Medische-Psychosociale Basiskennis

Type product
Niveau
Startdatum en plaats

Medische-Psychosociale Basiskennis

BGL & partners
Logo van BGL & partners
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 BGL & partners heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHoofddorp
11 okt. 2022 tot 24 jan. 2023

Beschrijving

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

De opleiding MPsBK biedt hulpverleners in de complemantaire zorg de mogelijkheid om hun medische en psychosociale basiskennis te verdiepen en te verbinden met vraagstukken uit hun beroepspraktijk.

Gezien de grote verscheidenheid aan zorgvragen, waar hulpverleners in de complementaire gezondheidszorg mee te maken krijgen, is het belangrijk dat ook hun kennis hierop aangepast is. De opleiding Medische-Psychosociale Basiskennis van BGL biedt coaches, counselors en therapeuten de mogelijkheid om hun kennis over het functioneren van het menselijk lichaam, de werking van de psyche en de impact van medicijngebruik en behandelmethodes te verdiepen en te verbinden met eerder verworven competenties en…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Psychosociale Basiskennis, Medisch, Psychologie, Klinische Psychologie en Sociale Psychologie.

Geaccrediteerde beroepsgerichte opleidingen, praktische en ervaringsgerichte aanpak, modulaire opzet, open aanbod en maatwerk, BTW-vrij, 30+ jaar ervaring

De opleiding MPsBK biedt hulpverleners in de complemantaire zorg de mogelijkheid om hun medische en psychosociale basiskennis te verdiepen en te verbinden met vraagstukken uit hun beroepspraktijk.

Gezien de grote verscheidenheid aan zorgvragen, waar hulpverleners in de complementaire gezondheidszorg mee te maken krijgen, is het belangrijk dat ook hun kennis hierop aangepast is. De opleiding Medische-Psychosociale Basiskennis van BGL biedt coaches, counselors en therapeuten de mogelijkheid om hun kennis over het functioneren van het menselijk lichaam, de werking van de psyche en de impact van medicijngebruik en behandelmethodes te verdiepen en te verbinden met eerder verworven competenties en vraagstukken die zich in hun beroepspraktijk voordoen. Deze praktijkgerichte insteek zorgt voor diepgang en integratie. Tevens is het beschikken over voldoende Medische/Psychosociale basiskennis een belangrijke voorwaarden om voor vergoedingen van zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

De opleiding is erkend door de gerenommeerde accreditatie-instituten CPION (PsBK) en SNRO (MPsBK).

In onze opleidingen hanteren we een integrale benadering van vraagstukken. Hierbij combineren we het verruimen van kennis met het ervaringsgericht trainen van praktische vaardigheid en het werken aan persoonlijke ontwikkeling. Geen tips en trucs, maar werken aan duurzame verandering.Kenmerkend voor onze opleiding

* Holistisch mensbeeld. De mens vormt een uniek geheel van onderlinge afhankelijke relaties tussen lichaam, geest, emoties, spiritualiteit en sociale omstandigheden. ‘Gezond zijn’ betekent dat er balans bestaat tussen deze verschillende dimensies.
* Integraal denken en handelen. Denkbeelden en methoden vanuit verschillende disciplines zijn op verantwoorde wijze samengebracht is een eclectisch werkmodel, waardoor het mogelijk is een hulpvraag vanuit verschillende behandelperspectieven te benaderen.
* Ervaringsgerichte, praktische insteek. De opleiding heeft een stevige theoretische basis van waaruit een vertaalslag wordt gemaakt naar de praktijk van het handelen als counselor of therapeut. Hierbij staat reflectie op de eigen beroepshouding centraal.
* Cliëntgerichte aanpak. Niet de behandelwijze, maar de vraag van de cliënt staat centraal.
* Samenwerking in wisselwerking. In gedeelde verantwoordelijkheid wordt gewerkt aan resultaat, waarbij ieders inbreng en kwaliteiten optimaal worden benut.

De lessen vinden plaats in Hoofddorp, Doorn, Utrecht vanuur.
10.00-17.00
Arrangement is inbegrepen.
De opleiding wordt één tot twee maal per jaar aangeboden en omvat 12 lesdagen. Doorlooptijd: 3-4 maanden.
Buiten de lesdagen worden opdrachten gemaakt en vindt literatuurstudie plaats.

De opleiding Medische-Psychosociale Basiskennis biedt hulpverleners de mogelijkheid om hun kennis van het menselijk lichaam, de werking van de psyche en de impact van medicijngebruik en behandelmethodes te verdiepen en te verbinden met eerder verworven competenties en vraagstukken die zich in hun beroepspraktijk voordoen. Deze praktijkgerichte insteek zorgt voor diepgang en integratie.Onderwerpen

* Inleiding, cellen en weefsels, aangeboren aandoeningen
* Circulatie; hart en bloedsomloop
* Ademhaling, Infecties en koorts
* Zenuwstelsel I
* Zenuwstelsel II: psychische aandoeningen en behandelmethoden
* Psychofarmaca, hormonen
* Spijsvertering, Diabetes Mellitus
* Bewegingsapparaat, auto-immuunziekten
* Algemene farmacologie, genitaalstelsel
* Nieren, tumoren, zintuigen
* Levensfasen, huid
* Ontwikkelingspsychologie en psychopathologie
* Cognitieve gedragstherapie
De opleiding wordt afgesproken met een schriftelijke toetsing.

Na succesvolle afronding ontvangt u het diploma MPSBK van de SNRO en PsBK van CPION.

De eerste bijeenkomst bestaat uit een introductie en een inleiding op de komende bijeenkomsten. De trainer peilt de beginsituatie en zal het lesprogramma daarop afstemmen. Tijdens de opleiding wisselen het onderwijsleergesprek en oefenen met situaties die aansluiten bij uw werksituatie elkaar af. Er is ruimte om eigen casuïstiek in te brengen. Ter voorbereiding op de les maakt u gerichte opdrachten die tijdens de les worden besproken. Om u alvast voor te bereiden op de eindtoets, vinden tijd…Didactische werkvormen zijn: interactief trainen, demonstratie, tonen van beeldmateriaal, rollenspel/simulatie, discussie, presentatie, oefenen in subgroepen, intervisie, supervisie, reflecteren, uitvoeren van opdrachten, literatuurstudie, excursie.

De opleiding Medische-Psychosociale Basiskennis biedt hulpverleners de mogelijkheid om hun kennis van het menselijk lichaam, de werking van de psyche en de impact van medicijngebruik en behandelmethodes te verdiepen en te verbinden met eerder verworven competenties en vraagstukken die zich in hun beroepspraktijk voordoen.Leerdoelen

* U verdiept uw kennis van anatomie, fysiologie, (psycho)pathologie, ontwikkelingspsychologie, gespreksvoering en therapeutische basisvaardigheden.
* U leert deze kennis te gebruiken om vraagstukken in hulpverleningspraktijk te analyseren, afwijkingen van het normale patroon te herkennen en uw handelen hierop af te stemmen. Aandachtspunten:

* urgentie kunnen inschatten;
* verbanden kunnen leggen tussen het lichaam, de psyche en de sociale context;
* kennis vergroten van algemene farmacologie, psychofarmaca en behandelmethoden;
* herkennen van fysieke en psychische symptomen met een alarmerend en spoedeisend karakter;
* weten wanneer wanneer door- en terugverwijzen noodzakelijk is.
* U leert een goede werkrelatie aan te gaan cliënten, met verwijzers en collega’s uit de complementaire en reguliere zorg.
* U wordt met behulp van (eigen) casuïstiek gestimuleerd de aangeboden stof te verbinden met reeds aanwezige kennis, inzichten en vaardigheden.
* U kunt de gevolgen van uw eigen handelen ten opzichte van cliënten en andere betrokkenen professioneel en kritisch-reflectief beschouwen en heeft daarbij oog voor ethische aspecten.

Opleidingen gericht op het bieden van therapeutische ondersteuning aan kinderen, jongeren, gezinnen en volwassen bij meer complexe vraagstukken van sociale, emotionele, psychosomatische en relationele aard.BGL biedt de volgende modulair opgezett therapeutische verdiepingen:
• Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie
• Integratieve psychotherapie

Het betreft kortdurende therapievormen met unieke mogelijkheden. Ze bieden handvatten om een gezonde ontwikkeling van mensen te stimuleren en om problemen van uiteenlopende aard adequaat aan te pakken. In de therapieën vormen onbewuste processen een belangrijk hulpmiddel bij het activeren van innerlijke hulpbronnen en het realiseren van gezonde oplossingen.

Na succesvolle afronding van de opleiding kunt u zich aansluiten bij verschillende beroepsverenigingen. Iedere beroepsvereniging heeft een eigen ballotagecommissie en stelt aanvullende eisen t.a.v. vooropleiding, medische – en psychosociale basiskennis, intervisie etc., die steeds worden bijgesteld op basis van de ontwikkelingen in het veld.

De opleiding is bestemd voor counselors, therapeuten en andere hulpverleners die hun deskundigheid met betrekking tot fysieke en psychische klachten willen verdiepen en verbinden met hun handelen in de beroepspraktijk. Om de praktijk- en ervaringsgerichte insteek tot zijn recht te laten komen, richten we ons primair op hulpverleners uit het psychosociale werkveld die hun specialisatieopleiding (bijna) hebben voltooid.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.