Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van atsync
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 atsync heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 32 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,3
Gemiddeld cijfer voor Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!
Gebaseerd op 6 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Evelyn van der Haar-Ozinga
starstarstarstarstar
Evelyn van der Haar-Ozinga
Trainer, coach, teamcoach
10
Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

"Goede training waarin je alle kneepjes van het online trainen leert. Een eye-opener als het gaat over de verschillende mogelijkheden om interactief met deelnemers aan de slag te gaan. Het enthousiasme, de persoonlijke feedback, de begeleiding van Marion en het LMS systeem voor huiswerkopdrachten maken het plaatje compleet." - 08-12-2016 13:00

"Goede training waarin je alle kneepjes van het online trainen leert. Een eye-opener als het gaat over de verschillende mogelijkheden om inte… alles lezen - 08-12-2016 13:00

Startdata en plaatsen

computer Online:
12 mei. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 12 mei 2021, 09:00-11:15, Online, Sessie 1
event 26 mei 2021, 09:00-11:15, Online, Sessie 2
event 9 juni 2021, 09:00-11:15, Online, Sessie 3
event 23 juni 2021, 09:00-11:15, Online, Sessie 4
event 7 juli 2021, 09:00-11:15, Online, Sessie 5

Beschrijving

De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

Waarom dit leertraject?  

Je hebt ontdekt wat de kansen zijn voor klanten, deelnemers en jou: (live) online leren lijkt een prachtige, en misschien inmiddels noodzakelijke, aanvulling op jouw werk als trainer. De deelnemers en jij hoeven minder te reizen. Dit bespaart tijd en het milieu. Je bespaart op locatie. Deelnemers kunnen dus plaats- (en tijdonafhankelijk) leren.

Het sluit volledig aan bij de nieuwe werkelijkheid waarbij werken en leren (en daarmee trainen) op afstand de norm is geworden en door opdrachtgevers verwacht wordt dat jij als trainer online kan trainen.

Omdat jij een hoge kwaliteit van je trainingen belangrijk vindt en een duu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en Didactische vaardigheden.

De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

Waarom dit leertraject?  

Je hebt ontdekt wat de kansen zijn voor klanten, deelnemers en jou: (live) online leren lijkt een prachtige, en misschien inmiddels noodzakelijke, aanvulling op jouw werk als trainer. De deelnemers en jij hoeven minder te reizen. Dit bespaart tijd en het milieu. Je bespaart op locatie. Deelnemers kunnen dus plaats- (en tijdonafhankelijk) leren.

Het sluit volledig aan bij de nieuwe werkelijkheid waarbij werken en leren (en daarmee trainen) op afstand de norm is geworden en door opdrachtgevers verwacht wordt dat jij als trainer online kan trainen.

Omdat jij een hoge kwaliteit van je trainingen belangrijk vindt en een duurzaam leerrendement beoogt voor de deelnemers wil jij weten hoe je een impactvolle training of leertraject Live Online geeft. Jij wilt dat het kwalitatief goed is. En geen gedoe met de techniek. Maak je je daar misschien zorgen over? Dat begrijpen we. Wil je de handvatten om ook online de betrokkenheid van de deelnemers te vergroten en volop mogelijkheden te creëren voor interactie? Wil je geen energie lekken aan randvoorwaarden en wel betrokken deelnemers die op het puntje van hun stoel zitten? Exact dat ontdek je in dit leertraject. Schrijf je in!!!

Goed om te weten:

 • dit leertraject bestaat uit 5 live online sessies van elk 2 uur en 15 minuten;
 • je gebruikt ook het online leerplatform (1 jaar lang toegang toe) met oefeningen, opdrachten, documentatie;
 • tussen elke sessie zit 14 dagen; tijd waarin je het geleerde in de sessies toepast bij het (her)ontwerpen, (her)ontwikkelen, voorbereiden, faciliteren en follow-up van jouw training of leertraject. Voor een optimale leeropbrengst investeren deelnemers gedurende het traject (8 weken) gemiddeld 3 uur per week;
 • tijdens het leertraject kun je gebruik maken van een individuele coaching van 30 minuten, die in overleg met de trainer ingepland wordt;
 • na afronding van de training ontvang je het certificaat De Perfecte Online Training.

Sessie 1: De online trainer en de techniek

Ondanks alle voordelen die live online sessies te bieden hebben, is het grootste verschil met offline trainingen: de cruciale rol van de techniek. Dit is dan ook een logisch beginpunt van dit leertraject. Dit wil je goed in de vingers hebben zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: de inhoud van jouw training of leertraject. Het goede nieuws bij technische obstakels is dat veel zaken vooraf te ondervangen zijn. Maar waar moet je allemaal aan denken? En wat doe je tijdens de sessie als er een (technisch) probleem zich voordoet. In deze sessie gaan we in op alles wat te maken heeft met (de technische kant van) het geven van een live online sessie. Het managen van de sessie staat centraal en je gaat hier ook meteen mee aan de slag.

Aan het einde van de sessie:

 • kun je de meest voorkomende technische problemen in een online training benoemen en aangeven hoe je deze kunt voorkomen en oplossen;
 • weet jij welke stappen je moet zetten om technisch goed voorbereid te zijn op een online training; dit doe je aan de hand van een checklist;
 • kun je technische problemen voorkomen en heb jij in het geval dat er toch iets mis gaat een plan B achter de hand;
 • kun je problemen bij deelnemers signaleren en heb je de vaardigheid om de deelnemer door het probleem heen te leiden naar een oplossing.

Sessie 2: Online didactiek

Online en offline trainen is niet hetzelfde maar je kunt wel op beide manieren jouw doel behalen. Het online trainen vraagt wel om een andere aanpak en opbouw van de training of het leertraject. In de tweede sessie gaan we hiermee aan de slag. Het is belangrijk om na te gaan welke didactische principes ten grondslag moeten liggen aan een goede online trainingsontwerp.

Zo zal je bij live online trainingen meer interactie moeten inbouwen dan tijdens face-to-face bijeenkomsten, omdat de kans dat deelnemers (ongemerkt) afgeleid raken groter is. Je zal als trainer ook veel beter na moeten denken over inhoud en structuur van je online trainingen. Bij onduidelijkheden ontstaat snel ruis en het kan lastiger zijn om dit tijdens de online training bij te sturen.

Onderwerpen die onder andere besproken worden: flipping the classroom, breindidactiek, structuur, het zorgvuldig plannen van de contacttijd, het stimuleren van samenwerking. Maar daarnaast zijn ook algemeen didactische principes bij online leren van belang. Denk daarbij aan het activeren van voorkennis, het bevorderen van het ophalen van het geleerde of gespreid oefenen.

Aan het einde van deze sessie:

 • weet je uit welke elementen een goed online trainingsontwerp bestaat en kun je dit toepassen in jouw trainingen;
 • kun je onderbouwen waarom je bepaalde didactische keuzes maakt en kun je hiermee spelen naar gelang dit noodzakelijk is voor het doel of de doelgroep van jouw training.

Sessie 3: Trainersvaardigheden voor de online trainer

In de derde sessie gaan we aan de slag met de trainersvaardigheden voor de online trainer.  We zoomen in op verbale en non verbale communicatieve vaardigheden. We kijken ook naar vragen van deelnemers en de mogelijkheden die je hebt om deze vragen te beantwoorden en juist de gelegenheid te creëren voor betrokkenheid en interactie. En hoe werk je samen met een co-facilitator? Daarnaast gaan wij oefenen met `lastig gedrag’ van deelnemers.Aan het eind van de sessie:

 • kun je benoemen welke competenties (kennis, vaardigheden en houding) nodig zijn om een online bijeenkomst te faciliteren;
 • kun je inhoudelijke vragen van deelnemers zodanig managen dat je in staat bent de vragen als gelegenheid tot verhoogde betrokkenheid en interactie te gebruiken;
 • weet je hoe de rolverdeling werkt tussen de trainer en de online co-trainer en hoe je hier soepel mee omgaat zodat de live online training lekker doorloopt;
 • kun je omgaan met ‘lastig gedrag’ door kalm te blijven en de theorie over antwoordmogelijkheden toe te passen.

Sessie 4: Welke inhoudelijke keuzes en online werkvormen zorgen voor interactie? 

In de vierde sessie gaan we verder in op hoe jij als online trainer ervoor kan zorgen dat de deelnemers actief meedoen en niet achterover in hun stoel gaan leunen of de aandacht verliezen. We gaan namelijk kijken naar de werkvormen en tools die jij als live online trainer in kunt inzetten om de interactie en betrokkenheid te vergroten.

Hierbij staan we ook stil bij welke inhoudelijke keuzes en online werkvormen kunnen bijdragen aan meer energie en een prettig en effectief leerklimaat.Aan het einde van de sessie:

 • weet je welke mate van interactie nodig is om deelnemers actief en betrokken te houden;
 • kun je enkele middelen en online werkvormen inzetten om betrokkenheid en interactie van deelnemers te creëren in een online training;
 • maak je de juiste afweging voor soorten vragen die je stelt in live online trainingen om geschikte antwoorden te krijgen.

Sessie 5: Klaar voor de start – Communicatie, voorbereiding & follow-up bij online trainingen

In deze sessie kijken we naar de activiteiten die belangrijk zijn bij het voorbereiden en de follow-up van een effectieve online training zoals communicatie en logistiek die op een asynchrone manier plaatsvindt (tijd- en plaats onafhankelijk, dus wanneer je niet tegelijkertijd online bent).

Aan het einde van de sessie:

 • kun je een online bijeenkomst plannen door een checklist te maken voor de planning, uitvoering en follow up;
 • kun je de rol en het belang van deze activiteiten koppelen aan de effectiviteit en interactiviteit van de online bijeenkomst;
 • kun je een online bijeenkomst organiseren door jouw bijeenkomst op de juiste manier af te stemmen op de deelnemers en andere partijen die een rol hebben.

Online leeromgeving

Parallel aan de vijf live online sessies volg je een aantal onderdelen in de online leeromgeving in je eigen tijd en tempo. Dit geeft je de mogelijkheid om te oefenen met de onderwerpen die besproken zijn in de sessies. Je leert samen en van elkaar.

Trainingsdata

 • Woensdag 12 mei van 09.00 tot 11.15 uur
 • Woensdag 26 mei van 09.00 tot 11.15 uur
 • Woensdag 9 juni van 09.00 tot 11.15 uur.
 • Woensdag 23 juni van 09.00 tot 11.15 uur.
 • Woensdag 7 juli van 09.00 tot 11.15 uur.

Als leren leuk is, leert het beter. Daarom hebben wij een bijzonder inspirerend leeraanbod voor ondernemende trainers en docenten. We weten alles van Live Online Leren en Blended Learning. Ook onze eigen trajecten bieden we volledig aan in de vorm van live online en interactief leren.

9,3
Gemiddeld cijfer voor Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!
Gebaseerd op 6 ervaringen
Evelyn van der Haar-Ozinga
starstarstarstarstar
Evelyn van der Haar-Ozinga
Trainer, coach, teamcoach
10
Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

"Goede training waarin je alle kneepjes van het online trainen leert. Een eye-opener als het gaat over de verschillende mogelijkheden om interactief met deelnemers aan de slag te gaan. Het enthousiasme, de persoonlijke feedback, de begeleiding van Marion en het LMS systeem voor huiswerkopdrachten maken het plaatje compleet." - 08-12-2016 13:00

"Goede training waarin je alle kneepjes van het online trainen leert. Een eye-opener als het gaat over de verschillende mogelijkheden om inte… alles lezen - 08-12-2016 13:00

Brigitte Diderich
starstarstarstarstar
Brigitte Diderich
training en coaching at sbiformaat
10
Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

"De training zat erg goed in elkaar. We werkten in combinatie met een online interactieve training olv Marion en met een LMS systeem waar opdrachten en documentatie in stonden. Erg zinvol om daar ook zelf mee te werken en te zien wat het toevoegt.
Marion is zeer deskundig in het online faciliteren en het bouwen van een classroom.
Nogmaals Dank Marion!" - 02-09-2016 07:15

"De training zat erg goed in elkaar. We werkten in combinatie met een online interactieve training olv Marion en met een LMS systeem waar opd… alles lezen - 02-09-2016 07:15

starstarstarstarstar_half
W. Grandjean
Zelfstandig Trainer / coach Xcdes
9
Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

"Deze training heeft zeker bijgedragen aan mijn doelstelling om virtueel trainen op te nemen in ons dienstenpakket. Zowel het omgaan met technische zaken, als het aanscherpen van didactische vaardigheden komen in deze training aan bod. Marion neemt voor elke deelnemer voldoende tijd voor persoonlijke feedback. Fijn om van zo'n vakgenoot te mogen leren!" - 02-03-2015 14:55

"Deze training heeft zeker bijgedragen aan mijn doelstelling om virtueel trainen op te nemen in ons dienstenpakket. Zowel het omgaan met tech… alles lezen - 02-03-2015 14:55

starstarstarstarstar
Juul Hermekens
10
Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

"Dit is een training die het woord training waarmaakt. Het programma dat geboden wordt richt zich op de vaardigheden die je nodig hebt om interactief met je deelnemers bezig te zijn. Spannend, maar álle deelnemers worden in het diepe gegooid om oefeningen te doen en de coaching van Marion Reijerink is buitengewoon zorgvuldig en integer. De feedback is uitstekend. Er is ook ruimte voor leren van elkaar. Zowel tijdens de webinars ‘live’, maar ook in de goed opgebouwde e-learning omgeving. Er is aandacht voor íedereen en het overzicht dat Marion heeft over zowel het proces als de inhoud is zeer bijzonder. Een aanrader voor iedereen die zoekt naar nieuwe manieren van leren! Dit gun je jezelf." - 25-02-2015 15:39

"Dit is een training die het woord training waarmaakt. Het programma dat geboden wordt richt zich op de vaardigheden die je nodig hebt om int… alles lezen - 25-02-2015 15:39

starstarstarstar_halfstar_border
Anoniem
7
Online Leren Faciliteren

"Indien je veel met webinars en online vergaderingen te maken hebt, of als je zelf de intentie hebt om dit meer te doen is deze training een hands-on en praktische manier. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe de techniek in elkaar zit en hoe een vergadering geleid kan worden.
" - 24-04-2013 10:49

"Indien je veel met webinars en online vergaderingen te maken hebt, of als je zelf de intentie hebt om dit meer te doen is deze training een … alles lezen - 24-04-2013 10:49

starstarstarstarstar
Angela Hagen-Verdooren
Programma Manager HNW
10
Train de Trainer: De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!

"Bij deze training ervaar je dat een online bijeenkomst faciliteren echt wat anders is dan alleen maar een presentatie op afstand geven. Je leert hoe je er een echt interactieve sessie van maakt waarbij de deelnemers voortdurend worden aangezet tot actie en dus niet kunnen "weg-zappen". Deze training is een goede stimulans voor Het Nieuwe Werken." - 23-04-2013 20:51

"Bij deze training ervaar je dat een online bijeenkomst faciliteren echt wat anders is dan alleen maar een presentatie op afstand geven. Je l… alles lezen - 23-04-2013 20:51

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met atsync, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.