Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!

Niveau
Tijdsduur

Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!

atsync
Logo van atsync
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 atsync heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 35 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,5
Gemiddeld cijfer voor Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Francisca van Kommer
8
Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!

"Het was een leuke uitdaging voor mij om een coachprogramma te ontwikkelen op basis van blended learning. Voor mijn programma waren niet alle mogelijkheden van blended learning van toepassing aangezien ik me hiermee niet op groepen richt. Ik heb gezien en ervaren dat blended learning een leuke, inspirerende manier is om les te geven. En wat is er veel mogelijk! Ik heb onder andere veel over de verschillende werkvormen geleerd. De Virtual Classrooms waren, mede door de inzet van verschillende, interessante trainers, telkens weer de moeite waard. En het thuis volgen van de lessen met gebruik van het systeem, ging me eigenlijk heel gemakkelijk af.
Een leuke opleiding met een zeer gevarieerde inhoud.

Francisca
" - 13-08-2019 14:02

"Het was een leuke uitdaging voor mij om een coachprogramma te ontwikkelen op basis van blended learning. Voor mijn programma waren niet alle… alles lezen - 13-08-2019 14:02

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Blended learning: Onmisbaar voor elke trainer en docent

Hoe kun jij verschillende trainingsvormen zo optimaal mogelijk combineren? Wat is de ideale mix van online en fysiek om de beoogde leerdoelen te behalen? En zo de effectiviteit van de training / het leertraject te vergroten en een duurzaam rendement van leren (ROI) te behalen. 

Na het leertraject Blended Learning – Let’s mix! weet je (waarom) welk middel geschikt is voor welk leerdoel, door stap voor stap door het gehele proces te gaan, te beginnen bij het trainingsontwerp.
Na de kick-off, waarbij de deelnemers met elkaar kennismaken en met het online leerplatform, start jij met de 4 blokken van ‘Blended Learning – Let’s mix!’ en ontde…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en Didactische vaardigheden.

Blended learning: Onmisbaar voor elke trainer en docent

Hoe kun jij verschillende trainingsvormen zo optimaal mogelijk combineren? Wat is de ideale mix van online en fysiek om de beoogde leerdoelen te behalen? En zo de effectiviteit van de training / het leertraject te vergroten en een duurzaam rendement van leren (ROI) te behalen. 

Na het leertraject Blended Learning – Let’s mix! weet je (waarom) welk middel geschikt is voor welk leerdoel, door stap voor stap door het gehele proces te gaan, te beginnen bij het trainingsontwerp.
Na de kick-off, waarbij de deelnemers met elkaar kennismaken en met het online leerplatform, start jij met de 4 blokken van ‘Blended Learning – Let’s mix!’ en ontdek jij wat je nodig hebt om zelfstandig blended leertrajecten te (her)ontwerpen, (her)ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren. Het traject bestaat uit in totaal 8 sessies in een mix van face to face en online sessies, 3 individuele coachmomenten en gebruik van het online leerplatform (artikelen/audio & video/opdrachten/discussie/feedback).

Praktijkopdracht

Gedurende het gehele leertraject staat de praktijkopdracht centraal. Jij werkt aan jouw blended training/leertraject – alle opdrachten die jij krijgt zijn erop gericht jou te ondersteunen bij het maken van jouw blended training.

Bij afronding van het leertraject Blended Learning – Let’s Mix! heb jij jouw blended trainingsontwerp gemaakt en alle middelen ontwikkeld. Jij hebt jouw training uitgevoerd, of je hebt alles klaar om dat nu te gaan doen.

Aan het eind van dit leertraject presenteer je het eindproduct van jouw praktijkopdracht aan de andere deelnemers.

Blok 1: Analyseren

Het is van belang om hetzelfde vertrekpunt te hebben. Dus wat is blended learning? Er is een verscheidenheid aan definities en aanverwante terminologie.

Daarnaast gaan we in op de visie op leren, het belang ervan voor de keuzes die gemaakt worden in het ontwerp van een blended learning traject en de gevolgen voor trainers en de organisatie bij de keuze voor (de introductie van) blended learning. Zelf ga je aan de slag door te inventariseren wat de impact is van deze onderwerpen in jouw context.

Als laatste gaan wij in op de eerste stap in het ontwikkelen van blended learning: analyseren. Op welke aspecten zoom je in, die randvoorwaardelijk zijn voor jouw blended learning leertraject? Een scala aan aspecten wordt besproken. Voorbeelden zijn, wie is de doelgroep voor het traject? Hoeveel tijd hebben zij beschikbaar? Wat gaat jouw leertraject voor de doelgroep betekenen? Welk probleem gaat het oplossen? In hoeverre zijn er computers of andere devices beschikbaar? Wie zijn de stakeholders of aanspreekpunten?  Deze aspecten ga je zelf ook in kaart brengen, want een goed begin is het halve werk! Hoe concreter hoe beter.

Blok 2: Ontwerpen

Welke stappen neem je bij het ontwerpen van een blended learning traject? Gedurende 2 online sessies bespreken we termen zoals scope, beschikbare content, ordeningsprincipes, 5 niveaus van didactische vormgeving, diverse didactische modellen, etc. Je bepaalt welk didactisch concept en model je wenst toe te passen op jouw blended ontwerp. Je deelt dit met jouw mede-deelnemers en beargumenteert jouw keuzes. Je maakt een trainingsontwerp waarin je verschillende vormen van leren toepast, knipt leerdoelen op in subdoelen. Hiermee werk je aan jouw praktijkopdracht. Je voert opdrachten uit, reageert op berichten en opdrachten van de andere deelnemers en je geeft (en krijgt) feedback.

Blok 3: Ontwikkelen

Je hebt in blok 2 het didactisch concept en het didactisch model bepaald. In de ontwikkelfase diep je uit wat jij deelnemers wilt leren en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je kiest daarvoor eerst een methode. Vervolgens bepaal je welke online en face to face middelen en werkvormen je inzet in het blended leertraject. Uitgangspunt is het blended ontwikkelmodel dat je hebt gekozen. Je weet nu of de focus ligt op face to face of online, wat de rol is van de trainer en/of vak-experts, maar ook in hoeverre je het leertraject vooraf vaststelt en waar het leren plaatsvindt.  

Aan bod komen onder andere de didactische methodes bij blended learning en online werkvormen. In dit blok steek je je handen uit de mouwen. Je maakt een coursemap, bepaalt de optimale werkvormen voor jouw blended learning leertraject, gaat zelf werkvormen ontwikkelen, je leert over werken in een virtual classroom, je oefent je vaardigheden voor de webcam en je maakt een video. Tijdens het leertraject ga je zelf actief aan de slag!

Tijdens dit blok is er een face to face ontwikkelsessie. Jij kunt op die dag ook presentaties volgen en werken met experts op verschillende aspecten van het blended en online leren.

Aan het einde van blok 3 is het ontwerp klaar en de materialen zijn ontwikkeld. Dit laat je aan de andere deelnemers zien tijdens een online sessie. De training is klaar om in blok 4 in de praktijk getest te gaan worden.

Blok 4: Uitvoeren & evalueren

In de voorliggende modules heeft jouw leertraject langzaam vorm gekregen. Het wordt tijd om het resultaat te testen in de praktijk. We bespreken onderwerpen zoals zelftest, pilotgroep draaien, het belang van draagvlak onder leidinggevenden en deelnemers en de voorbereiding op het daadwerkelijk uitrollen van de blended learning training. Want ook hier is een goede voorbereiding het halve werk.

Wat is je rol als trainer als je een groep online begeleidt? Dat is anders dan bij klassikaal contact. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand niet inlogt? Hoe bewaak je je eigen planning? Hoe begeleid jij de deelnemers? Allemaal aspecten die aan bod komen. Verder bespreken we hoe, wanneer, waarop je evalueert en hoe je het best nog verbeteringen kunt doorvoeren.

Na 6 maanden rond je het leertraject af. Je hebt jouw blended trainingsontwerp gemaakt, alle middelen ontwikkeld en je hebt een (pilot-)training uitgevoerd. Zo wordt ook zichtbaar waar er nog verbeterd kan worden. Aan het einde van blok 4 heb jij dus een product dat klaar is om te gebruiken of je weet in ieder geval welke stappen er nog gezet moeten worden om de training te kunnen gebruiken. Aan het eind van het leertraject presenteer jij aan de andere deelnemers het eindproduct van jouw praktijkopdracht, jouw lessons learned en andere bevindingen uit de uitvoeringsfase.

Certificaat

Als kers op de taart, naast de door jouzelf ontworpen blended learning training of leertraject, ontvang jij het certificaat ‘Blended Learning – Let’s mix!’ als jij:

 • minimaal 4 van de 5 online bijeenkomsten hebt bijgewoond,
 • fysiek aanwezig bent geweest bij de 1ste sessie van blok 1 én de eindpresentatie,
 • alle tussentijdse opdrachten hebt afgerond,
 • de praktijkopdracht met een voldoende hebt afgesloten.

Praktisch

Het leertraject ‘Blended Learning – Let’s mix! doe je deels op vaste tijden in de virtual classrooms en deels face to face in Naarden of een nader te bepalen locatie. De online leeromgeving van Blended Learning – Let’s mix! gaat eerder online zodat je je voorafgaand aan de kick-off hiermee al aan de slag kan en tussentijds werk je op momenten die jou uitkomen aan de opdrachten.

Virtual Office Hours

Tijdens blok 1, 2 en 3 kun je per blok maximaal 2 keer 30 minuten (in totaal 3 uur) gebruikmaken van de Virtual Office Hours. Je krijgt dan professionele feedback, individuele begeleiding bij jouw praktijkopdracht of antwoord op specifieke vragen.

Je hebt nodig:

 • Een laptop of desktop met stabiele  
 • Een headset is aan te bevelen.

Dit leertraject voor jouw organisatie als incompany-traject en op specifieke behoeften gefinetuned?
Dat is zeker mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Trainingsdata Blended Learning Let's Mix

 • Kick off
  • Vrijdag 22 april 2022 van 09.00 tot 10.30 uur online
 • Blok 1:
  • Vrijdag 13 mei 2022 van 09.00 tot 12.30 uur face to face
 • Blok 2:
  • Vrijdag 3 juni 2022 van 09.00 tot 11.00 uur online
  • Vrijdag 17 juni 2022 van 09.00 tot 11.00 uur online
 • Blok 3:
  • Vrijdag 1 juli 2022 van 09.00 tot 11.00 uur online
  • Vrijdag 23 september 2022 van 10.00 tot 16.15 uur face to face
  • Vrijdag 7 oktober 2022 van 09.00 tot 12.00 uur online
 • Blok 4:
  • Vrijdag 25 november 2022 van 09.00 tot 12:30 uur face to face

Na blok 1, 2 en 3 kun je flexibel virtuele coaching 1 x 60 of 2 x 30 minuten per deelnemer inplannen.

Meer info?
Tel: 071-2206017 E-mail: info@atsync.nl  https://atsync.nl/   Gooimeer 1, 1141 DC Naarden

Als leren leuk is, leert het beter. Daarom hebben wij een bijzonder inspirerend leeraanbod (ook incompany maatwerk) voor ondernemende trainers, docenten en organisaties. We weten alles van Live Online Leren en Blended Learning. Onze eigen leertrajecten bieden we volledig aan in de vorm van interactief live online of blended leren.

8,5
Gemiddeld cijfer voor Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!
Gebaseerd op 4 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Francisca van Kommer
8
Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!

"Het was een leuke uitdaging voor mij om een coachprogramma te ontwikkelen op basis van blended learning. Voor mijn programma waren niet alle mogelijkheden van blended learning van toepassing aangezien ik me hiermee niet op groepen richt. Ik heb gezien en ervaren dat blended learning een leuke, inspirerende manier is om les te geven. En wat is er veel mogelijk! Ik heb onder andere veel over de verschillende werkvormen geleerd. De Virtual Classrooms waren, mede door de inzet van verschillende, interessante trainers, telkens weer de moeite waard. En het thuis volgen van de lessen met gebruik van het systeem, ging me eigenlijk heel gemakkelijk af.
Een leuke opleiding met een zeer gevarieerde inhoud.

Francisca
" - 13-08-2019 14:02

"Het was een leuke uitdaging voor mij om een coachprogramma te ontwikkelen op basis van blended learning. Voor mijn programma waren niet alle… alles lezen - 13-08-2019 14:02

starstarstarstarstar_border
Evelyn van der Haar
Trainer, teamcoach
8
Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!

"Complete opleiding zodat je goed bent voorbereid om je eigen blended trajecten te maken. De opleiding zelf is ook blended ingericht, er wordt gebruikt gemaakt van verschillende gastdocenten met elk hun expertise. Zo leer je meer over tekstschrijven, videobewerking en nog veel meer. Zeker aan te raden als je meer wilt doen met blended trajecten in je trainingen." - 25-07-2018 09:34

"Complete opleiding zodat je goed bent voorbereid om je eigen blended trajecten te maken. De opleiding zelf is ook blended ingericht, er word… alles lezen - 25-07-2018 09:34

starstarstarstarstar_border
Stefan Bos
Trainer / opleider bij de Volksbank academie en eigenaar van Stefan Bos professioneel trainen en coachen
8
Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!

"Ik ben erg tevreden over de opleiding Blended learning. Ik heb met veel plezier en enthousiasme deelgenomen. De opleiding heeft mij nieuwe inzichten gegeven die ook direct toepasbaar zijn in de praktijk. Bijna alle meetings vinden online plaats. Deelname heeft alleen zin als je bereid bent ook tijd te investeren in je eigen ontwikkeling. Het is geen opleiding die je er "even" bij doet. " - 24-07-2018 14:04

"Ik ben erg tevreden over de opleiding Blended learning. Ik heb met veel plezier en enthousiasme deelgenomen. De opleiding heeft mij nieuwe i… alles lezen - 24-07-2018 14:04

starstarstarstarstar
Paula Brummelkamp
trainer
10
Train de Trainer: Blended Learning: Let’s mix!

"Deze training was de omslag waarnaar ik op zoek was. Dankzij Just do it! geef ik nu zelf blended trainingen op mijn vakgebied, met alle vertrouwen dat de training goed in elkaar zit en dat ik hem goed kan uitvoeren.
Just do it! was een traject met impact. Leren in de vorm waaróver je leert: met zowel online als offline bijeenkomsten en een online leeromgeving. Leren over trainingsontwerp en zien hoe de trainer dat zelf heeft toegepast; leren over de uitvoering en zien hoe enthousiast en professioneel Marion dat zelf doet. En het resultaat is dus meteen toepasbaar in de praktijk (niet alleen voor mij maar ook voor mijn medecursisten)!" - 18-11-2016 10:46

"Deze training was de omslag waarnaar ik op zoek was. Dankzij Just do it! geef ik nu zelf blended trainingen op mijn vakgebied, met alle vert… alles lezen - 18-11-2016 10:46

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.