Ervaringen met HVK (Hogere Veiligheidskunde)

8,6
Gemiddelde score van HVK (Hogere Veiligheidskunde) producten
Gebaseerd op 77 ervaringen
starstarstarstarstar_border
R Lenes
VKAM Coördinator
8
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"Opleiding is opgedeeld in verschillende modules. Afhankelijk van je eigen achtergrond krijg je veel informatie mee om in de praktijk toe te passen om over na te denken. De kwaliteit van de lessen hangt met name af van de bevlogenheid van de docent en de aansluiting met de praktijk. Het is een intensieve opleiding naast een voltijd baan. " - 08-05-2020 06:57

"Opleiding is opgedeeld in verschillende modules. Afhankelijk van je eigen achtergrond krijg je veel informatie mee om in de praktijk toe te … alles lezen - 08-05-2020 06:57

starstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Kamp
Veiligheidskundige
2
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"De meeste docenten die Copla inhuurt, weten waar ze het over hebben, al is niet iedereen even goed in lesgeven.

Kennis is sterk gericht op bouw, infra en industrie. Kom je uit een andere sector, krijg je het zwaar.
Huiswerkopdrachten en toetsen gaan uit van een bepaald niveau van je organisatie. Wanneer jouw organisatie dat niet heeft, moet je heel veel 'on the fly' uitvinden en dat maakt huiswerkopdrachten veel tijdrovender dan de tijd die er voor staat.

Te vaak wordt iets onterecht als feitelijk gebracht en ontbreekt onderbouwing uit de literatuur. Dat heeft in mijn geval geleid tot politieke rel.

Scriptiebegeleiding is zeer slecht.

Adviesvaardigheden worden erg minimaal behandeld." - 25-03-2020 16:53

"De meeste docenten die Copla inhuurt, weten waar ze het over hebben, al is niet iedereen even goed in lesgeven. Kennis is sterk gericht o… alles lezen - 25-03-2020 16:53

starstarstarstarstar_half
Michiel Switijnk
Senior HSEQ coordinator
9
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"Interessante en leerzame opleiding welke goed te volgen is.
Het is erg prettig dat modules worden gegeven door verschillende deskundige docenten op hun vakgebied. Daarbij was er voldoende ruimte voor het inbrengen van casuïstiek uit de praktijk. Voor mij was de locatie optimaal omdat deze 5 minuten fietsen van mijn huis was.
De opleiding begint met 3 aansluitende cursusdagen waar overnachtingen bij inbegrepen zijn. Dit is erg fijn om de groep te leren kennen en vormt de basis voor een prettige samenwerking bij de resterende opdrachten.
De elektronische leeromgeving is een goed verzorgt, hier zijn de lesstof en de presentaties te vinden, tevens is hier de verdieping stof beschikbaar gesteld.
De tijdsinvestering komt overheen met wat er geschetst werd van tevoren.
De onderwerpen die behandeld worden in de modules zijn verhelderend echter moet je er zelf nog veel tijd in stoppen voor de uitwerking van de opdrachten.
De opleiding in combinatie met mijn gezin en een fulltimebaan was op het einde van de studie zwaar omdat er veel tijd in de scriptie ging zitten en het de laatste loodjes waren.

De begeleiding in het scriptietraject vond ik ontoereikend.

Al met al een pittige studie die naast een fulltimebaan discipline en doorzettingsvermogen eist. Veel geleerd, toepasbaar in de praktijk.
Had zelf het geluk ook een hele leuke club medestudenten te hebben, die elkaar er ook deels doorheen heeft gesleept.
Goede organisatie, prettige sfeer, goed georganiseerd." - 21-02-2020 20:16

"Interessante en leerzame opleiding welke goed te volgen is. Het is erg prettig dat modules worden gegeven door verschillende deskundige doc… alles lezen - 21-02-2020 20:16

starstarstarstarstar_border
Richard Hermann
veiligheidskundige
8
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Gestart in 2017 met de opleiding HVK via Apply opleidingen. Na gesprekken met Rob van de Walle (hoofddocent), enthousiast geworden en ingeschreven. Leuke diverse lesgroep met veel ervaring. De lessen over het algemeen goed verzorgd waarbij regelmatig op verschillende locaties is gewerkt. Er wordt veel van je verwacht en het is soms flink eraan trekken om alles op tijd af te krijgen. Zeker bepaalde technische onderdelen zijn, als je er niet dagelijks mee werkt, pittig qua niveau. Maar dit mag verwacht worden van een HVK-er. Je kan hulpvragen stellen maar je wordt zeker niet aan het handje genomen. Hou rekening met een flinke portie zelfwerkzaamheid /redzaamheid en eigen initiatief. " - 30-01-2020 12:05

"Gestart in 2017 met de opleiding HVK via Apply opleidingen. Na gesprekken met Rob van de Walle (hoofddocent), enthousiast geworden en ingesc… alles lezen - 30-01-2020 12:05

starstarstarstarstar_half
Stef Kuiper
Veiligheidskundige
9
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"Interessante en leerzame opleiding welke goed te volgen is naast een full time baan. Het is erg prettig dat modules worden gegeven door verschillende deskundige docenten. Opleidingslocatie Harderwijk is fijn. Er is ruimte voor het inbrengen van eigen praktijk casussen. De opleiding start met 3 aansluitende cursusdagen waar overnachting bij inbegrepen is. Dit is erg fijn om de groep te leren kennen en vormt de basis voor een prettige samenwerking bij de resterende opdrachten. De elektronische leeromgeving is ook erg fijn. Hier zijn de lesstof en de presentaties te vinden. Verder sluiten de opdrachten en examens goed aan bij de dagelijkse praktijk. De opdrachten mogen uitgevoerd worden binnen het eigen bedrijf. " - 04-10-2019 09:36

"Interessante en leerzame opleiding welke goed te volgen is naast een full time baan. Het is erg prettig dat modules worden gegeven door vers… alles lezen - 04-10-2019 09:36

starstarstarstarstar_border
Alex Rolfes
Veiligheidskundige
8
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"Een kwalitatieve opleiding met kundige en plezierige docenten en medewerkers.

Modules worden afgerond met opdrachten, dus geen reeks met toetsen maar met de opgedane kennis een verslag of adviesrapportage maken.

tevens interessante vakgroepdagen voor (ex)cursisten en relaties.

" - 30-09-2019 18:09

"Een kwalitatieve opleiding met kundige en plezierige docenten en medewerkers. Modules worden afgerond met opdrachten, dus geen reeks met … alles lezen - 30-09-2019 18:09

Vincent van Zaalen
starstarstarstarstar_half
Vincent van Zaalen
Adviseur Veiligheid en gezondheid
9
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Goede organisatie, kundige en bevlogen docenten en uitgebreid en overzichtelijk naslag werk in de vorm van boeken en mappen. Daarnaast veel persoonlijke en attente aandacht vanuit de organisatie. PHOV is een aanrader als je HVK wilt doen. " - 18-04-2019 18:24

"Goede organisatie, kundige en bevlogen docenten en uitgebreid en overzichtelijk naslag werk in de vorm van boeken en mappen. Daarnaast veel … alles lezen - 18-04-2019 18:24

starstarstarstarstar_border
Marlon Griffith
hvk
8
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Je zal hard moeten werken en doorzetten maar aan het eind van de rit zal je kennis niveau van dien aard zijn dat je mee kan in het wereldje van veiligheidskundige had de opleiding hvk nergens anders willen volgen" - 21-12-2018 17:22

"Je zal hard moeten werken en doorzetten maar aan het eind van de rit zal je kennis niveau van dien aard zijn dat je mee kan in het wereldje … alles lezen - 21-12-2018 17:22

Frans Kettenis
starstarstarstarstar
Frans Kettenis
SHE Manager
10
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Een hele goede opleiding. Veel geleerd. De hoofddocent Rob is een hele prettige persoonlijkheid, die oog heeft voor de persoon. Maar ook de ondersteuning vanuit de opleiding is goed. Het schrijven van scripties is een leerzame, maar ook tijdrovende bezigheid die zich vooral na het klassikale deel afspeelt. De laagdrempelige benaderbaarheid van de opleider en promotor zorgt dat je steeds met vragen terecht kunt. En dat is bij een pittige opleiding als dit hetgeen wat het verschil maakt." - 11-07-2018 13:46

"Een hele goede opleiding. Veel geleerd. De hoofddocent Rob is een hele prettige persoonlijkheid, die oog heeft voor de persoon. Maar ook de … alles lezen - 11-07-2018 13:46

starstarstarstarstar
Heijnen
Global HSE Manager
10
MVK en HVK Masterclass V&G Bouwproces (1 dag) voor veiligheidskundigen

"Goede uitleg, nieuwe inzichten in het V&G bouwproces. Tevens een duidelijke bevestiging van de materie. Tijdens de cursus zijn de wettelijke kaders besproken maar ook de handhaving en praktijkvoorbeelden hoe dit zijn uitwerking had bij de inspectie SZW. " - 27-05-2018 08:29

"Goede uitleg, nieuwe inzichten in het V&G bouwproces. Tevens een duidelijke bevestiging van de materie. Tijdens de cursus zijn de wettelijke… alles lezen - 27-05-2018 08:29

starstarstarstarstar_border
E. Mulder
Groupleader Safety / HVK
8
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"Verdieping in de materie krijg je via opdrachten i.p.v veel theoriestof. Niet alles kan dan aan bod komen maar het blijft me zo wel beter bij. Goede trainingslocatie in Harderwijk, deskundige docenten. " - 20-04-2018 07:26

"Verdieping in de materie krijg je via opdrachten i.p.v veel theoriestof. Niet alles kan dan aan bod komen maar het blijft me zo wel beter bi… alles lezen - 20-04-2018 07:26

arie zaalberg
starstarstarstarstar_half
arie zaalberg
Safety Health Environment coordinator at KLM E&M
9
MVK en HVK Masterclass PBM-beleid (2 dagen) voor veiligheidskundigen

"Zeer goede cursus waarbij naast de noodzakelijke theorie veel aandacht is voor de praktische omgang en invulling in de praktijk is.Deze invulling gebeurt ook mede in overleg met de vragen van de cursisten. Groep bestond uit 6 deelnemers, hierdoor overzichtelijk maar toch een breed vlak van verschillende werkzaamheden. Hierdoor ook kennis genomen van de problemen waar collega's tegenaan lopen, vaak basis het zelfde maar toch met een eigen impact. Cursus materiaal prima met als toetje de bijbel voor PBM's." - 19-03-2018 12:53

"Zeer goede cursus waarbij naast de noodzakelijke theorie veel aandacht is voor de praktische omgang en invulling in de praktijk is.Deze invu… alles lezen - 19-03-2018 12:53

starstarstarstarstar_half
Olfert Winkelaar
Sr Adviseur Algemene Veiligheid
9
Combi HVK, AH en/of A&O

"Werkelijk iedere dag ervaar ik het plezier al die kennis die ik heb mogen opdoen op het gebied van veiligheid en arbeidshygiëne.

Met regelmaat ervaar ik ook het verschil in kwaliteit met HVK/AH opleidingen die worden aangeboden door andere opleiders. Ik moet concluderen dan PHOV met kop en schouders boven uit steekt. Ja, de opleiding is zwaar, veelzijdig en een langdurige inbreuk op je privé leven, maar het is uiteindelijk de investering dubbel en dwars waard. PHOV maakt zijn reputatie waar." - 09-03-2018 19:15

"Werkelijk iedere dag ervaar ik het plezier al die kennis die ik heb mogen opdoen op het gebied van veiligheid en arbeidshygiëne. Met re… alles lezen - 09-03-2018 19:15

starstarstarstarstar_half
Jarl Brandt
SHEQ Officer
9
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Rob geeft zeer inspirerend les, met humor en prima balans tussen theorie en praktijk. Ik heb meer geleerd dan ik dacht te gaan leren.
Met name: gebruik je geestelijk drone (=helicopterview), spiegel en bespiegel, kijk ook in de context. Ook: werk gestructureerd en ook: volg je hart. De quotes van Rob; "het is mogelijk dat..., het zou kunnen dat...." gebruik ik veelvuldig. En dat zouden meer mensen moeten doen.
" - 10-01-2018 14:39

"Rob geeft zeer inspirerend les, met humor en prima balans tussen theorie en praktijk. Ik heb meer geleerd dan ik dacht te gaan leren. Met … alles lezen - 10-01-2018 14:39

starstarstarstarstar_border
Steffan Griep
Consultant
8
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Inspirerende docenten uit de praktijk en een goede les-locatie. Wordt van je verwacht dat je voor iedere les zelfstudie toepast. Dit is wel nodig om tijdens de les goed bij te kunnen blijven. Een praktijkopdracht (aangaande managementsystemen / ISO 45001) was de tijdsinvestering versus wat het aan kennis oplevert, niet in verhouding. Deze feedback heeft de opleiding meegenomen -en de opdracht aangepast, voor de volgende groepen die na ons komen. Jammer dat wij daar geen coulance in gekregen hebben. Verder zit de opleiding organisatorisch goed in elkaar, zeer goede begeleiding gehad tijdens de afstudeerscriptie. Er is veel aandacht voor ICT en afstemming met je collega studenten. Samengevat: zeer leerzame opleiding (en goede aanvulling op HBO IV en mvk) die mij zeker meer inhoud heeft gegeven, om mijn vak als veiligheidskundige beter uit te kunnen voeren." - 13-11-2017 07:36

"Inspirerende docenten uit de praktijk en een goede les-locatie. Wordt van je verwacht dat je voor iedere les zelfstudie toepast. Dit is wel … alles lezen - 13-11-2017 07:36

starstarstarstarstar_border
Meinhard Van Der Laan
--
8
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"Docenten zijn deskundig op hun vakgebied en brengen de lesstof op een goed manier over. Eigen vragen en problemen inbrengen is mogelijk. Prima opdrachten ter verdieping. Veel geleerd en vooral de interactie binnen de cursusgroep heeft veel gebracht." - 11-11-2017 09:59

"Docenten zijn deskundig op hun vakgebied en brengen de lesstof op een goed manier over. Eigen vragen en problemen inbrengen is mogelijk. Pri… alles lezen - 11-11-2017 09:59

starstarstarstarstar_border
Albert Tuil
HSE Adviseur
8
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Goede opleiding en niveau, ik ben er erg tevreden over maar vraagt veel tijd en aandacht maar dan heb je ook wat. Leuke ervaringen die ik niet had willen missen." - 23-08-2017 14:24

"Goede opleiding en niveau, ik ben er erg tevreden over maar vraagt veel tijd en aandacht maar dan heb je ook wat. Leuke ervaringen die ik ni… alles lezen - 23-08-2017 14:24

starstarstarstarstar_half
Hans van Oosterhout
Veiligheidskundige bij AVW van Oosterhout
9
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"De HVK-opleiding van PHOV die ik heb gekozen is een aanrader en sluit goed aan op mijn ervaring in de praktijk heb opgedaan als MVK-er.
Docenten en scriptiebegeleiding hebben verschillende achtergronden maar zijn vakkundig. De opleidingsuren zijn op vaste momenten waarbij rekening wordt gehouden met de reguliere vakantieperiodes.
Pluspunten die ik gedurende de opleiding hebt weten te waarderen waren voor mij; vaste aanspreekpunten voor de gehele opleiding waar je terecht kunt met vragen, een avondopleiding die goed is te combineren met de dagelijkse werkzaamheden, de praktische locatie qua bereikbaarheid en faciliteiten, de digitale omgeving waarin het cursusmateriaal wordt geplaatst en bijgehouden en tevens een forum voor discussies, een cursusbureau dat proactief bij de cursisten betrokken is.
Voldoende inzet is een vereiste om de opleiding succesvol af te (kunnen) ronden.
Bewijs dat PHOV een goede keuze was is het feit dat ik bij PHOV een nieuwe opleiding ben gestart binnen dit interessante vakgebied." - 15-08-2017 11:21

"De HVK-opleiding van PHOV die ik heb gekozen is een aanrader en sluit goed aan op mijn ervaring in de praktijk heb opgedaan als MVK-er. Doc… alles lezen - 15-08-2017 11:21

Raymond Soesbergen
starstarstarstarstar_border
Raymond Soesbergen
Certificatie Deskundige (Lead auditor) bij Kiwa Nederland NV, unit Milieutechniek
8
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"Een doelgerichte brede opleiding met goede interne en externe docenten. Tijdens het volgens van deze opleiding heb ik geleerd om op een andere wijze problemen te analyseren. Tevens meer inzicht gekregen in culturele aspecten (Reinland vs Angel-saksisch)" - 15-04-2017 11:50

"Een doelgerichte brede opleiding met goede interne en externe docenten. Tijdens het volgens van deze opleiding heb ik geleerd om op een ande… alles lezen - 15-04-2017 11:50

starstarstarstar_halfstar_border
Alphons Kruijver
7
HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

"De trainingsdagen waren goed verdeeld over het jaar heen. De locatie is goed gekozen ook al moest ik 1.30 uur reizen met de auto of trein. Er is een station op nog geen 3 minuten lopen. De opleiding met i.c.m. gezin en een fulltime baan was op het einde van de studie zwaar. De onderwerpen die gekozen zijn, zijn goed waar je zelf nog veel tijd in moet stoppen wat erg leerzaam is. Op elo staat de leerstof op tijd waardoor je je (goed)kunt voorbereiden. " - 31-03-2017 09:40

"De trainingsdagen waren goed verdeeld over het jaar heen. De locatie is goed gekozen ook al moest ik 1.30 uur reizen met de auto of trein. E… alles lezen - 31-03-2017 09:40

Louis Poorters
starstarstarstarstar_half
Louis Poorters
Contractor Safety & Security Specialist bij Cargill
9
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Prima HVK opleiding met goede praktijk voorbeelden en diepgang. Begeleiding van de opleiding is in goede handen, waarbij de inhoud van de cursus goed is afgestemd. Scriptie opbouw en de uiteindelijke uitvoering wordt goed begeleid door docenten vanuit de praktijk." - 10-01-2017 11:26

"Prima HVK opleiding met goede praktijk voorbeelden en diepgang. Begeleiding van de opleiding is in goede handen, waarbij de inhoud van de cu… alles lezen - 10-01-2017 11:26

Yong Tjan
starstarstarstarstar
Yong Tjan
Occupational Medicine and Safety physician
10
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"In deze opleiding wordt breed ingezet op kennis en vaardigheden. Ook teambuilding en samenwerken staan prominent op de voorgrond. Ik heb veel van de docenten geleerd en ze zijn ook altijd goed bereikbaar. De praktijkopdrachten en het schrijven van scripties hebben meer tijd gekost, maar zijn mijn inziens de juiste verplichte onderdelen behorende bij een HVK opleiding met enige allure. " - 09-01-2017 13:57

"In deze opleiding wordt breed ingezet op kennis en vaardigheden. Ook teambuilding en samenwerken staan prominent op de voorgrond. Ik heb vee… alles lezen - 09-01-2017 13:57

starstarstarstarstar_border
Henk Coopmans
Adviseur Arbeidsveiligheid en Management
8
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Ik heb de training HVK via Hobij als zeer goed en inspirerend ervaren. Docenten uit de praktijk voor de klas stond garant voor een gezonde combinatie van theorie en praktijk. Vooral de bevlogen en betrokken wijze van presenteren en communiceren van Rob van de Walle is mij heel goed bevallen.
Ik kan Apply dan ook aan iedereen aanbevelen. Je krijgt het papiertje niet in de schoot geworpen, ..... moet er hard voor werken, maar ..... des te groter is de voldoening wanneer je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond" - 18-07-2016 08:47

"Ik heb de training HVK via Hobij als zeer goed en inspirerend ervaren. Docenten uit de praktijk voor de klas stond garant voor een gezonde c… alles lezen - 18-07-2016 08:47

starstarstarstarstar
Anoniem
10
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Ik ben zeer tevreden met de HVK-opleiding van Apply. Goede begeleiding en met klassikale lessen werkt (voor mij) beter dan grote delen via E-learning.
Het was het geld meer dan waard.
Van de groepsopdracht veel geleerd.
Rob van de Walle is de grote inspirator achter deze opleiding. Rob is een zeer inspirerende man, gedreven, praktisch en realistisch. Never a dull moment in zijn lessen. Altijd op zoek naar verbeteringen, compleetheid in scripties en opdrachten. Goede motivator.
" - 14-07-2016 13:37

"Ik ben zeer tevreden met de HVK-opleiding van Apply. Goede begeleiding en met klassikale lessen werkt (voor mij) beter dan grote delen via E… alles lezen - 14-07-2016 13:37

Geert van de Sande
starstarstarstarstar_border
Geert van de Sande
Veiligheidskundige, adviseur/auditor KAM systemen
8
Hogere Veiligheidskunde (HVK)

"Prima HVK opleiding, goede begeleiding, aardig wat scripties (4 st) maar hiervan heb ik ontzettend veel geleerd, wat ik betwijfel bij de lean aanpak van sommige andere onderwijsinstellingen. Ga zo door Apply!" - 13-07-2016 13:04

"Prima HVK opleiding, goede begeleiding, aardig wat scripties (4 st) maar hiervan heb ik ontzettend veel geleerd, wat ik betwijfel bij de lea… alles lezen - 13-07-2016 13:04