Training Leerlingbegeleiding

Type product
Tijdsduur
Trainers
Roland van SonHarold van de Laar

Training Leerlingbegeleiding

Bekensteyn Training & Coaching
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De training Leerlingbegeleiding is gericht op het uitbreiden van vaardigheden om doeltreffend en efficiënt sturing te geven aan het proces van leren en werken.

Leer-werkbegeleiders en werkplekbegeleiders zijn meestal medewerkers die op grond van hun ruime werkervaring vanuit het bedrijf de vraag hebben gekregen leerlingen of nieuwe medewerkers in te werken en te begeleiden. Ondanks de ruime ervaring die in leerlingbegeleiding soms al is opgedaan, blijft het in de praktijk lastig om het begeleidingsproces gestructureerd inhoud te geven. Daarnaast is het niet altijd eenvoudig om op een goede manier aansluiting te vinden bij leerlingen. Men mist vaak praktische handvatten of tools om hen te mo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Effectief communiceren, Mondelinge communicatie, Communicatieve vaardigheden, Communicatietechnieken en NLP.

De training Leerlingbegeleiding is gericht op het uitbreiden van vaardigheden om doeltreffend en efficiënt sturing te geven aan het proces van leren en werken.

Leer-werkbegeleiders en werkplekbegeleiders zijn meestal medewerkers die op grond van hun ruime werkervaring vanuit het bedrijf de vraag hebben gekregen leerlingen of nieuwe medewerkers in te werken en te begeleiden. Ondanks de ruime ervaring die in leerlingbegeleiding soms al is opgedaan, blijft het in de praktijk lastig om het begeleidingsproces gestructureerd inhoud te geven. Daarnaast is het niet altijd eenvoudig om op een goede manier aansluiting te vinden bij leerlingen. Men mist vaak praktische handvatten of tools om hen te motiveren en als enthousiaste kracht te behouden voor het werkveld of de branche. Het werk en de drukte van alledag is vaak een excuus om daadwerkelijke begeleiding uit te stellen of, erger nog, af te schuiven. Het frustrerende resultaat voor de leerling of nieuwe werknemer is het gevoel dat hij of zij er alleen voor staat: niet gehoord en aan het lot overgelaten.

Deze training stelt de ervaren leer-werkbegeleider in staat om nieuwe leerlingen en zij-instromers optimaal te begeleiden in hun traject van leren en werken. Met de bestaande – soms jarenlange – praktijkervaring als onderlegger biedt deze training mogelijkheden om de bestaande competenties met methodische, didactische en sociale vaardigheden te onderhouden of uit te breiden. Op die manier wordt het mogelijk het begeleidingsproces van de leerling optimaal vorm te geven. Het interactieve karakter van de training geeft volop ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met collega’s uit het werkveld.

Doel van de Training Leerlingbegeleiding

Het doel van de Training Leerlingbegeleiding is om het individuele competentieniveau van de leer-werkbegeleider te onderhouden, aan te scherpen of uit te breiden met vaardigheden op het gebeid van methodiek, didactiek en soft skills.

Het uiteindelijke doel van de training is om de kwaliteit van begeleiding rondom het proces van leren en werken naar een hoger plan te tillen.

Voor wie is de Training Leerlingbegeleiding

Medewerkers van bedrijven en organisaties die de vraag hebben gekregen leerlingen om nieuwe medewerkers te begeleiden in het proces van leren en werken, waarbij vaardigheden en competenties in praktijk worden gebracht die passen bij de kwalificatie of het niveau van de opleiding.

Er wordt bij voorkeur gewerkt in groepen van minimaal 8 en maximaal 12 personen.

Programma

Tijdens de Training Leerlingbegeleiding zal onder andere aandacht worden geschonken aan de volgende onderwerpen:

 • Visie op begeleiden
 • Taken en vaardigheden
 • Gedrag en houdingsaspecten
 • Communicatie
 • Communicatiestijlen
 • Feedback
 • Referentiekader en aannames
 • Gesprekstechnieken
 • Coachingsvaardigheden
 • Leertheorie en leerstijlen
 • Motivatie
 • Doelen stellen [SMART] en het opstellen van een leerplan
 • De leerling in de praktijk
 • Typen jongeren
 • Gedrags- en leerproblemen
 • Omgaan met Social Media
 • Omgaan met weerstand
 • Evaluatie en beoordeling
 • Werken met de Competentiewijzer
 • Tips & Tools

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
  Roland van Son
  Roland van Son
  Elk mens heeft recht op persoonlijke groei en ontwikkeling
  9,8
  Harold van de Laar
  Harold van de Laar
  Mens, gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit
  9

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.