Versterken van eigen kracht binnen het gezin

Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats

Versterken van eigen kracht binnen het gezin

Bender Academie
Logo van Bender Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Utrecht
14 nov. 2023

Beschrijving

Binnen de Jeugdwet staat het versterken van de eigen kracht van de jongere en van het zorgend en probleemoplossend vermogen van diens gezin en sociale omgeving centraal. In de praktijk blijkt dat gemeenten worstelen om dit toe te passen in de dagelijkse praktijk en wordt er een groot beroep gedaan op een individuele voorziening vanuit Jeugdwet wanneer ouders problemen ervaren binnen het opvoeden en/of begeleiden/ verzorgen van hun kind. Deze cursus geeft jeugd- en gezinsprofessionals handvatten om de eigen kracht van het gezin en diens omgeving te ontdekken en te benutten, zodat ouders verantwoordelijk blijven voor hun ouderschap en de problemen die ze ervaren. Hierbij wordt aandacht besteed…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Jeugdrecht, Jeugdwet, Rechten (algemeen overzicht), Personen- en familierecht en WMO Consulent.

Binnen de Jeugdwet staat het versterken van de eigen kracht van de jongere en van het zorgend en probleemoplossend vermogen van diens gezin en sociale omgeving centraal. In de praktijk blijkt dat gemeenten worstelen om dit toe te passen in de dagelijkse praktijk en wordt er een groot beroep gedaan op een individuele voorziening vanuit Jeugdwet wanneer ouders problemen ervaren binnen het opvoeden en/of begeleiden/ verzorgen van hun kind. Deze cursus geeft jeugd- en gezinsprofessionals handvatten om de eigen kracht van het gezin en diens omgeving te ontdekken en te benutten, zodat ouders verantwoordelijk blijven voor hun ouderschap en de problemen die ze ervaren. Hierbij wordt aandacht besteed aan de juridische mogelijkheden, gesprekstechnieken en het vergroten van kennis en vaardigheden rondom het omgaan met weerstand.

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.