Symposium Seksualiteit & Sociale edia

Tijdsduur
Logo van Apozem
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Apozem heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 2 ervaringen)

Tip: op zoek naar cursussen, trainingen of opleidingen over dit onderwerp? Bekijk enkele alternatieven!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.

Apozem biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Deventer, Groningen, Rotterdam, Utrecht

Beschrijving

Tijdens de week tegen de kindermishandeling "Geweld hoort nergens thuis" van 19 t/m 25 november 2018 organiseert Apozem op vrijdag 23 november te Deventer het symposium “Seksualiteit in relatie tot (sociale) media”. Nederlandse jongeren zijn koploper binnen Europa als het gaat om gebruik van social media. Opgroeien in een wereld vol media biedt kinderen en jongeren veel mogelijkheden om te leren, de wereld en hun eigen ik te ontdekken. Grenzen zijn niet altijd duidelijk en jongeren verleggen deze ook nog eens graag. Ze geven zomaar persoonlijke informatie prijs, maken ruzie (cyberpesten) of geven zich voor de webcam letterlijk bloot. Die online wereld met ongekende mogelijkheden brengt ook g…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Online communicatie, Storytelling, PR (Public Relations) & Voorlichting, Digitale communicatie en Concepting.

Tijdens de week tegen de kindermishandeling "Geweld hoort nergens thuis" van 19 t/m 25 november 2018 organiseert Apozem op vrijdag 23 november te Deventer het symposium “Seksualiteit in relatie tot (sociale) media”. Nederlandse jongeren zijn koploper binnen Europa als het gaat om gebruik van social media. Opgroeien in een wereld vol media biedt kinderen en jongeren veel mogelijkheden om te leren, de wereld en hun eigen ik te ontdekken. Grenzen zijn niet altijd duidelijk en jongeren verleggen deze ook nog eens graag. Ze geven zomaar persoonlijke informatie prijs, maken ruzie (cyberpesten) of geven zich voor de webcam letterlijk bloot. Die online wereld met ongekende mogelijkheden brengt ook gevaren met zich mee waar ze zich niet of onvoldoende van bewust zijn.
Ook voor het verkennen van seksuele gevoelens en de seksuele identiteit, gebruiken kinderen en jongeren (sociale) media. Van het sturen van virtuele kusjes tot je eerste seksuele ervaring via Facetime. Deze experimenten komen al jong voor: kinderen komen met van alles in aanraking.
Een flinke uitdaging voor ouders, opvoeders en professionals. Hoe kun je ze beschermen en begeleiden om te voorkomen dat het misgaat. Maar ook: wat kun/moet je doen om hen op te vangen, te helpen en overeind te zetten wanneer dat toch het geval is?

Tijdens het ochtendprogramma zijn er twee inleidingen, Seksualiteit in de context en Seksualiteit & Sociale media. Het middagprogramma wordt gevuld met een interactieve workshop waarbij de deelnemers inzicht en concrete handvatten aangereikt krijgen. Daarbij zullen de deelnemers worden uitgedaagd om middels casusitieken de vertaling naar de eigen praktijk te maken.

Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.