Opleiding Specialist met 4 Cursusdagen op Post-master Arbeidsrecht, Post-HBO/WO-niveau (Juridisch, HR)

Type product
Niveau

Opleiding Specialist met 4 Cursusdagen op Post-master Arbeidsrecht, Post-HBO/WO-niveau (Juridisch, HR)

an-i.nl
Logo van an-i.nl
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 an-i.nl heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 15 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Een erkende studie en training Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een veelzijdig vakgebied dat veel verder gaat dan het toepassen van regels. De vraagstukken zijn complex, de belangen groot en het menselijke aspect is altijd aanwezig. Dat vereist niet alleen kennis, maar zeker ook inzicht en vaardigheden.

De doelgroep is een ieder die een grondige specialisatie in het arbeidsrecht wenst, zoals een ervaren HR-adviseur/directeur, accountant, mediator en rechtskundige.

Deze opleiding bestaat uit 8 schriftelijke modules met een afondend examen. 

Volledig actueel met alle recente wetswijzigingen door de Wet Arbeidsmarkt in balans.

Ons streven is om de meest veelzijdige opleiding Arbeidsrecht aan t…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: HR-advies, Tactvol, Arbeidsrecht, E-HRM en Personeelsadviseur.

Een erkende studie en training Arbeidsrecht

Arbeidsrecht is een veelzijdig vakgebied dat veel verder gaat dan het toepassen van regels. De vraagstukken zijn complex, de belangen groot en het menselijke aspect is altijd aanwezig. Dat vereist niet alleen kennis, maar zeker ook inzicht en vaardigheden.

De doelgroep is een ieder die een grondige specialisatie in het arbeidsrecht wenst, zoals een ervaren HR-adviseur/directeur, accountant, mediator en rechtskundige.

Deze opleiding bestaat uit 8 schriftelijke modules met een afondend examen. 

Volledig actueel met alle recente wetswijzigingen door de Wet Arbeidsmarkt in balans.

Ons streven is om de meest veelzijdige opleiding Arbeidsrecht aan te bieden. Kennis in het arbeidsrecht is niet voldoende. Een specialist moet namelijk ook strategisch en tactvol met vraagstukken om kunnen gaan. Daartoe schrijft u brieven en adviezen in de modules en sluit u de opleiding af met een examen. Het grote verschil is dat u met echte voorbeelden werkt en u hiermee leert omgaan. Naast de specialisatie door de modules kunt u de 4 cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht volgen.

Schriftelijke opleiding, met 4 cursusdagen en eindexamen

Deze opleiding bestaat uit:

 • 8 modules. In deze modules zijn bij de vele praktijkvoorbeelden vragen verwerkt, waaronder opdrachten om brieven te schrijven. Uw antwoorden stuurt u op, waarna u uw behandeling met cijfer ontvangt. De studietijd voor dit schriftelijke deel bedraagt in totaal ± 128 uur. Denk aan één dagdeel van 4 uur per week, opdat u iedere maand één module kunt afronden.
 • Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht. Bij deze opleiding Specialist Arbeidsrecht horen 4 Cursusdagen Strategisch Arbeidsrecht die u gaat volgen op onze locatie in Zeist! Tijdens deze dagen worden verschillende onderwerpen in het ontslagrecht in groepsverband nader behandeld. 
  • A. Verstoorde verhouding, verwijtbaar handelen en disfunctioneren: Bepaal de koers binnen de specifieke eisen van deze ontslaggronden.
  • B. Vraagstukken bij ziekte en reorganisaties: Hoe pak je deze complexe vraagstukken aan, gelet op de valkuilen en mogelijkheden?
  • C. Contractueel Arbeidsrecht: Verken en ervaar de grenzen van de verschillende arbeidsverhoudingen.
  • D. Onderhandelen en zakelijke afwegingen in het Arbeidsrecht: Doeltreffend onderhandelen vereist kennis in de eigen positie en de financiële randvoorwaarden, derhalve het echt doorgronden van het bedrijfsbelang op korte en lange termijn.
 • Afsluitend eindexamen en diploma. Na het afronden van alle 8 modules, volgt een schriftelijk examen, waarvoor u zelf de dag reserveert. Het gaat om een 2 uur durend schriftelijk online examen gevolgd door een mondeling telefonisch examen van ruim een uur.

Een belangrijk deel van de opleiding verloopt schriftelijk, met als groot voordeel dat u zelf studietijd en startmoment kunt bepalen. Het is echter wel mede onze zorg dat u goed ondersteund en gemotiveerd de eindstreep haalt.

Wat kunt u van ons verwachten? 

Persoonlijke aandacht door onze werkwijze

U leert door te doen. U werkt actief aan het oplossen van vraagstukken uit onze eigen praktijk. Bij de opleidingen krijgt u een intake, persoonlijke terugkoppelingen en snel antwoord op uw vragen. Ook het examen sluit u mondeling af.

Onze interactieve cursusdagen volgt u in kleine groepen. 

Leer effectief naar een oplossing te werken

In het arbeidsrecht is iedere situatie uniek en dat vraagt om maatwerk. In plaats van standaardoplossingen leren wij u de vaardigheden om vraagstukken zelf op te lossen. Oplossingen zijn de uitkomst van het tactvol toepassen van specialistische kennis. 

Tijdens onze opleidingen kunt u gebruik maken van de vele mogelijkheden op onze website arbeidsrechter.nl. De opleidingen zijn volledig en actueel met alle wijzigingen door de Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Vergelijk het met het behalen van uw rijbewijs. U leert meer van het zelf deelnemen aan het verkeer met daarbij de uitleg en adviezen van de instructeur. U leert minder van een puur theoretische toelichting.

Binnen onze opleiding arbeidsrecht gaat u daarom aan de slag met echte voorbeelden uit de praktijk. U schrijft daarover brieven of adviezen. Daarop krijgt u persoonlijk een terugkoppeling. Dit is niet alleen effectief, maar bovendien ook veel leuker om te doen. Naast de kennis krijgt u dus ook de vaardigheden om vraagstukken op te lossen. We geven les op ieder niveau; van een onervaren cursist tot een gespecialiseerde advocaat arbeidsrecht.

- Gratis module Arbeidsprocesrecht. Slaagt u er in om binnen de afgesproken planning de 8 modules af te ronden, dan krijgt u van ons een gratis module Arbeidsprocesrecht. Daarin leren wij u o.a. om uit een dossier, zelf een verweerschrift te schrijven in een ontbindingsprocedure bij de rechter.

Programma

De 8 modules van de Opleiding Specialist Arbeidsrecht:

 • 1. Arbeidsovereenkomst en andere contracten:
  Aangaan arbeidsovereenkomst, overeenkomst van opdracht en aanneming van werk, uitzendrelatie, fictieve arbeidsovereenkomst, werving & selectie, afroepkrachten, min-max-uren-contract, stukwerk, etc.

 • 2. Inhoud arbeidsovereenkomst:
  Contract voor (on)bepaalde tijd, projectcontract, concurrentiebeding, proeftijd, nevenwerkzaamheden, geheimhouding, boete, geen werk / geen loon, etc.

 • 3. Collectief Arbeidsrecht:
  Medezeggenschap (OR en PV), arbeidsomstandigheden, arbeidstijden, staking, overgang onderneming, overname contract, etc.

 • 4. Loon, vakantie, verlof en pensioen:
  Primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, prestatiebeloning, loonvordering, opbouw en opname vakantie, recht op verlof, overdracht en vervroegd pensioen, etc.

 • 5. Misdragingen en disciplinaire maatregelen:
  Schorsing, waarschuwing, disfunctioneren, degradatie, dossier (verslaglegging), verlagen loon, non-actief, onderzoek en overleg, etc.

 • 6. Ziekte:
  Rechten en plichten bij ziekte, structureel functioneel beperkt, plan van aanpak, re-integratie (plan), WIA, passende arbeid, GDBM, STECR, ziekte en ontslag, risico-drager, etc.

 • 7. Veranderingen:
  Andere functie, werkzaamheden en/of vestigingsplaats, reorganisatie, afstoten onderdelen, collectief ontslag, sociaal plan en werktijdverkorting, etc.

 • 8. Ontslag:
  Einde contract voor bepaalde tijd, ontslag op staande voet, onregelmatig ontslag, transitievergoeding en billijke vergoeding, ontbinding door kantonrechter, UWV-ontslag, werkloosheid, vaststellingsovereenkomst, ontbindende voorwaarden, etc.

Tijdens de 4 cursusdagen bent u geen toehoorder, maar bent u degene die samen met andere cursisten dossiers gaat oplossen. Op interactieve wijze werkt u aan uitdagende voorbeelden uit de praktijk van onze specialisten zelf en leert u effectief om te gaan met complexe dossiers. U ontvangt een werkboek met uitgewerkte juridische analyses tijdens elke cursusdag.

De interactieve werkwijze is mogelijk door de kleine omvang van de groepen, namelijk gemiddeld 15 personen. De cursusdagen worden op meerdere dagen per jaar gegeven, naar keuze op een donderdag (12.30 tot 20.30 uur) of vrijdag (9.00 tot 17.00 uur). De cursusdagen worden gegeven op onze eigen trainingslocatie te Zeist. Iedere cursusdag Arbeidsrecht is niet alleen didactisch, maar ook voor het overige volledig verzorgd. U krijgt een lunch of maaltijd aangeboden.

Prijs voor deze opleiding inclusief cursusdagen

De kosten van de opleiding bedragen € 2.695,00 (vrij van BTW). Wij kunnen deze opleiding vrij van BTW aanbieden, nu ons opleidingsinstituut erkend is door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Diploma

Na het voltooien van de modules en het halen van het eindexamen, ontvangt u het diploma Specialist Arbeidsrecht en van de opleiding Strategisch Arbeidsrecht (cursusdagen) van an-i. Bij het diploma Specialist Arbeidsrecht staan uw resultaten van de modules en uw examen. Het diploma is een waardevol bewijs gebleken voor een grondige specialisatie in het arbeidsrecht. Mocht u het eindexamen niet halen of kiest u ervoor het examen niet te maken, dan krijgt u op grond van 8 modules het certificaat Specialist Arbeidsrecht.

Op uw CV kunt u vermelden:

“Opleiding Specialist Arbeidsrecht en opleiding Strategisch Arbeidsrecht, middels opleiding gevolgd bij AN-i (CRKBO erkend)”.

Wij leren u het arbeidsrecht effectief toe te passen door strategisch en tactvol te werken. U ziet meer mogelijkheden, u hoort de verschillen en u kunt zich inleven. Deze vaardigheden krijgt u alleen door te doen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.