Training Werken in Teamverband

Type product
Tijdsduur
Trainers
Roland van SonHarold van de Laar

Training Werken in Teamverband

Bekensteyn Training & Coaching
Logo van Bekensteyn Training & Coaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Bekensteyn Training & Coaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 32 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Werken in Teamverband is een training waarin het eigen gedrag, kwaliteiten en communicatie centraal staan; de ingrediënten voor wederzijds begrip, samenwerking en synergie.

Een team bestaat normaal gesproken uit verschillende medewerkers die allemaal eigen voorkeuren hebben. Deze voorkeuren kunnen vanuit verschillende invalshoeken bekeken worden en betrekking hebben op gedrag, een favoriete communicatiestijl of bepaalde manier van werken. In gezamenlijkheid zal een team verschillende kwaliteiten bevatten waardoor het meerdere disciplines of mogelijkheden heeft. Verschillen in de teamleden onderling, de persoonlijkheden binnen een team, zijn dus absoluut belangrijk om ‘blinde vlekken’ van da…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Effectief communiceren, Mondelinge communicatie, Communicatieve vaardigheden, Communicatietechnieken en NLP.

Werken in Teamverband is een training waarin het eigen gedrag, kwaliteiten en communicatie centraal staan; de ingrediënten voor wederzijds begrip, samenwerking en synergie.

Een team bestaat normaal gesproken uit verschillende medewerkers die allemaal eigen voorkeuren hebben. Deze voorkeuren kunnen vanuit verschillende invalshoeken bekeken worden en betrekking hebben op gedrag, een favoriete communicatiestijl of bepaalde manier van werken. In gezamenlijkheid zal een team verschillende kwaliteiten bevatten waardoor het meerdere disciplines of mogelijkheden heeft. Verschillen in de teamleden onderling, de persoonlijkheden binnen een team, zijn dus absoluut belangrijk om ‘blinde vlekken’ van dat team zoveel mogelijk te voorkomen. Als de verschillen tussen de verschillende personen echter té groot zijn, zal dit leiden tot misverstanden en onbegrip. Langzaamaan krijgen we dan te maken met een team wat voornamelijk gevoed wordt door irritatie, frustratie en afgunst. Dit zijn bij uitstek de componenten waardoor een team al snel minder effectief werkt of uiteindelijk vastloopt.

 

Doel van de Training Werken in Teamverband

Doel van de training Werken in Teamverband is met inzet van eigen, persoonlijke kwaliteiten en voorkeuren te komen tot afstemming en acceptatie van de ander, waardoor kansen met betrekking tot verbinding, samenwerking en synergie optimaal kunnen worden benut.

Voor wie is de Training Werken in Teamverband

Iedereen die binnen een organisatie onderdeel is of leiding geeft aan een team of projectgroep en in zijn eigen rol op plezierige en effectieve wijze wil samenwerken.

Programma

Tijdens deze training Werken in Teamverband zal onder andere aandacht worden geschonken aan de volgende onderwerpen:

 • Gedrag en basishouding;
 • Waarden en normen;
 • Ambitie, drijfveren, kwaliteiten en vervormingen;
 • Persoonlijke SWOT;
 • Miscommunicatie en referentiekader;
 • Effectief communiceren en samenwerken;
 • Feedback en feedforward;
 • Rotatiemodel: opdracht, sturing en mogelijkheden;
 • Bouwstenenmatrix: rol, werkstijl en afhankelijkheid;
 • Verbinding en vertrouwen;
 • Teamcultuur: Krachten, kansen, zwakten en bedreigingen.

Bekensteyn Training & Coaching ziet de mens als een uniek individu, dat recht heeft op zijn eigen wijze van mens zijn en mens worden. Daardoor beschouwt Bekensteyn iedere deelnemer als bijzonder, met zijn of haar individuele kwaliteiten, ontwikkelpunten, kansen en belemmeringen. In de visie van Bekensteyn zijn training en coaching instrumenten om persoonlijke effectiviteit te vergroten en individuele prestaties te verbeteren.

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
  Roland van Son
  Roland van Son
  Elk mens heeft recht op persoonlijke groei en ontwikkeling
  9,8
  Harold van de Laar
  Harold van de Laar
  Mens, gedrag, communicatie en persoonlijke effectiviteit
  9

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.