Eigen Woning en Schuldregeling 13 december 2016

Niveau
Tijdsduur

Eigen Woning en Schuldregeling 13 december 2016

Asessor
Logo van Asessor

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

.Eigen woning en schuldhulpverlening, met 6 PE punten Kiwa Steeds meer mensen met een eigen woning melden zich bij schuldhulpverlening. Naast de schulden die we allemaal wel kennen (leningen, achterstanden huur, energie en dergelijke) hebben deze cliënten een hypotheek waar vaak ook een achterstand op is. Wat te doen met overwaarde op de woning of met een eventuele restschuld als de woning verkocht wordt. De precieze hoogte van de schuld is in dat geval vaak nog niet vast te stellen. En dat is wel nodig wil je een schuldregeling starten. Hoe overleg je met banken die zelf ook met een dilemma zitten: de cliënt laten zitten en (een deel van de) hypotheeklasten laten betalen of het verlies neme…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: .

.Eigen woning en schuldhulpverlening, met 6 PE punten Kiwa Steeds meer mensen met een eigen woning melden zich bij schuldhulpverlening. Naast de schulden die we allemaal wel kennen (leningen, achterstanden huur, energie en dergelijke) hebben deze cliënten een hypotheek waar vaak ook een achterstand op is. Wat te doen met overwaarde op de woning of met een eventuele restschuld als de woning verkocht wordt. De precieze hoogte van de schuld is in dat geval vaak nog niet vast te stellen. En dat is wel nodig wil je een schuldregeling starten. Hoe overleg je met banken die zelf ook met een dilemma zitten: de cliënt laten zitten en (een deel van de) hypotheeklasten laten betalen of het verlies nemen en het huis eventueel gedwongen verkopen. Kortom, een kluwen aan problemen waar je in verstrikt raakt als je niet precies weet hoe het zit. Als je als schuldhulpverlener in staat bent deze kluwen aan problemen helder op een rij te zetten is een passende oplossing binnen handbereik. Het doel van deze cursus is dat je na afloop een goede gesprekspartner bent voor de cliënten met een eigen woning en hun bank. Op die manier kun je ook deze cliënten begeleiden naar een schuldenvrije toekomst.

Doelgroep:
De doelgroep bestaat uit schuldhulpverleners en schuldregelaars die de basis opleiding hebben gevolgd en voor permanente deskundigheid bevordering.

Doel:
De opleiding heeft tot doel de schuldhulpverleners kennis en vaardigheden te geven over de eigen woning binnen de schuldhulpverlening. Hierbij wordt aandacht besteed aan het regelen van de schulden (betalingsregeling, herfinanciering schuldbemiddeling en schuldsanering) in samenhang met een eigen woning. De complete opleiding eigen woning van Asessor is modulair opgebouwd en geeft derhalve aanvullende kennis in vergelijking met de basis opleiding. Alle theorie die aan bod komt wordt door middel van het gebruik van casuïstiek verder uitgewerkt waarbij de praktijk van het minnelijke traject schuldhulpverlening wordt meegenomen. Voor de Permanente Educatie (PE) geldt dat de schuldhulpverlening die gecertificeerd is op basis van het Kiwa persoonscertificatieschema 12 punten moeten behalen, 6 PE punten voor vaardigheid en 6 PE punten voor kennis. Deze training is erkend en hiervoor ontvangt u 3 kennis- en 3 vaardigheidspunten ivm het persoonscertificatieschema van Kiwa

Onderwerpen:
• Hypotheek vormen • Rol van de Nationale Hypotheek Garantie; • Zorgplicht van de hypotheek verstrekker; • Rol van de schuldhulpverlener ivm de WFT; • Waarde van een woning bepalen. • Theorie samenlevingsvormen • Reële uitgaven bij eigen woning; • Theorie vormen van schuldregeling • Theorie Schuldregeling en eigen woning • Casus schuldregeling en eigen woning • Doornemen mogelijkheden als u achterstand heeft met het betalen van een hypotheek; • Mogelijkheden WSNP

Werkwijze:
Een dag met heel veel theorie, maar ook veel gelegenheid om met deze theorie te oefenen, door middel van casuïstiek en inbreng van praktijkvoorbeelden.

Lesmateriaal:
Naslagmateriaal van de theorie ontvangt u tijdens de training. Ook krijgt u casuïstiek, waarmee direct geoefend wordt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.