Transactionele Analyse voor Coaches

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Laura Timmers+4
Startdatum en plaats
Logo van Associatie voor Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Associatie voor Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 33 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Aarle-Rixtel
15 mei. 2020 tot 4 jun. 2020
Toon rooster
event 15 mei 2020, 09:00-17:00, Dag 1 - Transactionele Analyse
event 4 juni 2020, 09:00-17:00, Dag 2 - Transactionele Analyse

Beschrijving


Transactionele Analyse of TA is de t


Transactionele Analyse of TA is de term die gebruikt wordt voor de persoonlijkheidstheorie ontwikkeld door de Canadese psychiater Eric Berne, een Canadese psychiater. TA gaat ervan uit dat ervaringen in de vroege jeugd ervoor zorgen dat een mens “besluiten” neemt over zichzelf en zijn omgeving. Deze positieve of negatieve besluiten bepalen het denken en handelen van mensen in latere levensjaren en zijn daarmee van invloed op de kwaliteit van hun verdere leven. Groei en ontwikkeling kunnen worden geremd door negatieve besluiten, terwijl positieve besluiten een stimulerende invloed hebben. Deze verzameling van besluiten wordt in TA aangeduid met de term “…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.


Transactionele Analyse of TA is de t


Transactionele Analyse of TA is de term die gebruikt wordt voor de persoonlijkheidstheorie ontwikkeld door de Canadese psychiater Eric Berne, een Canadese psychiater. TA gaat ervan uit dat ervaringen in de vroege jeugd ervoor zorgen dat een mens “besluiten” neemt over zichzelf en zijn omgeving. Deze positieve of negatieve besluiten bepalen het denken en handelen van mensen in latere levensjaren en zijn daarmee van invloed op de kwaliteit van hun verdere leven. Groei en ontwikkeling kunnen worden geremd door negatieve besluiten, terwijl positieve besluiten een stimulerende invloed hebben. Deze verzameling van besluiten wordt in TA aangeduid met de term “levensscript”.


De “egoposities” zijn een ander belangrijk begrip binnen de Transactionele Analyse. Zij onderscheidt drie egoposities die in elke persoon verenigd zijn: de Ouder, het Kind en de Volwassene. Vanuit deze posities vindt interactie met de ander plaats. Streefdoel voor elk mens zou moeten zijn om zoveel mogelijk te (inter)acteren vanuit de positie van de

Deze tweedaagse opleiding Transactionele Analyse voor coaches is erop gericht om jou als begeleider vaardigheden te doen verwerven om vanuit het T.A. denkkader coachend te werken met cliënten. Hiervoor is het van belang dat je ook zicht hebt op hoe principes uit het denkkader een rol spelen in jouw eigen denken en handelen. En hoe het een en het ander in de loop van je eigen leven is ontstaan. Daarom zal in deze tweedaagse reflectie hierop een belangrijke insteek zijn. Dit vraagt van deelnemers een open houding en bereidheid om ook zichzelf onder de loep te nemen.


De opleiding is bedoeld voor coaches die zich willen bekwamen in het doorgronden en toepassen
van Transactionele Analyse in hun eigen coachpraktijk.

Korte opleidingen

Professionalisering

"Wat écht werkt als het om professioneel coachen gaat!"

Wij zijn als een van de eerste opleidings instelling met een specialisatie op coachopleidingen sinds 1992 bezig met het continue professionaliseren van het vakgebied coachen en het ontwikkelen van nieuwe geaccrediteerde coaches. Wij zijn de enige coachopleider ter wereld door ICF én EMCC geaccrediteerd.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Nicole Verhoeven - Er is een zekerheid en dat is verandering!
Nicole Verhoeven
Er is een zekerheid en dat is verandering!
Dirk Verhoeven - Een goed idee is een gerealiseerd idee!
Dirk Verhoeven
Een goed idee is een gerealiseerd idee!
9,2

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.