Ondernemen voor Coaches

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Dirk Verhoeven
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Associatie voor Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Associatie voor Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 34 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAarle-Rixtel
26 nov. 2020
Toon rooster
event 26 november 2020, 09:00-17:00, Dag 1 - Ondernemen voor Coaches

Beschrijving

Wellicht herkenbaar: je hebt een coachingopleiding afgerond en wil voor jezelf beginnen. Jouw droom om een eigen coachpraktijk te starten wordt langzaam werkelijkheid. Maar een goede coach zijn, blijkt heel wat anders dan een goede ondernemer zijn. Het vraagt andere competenties en vaardigheden. En wat is eigenlijk jouw intrinsieke motivatie om als zelfstandig ondernemer te gaan werken? Het ondernemerschap is een grote uitdaging. Naast creativiteit en doorzettingsvermogen om je doel te kunnen bereiken, schuilt er een grote kracht in het weten wat je sterke en minder sterke kwaliteiten als coach-ondernemer zijn. Met goed kunnen luisteren alleen red je het niet in de markt. De opleiding Ondern…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Ondernemen, Bedrijfskunde, Middle management, Leidinggeven en Investeren.

Wellicht herkenbaar: je hebt een coachingopleiding afgerond en wil voor jezelf beginnen. Jouw droom om een eigen coachpraktijk te starten wordt langzaam werkelijkheid. Maar een goede coach zijn, blijkt heel wat anders dan een goede ondernemer zijn. Het vraagt andere competenties en vaardigheden. En wat is eigenlijk jouw intrinsieke motivatie om als zelfstandig ondernemer te gaan werken? Het ondernemerschap is een grote uitdaging. Naast creativiteit en doorzettingsvermogen om je doel te kunnen bereiken, schuilt er een grote kracht in het weten wat je sterke en minder sterke kwaliteiten als coach-ondernemer zijn. Met goed kunnen luisteren alleen red je het niet in de markt. De opleiding Ondernemen voor Coaches biedt beginnende coach-ondernemers een programma en begeleiding in het starten en opzetten van een eigen bedrijf. Let op: het gaat hierbij NIET om algemene en administratieve/boekhoudkundige onderwerpen, die gelijk zijn voor willekeurig welke zzp-er! Tijdens deze opleiding wordt voornamelijk gekeken naar jouw unieke en specifieke kenmerken, wat jou onderscheidend maakt in het veld als ondernemer, hoe je je aldus gaat positioneren, en welke vaardigheden nog wat aanscherping kunnen gebruiken.

Aan de hand van de ‘Competentiemeter Zelfsturing’ kom je erachter wat je sterke en minder sterke kwaliteiten als ondernemer zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het maken van een businessplan, klant profielschets en elevator pitch. Niet alleen leer je kijken naar de interne factoren van je onderneming, maar ook naar de externe factoren. Wie zijn jouw klanten, hoe bereik je hen? Tot slot ga je ook aan de slag met het maken van een verdienmodel.

Werkwijze:

De begeleiding zal op een coachende manier plaatsvinden waarmee continue wordt gefocust op het creëren van bewustzijn en nemen van verantwoordelijkheid door de ondernemer.

Verkrijgen punten/uren NOBCO en/of ICF:

 • 7 CCEU Resource punten ICF (voor verlenging accr.)
 • 6 PE-uren NOBCO (voor aanvraag/verlenging accr.)

Doel:

De ondernemer:

 • Heeft een goed zelfbeeld van zijn ondernemende kwaliteiten en kan een verbeterplan hierop samenstellen en uitvoeren.
 • Heeft een ontwikkeld reflectievermogen om zelfstandig of met minimale begeleiding ondernemers kwaliteiten aan te scherpen.
 • Kan een volledig businessplan opstellen en uitvoeren.
 • Kan een verdienmodel maken om zijn onderneming te kunnen starten.
 • Is in staat een continuïteit/groeiplan samen te stellen.

Doelgroep:

De opleiding is bedoeld voor ondernemende coaches die:

 • Eens willen onderzoeken wat hen onderscheid
 • Op zoek zijn naar hun ondernemerskwaliteiten
 • Een eigen bedrijf willen starten
 • Een eigen bedrijf gestart zijn en meer concreet hun ondernemerschap willen onderzoeken.
 • Een eigen bedrijf gestart zijn en meer concreet hun businessplan willen vormgeven
 • Een eigen bedrijf hebben en willen groeien.

"Wat écht werkt als het om professioneel coachen gaat!"

Wij zijn als een van de eerste opleidings instelling met een specialisatie op coachopleidingen sinds 1992 bezig met het continue professionaliseren van het vakgebied coachen en het ontwikkelen van nieuwe geaccrediteerde coaches. Wij zijn de enige coachopleider ter wereld door ICF én EMCC geaccrediteerd.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Ondernemen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Dirk Verhoeven - Een goed idee is een gerealiseerd idee!
Dirk Verhoeven
Een goed idee is een gerealiseerd idee!
9,2

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.