Bouwbesluit - Virtual Classroom

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Bouwbesluit - Virtual Classroom

Bestuursacademie Nederland
Logo van Bestuursacademie Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Bestuursacademie Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 868 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVirtual Classroom
28 mrt. 2022

Beschrijving

Je bent vergunningverlener, plantoetser, adviseur, projectleider of handhaver bouwzaken. Of je hebt in je werkpraktijk te maken met het Bouwbesluit.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bouw, Asbest, Loodgieter, Urban management en Steigerbouw.

Je bent vergunningverlener, plantoetser, adviseur, projectleider of handhaver bouwzaken. Of je hebt in je werkpraktijk te maken met het Bouwbesluit.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Het Bouwbesluit blijft in ontwikkeling. Stapsgewijs worden er nog steeds veranderingen doorgevoerd waaronder het aanscherpen van de isolatie-eisen, geluidseisen warmtepompen, bijna energieneutrale nieuwbouw (BENG), veiligheid bij het bouwen en de veiligheid en gezondheid in bouwwerken. Met de komst van de Omgevingswet wordt het Bouwbesluit, Besluit bouwwerken leefomgeving. De nieuwe wet zorgt voor minder en overzichtelijke regels. Daarnaast worden er ook nog steeds wijzigingen in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) doorgevoerd over onder andere brandveiligheid en de milieuprestatie van gebouwen. Wil je op de hoogte zijn van alle veranderingen? In deze training leer je alles over de laatste aanpassingen en (toekomstige) ontwikkelingen.

Admission

Graduation

Na afloop van de training ontvang je het certificaat van deelname ‘Bouwbesluit’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

In deze training ontvang je in korte tijd inzicht in alle ontwikkelingen en veranderingen rondom het Bouwbesluit. Centraal daarbij staan voorbeelden uit de praktijk. Je leert van en met elkaar door je ervaring te delen en met voorbeelden uit je eigen praktijk aan de slag te gaan.

Program guide

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Plaats van het Bouwbesluit 2012 in andere regelgeving, overgangsrecht, gevolgen voor lopende procedures
 • Toelichting en samenhang tussen veelvoorkomende begrippen zoals: gebruiksfunctie, verblijfgebied en functiegebied en functieruimte
 • Opzet en werking van het Bouwbesluit, met name:
 • Basisopzet van de voorschriften
 • Bruikbaarheid
 • Regeling Bouwbesluit
 • Gelijkwaardigheid
 • Verbouw
 • Brandveiligheid
 • Gezondheid
 • Integratie van Gebruiksbesluit en Bouwbesluit
 • Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging voor het bouwen
 • Inzicht in verschillende voorschriften en wijzigingen daarin
 • Energiezuinigheid, milieu en duurzaam bouwen

Course schedule

1 dagen

Samen bouwen aan het openbaar bestuur!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Bouw.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.