EU-Lobby met impact! (incompany)

Tijdsduur

EU-Lobby met impact! (incompany)

Berenschot Academy
Logo van Berenschot Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Berenschot Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Berenschot Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

De training ‘EU-lobby m et impact !’ geeft u hiervoor praktische tools, adviezen en nieuwe vaardigheden op het vlak van belangenbehartiging binnen de EU.

U weet hoe Brussel werkt, kent de uitdagingen om als lokale partij op Europees niveau actief te zijn en wilt de beperkte capaciteit binnen de gemeente voor Europese zaken zo effectief mogelijk inzetten. De training ‘EU-lobby met impact !’ geeft u hiervoor praktische tools, adviezen en nieuwe vaardigheden op het vlak van belangenbehartiging binnen de EU. Zo leert u intern uw prioriteiten scherp te stellen, vanuit een heldere strategie uw beïnvloeding te organiseren en ontdekt u welke partners u wanneer nodig hebt. En dan blijkt u als gemeent…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Rechten (algemeen overzicht), Contractmanagement, Duurzaamheid, Arbowetgeving en Staats- en bestuursrecht.

De training ‘EU-lobby m et impact !’ geeft u hiervoor praktische tools, adviezen en nieuwe vaardigheden op het vlak van belangenbehartiging binnen de EU.

U weet hoe Brussel werkt, kent de uitdagingen om als lokale partij op Europees niveau actief te zijn en wilt de beperkte capaciteit binnen de gemeente voor Europese zaken zo effectief mogelijk inzetten. De training ‘EU-lobby met impact !’ geeft u hiervoor praktische tools, adviezen en nieuwe vaardigheden op het vlak van belangenbehartiging binnen de EU. Zo leert u intern uw prioriteiten scherp te stellen, vanuit een heldere strategie uw beïnvloeding te organiseren en ontdekt u welke partners u wanneer nodig hebt. En dan blijkt u als gemeente wel degelijk impact te kunnen hebben in de EU !

Programma en aanpak

Programma
Aan de hand van uw eigen case werken we een strategie met u uit en krijgt u antwoord op concrete vragen als ‘Hoe organiseer ik samenwerkingsverbanden’ en ‘Hoe zorg ik dat anderen effectief met mijn boodschap op pad gaan?’. Daarnaast gaat u aan de slag om uw beïnvloedingsvaardigheden in woord en geschrift verder aan te scherpen.

Aanpak
In deze tweedaagse training leert u methodisch een beïnvloedingsstrategie te ontwikkelen op basis van uw eigen case. Van intern stakeholdermanagement tot uw boodschap zo op papier zetten dat deze in Brussel ook daadwerkelijk landt. Stap voor stap oefent u zelfs de gespreksvaardigheden die nodig zijn om de impact van uw boodschap richting beïnvloedingspartners te maximaliseren. Natuurlijk komen daarbij ook de culturele valkuilen van de Nederlander in Brussel aan bod.

Resultaat

Na afloop van d eze training bent u in staat om vanuit uw gemeente de EU te beïnvloeden en hebt u intern de prioriteiten voor beïnvloeding op orde. Bovendien beschikt u over concrete tools om uw beïnvloedingsstrategie vorm te geven.

Voor wie?

De training ‘EU-lobby met impact’ is bedoeld voor beleidsmedewerkers binnen gemeenten, die hun EU-lobby naar een hoger niveau willen tillen.De training ‘EU-lobby met impact’ is bedoeld voor beleidsmedewerkers binnen gemeenten, die hun EU-lobby naar een hoger niveau willen tillen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Berenschot Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.