Post HBO BRP-specialist - Virtual Classroom

Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van Bestuursacademie Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Bestuursacademie Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 868 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVirtual Classroom
22 sep. 2021 tot 26 jan. 2022
placeVirtual Classroom
19 jan. 2022 tot 8 jun. 2022

Beschrijving

Je bent werkzaam bij Burgerzaken, Publiekszaken of Gegevensbeheer. Je hebt ruime ervaring met het werken met BRP en het gemoderniseerde stelsel BRP.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP), Burgerzaken, Gemeente, Microsoft Office en Microsoft Office 365.

Je bent werkzaam bij Burgerzaken, Publiekszaken of Gegevensbeheer. Je hebt ruime ervaring met het werken met BRP en het gemoderniseerde stelsel BRP.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Wil je specialistische BRP-werkzaamheden adequaat kunnen uitvoeren? In deze Post HBO BRP-specialist ga je aan de slag met de wet- en regelgeving met betrekking tot de BRP. Ook verdiep je je in het BRP-stelsel en de nieuwe BRP-gegevensset. Hierop aansluitend leer je meer over de Handleiding Uitvoeringsprocedures (HUP), Logisch Ontwerp (LO) en Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Bij de registratie van persoonsgegevens dien je ook over kennis te beschikken over onderwerpen als personen- en familierecht en internationaal privaatrecht. Daarnaast leer je complexe buitenlandse brondocumenten te beoordelen en het internationaal privaatrecht daarop toe te passen. Bovendien zijn kwaliteitsbeheer en zelfevaluatie een belangrijk onderdeel van deze praktijkgerichte Post HBO-opleiding.

Admission

Je moet beschikken over ruime werkervaring met de BRP. Ook gaan we uit van HBO-denk- en -werkniveau. Tevens ben je in het bezit van het diploma MLO Burgerzaken.

Graduation

Je sluit de module af met een digitaal examen. Heb je hiervoor een voldoende behaald, dan ontvang je het diploma ‘Post HBO BRP-specialist’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

Tijdens deze opleiding raak je bekend met alle ins en outs van de BRP. Je hebt een gedetailleerd inzicht in de werking van het BRP-stelsel. Je kunt wet- en regelgeving analyseren en ziet welke gevolgen dit heeft voor de wijze waarop je gemeente met de BRP omgaat. Daarnaast kun je procedures opstellen, waarmee de BRP van je gemeente actueel en volledig blijft. Tijdens deze opleiding wordt theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Op deze manier wordt de opleiding optimaal afgestemd op de praktijk en kun je je kennis en vaardigheden direct toepassen binnen je werksituatie.

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Specialistische BRP-werkzaamheden
 • Wet- en regelgeving met betrekking tot de BRP
 • Personen- en familierecht
 • Internationaal privaatrecht
 • Beoordelen van complexe buitenlandse brondocumenten
 • Kwaliteitsbeheer en kwaliteitsmetingen
 • Dossiervorming bij eerste inschrijving
 • Afnemen verklaring onder ede
 • Het aanleggen van persoonslijsten
 • Actualiseringen en correcties doorvoeren op complexe persoonslijsten
 • Fouten herkennen en opsporen op (complexe) persoonslijsten
 • Zelfevaluatie BRP

Course schedule

6 maanden

Samen bouwen aan het openbaar bestuur!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.