Resultaatgericht beschikken

Niveau
Tijdsduur
Logo van Berghauser Pont Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 Berghauser Pont Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Berghauser Pont Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

 • Wat is de impact van de uitspraken van de CRvB
 • Wat zijn de consequenties voor de praktijk en hoe speelt u daar op in?
 • Hoe levert u maatwerk?
 • Handreikingen en praktische oplossingsrichtingen

Aanleiding

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft met zijn uitspraken over Hulp bij het huishouden de beleidsruimte van gemeenten beperkt. Gemeenten kunnen niet zo maar stoppen met de huishoudelijke hulp als maatwerkvoorziening, ze kunnen niet volstaan met een algemene voorziening en moeten zorgvuldig onderzoek doen naar de persoonskenmerken en persoonsbehoefte van de burger. Hoe wijst u nu huishoudelijke hulp toe, met inachtneming van deze uitspraken? En hoe zit dat met de maatwerkvoorzienin…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

 • Wat is de impact van de uitspraken van de CRvB
 • Wat zijn de consequenties voor de praktijk en hoe speelt u daar op in?
 • Hoe levert u maatwerk?
 • Handreikingen en praktische oplossingsrichtingen

Aanleiding

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft met zijn uitspraken over Hulp bij het huishouden de beleidsruimte van gemeenten beperkt. Gemeenten kunnen niet zo maar stoppen met de huishoudelijke hulp als maatwerkvoorziening, ze kunnen niet volstaan met een algemene voorziening en moeten zorgvuldig onderzoek doen naar de persoonskenmerken en persoonsbehoefte van de burger. Hoe wijst u nu huishoudelijke hulp toe, met inachtneming van deze uitspraken? En hoe zit dat met de maatwerkvoorziening begeleiding. Gelden daar dezelfde afspraken over?

De uitspraak van de CRvB lijkt gevolgen te hebben voor de resultaatgerichte indicering, dat populair geworden is onder gemeenten. Want wat is nu bedoeld met het omschreven resultaat. De gemeenten zullen afspraken moeten maken op welke wijzen het resultaat behaald moet worden. Dit zet ook de inkoop van ondersteuning en (maatwerk)voorzieningen op zijn kop: gemeenten moeten nu opeens aangeven op welke wijze de resultaten moeten worden bereikt. Kortom, heel veel impact. Hoe gaat u hier mee om?
Inhoud en resultaatIn deze workshop wordt allereerst de impact van de uitspraken van de CRvB besproken. De consequenties voor de praktijk worden aangegeven en hoe u daar het beste op kan inspelen, zowel vanuit het perspectief van de gemeente als de aanbieders. Er worden handreikingen en praktische oplossingsrichtingen gegeven. Daarnaast wordt er ingegaan op de consequenties van resultaatgerichte indicering, resultaatgerichte financiering en het indiceren op basis van uren. Welke keuzes kunt u maken en welke gevolgen heeft dit voor de uitvoering. En hoe levert u nu maatwerk? Na afloop kent u de consequenties en heeft u handvatten om uw eigen praktijk aan te passen aan de nieuwe lijn van de jurisprudentie. De workshop is interactief aan de hand van praktijkcases en -vragen die men van tevoren kan aanleveren. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.


Doelgroep

De workshop is bestemd voor juristen, beleidsmedewerkers, medewerkers en managers van wijkteams. Zij zijn werkzaam bij zowel gemeenten als zorgaanbiedersPROGRAMMA

 • Consequenties van de CRvB-uitspraken
 • Aanpassing beleid: welke ruimte is er nog?
 • Resultaatgericht indiceren versus werken op basis van uren
 • Invloed van deze uitspraken op resultaatgerichte inkoop
 • Maatstaf voor het toewijzen van huishoudelijke hulp en begeleiding
 • Uw vragen en cases

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Berghauser Pont Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.