Basisopleiding ACT

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jenny Blaauwbroek
Logo van Bamboe-ACT

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Bamboe-ACT biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Almere / Lelystad, Amersfoort, Apeldoorn, Assen, Deventer, Drachten, Ede, Emmen, Enschede, Groningen, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Utrecht, Veenendaal, Zwolle

Beschrijving

Basisopleiding ACT 3 hele dagen voor POH-GGZ en Sociaal Werkers

ACT (Acceptance & Committent Therapie) is alweer 20 jaar oud en wordt steeds populairder in Nederland. Dat is logisch want het kan veel betekenen voor de cliënten die worstelen met mentale klachten. 

ACT gaat ervan uit dat pijn en lijden bij het leven horen. We krijgen allemaal te maken met afwijzing, ziekte en verlies. Dat is onontkoombaar. We willen graag altijd gelukkig zijn en de sociale media laat ons denken dat iedereen gelukkig is behalve jij. Dus gelukkig zijn is de norm. De strijd tegen het niet willen voelen van angst, pijn en verdriet zorgt ervoor dat we verwijderd raken van dat wat we eigenlijk ècht willen met ons …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Basisopleiding ACT 3 hele dagen voor POH-GGZ en Sociaal Werkers

ACT (Acceptance & Committent Therapie) is alweer 20 jaar oud en wordt steeds populairder in Nederland. Dat is logisch want het kan veel betekenen voor de cliënten die worstelen met mentale klachten. 

ACT gaat ervan uit dat pijn en lijden bij het leven horen. We krijgen allemaal te maken met afwijzing, ziekte en verlies. Dat is onontkoombaar. We willen graag altijd gelukkig zijn en de sociale media laat ons denken dat iedereen gelukkig is behalve jij. Dus gelukkig zijn is de norm. De strijd tegen het niet willen voelen van angst, pijn en verdriet zorgt ervoor dat we verwijderd raken van dat wat we eigenlijk ècht willen met ons leven.

ACT leert je dat het okay is om alles emoties te voelen. Het is een praktische methode waarbij je snel tot de kern van het probleem komt en je duidelijkheid krijgt wat voor iemand ècht belangrijk is. ACT normaliseert klachten en ondersteunt zinvol gedrag.

Dit is voor de hulpverlener een uitgelezen methode omdat het in korte tijd een bevredigend resultaat oplevert. Vaak kan de cliënt na 4 tot 6 gesprekken alweer zijn of haar eigen leven oppakken zonder verdere begeleiding. De insteek is om zo mogelijk de zelfredzaamheid van de cliënt te bevorderen en te versterken, en om klachten te normaliseren.

Spe­ci­aal voor POH-GGZ, Sociaal werkers en coaches hebben we een com­pacte oplei­d­ing gemaakt waarmee je snel en prak­tisch aan de slag kan gaan met het geleerde.

Doelstelling
In deze opleiding leer je de essentie van de processen van ACT, hoe ze zich tot elkaar verhouden en hoe je deze kan inzetten in het gesprek met de cliënt.

Inhoud

  • De the­o­retis­che ken­nis van Accep­tance en Com­mit­ment Ther­a­pie (ACT)
  • De processen van ACT kun­nen toepassen in het eigen leven en in de gesprekken met cliënten.
  • Het onder­scheid ken­nen tussen ACT en CGT en RET.
  • Kun­nen schake­len tussen de ver­schil­lende processen van ACT.

Naast de theorie is er veel ruimte om te oefenen zodat je het gedachtegoed kan eigen maken. 

We maken gebruik van het boek Time to ACT van Gijs Jansen en Tim Batink (zelf aan te schaffen).

Accreditatie

Accreditatie voor POH-GGZ en Sociaal Werkers 18 PE-punten

Vooropleiding

Minimaal een HBO-niveau bij voorkeur in een sociale studie of vergelijkbare kennis en/of ervaring. 

Studiebelasting

19,5 contacturen.

10 uur thuis-studie.

Certificering

De deelnemer krijgt een certificaat van deelname waarin de studiebelasting en accreditatiepunten staan vermeld.

Kosten

€ 546,- 


Programma:

Dag 1.
Introductie ACT 
De processen van ACT: Creatieve
Hopeloosheid, Controle enAcceptatie.

Dag 2. 
Defusie
Mindfulness en Het Zelf 

Dag 3.
Waarden & Toegewijd handelen
Alle processen tezamen 
Evaluatie en afsluiten 

Tijdens de training doen we centrale oefeningen met de docent en gaan we in twee- of drietallen cases uitwerken.

Bam­boe-ACT Verzorgt een 3 daagse opleiding voor professionals en 1 daagse verdiepingsdagen ACT. Acceptance en Commitment Therapie

Bamboe-ACT ver­zorgt train­in­gen voor organ­isaties en indi­vidu­ele coach­ing voor werkne­mers en/​of werk­zoek­enden die gericht zijn op het ver­sterken van de psy­chol­o­gis­che flex­i­biliteit en mentale veerkracht. Het doel is om de inzetbaarheid, re-​integratie en mobiliteit van werkne­mers te verbeteren.

Daar­naast organ­iseert Bam­boe regel­matig train­in­gen en work­shops op open inschri­jv­ing. Houdt hier­voor onze activiteiten in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Onder­schei­dend aan Bam­boe is dat ze louter werkt met een weten­schap­pelijk onder­bouwde meth­ode waarmee, in korte tijd, max­i­male resul­taten kun­nen wor­den behaald. Deze meth­ode is ACT, Accep­tance en Com­mit­ment Train­ing, een meth­ode die als doel heeft om een meer flex­i­bele men­tal­iteit en houd­ing aan te leren. Mind­ful­ness is onderdeel van deze meth­ode maar deze bieden wij ook apart aan.

Bam­boe staat voor kwaliteit. Bam­boe maakt train­in­gen op maat en stemt coach­ing af op de behoeften van de organ­isatie en deel­ne­mer. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.