9-weekse Patisserie

Tijdsduur
Logo van Bakery Institute
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Bakery Institute heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.

De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers.

In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van patissier. Je leert over de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, suikersoorten, etc.) en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Ook leer je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) te herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijda…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Patisserie, Voedselveiligheid, Bakker / Broodbakken, MVK (Middelbare Veiligheidskunde) en Veiligheidskunde.

Wil je nu echt een carrièreswitch gaan maken en banketbakker worden? Kies dan voor deze zeer intensieve, fulltimeopleiding van 9 weken.

De 9-weekse opleiding Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte, fulltime opleiding voor carrièreswitchers.

In de opleiding leer je de vaktechniek, vaardigheden en werkhouding die nodig zijn voor het vak van patissier. Je leert over de eigenschappen van ingrediënten (zoals bloemsoorten, suikersoorten, etc.) en de stappen en aandachtspunten in het proces van bereidingswijze tot eindproduct. Ook leer je vanuit een eindproduct de werkwijze (en onjuistheden daarin) te herleiden.

Dit is een zeer intensieve, fulltime opleiding van maandag tot en met vrijdag, van 08.00 uur tot ca. 15.30 uur. In de lessen is volop ruimte voor vragen en bespreken we ieders individuele ambities en plannen na het afronden van de opleiding. De opleiding wordt afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Ook organiseren we een uitje waar we een regio in het land uitkiezen en daar met alle studenten een divers scala aan bakkersbedrijven bezoeken (bv. ambacht/industrie, traditionele/moderne bakkerijen, gerelateerd aan horeca, etc.).

Aanmelding voor deze opleiding wordt gevolgd door een intakegesprek.

De opleiding heeft een doorlooptijd van 10 weken. Je hebt 1 week vrij. In deze week ben je vrij en ga je bezig met arbeidsmarktoriëntatie.

DOELGROEP

  • Intrinsiek gemotiveerd
  • 20 tot 55 jaar (gemiddeld, mag ook ouder of jonger!)
  • MBO+/HBO niveau
  • Zoekt een (tweede) carrière in de bakkerijen/of is een potentiële ondernemer
  • Werkervaring (niet-bakkerij)
  • Evt. Dochters/zonen van bakkers die pas later besluiten het bedrijf over te nemen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Patisserie.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.