school

Alles waarvan je verder kunt leren

Meer dan 42.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.

MVK (Middelbare Veiligheidskunde) Opleidingen en Cursussenin Den Haag

Bekijk ook: Veiligheidstrainingen (overzicht), Veiligheidskunde, Externe Veiligheid, Keurmeester, Milieu, Veiligheidsmanagement, HVK (Hogere Veiligheidskunde) en Integrale veiligheid.

check_box_outline_blank

Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Logo van Apply Opleidingen
Den Haag, Rotterdam en 12 andere regio's

Wil jij jouw organisatie van veiligheidsadviezen voorzien? Dan is de MVK-opleiding dé opleiding voor jou! Na de opleidingNa het behalen van…

Keuzehulp Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

U wilt Veiligheidskundige worden en zoekt een opleiding MVK? Hoe maakt u de juiste keuze? Deze keuzehulp is bedoeld om gemakkelijker tot een voorselectie te komen. Wij geven u de volgende tips:

 1. Let op de startdatum en de looptijd van een opleiding. Wanneer start de opleiding? Het aantal opleidingsdagen wordt gespreid over een bepaalde periode. U hebt bijvoorbeeld eenmaal per week of om de week les.
 2. Let op het tijdstip en de opleidingsdag. Op welke weekdag wordt een opleiding aangeboden? Kan er ook in de avond onderwijs gevolgd worden?
 3. Let op de locatie. Kunt u een opleiding dicht bij huis vinden?
 4. Let op de inschrijvingseisen en de groepsgrootte. Is er open inschrijving, of niet? Wat is het maximale aantal deelnemers per groep? Hoe kleiner de groep, hoe meer begeleiding u krijgt.
 5. Let op het niveau. Wordt de opleiding op MBO of HBO niveau gegeven? Het is niet automatisch zo dat MVK op MBO niveau gegeven wordt en dat HVK op HBO niveau gegeven wordt. Er is ook doorstroom mogelijk, zo is er HVK voor MVK’ers.

  En dan?

  Om tot een selectie van drie geschikte opleidingen te komen kunt u de beschrijvingen lezen. Het kan ook handig zijn een paar keer een drietal naast elkaar te zetten met de knop ‘vergelijk’. Dan ziet u in een oogopslag wat de verschillen zijn ten aanzien van prijs, duur, groepsgrootte enzovoorts. Hebt u uiteindelijk drie serieuze kandidaten over, maar wilt u nog iets meer informatie voordat u een keuze maakt? Bestelt u dan gratis en vrijblijvend de brochure.

  Wat leert u in een opleiding MVK?

  Als MVK’er moet u anderen kunnen adviseren op het gebeid van veiligheid, de procesveiligheid kunnen overzien en bewaken en een risico-inventarisatie maken. U leert adviesvaardigheden en de beste inrichting van de werkplek. Er is aandacht voor machineveiligheid, geluid, klimaat en trillingen. U let als veiligheidsdeskundige op de fysieke belasting, het omgaan met gevaarlijke stoffen en op elektrische veiligheid. U leert veiligheidspsychologie. U controleert en monitort de brandveiligheid en schrijft het bedrijfsnoodplan. U leert ongevallen te onderzoeken, analyseren en inventariseren. 

  Een snelle en doelgerichte training

  Voor de professional, die weet wat hij zoekt, is er de korte training gericht op een bepaald aspect van de veiligheidskunde. Om te vinden wat u zoekt, is het van belang om in onze zoekmachine de juiste term in te voeren, probeert u verschillende woorden, als u niet meteen beet hebt. Hier volgen enkele suggesties:

  Wilt u zich de juiste auditechnieken eigen maken of uw kennis van gevaarsymbolen updaten? Zoekt u een training risicomanagement of ongevallen onderzoek/ongevallenanalyse? U wilt beter worden in onveilig gedrag observeren en gedragsverandering teweeg brengen? Zoekt u een training effectief communiceren of PBM-beleid, waar u alles leert over persoonlijke beschermingsmiddelen? U wilt in de laatste minuut een sluitende risico analyse leren uitvoeren (LMRA)? U bent leidinggevende en wilt expert worden in risicobeheersing of meer specifiek: U wilt deskundig leidinggeven aan een project met oog op bodemsanering? Zo’n training neemt maar 1 of 2 dagen in beslag.

  Hopelijk hebben wij u hiermee veilig door het moeras van keuzemogelijkheden heen geloodst!

  people In-company training nodig? Een maatwerktraject is zo geregeld!
  Geef ons je wensen door en wij matchen je aanvraag met relevante opleiders. Gratis en geheel vrijblijvend.