Hoor & Zie mij

Niveau
Tijdsduur

Hoor & Zie mij

Augeo Academy
Logo van Augeo Academy

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Hoog aangeschreven educatieve training door ervaringsdeskundige jongeren voor scheidingsprofessionals

Bij Augeo Academy zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Jongeren (15-25 jaar) met gescheiden ouders delen tijdens deze training hun ervaringen om zo professionals bewust te maken wat er in hun hoofd en hart omgaat. Zo kunnen professionals bewustere keuzes maken in het belang van het kind.

Over Augeo
Augeo wil ervoor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Er wordt naar gestreefd dat iedereen die met ouders en kinderen werkt, schadelijke en stressvolle opgroeisituaties kan signaleren en kan aanpakken. Opgroeien gaat altijd met vallen en opstaan. Kinderen maken positieve en negatieve dingen mee, dat is normaal. Sommige negatieve ervaringen kunnen echter een blijvende, sc…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Schuldhulpverlening modules, Budgetcoach, Schuldhulpverlening, Bewindvoerder en Beschermingsbewind.

Hoog aangeschreven educatieve training door ervaringsdeskundige jongeren voor scheidingsprofessionals

Bij Augeo Academy zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Jongeren (15-25 jaar) met gescheiden ouders delen tijdens deze training hun ervaringen om zo professionals bewust te maken wat er in hun hoofd en hart omgaat. Zo kunnen professionals bewustere keuzes maken in het belang van het kind.

Over Augeo
Augeo wil ervoor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Er wordt naar gestreefd dat iedereen die met ouders en kinderen werkt, schadelijke en stressvolle opgroeisituaties kan signaleren en kan aanpakken. Opgroeien gaat altijd met vallen en opstaan. Kinderen maken positieve en negatieve dingen mee, dat is normaal. Sommige negatieve ervaringen kunnen echter een blijvende, schadelijke invloed hebben op een kind. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een ingrijpende gebeurtenis als een (complexe) echtscheiding. Om het scheidingsproces zo min mogelijk schadelijk te laten verlopen voor een kind, verzorgt Augeo een tweetal Permanente Educatietrainingen. Bestemd voor professionals die werkzaam zijn in de scheidingsbranche of zich betrokken voelen met kinderen in (v)echtscheidingssituaties. De trainingen van Augeo onderscheiden zich doordat zij gegeven worden door ervaringsdeskundigen jongeren trainers. Alle opgeleide trainers zijn tussen de 15 en 25 jaar. Naast de waardevolle inbreng van hun eigen ervaringen zijn de trainers  daardoor in staat om op een professionele manier de scheidingprofessionals te voorzien van concrete handvatten die zij kunnen inzetten in hun werk.

TRAINING: HOOR & ZIE MIJ
Bij een scheiding gaan twee mensen uit elkaar als partners, maar niet als ouders. Dit is vaak iets waar niet goed bij stil wordt gestaan. Hoe kan je ouders er toe zetten dat zij beiden de ouder rol blijven vervullen en hoe voorkom je dat het belang van het kind naar de achtergrond vervaagt? In de ‘Hoor en zie mij’ training van Augeo, trainen drie ervaringsdeskundigen trainers gedurende een hele dag scheidingsprofessionals;

In het eerste gedeelte van deze permanente educatietraining delen ervaringsdeskundigen trainers hun persoonlijke ervaringen met betrekking tot de scheiding van hun ouders. Ze vertellen de deelnemers in alle openhartigheid hoe zij de scheiding beleeft hebben, wat hen had geholpen en hoe professionals een belangrijke rol hadden kunnen vervullen in het scheidingsproces. In deze ochtend staan de persoonlijke ervaringen van zowel de trainers als van de professionals centraal en komt er een open dialoog op gang over wat werkt en wat niet. Dit dialoog, dat op gang komt door middel van een oefening, biedt de deelnemers een praktisch referentiekader die zij direct kunnen toepassen in de eigen praktijk.


In het tweede gedeelte van de training ‘Hoor en zie mij’ wordt er voortgeborduurd op de kennis die in het eerste gedeelte is opgedaan. De aspecten die in het eerste gedeelte van de training globaal zijn aangeboord, worden verder uitgediept. Dit wordt onder andere gedaan door middel van het nabootsen van een eerste gesprek tussen een kind in een scheidingsituatie en een professional. Welke gesprekstechnieken, los van wat in de theorie aangereikt wordt, werken wel en juist niet voor kinderen in een scheidingssituatie.


Vervolgens worden de deelnemers uitgedaagd om door middel van een tool aan de slag te gaan met het erkennen van hun eigen gevoel en de behoefte die hierbij aanwezig is. Deze tool wordt tijdens de ‘Hoor en zie mij’ training geoefend zodat de deelnemers dit in de eigen praktijk kunnen toepassen, deze tool is voor zowel ouders als kinderen inzetbaar.

Tot slot wordt er een oefening gedaan waarin er geoefend wordt in het stellen van krachtige vragen. Welke vraag, gesteld door professionals aan kinderen in scheidingsituaties, werkt wél en welke vragen werken minder goed. Waarom resoneert de ene vraag wel en de ander niet? En hoe komt dat.

Gedurende de hele dag staat het scheidingsproces, bekeken vanuit het perspectief van het kind, centraal. De afwisseling tussen de inbreng vanuit ervaringsdeskundigen jongeren en het aanreiken van concrete tools maakt deze permanente educatie training een waardevolle toevoeging voor iedere scheidingsprofessional.

De trainers geven in de eerste helft van de training aan waar zij behoefte aan hadden tijdens de scheiding, hoe professionals er voor hen (hadden) kunnen zijn en waarom het belangrijk is met hen in gesprek te gaan. In de tweede helft van de training worden er concrete handvatten gegeven en geoefend met het praten met en luisteren naar jongeren.  Voor meer informatie desiree@augeo.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.