Verdieping Burgerlijk procesrecht (Bewijsrecht, Hoger beroep, Beslagrecht)

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Academie voor de Rechtspraktijk
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,8 Academie voor de Rechtspraktijk heeft een gemiddelde beoordeling van 7,8 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Kasteel Waardenburg
26 sep. 2019
Toon rooster
event 26 september 2019, 09:00-18:15
event 24 oktober 2019, 10:00-17:15

Beschrijving

 

Deze Masterclass bestaat uit twee intensieve dagen. Prof. mr. W.D.H. Asser behandelt 8 uur het Bewijsrecht. Het bewijsrecht is volop in beweging. Nog voorafgaande aan een procedure bewijsinformatie verzamelen, wordt steeds meer het parool. En na starten van de procedure zo snel mogelijk regie voeren over eventuele bewijslevering. Getuigenbewijs (mondeling als schriftelijk), deskundigen, inzage en bewijsbeslag komen op de cursus ter sprake. Het antwoord op de vraag welke partij wat moet bewijzen is essentieel voor het verzamelen van bewijsinformatie en de levering van bewijs. Fundamentele kennis over stelplicht en bewijslast is dus een must. In de cursus komen op al deze punten aan de hand …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Algemeen Civiel Recht, Procesrecht, Nederlands recht, Burgerzaken en Personeelsvertegenwoordiger (PVT).

 

Deze Masterclass bestaat uit twee intensieve dagen. Prof. mr. W.D.H. Asser behandelt 8 uur het Bewijsrecht. Het bewijsrecht is volop in beweging. Nog voorafgaande aan een procedure bewijsinformatie verzamelen, wordt steeds meer het parool. En na starten van de procedure zo snel mogelijk regie voeren over eventuele bewijslevering. Getuigenbewijs (mondeling als schriftelijk), deskundigen, inzage en bewijsbeslag komen op de cursus ter sprake. Het antwoord op de vraag welke partij wat moet bewijzen is essentieel voor het verzamelen van bewijsinformatie en de levering van bewijs. Fundamentele kennis over stelplicht en bewijslast is dus een must. In de cursus komen op al deze punten aan de hand van de meest actuele ontwikkelingen in de rechtspraak aan de orde.

Het hoger beroep is de laatste kans om in feitelijke instantie de zaak goed en overtuigend aan de rechter te presenteren. Procederen in hoger beroep vereist zijn eigen kennis en vaardigheden. Tegen welke beslissingen moet ik beslist grieven aanvoeren en wanneer moet ik eigenlijk incidenteel hoger beroep instellen? Mag ik nieuwe standpunten innemen en welke ruimte tot bewijslevering is er nog? Devolutieve werking, grievenstelsel en tweeconclusieregel kennen gevaarlijke valkuilen. Tijdens deze cursus wordt u, vanuit de ervaring van een raadsheer (prof. mr. dr. G. van Rijssen) gewezen op hoe u uw processtukken in hoger beroep het beste kunt inkleden. De theorie en de praktijk van het procederen in hoger beroep komen aan bod.

In het cursusonderdeel beslagrecht zal door mr. P. de Bruin de nadruk worden gelegd op het conservatoire beslag liggen, maar zullen ook enkele aspecten van het executoriale beslag de revue passeren. Waar moet u op letten bij het indienen van een beslagrekest?
Waar kijkt de voorzieningenrechter naar?
Wat kunt en moet u met een beslagverlof?
Wat kan uw cliënt tegen een conservatoir of een executoriaal beslag doen?

Onderwerpen

  • Bewijsrecht: Bewijslevering, Getuigenbewijs (mondeling als schriftelijk), Deskundigen, Inzage en bewijsbeslag
  • Hoger Beroep: Grievenstelsel, Devolutieve werking, Tweeconclusieregel, Bewijsaanbod in hoger beroep, Valkuilen
  • Beslagrecht: Conservatoir beslag verzoeken, Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Beslagsyllabus, Conservatoir beslag leggen, Conservatoir beslag (doen) opheffen, Verschillende aspecten van executoriaal beslag

Programma

26 september 2019: prof. mr. W.D.H. Asser 09.00 uur - 18.15 uur

24 oktober 2019: prof. mr. dr. G. van Rijssen 10.00 uur - 13.15 uur

24 oktober 2019: mr. P. de Bruin 14.00 uur - 17.15 uur

Sprekers

prof. mr. G. van Rijssen

raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden, bijzonder hoogleraar rechtspraak aan de Radboud Universiteit

prof. mr. W.D.H. Asser

hoogleraar Burgerlijk Procesrecht Universiteit Leiden

mr. P. de Bruin

senior rechter Rechtbank Rotterdam, raadsheer-plaatsvervanger Hof Arnhem-Leeuwarden

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.