Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming NORM

Tijdsduur

Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming NORM

Applus RTD
Logo van Applus RTD
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Applus RTD heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Een Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (Tms) NORM is een lokaal aanwezige werknemer die toezicht houdt op de stralingsveiligheid en vormt de link tussen de werkvloer en het management/de stralingsbeschermingseenheid.
De cursus Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (Tms) NORM is bedoeld voor iedereen die in de praktijk uitvoering geven aan en toezicht houden op werkzaamheden waarbij NORM aan de orde is. Natural Occuring Radioactive Material (NORM) zijn natuurlijke radioactieve stoffen. Deze kunnen in kleine hoeveelheden worden aangetroffen in delfstoffen, zoals bijvoorbeeld in zand, klei, steenkool, olie en gas. De toekomstig Tms NORM krijgt tijdens deze cursus inzicht i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Straling / Bestraling, Lean management, Radiologie, Radiotherapie en Nucleaire Geneeskunde.

Een Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (Tms) NORM is een lokaal aanwezige werknemer die toezicht houdt op de stralingsveiligheid en vormt de link tussen de werkvloer en het management/de stralingsbeschermingseenheid.
De cursus Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (Tms) NORM is bedoeld voor iedereen die in de praktijk uitvoering geven aan en toezicht houden op werkzaamheden waarbij NORM aan de orde is. Natural Occuring Radioactive Material (NORM) zijn natuurlijke radioactieve stoffen. Deze kunnen in kleine hoeveelheden worden aangetroffen in delfstoffen, zoals bijvoorbeeld in zand, klei, steenkool, olie en gas. De toekomstig Tms NORM krijgt tijdens deze cursus inzicht in de veiligheidsaspecten en in de daarmee samenhangende regelgeving.

Doelgroep
Personen uit onderstaande toepassingsgebieden dienen de Tms NORM te volgen:

Procesindustrie (olie en gaswinning, chemische industrie);

Energieopwekking (Geothermie, Kolencentrales);

Industriële reinigingsbedrijven en decontaminatie;

Schroot verwerkende bedrijven;

Bouwmaterialen voor grond-, weg- en waterbouw.
Lesprogramma
Bij de cursus behoort een overzichtelijk boek, dat speciaal voor deze opleiding werd samengesteld en aangepast aan de laatste ontwikkelingen op dit terrein (wetgeving met ingang van 2018). Er is een basis en een specifiek gedeelte. Tijdens het algemene basisgedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Historie - Wisselwerking - Biologische gevolgen
- Materie - Eenheden - Wet- en regelgeving
- Radioactiviteit - Detectiemethoden
Daarna zal tijdens het specifieke gedeelte van de cursus worden ingegaan op onderwerpen die specifiek van toepassing zijn voor NORM. Aansluitend aan het specifieke deel dient de kandidaat deel te nemen aan een verplicht practicum.

Cursusduur en cursusplaats
De cursus omvat 3 dagen basistheorie en dit wordt op verschillende plaatsen in Nederland gegeven. Daarnaast is er één dag die wordt georganiseerd in Rotterdam voor het specifieke gedeelte van de theorie en het practicum. Tenzij anders aangegeven zijn de lestijden van 09.00 tot 16.00.
Examens
De schriftelijke examens worden meerdere malen per jaar in Rotterdam afgenomen. Daarnaast is het mogelijk om tegen een meerprijs een ‘tussentijds examen’ te plannen.
Vooropleiding
Noodzakelijke vooropleiding wordt geacht te liggen op MBO-3 niveau. Vooral kennis van de wis- en natuurkunde is van belang. Ook een Havo-opleiding met kennis van wis-, natuur- en scheikunde kan voldoende achtergrond bieden. (EQF level 3)
Docenten
De lessen worden verzorgd door (algemeen) coördinerend stralingsdeskundigen met een ruime praktische ervaring op het gebied van stralingshygiëne. Juist deze combinatie is een kenmerk van de cursus en maakt deze alleen dáárom al bijzonder waardevol. Bijkomend voordeel is dat de deelnemers ook na afloop een beroep kunnen doen op de meer dan 80 jaar ervaring die bij Applus+ RTD in huis is.
Diploma
De kandidaten die het schriftelijk examen behalen en aan het voorgeschreven practicum hebben deelgenomen, ontvangen een diploma. Dit wordt behalve door de directie van Applus+ RTD mede ondertekend door de onafhankelijk voorzitter van de examencommissie. Deze examencommissie voldoet aan de door de Rijksoverheid gestelde voorschriften van de Regeling basisveiligheidsnormen stralingsbescherming 2018.
Applus+ RTD is erkend als opleidingsinstituut voor het verzorgen van diverse cursussen voor stralingsbescherming.

Cursuskosten en cursusdata
Voor de cursuskosten en cursusdata verwijzen we u naar het cursusschema. Het tarief is inclusief catering tijdens de cursus en het diploma. Het is tevens mogelijk om een incompany training voor u te organiseren: we kunnen dan de locatie en planning afstemmen op uw wensen op basis van een offerte.
Aanmelding
Het aanmelden van cursisten dient te gebeuren door middel van het ‘Inschrijfformulier’ of via de website. Bij aanmeldingen kort voor de startdatum van een cursus verzoeken wij u om Applus+ RTD Training en Opleiding te raadplegen over de bezetting van de desbetreffende cursus.
Betaling
Voor deze cursus gelden de ‘Algemene Voorwaarden’ van Applus+ RTD Training en Opleiding. Hierin staat onder andere dat de betaling voor aanvang van de cursus verricht dient te zijn. Examenresultaten worden pas bekend gemaakt nadat de betaling is vastgesteld. Deze bepaling geldt ook voor de verstrekking van het diploma.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.