Praktijkverpleegkundige in de verstandelijk gehandicaptenzorg (PVG)

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Avans+
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Avans+ heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 576 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Breda
7 apr. 2020
Utrecht
7 apr. 2020

Beschrijving

Praktijkverpleegkundige in de verstandelijk gehandicaptenzorg

Verstandelijk gehandicapten worden binnen de zorg erkend als specifieke doelgroep. Zij hebben daarom eigen artsen: de arts verstandelijk gehandicapten (AVG). Nu de taken van deze artsen anders worden verdeeld, ontstaat er een toename in de vraag naar deskundige verpleegkundigen, die specifiek zijn opgeleid voor het werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Goed moment dus om jezelf te verdiepen in het aanbod van opleidingen gehandicaptenzorg. De praktijkverpleegkundige is bij uitstek degene die deze ondersteuning kan bieden. Je krijgt in deze verstandelijk gehandicaptenzorgopleiding dan ook handvatten om deze rol op je te n…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Neem contact op met onze klantenservice.

Praktijkverpleegkundige in de verstandelijk gehandicaptenzorg

Verstandelijk gehandicapten worden binnen de zorg erkend als specifieke doelgroep. Zij hebben daarom eigen artsen: de arts verstandelijk gehandicapten (AVG). Nu de taken van deze artsen anders worden verdeeld, ontstaat er een toename in de vraag naar deskundige verpleegkundigen, die specifiek zijn opgeleid voor het werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Goed moment dus om jezelf te verdiepen in het aanbod van opleidingen gehandicaptenzorg. De praktijkverpleegkundige is bij uitstek degene die deze ondersteuning kan bieden. Je krijgt in deze verstandelijk gehandicaptenzorgopleiding dan ook handvatten om deze rol op je te nemen en vanuit een geïntegreerde visie de functie zelfstandig in te vullen.

Doelgroep

De opleiding Praktijkverpleegkundige in de verstandelijk gehandicaptenzorg richt zich op praktijkverpleegkundigen die hun rol willen professionaliseren. Je hebt behoefte aan meer gespecialiseerde kennis op het gebied van verstandelijk gehandicaptenzorg, medische kennis en verpleegkundige interventies. Daarnaast wil je jouw communicatieve vaardigheden versterken. Je hebt een werk- of stageplek nodig voor minimaal 8 uur per week in de verstandelijk gehandicaptenzorg of bij een vergelijkbare organisatie.

Toelatingsassessment opleiding gehandicaptenzorg

Deze opleiding gehandicaptenzorg is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met hbo verpleegkunde. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

Werkvorm

Deze opleiding gehandicaptenzorg is competentiegericht opgezet. Jouw eigen werkervaring en die van de andere deelnemers worden zo veel mogelijk in het programma geïntegreerd. We ondersteunen je in het leerproces met docenten uit de praktijk, persoonlijke coaching, intervisie en interactieve en innovatieve leermiddelen. Je rondt iedere module af met een toets of opdracht, zodat je kunt aantonen dat je de gewenste competenties hebt ontwikkeld.

Resultaat

Je bent een goed onderlegde praktijkverpleegkundige die is gespecialiseerd in het werken met verstandelijk gehandicapten. Je loopt vooruit op de AVG-arts door triage en vraagverheldering. Je kunt onder andere medewerkers en mantelzorgers coachen en consulten verlenen. Ook kun je zelfstandig gezondheidsvoorlichting geven, individueel en in een groep.

Je hebt je ontwikkeld op het gebied van vakinhoudelijk handelen en communicatie met verstandelijk beperkten en hun netwerk. Daarnaast kun je effectiever organiseren en samenwerken met andere disciplines. Je kunt op een succesvolle en professionele manier invulling geven aan jouw functie als praktijkverpleegkundige in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Avans+ - Met een plus achter je naam bereik je meer.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Neem contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Avans+, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.