Functionaris Gegevensbescherming (FG) - versnelde route Onderwijs

Type product
Logo van AVG-trainingen

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Wilt u zich specialiseren tot (aankomend) FG in het onderwijs?

De training 'Functionaris gegevensbescherming (versnelde route onderwijs)' is erop gericht om de FG de basiskennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn om op een deskundige en bekwame wijze FG-taken uit te voeren in het onderwijs. Gedurende het programma gaat u werken aan onderwijsgerelateerde cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk van een FG. Hierbij moet u denken aan de volgende onderdelen: kennis van nationale en Europese privacy-en regelgeving over gegevensbescherming, taak en rol van de FG, Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen voor gegevensbeschermi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wilt u zich specialiseren tot (aankomend) FG in het onderwijs?

De training 'Functionaris gegevensbescherming (versnelde route onderwijs)' is erop gericht om de FG de basiskennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn om op een deskundige en bekwame wijze FG-taken uit te voeren in het onderwijs. Gedurende het programma gaat u werken aan onderwijsgerelateerde cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk van een FG. Hierbij moet u denken aan de volgende onderdelen: kennis van nationale en Europese privacy-en regelgeving over gegevensbescherming, taak en rol van de FG, Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen voor gegevensbescherming (NGFG), inzicht in privacy governance, privacy compliance en informatiebeveiliging, risicomanagement, DPIA, datalekken en beveiligingsincident, adviesvaardigheden, audits en privacy bewustwording.

Doel en opzet

Het programma bestaat uit 3 modules en een eindtoets:

 • Module 1: Algemene kennis over de AVG
 • Module 2: De aanwijzing, positie en taken van de FG
 • Module 3: De praktijk van de FG werkzaam in het onderwijs

Deze training biedt u handvatten, zodat u als FG op bestuurlijk en operationeel niveau op een pragmatische en praktische wijze invulling kunt geven aan uw taken.

Vooropleiding

HBO werk-/denkniveau. Voor deze training gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Studieduur

De training is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. U studeert in uw eigen tempo. Afhankelijk van uw werkervaring, eerder behaalde diploma’s en de tijd die u in de training gaat steken, kan de training sneller worden afgerond. Studieduur: 3 maanden.

Begeleiding

U doorloopt de training in principe zelfstandig, maar u kunt altijd bij ons terecht voor hulp en vragen over de inhoud van de training.

Doelgroep

De 'Functionaris gegevensbescherming (versnelde route onderwijs)' is bestemd voor professionals die werkzaam zijn of willen gaan werken in het onderwijs en die betrokken zijn of willen zijn bij vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De training is ook interessant voor professionals met de volgende achtergronden: bankmedewerkers, docenten, ICT-managers, managers, HR-medewerkers, projectleiders, kwaliteitsmanagers, consultants, informatiemanagers, bedrijfsjuristen, leidinggevenden en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor dataprotectie en privacy binnen hun organisatie.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Informeren en adviseren
 • Toezien op naleving
 • Advies verstrekken
 • Samenwerken
 • Optreden als contactpunt

Na afronding van deze training:

 • Heeft u voldoende vakkennis opgedaan om als FG aan de slag te gaan;
 • Kent u de speerpunten van de AVG;
 • Heeft u concrete handvatten en praktijkvoorbeelden om advies te geven over werkprocessen en privacy governance;
 • Kunt u onafhankelijk advies geven;
 • Kunt u als FG binnen de organisatie toezicht houden op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Certificaat

Nadat alle modules zijn afgerond, ontvangt u een certificaat voor deelname.

Lerarenportfolio

Voor deze training is accreditatie gevalideerd (vakinhoudelijk en brede professionele basis) door het Lerarenportfolio.

Fiscaal voordeel

U kunt gebruikmaken van de regeling ‘Aftrek studiekosten’, waarmee u een deel van de gemaakte studiekosten terug kunt krijgen van de Belastingdienst. Voor informatie en voorwaarden kunt u de website van Belastingdienst raadplegen.

Mogelijkheden vanuit de werkgever

Veel organisaties willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om trainingen en opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft uw organisatie een opleidingsbudget waar u gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of bij uw leidinggevende.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met AVG-trainingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.