9-weekse Patisserie
Startdata en plaatsen
Beschrijving
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.
De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers.
In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van patissier. Je leert over de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, suikersoorten, etc.) en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Ook leer je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) te herleiden.
Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijda…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.
De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers.
In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van patissier. Je leert over de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, suikersoorten, etc.) en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Ook leer je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) te herleiden.
Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).
Aanmelding voor deze opleiding wordt gevolgd door een intakegesprek.
De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 weken. Je hebt 1 week vrij. In deze week ben je vrij en ga je bezig met arbeidsmarktoriëntatie.
DOELGROEP
- Intrinsiek gemotiveerd
- 20 tot 55 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
- MBO+/HBO niveau
- Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
- Werkervaring (niet-bakkerij)
- Evt. Dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.