Bachelor Verpleegkunde (hbo-v)

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Avans+
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Avans+ heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 576 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Breda
16 mrt. 2020
Rotterdam
17 mrt. 2020
Amsterdam
18 mrt. 2020
Utrecht
19 mrt. 2020
Eindhoven
20 mrt. 2020

Beschrijving

BACHELOR VERPLEEGKUNDE (HBO-V)

Mensen worden ouder en krijgen meer chronische aandoeningen tegelijk. Daarnaast is de zorgtechnologie in volle opkomst en aspecten als zelfregie, zelfmanagement en shared-descision making zijn belangrijke items geworden binnen de zorg. Het gevolg is dat de zorg verschuift naar de thuissituatie. Voor zorgprofessionals binnen de (regionale) zorginstellingen betekent dit dat de zorgontwikkelingen en -trajecten sneller verlopen. De grenzen van de verschillende werkvelden en specialismen vloeien steeds meer in elkaar over, waardoor ketenzorg noodzakelijk wordt. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die vragen om een ander soort hbo-verpleegkundige, namelijk eentje met ee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Neem contact op met onze klantenservice.

BACHELOR VERPLEEGKUNDE (HBO-V)

Mensen worden ouder en krijgen meer chronische aandoeningen tegelijk. Daarnaast is de zorgtechnologie in volle opkomst en aspecten als zelfregie, zelfmanagement en shared-descision making zijn belangrijke items geworden binnen de zorg. Het gevolg is dat de zorg verschuift naar de thuissituatie. Voor zorgprofessionals binnen de (regionale) zorginstellingen betekent dit dat de zorgontwikkelingen en -trajecten sneller verlopen. De grenzen van de verschillende werkvelden en specialismen vloeien steeds meer in elkaar over, waardoor ketenzorg noodzakelijk wordt. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die vragen om een ander soort hbo-verpleegkundige, namelijk eentje met een brede klinische blik.

Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een variant van 1,5 jaar mogelijk. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

HBO-V OPLEIDING

Deze hbo-verpleegkunde deeltijdopleiding biedt verpleegkundigen de mogelijkheid zich binnen het brede zorgveld optimaal te professionaliseren en te positioneren. Tijdens de hbo-v opleiding ontwikkel je jezelf tot een autonome professional en (keten)partner in de zorg. Je leert vorm te geven aan het zorgaanbod dat de zorgvrager overstijgt. Hierbij is afstemming van belang met andere partijen in de (zorg)keten en het zorgnetwerk, zowel over afdelings- als instellingsgrenzen heen.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP IN BACHELOR VERPLEEGKUNDE (HBO-V)

Tevens speelt persoonlijk leiderschap (leerlijn PL) een centrale rol in deze hbo-v deeltijdopleiding. De PL heeft vooral betrekking op de persoonlijke en professionele aspecten, waarbij je leert om gedrag en prestaties in de gewenste richting te sturen. Daarmee wordt de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit binnen jouw organisatie verhoogd.

OOK EVIDENCE-BASED PRACTICE IN BACHELOR VERPLEEGKUNDE (HBO-V)

De tweede leerlijn is Evidence-based practice (EBP). Het belang van EBP voor hbo-verpleegkundigen is dat zij de betekenis, de rol en de reikwijdte van onderzoek begrijpen, dat zij kennis van anderen kunnen toepassen in hun werkpraktijk en kunnen participeren in praktijkonderzoek. En bovendien dat zij in hun dagelijkse werkpraktijk kritisch, nieuwsgierig en reflectief zijn. Zodat zij naast het deskundig verlenen van verpleegkundige zorg altijd op zoek gaan naar hoe het beter kan. EBP is een belangrijk onderdeel van deze bachelor of nursing.

DOELGROEP

Deze hbo-v bachelor opleiding richt zich op BIG-geregistreerde verpleegkundigen die hun functie verder willen verdiepen en verbreden, of op verpleegkundigen met andere, relevante werkervaring binnen het verpleegkundig domein. Je hebt een afgeronde opleiding mbo-verpleegkunde. Gedurende deze hbo-v verkort opleiding dien je een werk- of stageplek te hebben voor minimaal 24 uur per week als verpleegkundige in de eerste of tweede lijn zorgorganisatie- of instelling.

Let op: voor mbo-verpleegkundigen met een specialisatie is er een variant van 1,5 jaar mogelijk. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Marjolein Meijer via 076-5258803.

WERKVORM

De Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) is modulair opgebouwd en bestaat uit 2 leerlijnen namelijk:

  • Evidence-based practice (EBP)
  • Persoonlijk leiderschap (PL)

INTERCOLLEGIAAL WERKEN IN BACHELOR VERPLEEGKUNDE (HBO-V)

Professionals vanuit verschillende werkvelden (intercollegiaal) worden in groepen geplaatst zodat de brede competenties optimaal benut kunnen worden. Hiermee profiteer je optimaal van voordelen gericht op ketenzorg en samenwerking in de praktijk, met diverse casuïstiek, beroepsproducten, interactieve en intercollegiale werkvormen. Om optimaal rendement uit de hbo-verpleegkunde deeltijdopleiding te halen, is je professionele inbreng en visie vanuit je organisatie zeer essentieel binnen de opleiding.

ZELFSTUDIE VAN BELANG IN HBO V OPLEIDING

In de bijeenkomsten werk je in subgroepen aan beroepsproducten en andere opdrachten. Voor elke bijeenkomst bereid je opdrachten thuis voor om gedurende de bijeenkomsten gerichte vragen te kunnen stellen en om jouw kennis te toetsen aan concrete casuïstiek. De zelfstudie, alle activiteiten die nodig zijn om de voorbereidingsopdrachten uit te kunnen voeren, is een essentieel onderdeel van de modules. Tijdens de trainingen wordt er geoefend middels werkgroepen, casuïstiek, rollenspel en andere didactische werkvormen

RESULTAAT

De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft jou de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

 

Avans+ - Met een plus achter je naam bereik je meer.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Neem contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Avans+, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.