Personal Leadership: coaching en training

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Toine Simons
Logo van Beerschot & Simons
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Beerschot & Simons heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 165 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #3 in Sales.

Lees meer over Beste Opleider 2019.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Veel mensen hebben het idee dat je alleen duurzaam succesvol kunt zijn, als je dát talent inzet dat van nature bij je past. Als dat waar is, zal je alleen die dingen moeten doen die in overeenstemming zijn met je talent of karakter.

Vaak wordt er echter van ambitieuze professionals verwacht (of zij verwachten het van zichzelf) dat zij over méér competenties beschikken. Zeker als de verantwoordelijkheden en het takenpakket worden uitgebreid. In dat geval is het interessant om de talenten, die vaak op de achtergrond wel aanwezig zijn, te activeren en verbeteren.

Jouw ontwikkeling kan enorm worden versneld door de trainingsinterventie te richten op díe gebieden waar je effectief kunt en moet …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leiderschap, Strategisch management, Motiveren, Teambuilding en Operationeel management.

Veel mensen hebben het idee dat je alleen duurzaam succesvol kunt zijn, als je dát talent inzet dat van nature bij je past. Als dat waar is, zal je alleen die dingen moeten doen die in overeenstemming zijn met je talent of karakter.

Vaak wordt er echter van ambitieuze professionals verwacht (of zij verwachten het van zichzelf) dat zij over méér competenties beschikken. Zeker als de verantwoordelijkheden en het takenpakket worden uitgebreid. In dat geval is het interessant om de talenten, die vaak op de achtergrond wel aanwezig zijn, te activeren en verbeteren.

Jouw ontwikkeling kan enorm worden versneld door de trainingsinterventie te richten op díe gebieden waar je effectief kunt en moet verbeteren.

Daar speelt het ‘Personal Leadership’ Programma op in. Het faciliteert de professionele ontwikkeling op 4 dimensies die noodzakelijk zijn om te performen in een veeleisende omgeving.

Het programma is een reflectief en uitdagend proces dat de deelnemers inzicht biedt in hun latent en manifest talent en ontwikkelt dátgene wat er toe doet in een ambitieuze rol en functie. Deelname aan dit programma zal de effectiviteit van de professional significant verhogen.

Deelnemersprofiel

Dit programma is ontworpen voor (senior) professionals die op veeleisend niveau acteren. Zij willen controle nemen over hun functioneren om meer in de regie te zijn van het resultaat.

Het programma omvat 4 interventies:

 1. Persoonlijk intakegesprek
 2. Professioneel-Talent-Assessment
 3. 2-daagse trainingsinterventie ‘Doorbraak Denken’
 4. Persoonlijke coaching en begeleiding op basis van de assessment uitkomsten en training.

Professioneel-Talent-Assessment

Inzicht in jouw score op 5 dimensies van persoonlijk succes. Deze analyse vormt de basis van effectieve ontwikkeling op die gebieden waar het noodzakelijk en zinvol is.

Programma inhoud ‘Professioneel-Talent-Assessment’

Het assessment omvat de volgende onderdelen:

 • Wetenschappelijk gevalideerd online assessment
 • Persoonlijk resultaten rapport aan de hand van de scores op 5 dimensies:
 1. Exploring
 2. Bonding
 3. Influencing
 4. Boldness
 5. Visioning

Het assessment wordt uitgevoerd aan de hand van een wetenschappelijk gevalideerd online assessment. Dit vormt een persoonlijke analyse van jouw score op de 5 hierboven genoemde dimensies van persoonlijk succes. De uitkomsten geven een beeld van jouw ontwikkeling in het professionele bestaan.

Met dit persoonlijke profiel geven wij kennis en inzicht hoe je jouw natuurlijke talenten verder kunt ontwikkelen en effectueren. Dit zodat je doelgericht kunt groeien binnen jouw professionele rol.

Een voorbeeld: Stel, uit het assessment komt naar voren dat je verbinding met mensen belangrijk vindt. Nu kan het zomaar zijn dat, als die behoefte niet wordt beantwoord door het gedrag van de ander, dit energieverlies oplevert. Ander voorbeeld: Je bent veeleisend voor jezelf, alles moet goed, je gaat voor een 10. Dan is het mogelijk dat je veel en vaak energieverlies ervaart, omdat je deze situatie nooit zult realiseren. Je vindt het lastig om nee te zeggen, te delegeren, etc. Maar er is ook energieverlies omdat je wel gewaardeerd wil worden voor die resultaten. En dat gaat in de praktijk ook niet altijd vanzelf.

Al deze zaken maken we zichtbaar en kunnen we transformeren naar effectievere patronen. Dat doen we tijdens het doorbraak weekend. 

 Trainingsinterventie Doorbraak Denken

Tijdens het trainingsweekend Doorbraak Denken (1,5 dag: vrijdagmiddag t/m zaterdagmiddag) ga je aan de hand van de Doorbraak Methode ervaren waar je energie aan verspilt en hoe je dat snel weer kunt aanvullen. Met behulp van een paar praktische oefeningen kan je de inzichten direct in de praktijk brengen.

De methode is verrassend effectief en altijd toe te passen. Je gaat in een kleine, persoonlijke setting aan de slag met effectieve denkpatronen en je legt het fundament om in elke situatie een Doorbraak te maken. Praktisch, hands-on en geen zweverige oefeningen.

Je coacht jezelf door je oude manier van denken heen en het geeft je tools om op ieder moment je ambitie te realiseren. Het resultaat is een goede balans in je denken en doen, met een praktische methode om daar dagelijks richting aan te geven.

 Persoonlijke coaching en begeleiding op basis van de assessment uitkomsten en training.  

Dit faciliteren wij aan de hand van 2 coaching gesprekken. De rode draad zijn jouw leerdoelen binnen je professionele rol, de uitkomsten van het assessment en de inzichten van het trainingsweekend. Dit Personal Leadership Programma is een persoonlijke, reflectieve en uitdagende interventie waarmee je beter gebruik kunt maken van je talenten. Dit realiseren wij door effectieve denktechnieken te ontwikkelen.

Achtergronden Doorbraak Denken Methodiek

De uitkomsten van het professioneel talent assessment geven een beeld van jouw ontwikkeling in het professionele bestaan. Het ontwikkelen van de minder zichtbare talenten is een belangrijk doel van de coaching.

Wij faciliteren en coachen aan de hand van de Doorbraak Denken Methode. Dit is een cognitieve techniek om je bewust te worden van het gevolg van niet-effectieve en mogelijk irrationele gedachten en deze te analyseren en aan te passen naar een meer wenselijke situatie. Vanuit die situatie gaat de verandering van je gedrag, op die punten die je wilt veranderen, consequent mee.

Dit levert het volgende op:

 • Verkrijg inzichten die je aannames uitdagen.
 • Ontwikkel meer zelfvertrouwen, door je aannames te testen en ze krachtiger te maken.
 • Zet het denkproces voort en verdiep het leerproces met optionele follow-up coaching.
 • Verhoog het vermogen om jezelf te managen in onzekere omstandigheden en onder druk.
 • Versterk je leiderschapsvermogen, met of zonder formele autoriteit, onder diverse omstandigheden.
 • Verhoog het vermogen om je teamleden te managen en te coachen.

Download de folder voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Beerschot & Simons, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.