Certified Professional Coach - Deel 1b - ACC/Practitioner

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Ardie Nooijen-Kuijpers+4
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Associatie voor Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Associatie voor Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 34 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAarle-Rixtel
7 sep. 2020 tot 22 mrt. 2021
Toon rooster
event 7 september 2020, 09:00-17:00, Dag 1 - Kunst van het vragenstellen
event 28 september 2020, 09:00-17:00, Dag 2 - Effectief vragen toepassen
event 2 november 2020, 09:00-17:00, Dag 3 - Het agreement: doelen en resultaten
event 30 november 2020, 09:00-17:00, Dag 4 - Resultaatgericht coachen
event 14 december 2020, 09:00-17:00, Dag 5 - Actief en effectief luisteren
event 25 januari 2021, 09:00-17:00, Dag 6 - Grote feedbackronde
event 22 maart 2021, 13:30-18:00, Dag 7 - Werken aan professionele ontwikkeling
placeAarle-Rixtel
11 jan. 2021 tot 13 sep. 2021
Toon rooster
event 11 januari 2021, 09:00-17:00, Dag 1 - Kunst van het vragenstellen
event 8 februari 2021, 09:00-17:00, Dag 2 - Effectief vragen toepassen
event 15 maart 2021, 09:00-17:00, Dag 3 - Het agreement: doelen en resultaten
event 12 april 2021, 09:00-17:00, Dag 4 - Resultaatgericht coachen
event 31 mei 2021, 09:00-17:00, Dag 5 - Actief en effectief luisteren
event 21 juni 2021, 09:00-17:00, Dag 6 - Grote feedbackronde
event 13 september 2021, 13:30-18:00, Dag 7 - Werken aan professionele ontwikkeling

Beschrijving

De Certified Professional Coach deel 1b opleiding is een 7 daagse coachopleiding die zowel ICF, Post-HBO als NOBCO/EMCC geaccrediteerd is. Deel 1b is te volgen na afronding van onze deel 1a opleiding of een andere Foundation opleiding. De Internationale Coach federation (ICF) is de grootste wereldwijde beroepsvereniging voor coaching. De European Mentoring & Coaching Council (EMCC) bevordert het ontwikkelen van het coachvak en is een keurmerk voor de kwaliteit voor coaches binnen Europa. Wij zijn trots op het feit dat we als enige aanbieder al deze keurmerken kunnen bieden.

Professional coaching is vandaag de dag niet meer weg te denken. Het is een vaardigheid, die stap voor stap te leren va…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Train de trainer, Co-actief coachen, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

De Certified Professional Coach deel 1b opleiding is een 7 daagse coachopleiding die zowel ICF, Post-HBO als NOBCO/EMCC geaccrediteerd is. Deel 1b is te volgen na afronding van onze deel 1a opleiding of een andere Foundation opleiding. De Internationale Coach federation (ICF) is de grootste wereldwijde beroepsvereniging voor coaching. De European Mentoring & Coaching Council (EMCC) bevordert het ontwikkelen van het coachvak en is een keurmerk voor de kwaliteit voor coaches binnen Europa. Wij zijn trots op het feit dat we als enige aanbieder al deze keurmerken kunnen bieden.

Professional coaching is vandaag de dag niet meer weg te denken. Het is een vaardigheid, die stap voor stap te leren valt. Met veel oefenen, sparren met andere deelnemers, reflectie op eigen gedrag en vaardigheden, praktijkuren, observaties, mentoruren, literatuurstudie en intervisie. Onze opleiding Certified Professional Coaching bestaat uit meerdere delen waarvan hier informatie staat weergegeven voor deel 1b.


De werkwijze in de opleiding

Onze aanpak is ervaringsgericht. Eigen ervaringen worden in de vorm van casuïstiek besproken en van reflectie voorzien. De verhouding theorie/praktijk in onze opleiding is 25/75 procent. Thuis lees, studeer en oefen je naar hartelust. De groep wordt getraind op basis van coachende principes als bewustwording en inzicht, verantwoordelijkheid nemen en delen, evenwaardigheid en resultaatgerichtheid. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij systematisch reflecteren over hun leerervaringen in een logboek. Deelnemers gaan in de praktijk aan het werk en voeren minimaal 10 coachingsgesprekken.


Trainen in coachende principes:

 • Bewustwording
 • Inzicht
 • Verantwoordelijkheid nemen en delen
 • Evenwaardigheid
 • Resultaatgerichtheid

Doel:

Deel 1b betreft een meer technisch instrumenteel deel met daarin veel aandacht voor de kracht van het vragenstellen, de coachovereenkomst en resultaatgericht coachen. Certificering vindt plaats d.m.v. observaties gedurende de opleiding en een portfolio met reflecties op 10 praktijkgesprekken en 2 boeken. Bij een goede afronding ontvang je het Post-HBO diploma Certified Professional Coach deel 1 (Taakbekwaamheid). Met je diploma en voldoende praktijkuren word je erkend als gekwalificeerd coach op ACC niveau bij de International Coach Federation en Practitioner niveau bij de NOBCO/EMCC. Kortom:

 • Je voert op een professionele manier coachgesprekken.
 • Je coacht op basis van bewustwording en het nemen van eigen verantwoordelijkheid door de coachee.
 • Je coacht resultaatgericht binnen de context van werk en arbeid.
 • Je brengt mensen in ontwikkeling.
 • Je voldoet aan de opleidingseisen voor accreditatie bij de International Coach Federation op ACC niveau en het Practitioner niveau van de NOBCO/EMCC
 • Je ontvangt een Post-HBO diploma – Taakbekwaam.
 • Na het volgen van CPC-1 kun je instromen in deel 2 van het programma Certified Professional Coach.

Doelgroep:

We richten ons op die mensen die met professionele coaching (willen gaan) werken en op zoek zijn naar een stevige basis voor de coachingsgesprekken die ze gaan voeren. Enige levenservaring en werkervaring zijn gewenst. Verder: gezond verstand, inlevingsvermogen, leergierigheid en kritische zin. Voor iedereen die professionele coaching als een belangrijk onderdeel van zijn of haar taak ziet, zoals bijvoorbeeld leidinggevenden, directeuren, staf- en P&O-functionarissen, trainers, opleiders en onderwijsgevenden, coaches en mentoren, consultants, arbo- en reïntegratiebegeleiders.

Vooropleiding:

 • Je hebt minstens een HBO-denk- en werkniveau.
 • Je hebt de opleiding Certified Professional Coach deel -1a - Foundation met succes afgerond of hebt een andere EQA opleiding op foundation niveau succesvol afgerond.
 • Je hebt de gelegenheid om in de praktijk coachingsgesprekken te voeren met verschillende cliënten.
 • Je bespreekt eventuele belemmeringen die een succesvolle studie in de weg kunnen staan.

Intakegesprek
Nadat je je hebt ingeschreven krijg je een intakeformulier toegestuurd. Een belangrijk punt tijdens het intakegesprek is de (toekomstige) werksituatie van de kandidaat en de inschatting of de vier competentie­groepen van Professional Coaching haalbaar worden geacht. Aan het intakegesprek zijn geen verdere kosten verbonden.

"Wat écht werkt als het om professioneel coachen gaat!"

Wij zijn als een van de eerste opleidings instelling met een specialisatie op coachopleidingen sinds 1992 bezig met het continue professionaliseren van het vakgebied coachen en het ontwikkelen van nieuwe geaccrediteerde coaches. Wij zijn de enige coachopleider ter wereld door ICF én EMCC geaccrediteerd.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Coaching.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Dirk Verhoeven - Een goed idee is een gerealiseerd idee!
Dirk Verhoeven
Een goed idee is een gerealiseerd idee!
9,2
Nicole Verhoeven - Er is een zekerheid en dat is verandering!
Nicole Verhoeven
Er is een zekerheid en dat is verandering!

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.