Individuele training (en coaching) effectief communiceren, beinvloeden en leidinggeven

Type product
Tijdsduur
Logo van AVOP
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 AVOP heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 21 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

INDIVIDUELE VAARDIGHEDEN TRAINING (EN COACHING): HET LEARNING CENTER

Het Learning Center is een kortdurende, ‘high impact’ ontwikkelmethode voor ontwikkeling van je effectiviteit als leidinggevende of professional. Al naar gelang de specifieke vraagstelling ligt de focus meer op leiderschapsontwikkeling of ontwikkeling van persoonlijk leiderschap.

Bij het Learning Center doe je in korte tijd intensief inzichten en vaardigheden op in een persoonsgericht, op maat gesneden ontwikkelprogramma. Het Learning Center bestaat uit een combinatie van persoonlijke coaching, assessment en training. Je ontwikkelt zowel  je inzicht en manier van denken (‘mindset’), als je vaardigheden (‘skillset’) en ged…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

INDIVIDUELE VAARDIGHEDEN TRAINING (EN COACHING): HET LEARNING CENTER

Het Learning Center is een kortdurende, ‘high impact’ ontwikkelmethode voor ontwikkeling van je effectiviteit als leidinggevende of professional. Al naar gelang de specifieke vraagstelling ligt de focus meer op leiderschapsontwikkeling of ontwikkeling van persoonlijk leiderschap.

Bij het Learning Center doe je in korte tijd intensief inzichten en vaardigheden op in een persoonsgericht, op maat gesneden ontwikkelprogramma. Het Learning Center bestaat uit een combinatie van persoonlijke coaching, assessment en training. Je ontwikkelt zowel  je inzicht en manier van denken (‘mindset’), als je vaardigheden (‘skillset’) en gedrag in de praktijk (‘behavioral set’).

HOE WERKT HET LEARNING CENTER?

Bij het Learning Center doe je in korte tijd precies de inzichten en vaardigheden op die jij op dit moment nodig hebt. Met je eigen ervaring als basis doorloop je verschillende fasen voor effectief leren. Deze fasen sluiten aan bij de leercyclus van Kolb, waarin verschillende vormen van leren aan bod komen die leiden tot een optimaal leerresultaat: zelf ervaren, reflecteren, algemene principes ontdekken (abstraheren) en uitproberen

Ingrediënten van het Learning Center zijn: 

  • Zelfinzicht & bewustzijn - Je begint bij de vraag wie je bent en waar je op dit moment staat. Vervolgens ga je je na waar je vandaan komt, en trek je van daaruit een lijn naar waar je naar toe wilt. Tenslotte bekijk je wat je daarvoor nodig hebt en stel je je ontwikkeldoelen scherp. Daarbij biedt een persoonlijk assessment inzicht in je persoonlijke sterktes en ontwikkelmogelijkheden om je wendbaarheid en vermogen om je doelen te bereiken verder te versterken.
  • Concreet ervaren - Je ondervindt spelenderwijs in praktijksimulaties (rollenspellen) hoe je met uiteenlopende situaties omgaat, en wat het effect hiervan is.
  • Reflecteren - Je krijgt feedback, reflecteert op ervaringen en vraagstukken die je bezighouden en destilleert ‘best practices’.
  • Abstraheren en theorievorming - Je krijgt concrete tips en tools om vraagstukken beter te begrijpen, in een breder kader te plaatsen en effectief te hanteren.
  • Uitproberen - Je oefent met nieuwe manieren om effectief met situaties om te gaan.
  • Ervaren - Je bereidt je voor op toepassing van nieuwe inzichten en vaardigheden in de praktijk.

WAT KUN JE VERWACHTEN BIJ HET LEARNING CENTER?

Bij het Learning Center heb je een hele dag voor jezelf met een coach

om een stapje terug te doen, overzicht te krijgen op vraagstukken en doelen in je werk en nieuwe inzichten en vaardigheden op te doen, waarmee je je effectiviteit vergroot.

Vooraf beantwoord je een aantal vragenlijsten. Tijdens de dag zelf reflecteer je met een coach op je loopbaan en ontwikkelvraagstukken, waarbij we vragen bespreken als: Waar sta je nu en waar kom je vandaan? Waar wil je naar toe? Wat heb je daarvoor nodig? Welke vaardigheden heb je al in huis en welke wil je verder ontwikkelen?

Vervolgens ga je direct aan de slag met het opdoen van nieuwe inzichten en vaardigheden. Je bereidt korte praktijksimulaties voor, voert deze uit en krijgt hierop feedback. Je krijgt concrete tips en kaders waarmee je je inzicht vergroot, en past deze vervolgens direct toe.

De dag wordt besloten met een samenvatting van de ‘oogst’ van nieuwe inzichten en benaderingen. Je verkent hoe je dit kunt toepassen in nieuwe situaties in je dagelijks werk en maakt hiervoor concrete voornemens.

Bij het Learning Center krijg je overzicht op en inzicht in je doelen, prioriteiten en vraagstukken waarmee je te maken hebt. Je ontwikkelt alternatieve benaderingen om effectief met lastige situaties om te gaan. Je ontdekt hoe je jouw specifieke talenten optimaal tot hun recht kunt laten komen. Je gaat naar huis met concrete tips, inzichten en tools op het gebied van bijvoorbeeld effectief communiceren, beïnvloeden, leidinggeven, samenwerken, conflicten hanteren en verandermanagement. Hierover krijg je digitaal beschikking.  Binnen enkele weken na het Learning Center voer je een of enkele individuele coaching gesprekken voor het verder uitdiepen en bestendigen van specifieke vaardigheden, en voor begeleiding bij ‘taaie vraagstukken’ (optioneel).

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.