onbekende toekomst;
• De vaardigheid om te vertragen en zo boven de dagelijkse hectiek uit strategieën en oplossingen voor de langere termijn te ontwikkelen.

Dag 1 Houvast vinden in een onzekere wereld
In de eerste module richten we de blik naar binnen. Je reflecteert op je reactie op onzekerheid en chaos en onderzoekt hoe je je daar krachtig toe kunt verhouden. Hoe kun je omgaan met kwetsbaarheid en onmacht? Door middel van concrete oefeningen dagen we je uit om je innerlijke kompas te formuleren, je persoonlijke waarden en principes te expliciteren. Tevens prikkelen we je om (meer bewust) te handelen vanuit je kompas en geven daarvoor concrete handvatten. 

Dag 2 Samen werken aan complexe vraagstukken
Tijdens de tweede dag richten we de blik, vanuit het persoonlijke kompas, naar buiten. In deze module staan vraagstukken centraal waarmee je te maken hebt in je organisatie en in je netwerk van samenwerkingspartners. Je onderzoekt welke impact je daarop kunt hebben en hoe je kunt bouwen aan dat wat er toe doet, ook al verandert de dagelijkse praktijk voortdurend. Aan de hand van oefeningen ontdek je hoe je mensen kunt meenemen en inspireren voor jouw koers. We oefenen om met uiteenlopende partners tot een gezamenlijke toekomstvisie en strategieën te komen. 

Dag 3 Koers houden: bewust vertragen in actie
In de derde module richten we ons op de verdieping van jouw leiderschap. Tijdens deze dag ontwikkel je manieren om als leider uit het automatisme van de dagelijkse hectiek te blijven. Hoe vertraag je bijtijds en hoe reflecteer je midden in de actie op jezelf en op elkaar? Hoe blijf je je bewust van onze verbondenheid ook al staan we soms tegenover elkaar? Hoe ontwikkel je intellectuele vrijheid en verbeeldingskracht? Hoe bied je mensen houvast zonder zelf alles ‘zeker te weten’? Welke transformatie vraagt het van jou als leider om in deze tijd constructief richting te geven?

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.