Duurzame inzetbaarheid: klaar voor de toekomst

Niveau
Tijdsduur
Logo van Avans+
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Avans+ heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 571 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Avans+ biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beschrijving

INTERVENTIES DUURZAME INZETBAARHEID

We moeten langer doorwerken tot aan ons pensioen, digitalisering en robotisering vragen andere kennis en vaardigheden, werkdruk en fysieke belasting zorgen voor hoog verzuim. Deze thema’s spelen in veel organisaties en zijn vaak aanleiding voor organisaties om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Maar duurzame inzetbaarheid is zo’n containerbegrip dat het lastig is te bepalen  hoe je dit aanpakt, wat je moet aanpakken en waar je begint. In de opleiding Duurzame inzetbaarheid krijg je als HR-professional grip op het containerbegrip duurzame inzetbaarheid. Je leert te anticiperen op de ontwikkelingen die op jouw organisatie afkomen en hoe je de ju…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

INTERVENTIES DUURZAME INZETBAARHEID

We moeten langer doorwerken tot aan ons pensioen, digitalisering en robotisering vragen andere kennis en vaardigheden, werkdruk en fysieke belasting zorgen voor hoog verzuim. Deze thema’s spelen in veel organisaties en zijn vaak aanleiding voor organisaties om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Maar duurzame inzetbaarheid is zo’n containerbegrip dat het lastig is te bepalen  hoe je dit aanpakt, wat je moet aanpakken en waar je begint. In de opleiding Duurzame inzetbaarheid krijg je als HR-professional grip op het containerbegrip duurzame inzetbaarheid. Je leert te anticiperen op de ontwikkelingen die op jouw organisatie afkomen en hoe je de juiste voorwaarden kan scheppen om werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Je leert hoe werknemers nu én in de toekomst vakbekwaam en vitaal kunnen en willen werken tot aan hun pensioen. Je leert hoe de juiste match tussen werk en werknemer blijvend gemaakt kan worden.

DOELGROEP

De opleiding Duurzame inzetbaarheid is opgezet voor HR-professionals (HR- managers, HR Business Partners, HR-adviseurs) en andere (interne) adviseurs die zich bezighouden met duurzame inzetbaarheid. Je werkt op hbo-niveau en hebt minimaal 2 jaar werkervaring binnen het vakgebied HR op operationeel en tactisch niveau.

WERKVORM

Deze opleiding is, naast het gebruiken van relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht. Naast de informatie en begeleiding, die je ontvangt van de opleidingsdocent, is er veel ruimte voor inbreng vanuit jouw eigen praktijk. Je gaat zoveel mogelijk aan de slag met je eigen vraagstukken.

De eindopdracht van de opleiding bestaat uit het pitchen van jouw voorstel voor Duurzame Inzetbaarheid aan een HR panel (bestaande uit de docent(e) en een externe HR professional). Het doel van de pitch is het panel te overtuigen van je voorstel en  aan te zetten tot actie. Aansluitend aan je pitch word je bevraagd over jouw voorstel. Je zorgt ervoor dat je de zorgen en bezwaren van het panel kan wegnemen voor de implementatie van jouw voorstel.

RESULTAAT

Na afronding van de opleiding Duurzame inzetbaarheid weet je wat duurzame inzetbaarheid betekent voor je organisatie en jouw strategisch HR-beleid. Je kunt het lijnmanagement met onderbouwde voorstellen adviseren over interventies op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dankzij deze opleiding bent je in staat om het thema duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie handen en voeten te geven, in te bedden in de HR-strategie en daarmee de duurzame inzetbaarheid (en daarmee de productiviteit) van medewerkers te vergroten.

Avans+ - Met een plus achter je naam bereik je meer.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Avans+, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.