WOZ en OZB - Virtual Classroom

Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats
Logo van Bestuursacademie Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,6 Bestuursacademie Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 7,6 (uit 868 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Virtual Classroom
22 apr. 2021 tot 3 jun. 2021

Beschrijving

Je bent nieuw of nog weinig ervaren binnen het vakgebied van de WOZ en OZB. Je bent op het gebied van heffingen op zoek naar een basisopleiding, die je met name de essentiële kennis hierover biedt.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is t…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Taxateur, Juridische Aspecten I/II, Assistent-makelaar, Excel en Verhuurmakelaar.

Je bent nieuw of nog weinig ervaren binnen het vakgebied van de WOZ en OZB. Je bent op het gebied van heffingen op zoek naar een basisopleiding, die je met name de essentiële kennis hierover biedt.

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.

Hoe zien de Wet WOZ en OZB er in hoofdlijnen uit? Met welke partijen krijg je te maken als je het over de WOZ hebt? In deze praktische basisopleiding krijg je het antwoord op deze en andere vragen rondom de WOZ en OZB. Met een ervaren docent uit de praktijk ga je met de betreffende onderwerpen concreet en praktijkgericht aan de slag. Naast de algemene basiskennis over de WOZ en OZB krijg je ook inzicht in andere aspecten waarmee je in je werkpraktijk te maken krijgt.

Admission

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Motivatie en interesse zijn voor deze opleiding minstens zo belangrijk. Deze opleiding verzorgen wij op MBO-niveau.

Graduation

De opleiding rond je af met een digitaal examen. Wanneer je hiervoor een voldoende resultaat hebt behaald, ontvang je het diploma ‘WOZ en OZB’ van Bestuursacademie Nederland.

Objectives

In deze opleiding ga je samen met medestudenten interactief aan de slag met het thema heffingen. Je werkt aan een praktijkgerichte opdracht die je in je eigen werkomgeving gaat maken. Na het afronden van deze opleiding heb je kennis van en inzicht in de verschillende aspecten van de WOZ en OZB. Zo komt de inhoud van de wet in hoofdlijnen aan bod, maar ook algemene kenmerken van de wet in de praktijk. Daarnaast leer je met welke partijen je te maken kunt krijgen in het kader van de Wet WOZ. Deze opleiding is onderdeel van de Belastingmedewerker Lokale Overheid (BMLO). Die opleiding heeft het predicaat Registeropleiding SPMBO/FOLO.

Program guide

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De Wet WOZ in hoofdlijnen
 • Wat is een onroerende zaak?
 • De objectafbakening
 • De waardebepaling en -vaststelling en het waarderingsproces
 • De verschillende partijen in het kader van de Wet WOZ
 • Bezwaar en beroep tegen de WOZ-­beschikking
 • Gegevensverstrekking aan en door gemeenten
 • Plaats, historie en kenmerken OZB in het algemeen
 • De OZB in hoofdlijnen

Course schedule

Deze opleiding duurt 2 maanden. U heeft 5 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Samen bouwen aan het openbaar bestuur!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Taxateur.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.