3 Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht Post-master cursusdagen (Juridisch, HR)

Niveau
Tijdsduur

3 Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht Post-master cursusdagen (Juridisch, HR)

an-i.nl
Logo van an-i.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 an-i.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De omgang met complexe dossiers is de uitdaging van deze cursus Arbeidsrecht die bestaat uit drie losse cursusdagen. Het vraagt om kennis, inzicht en vaardigheden om op het juiste moment de juiste stappen te zetten. Strategisch leren denken, handelen en het ook tactvol brengen zijn daarbij doorslaggevend.

Doelgroep
Deze cursusdagen kunnen door een ieder gevolgd worden die effectief wil omgaan met complexe dossiers. Om goed mee te kunnen komen is het wel van belang dat u enige kennis van het Arbeidsrecht heeft. Hierbij kunt u denken aan ervaring uit de praktijk als bijvoorbeeld personeelsmanager, re-integratiedeskundige, mediator of rechtskundige. De overzichtelijke opbouw en praktische aanpa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Tactvol, Arbeidsrecht, Mondelinge communicatie, Gesprekstechnieken & Gespreksvaardigheden en Telefoneren.

De omgang met complexe dossiers is de uitdaging van deze cursus Arbeidsrecht die bestaat uit drie losse cursusdagen. Het vraagt om kennis, inzicht en vaardigheden om op het juiste moment de juiste stappen te zetten. Strategisch leren denken, handelen en het ook tactvol brengen zijn daarbij doorslaggevend.

Doelgroep
Deze cursusdagen kunnen door een ieder gevolgd worden die effectief wil omgaan met complexe dossiers. Om goed mee te kunnen komen is het wel van belang dat u enige kennis van het Arbeidsrecht heeft. Hierbij kunt u denken aan ervaring uit de praktijk als bijvoorbeeld personeelsmanager, re-integratiedeskundige, mediator of rechtskundige. De overzichtelijke opbouw en praktische aanpak maken de Arbeidsrecht cursus heel herkenbaar.

Gaat u tijdens deze cursusdag Strategisch Arbeidsrecht met uw medecursisten meerdere facetten van dit onderwerp strategisch en tactvol aanpakken en zich inleven in de oplossingen hiervan?

Vergis u niet, want tijdens deze cursusdagen bent u geen toehoorder. U bent degene, die samen met andere cursisten dossiers gaat oplossen! Het worden boeiende dagen waarop meerdere facetten van het arbeidsrecht strategisch aangepakt worden.

U leert bovendien van de ervaringen van uw medecursisten, waarmee u uw eigen strategie beter en nader kunt bepalen. Om de interactie mogelijk te maken werken we in kleine groepen van gemiddeld 15 personen. Doordat de ervaren en de minder ervaren cursisten elkaar aanvullen bij de behandeling van pakkende cases uit de praktijk wordt deze arbeidsrecht cursus een extra leerzame ervaring.

Het gaat om een verdiepende cursus Arbeidsrecht, waarvan u de opgedane inzichten en vaardigheden in uw eigen praktijk gaat toepassen. Dit bereiken we samen met u en uw medecursisten op een persoonlijke wijze.

De vier cursusdagen waar u uit kunt kiezen zijn:

A. Verstoorde verhouding, verwijtbaar handelen en disfunctioneren (Kantonrechter)


Voor deze drie persoonlijke ontslaggronden – verstoorde verhouding, verwijtbaar handelen en disfunctioneren – hanteert de kantonrechter specifieke eisen. Een werkgever wordt geacht beleid te voeren, duidelijk te zijn en consequent op te treden. Wat zijn evenwel de juiste stappen en wat is raadzaam?  Wat valt er onder een doelgerichte strategie?  Op deze dag krijgt u niet alleen het antwoord op deze vragen, we laten het u ook ervaren.

Leer hoe u effectief verslag legt, zowel in de te volgen stappen als in de toonzetting. We laten u concreet zien welke handelswijze nodig is, bijvoorbeeld als u tot ontslag op staande voet wilt overgaan. Op deze veelzijdige cursusdag in het arbeidsrecht leert u koers te bepalen in complexe dossiers.

B. Vraagstukken bij ziekte en reorganisatie (UWV) 

De grootste kopzorg van een werkgever is veelal een zieke werknemer. Hoe kun je hiermee (anders) omgaan en wat is er wel en niet mogelijk? Wat wordt er verwacht en hoe stem je dat af op de specifieke situatie van de werknemer? Hoe zorg je ervoor dat je de “stroming” meekrijgt naar de gewenste oplossing?  Deze ziektevraagstukken zijn juist interessant, omdat naast kennis van de mogelijkheden, in het bijzonder ook de aanpak van doorslaggevend gewicht is.  

Bij iedere verandering in de organisatie en zeker bij een reorganisatie is het belangrijk om het geheel goed te overzien. Van daaruit kunt u met visie de gewenste stappen zetten. Met de analytische kennis die nodig is bij een grote reorganisatie, kunt u ook heel goed de veelvoorkomende kleinere veranderingen in het werk doordacht oppakken. 

Veranderingen kunnen doorgevoerd worden zonder ontslag. Komt het wel tot ontslag, dan verloopt dat bij reorganisatie en langdurige ziekte via het UWV.  Hoe dient u deze procedure aan te paken met de daarbij behorende valkuilen en mogelijkheden? Dit alles leert u op deze dag.

C. Contractueel arbeidsrecht 

Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we diepgaand in op de verschillende arbeidsverhoudingen: flexibele contracten, detachering, contracting en payroll, seizoensarbeid en de oproepcontracten. We gaan ook op de grens zitten tussen de arbeidsovereenkomst en het werk van een zelfstandige. We behandelen het concurrentie- en relatiebeding en de (duidelijke ondubbelzinnige) opzegging door de werknemer. U ervaart hoe het precies zit met opvolgend werkgeverschap en overgang van onderneming.

Op deze veelzijdige dag worden de grenzen bewust opgezocht, zodat duidelijk wordt wat wel of juist niet werkt. U gaat samen met anderen actief werken aan vragen uit onze eigen praktijk en u krijgt daarmee inzicht in de actuele jurisprudentie. 

D. Arbeidsrecht en de financiële bedrijfsvoering

Deze dag laat zien hoe het arbeidsrecht van invloed is op de keuzes die ondernemers in hun bedrijf maken. Het arbeidsrecht brengt financiële verplichtingen voor werkgevers met zich mee. De rode draad van de cursusdag is om daarin een diepgaand inzicht te verkrijgen en hiermee om te kunnen gaan. 

De onderwerpen die behandeld worden zijn: het (éénzijdig) veranderen van arbeidsvoorwaarden, de financiële gevolgen bij ziekte en re-integratie,  het doorrekenen van de ontslagwaarde, de grenzen aan de arbeidsvoorwaarden en complicaties bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst, gelijk loon voor ingeleende krachten en het voorkomen van aansprakelijkheid bij inlening.   

We kijken welke afwegingen tot welke uitkomsten leiden. We leggen complexe vraagstukken voor om u vervolgens te laten ervaren hoe dit praktisch opgelost wordt. Een afwisselende dag die er ongetwijfeld toe gaat leiden dat u bepaalde onderwerpen anders gaat aanpakken! 

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.