Functionaris Gegevensbescherming (FG) incl. stageopdracht Onderwijs

Type product
Logo van AVG-trainingen

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Wilt u zich specialiseren tot FG in het onderwijs met praktijkervaring?

Met de training ‘Functionaris gegevensbescherming (incl. stageopdracht onderwijs)’ doet u gespecialiseerde kennis op over informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs en de vertaling daarvan naar de dagelijkse praktijk. In de training wordt aandacht besteed aan de basiskennis en vaardigheden die nodig zijn om op een deskundige en bekwame wijze onderwijsgerelateerde FG-taken uit te kunnen voeren. Hierbij moet u denken aan de volgende onderdelen: kennis van nationale en Europese privacy-en regelgeving over gegevensbescherming, taak en rol van de FG, Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen voor gegevensbesch…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wilt u zich specialiseren tot FG in het onderwijs met praktijkervaring?

Met de training ‘Functionaris gegevensbescherming (incl. stageopdracht onderwijs)’ doet u gespecialiseerde kennis op over informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs en de vertaling daarvan naar de dagelijkse praktijk. In de training wordt aandacht besteed aan de basiskennis en vaardigheden die nodig zijn om op een deskundige en bekwame wijze onderwijsgerelateerde FG-taken uit te kunnen voeren. Hierbij moet u denken aan de volgende onderdelen: kennis van nationale en Europese privacy-en regelgeving over gegevensbescherming, taak en rol van de FG, Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen voor gegevensbescherming (NGFG), inzicht in privacy governance, privacy compliance en informatiebeveiliging, risicomanagement, DPIA, datalekken en beveiligingsincident, adviesvaardigheden, audits en privacy bewustwording. U moet ook een praktijkopdracht uitvoeren via een werkervaringsplaats of stage op een school. U mag zelf een geschikte praktijkopdracht uitzoeken of u gaat aan de slag met de praktijkopdracht die door ons wordt aangeboden. U moet wel zelf een stageplek of werkervaringsplaats voor uw praktijkopdracht zoeken op een school.

Doel en opzet

Het programma bestaat uit 3 modules en een eindopdracht:

 • Module 1: Algemene kennis over de AVG
 • Module 2: De aanwijzing, positie en taken van de FG
 • Module 3: De praktijk van de FG
 • Eindopdracht

Vooropleiding

HBO werk-/denkniveau. Voor deze training gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Studieduur

De training is prima te combineren met een baan en andere bezigheden. U studeert in uw eigen tempo. Afhankelijk van uw werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die u in de training gaat steken, kan de training sneller worden afgerond. Studieduur: 4 maanden.

Doelgroep

De training ‘Functionaris gegevensbescherming (incl. stageopdracht onderwijs)’ is bestemd voor professionals die als FG aan de slag willen in de branche onderwijs en die betrokken zijn of willen zijn bij vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Zo is de training bijvoorbeeld interessant voor professionals met de volgende achtergronden: ICT-managers, managers, HR-medewerkers, bankmedewerkers, projectleiders, kwaliteitsmanagers, consultants, informatiemanagers, bedrijfsjuristen, docenten, leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor dataprotectie en privacy binnen hun organisatie.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Informeren en adviseren
 • Toezien op naleving
 • Advies verstrekken
 • Samenwerken
 • Optreden als contactpunt

 Eindopdracht

Tijdens de eindopdracht werkt u aan een opdracht op een school. Deze opdracht is uiteraard relevant voor de school en direct gerelateerd aan de werkpraktijk. Het unieke van een stage is dat u ervaring opdoet in de beroepspraktijk en dat u in een concrete werkomgeving uw professionele identiteit verder kan ontwikkelen.

Na afronding van deze training:

 • Heeft u voldoende vakkennis opgedaan om als FG aan de slag te gaan;
 • Kent u de speerpunten van de AVG;
 • Heeft u concrete handvatten en praktijkvoorbeelden om advies te geven over werkprocessen en privacy governance;
 • Kunt u onafhankelijk advies geven;

Certificaat

Nadat alle modules zijn met een voldoende zijn afgerond, ontvangt u een certificaat voor deelname.

Lerarenportfolio

Voor deze training is accreditatie gevalideerd (vakinhoudelijk en brede professionele basis) door het Lerarenportfolio.

Fiscaal voordeel

U kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee u een deel van de gemaakte studiekosten terug kunt krijgen van de Belastingdienst. Voor informatie en voorwaarden kunt u de website van Belastingdienst raadplegen.

Mogelijkheden vanuit de werkgever

Veel organisaties willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om trainingen en opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft uw organisatie een opleidingsbudget waar u gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of bij uw leidinggevende.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met AVG-trainingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.